הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איפה ניתן להשיג בקר אוכל עשב?

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
אז כביכול יש הבדל בין בקר שאכל דגנים לבין בקר שאכל עשב אם הבנתי נכון.
סתם מעניין אותי איך אפשר לדעת מי אכל מה.
או שאי אפשר?

---------- התגובה התווספה ב 02:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:11 ----------

טוב אני מניח שמדובר בבשר אורגני בסך הכל.
להבא אבדוק בגוגול 😃

מה? איפה שמעת דבר כזה שבחו"ל מגדלים על "טהרת מרעה"? אני יודע בוודאות שכשמדובר בפרות לחלב, בשום מקום לא מגדלים רק על עשב. ההבדל היחיד הוא ביחס בין 2 סוגי המזון מהם ניזון הבקר: מזון גס (גבעולים, עלים ושאר חלקי צמחים עשירים בתאית) ומזון מרוכז (זרעים וגרעינים). בארץ לדוגמה, בגלל שאין לנו הרבה שטחי מרעה והפרות שלנו מפיקות המון חלב היחס הוא 70:30 לטובת המזון המרוכז. באירופה, היחס הוא 50:50. עדיין לא מעט דגנים, וגם המזון הגס הוא לא בהכרח עשב כי לא כל משק הוא אקסטנסיבי.

זה לפחות מה שלימדו אותי ב-5 יחידות חקלאות. 🥷

---------- התגובה התווספה ב 19:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:00 ----------

ד"א הפרה של היום שונה מזו של אתמול בכך שהיא לא היתה שורדת אפילו 2 דורות בטבע.

למה? בגלל שהעטינים שלה קטנים מדי בשביל העגלים ומותאמים למכונות חליבה. עגלים שלא מקבלים קולוסטרום = עגלים מתים.

ברירה טבעית, הנדסה גנטית, חקלאות אינטנסיבית. זה לבינתיים.

אני מקווה להגיע לכאן שוב מאוחר יותר, הנדסה גנטית עוד לא זמינה עבורי

ברירה טבעית, הנדסה גנטית, חקלאות אינטנסיבית. זה לבינתיים.

אני מקווה להגיע לכאן שוב מאוחר יותר, הנדסה גנטית עוד לא זמינה עבורי
לא אמרת כאן שום שוני אלא תיארת מה קרה במרוצת השנים.
וברירה טבעית, הנדסה גנטית וחקלאות אינטנסיבית לא עושות שום שוני, אלא משפיעות על המגוון הגנטי. להגיד שאין קשר בין הפרות של פעם לפרות של ימינו באמת גובל בבורות. כי אפילו לנו כבני אדם עדיין יש קשר ישיר לפרות, קופים, חיות ים וכו' (לכולנו שלבים זהים בהתפתחות העוברית, כולנו מפתחים זימים, כולנו מפתחים טטראפוד וכו')
אז מה באמת השוני הפיזיולוגי?

נערך לאחרונה:
מה? איפה שמעת דבר כזה שבחו"ל מגדלים על "טהרת מרעה"? אני יודע בוודאות שכשמדובר בפרות לחלב, בשום מקום לא מגדלים רק על עשב. ההבדל היחיד הוא ביחס בין 2 סוגי המזון מהם ניזון הבקר: מזון גס (גבעולים, עלים ושאר חלקי צמחים עשירים בתאית) ומזון מרוכז (זרעים וגרעינים). בארץ לדוגמה, בגלל שאין לנו הרבה שטחי מרעה והפרות שלנו מפיקות המון חלב היחס הוא 70:30 לטובת המזון המרוכז. באירופה, היחס הוא 50:50. עדיין לא מעט דגנים, וגם המזון הגס הוא לא בהכרח עשב כי לא כל משק הוא אקסטנסיבי.

זה לפחות מה שלימדו אותי ב-5 יחידות חקלאות. 🥷

---------- התגובה התווספה ב 19:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:00 ----------

ד"א הפרה של היום שונה מזו של אתמול בכך שהיא לא היתה שורדת אפילו 2 דורות בטבע.

למה? בגלל שהעטינים שלה קטנים מדי בשביל העגלים ומותאמים למכונות חליבה. עגלים שלא מקבלים קולוסטרום = עגלים מתים.

