הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זיכרון

א) הוא תרגל מהנדסים בכלל!
ב) יש אצלנו כמה שנראות טוב, הרוסיות בעיקר. בנוגע לשאר, קצת קשה להבחין אם הן באמת סטודנטיות או סטודנטים, אז...

חובות לראק פש1ש
מבחן הבא אתה מצלם לנו רוסיות ממתמטיקה בר אילן שנראות טוב

א) הוא תרגל מהנדסים בכלל!
ב) יש אצלנו כמה שנראות טוב, הרוסיות בעיקר. בנוגע לשאר, קצת קשה להבחין אם הן באמת סטודנטיות או סטודנטים, אז...

א. זה מסביר למה הם לא מבינים את התרגולים.
ב. אם היו שם בחורות שנראות טוב היית מטריל כאן פחות 😘

• חומר הלימוד