אני מדבר בעיקר על בשר ולא על פרות חולבות. אבל גם זה קיים.
http://lmgtfy.com/?q=grassfed+meat
http://lmgtfy.com/?q=pastured+dairy

נערך לאחרונה:
אני מניח שהמטרה שלך היתה לשלוח אותי לאתר הזה eatwild. מעיון קצר באתר אני רק יכול להגיד שמסכנות הפרות בארה"ב.

לא אמרת כאן שום שוני אלא תיארת מה קרה במרוצת השנים.
וברירה טבעית, הנדסה גנטית וחקלאות אינטנסיבית לא עושות שום שוני, אלא משפיעות על המגוון הגנטי. להגיד שאין קשר בין הפרות של פעם לפרות של ימינו באמת גובל בבורות. כי אפילו לנו כבני אדם עדיין יש קשר ישיר לפרות, קופים, חיות ים וכו' (לכולנו שלבים זהים בהתפתחות העוברית, כולנו מפתחים זימים, כולנו מפתחים טטראפוד וכו')
אז מה באמת השוני הפיזיולוגי?

בני אדם מפתחים זימים? 🤯

ומה זה טטראפוד

אני אוהב את ההודעות שלך לרוב יש מידע מעניין 🚬🤪🚬

אז מה ההבדלים מבחינה פיזיולוגית?

אני אנצל את ההזדמנות הזאת בכדי להגיד לך משהו אישי, משהו שלי מפריע ויתכן בהחלט שמפריע רק לי. לא מעט פעמים כשיוצא 'לדבר' כאן בפורומים על דברים שאינם ביצוע מדויק של תרגילי כוח ואתה מעורב או מתערב, יש לי תחושה שהדיבור מקבל אופי של דיון. משהו בסגנון של בוא נראה מי יצליח לתפוס איזה כשל לשוני או לוגי או גם וגם אצל השני.
עכשיו אין לי בעיה עם דיון מהסוג הזה באופן עקרוני, חלק לא מבוטל מהיום אני מתעסק עם דברים די דומים, מכין דיונים ומצגות והוכחות והכל בשביל להרשים תצד השני, או מי שירצה לשמוע.

כאן, בפורומים באינטרנט בכלל, אין לי חשק להתעסקות הזאת, מצטער.
אני לא חושב שכל אמירה כאן צריכה להיות מגובה ברפרנס מויקיפדיה ו/או שרטוטים, בטח ובוודאי שלא אמירות בתת פורומים שעוסקים בדברים קצת מורכבים יותר מביצוע נכון של תרגיל מורכב. באותה מידה, אני גם חושב שהתגובה שלי לדברים של שוגרזאזה היתה לא לענין כנראה. ועוד באותה מידה, התחושה שלי היא שזיהית משהו שאולי ניתן יהיה למצוא בו מה לתקוף, והצטרפת. לא כי באמת כל כך חשוב לך או מענין לך לדעת.

ספציפית - יכול להיות שיש הבדלים, יכול להיות שאין. שאלת אחה"צ אם יש לי חשק להסביר - אין לי.

נערך לאחרונה:
בני אדם מפתחים זימים? 🤯

ומה זה טטראפוד

אני אוהב את ההודעות שלך לרוב יש מידע מעניין 🚬🤪🚬
בשלב כלשהו של ההתפתחות העוברית של בני אדם יש התחלת התפתחות של מה שאמור להיות זימים. כמובן שזה עוצר עם תהליך ההתמיינות הספציפי של התאים במשך ההתפתחות.
http://www.livescience.com/animals/060119_breathing_ears.html
טטראפוד פירושו ארבע גפיים. http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrapod
מעניין לדעת שבמהלך ההתפתחות לעובר יש גם זנב שאמור להעלם גם עם הזמן ובחלק מאוד מאוד מאוד נדיר הוא נשאר ונולדים איתו (אני יכול להביא לכם תמונות אם זה מאוד מעניין).

אני אנצל את ההזדמנות הזאת בכדי להגיד לך משהו אישי, משהו שלי מפריע ויתכן בהחלט שמפריע רק לי. לא מעט פעמים כשיוצא 'לדבר' כאן בפורומים על דברים שאינם ביצוע מדויק של תרגילי כוח ואתה מעורב או מתערב, יש לי תחושה שהדיבור מקבל אופי של דיון. משהו בסגנון של בוא נראה מי יצליח לתפוס איזה כשל לשוני או לוגי או גם וגם אצל השני.
עכשיו אין לי בעיה עם דיון מהסוג הזה באופן עקרוני, חלק לא מבוטל מהיום אני מתעסק עם דברים די דומים, מכין דיונים ומצגות והוכחות והכל בשביל להרשים תצד השני, או מי שירצה לשמוע.

כאן, בפורומים באינטרנט בכלל, אין לי חשק להתעסקות הזאת, מצטער.
אני לא חושב שכל אמירה כאן צריכה להיות מגובה ברפרנס מויקיפדיה ו/או שרטוטים, בטח ובוודאי שלא אמירות בתת פורומים שעוסקים בדברים קצת מורכבים יותר מביצוע נכון של תרגיל מורכב. באותה מידה, אני גם חושב שהתגובה שלי לדברים של שוגרזאזה היתה לא לענין כנראה. ועוד באותה מידה, התחושה שלי היא שזיהית משהו שאולי ניתן יהיה למצוא בו מה לתקוף, והצטרפת. לא כי באמת כל כך חשוב לך או מענין לך לדעת.

ספציפית - יכול להיות שיש הבדלים, יכול להיות שאין. שאלת אחה"צ אם יש לי חשק להסביר - אין לי.

אתה רציני? אתה רוצה אולי להגיד שאין לך תשובה וטעית ולסכם את העניין במקום להאשים אותי בזה שלא קיבלתי את הטענה שלך?

בשלב כלשהו של ההתפתחות העוברית של בני אדם יש התחלת התפתחות של מה שאמור להיות זימים. כמובן שזה עוצר עם תהליך ההתמיינות הספציפי של התאים במשך ההתפתחות.
http://www.livescience.com/animals/060119_breathing_ears.html
טטראפוד פירושו ארבע גפיים. http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrapod
מעניין לדעת שבמהלך ההתפתחות לעובר יש גם זנב שאמור להעלם גם עם הזמן ובחלק מאוד מאוד מאוד נדיר הוא נשאר ונולדים איתו (אני יכול להביא לכם תמונות אם זה מאוד מעניין).

מעניין מאוד 🤘
תודה רבה

אני אשמח לראות אנשים עם זנב ✌️ ... אם הכוונה היא לזנב גירמי שיש בתוכו עצמות
אם אני לא טועה ראיתי באיזו תוכנית כבר פעם ילד עם שאריות עור על התחת .. 🤡 ... מחשיבים אותו לאל בהודו

נערך לאחרונה:
תהנה

קבצים מצורפים

• ללא שם.jpg
    ללא שם.jpg
    KB 35.1 · צפיות: 185
חבר'ה בתור רפתן לשעבר (כן , כן קיבוצניק, 8 שנים ברפת), אין בארץ בקר שחיי על אכילת עשב בלבד. העשב לא מזין ובטח שלא נותן לבקר את מה שהוא צריך. כל הבקר בארץ אוכל דגנים בצורה כזו או אחרת. גם הפרות ברמה שאתם רואים מתרוצצות במרעה מואבסות בין פעם לפעמיים ביום. הפרות היחידות שאוכלות רק עשב אלו הן הפרות של הבדואים שמתרוצצות חופשי ותאמינו לי , לא הייתם רוצים לאכול אותן.
וואוו תגובה אחת הטיפשית שקראתי שיותר בריא זה לאכול דגנים ותירס שרובו מעובד גנטית וכל מיני דברים לא מזינים.. בעשב וכל מה שהפרות אוכלות יותר מזין בהרבה, מועשר במינרלים, ויטמינים והכל! שאין בכלל באוכל שנותנים להם!! תעשה קצת חיפוש על זה בגוגל! Q&A: Can't Find "Grass-Fed" Pig or Chicken...

תגובה אחת הטיפשית שקראתי
בדיוק מה שעבר לי בראש כשקראתי את התגובה שלך. לנוחותך, אדגיש לך מילה אחת בהודעה של דותן: "אין בארץ בקר שחיי על אכילת עשב בלבד".

וואוו תגובה אחת הטיפשית שקראתי שיותר בריא זה לאכול דגנים ותירס שרובו מעובד גנטית וכל מיני דברים לא מזינים.. בעשב וכל מה שהפרות אוכלות יותר מזין בהרבה, מועשר במינרלים, ויטמינים והכל! שאין בכלל באוכל שנותנים להם!! תעשה קצת חיפוש על זה בגוגל! Q&A: Can't Find "Grass-Fed" Pig or Chicken...

אתה מבין שהקפצת אשכול מלפני 5 שנים?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית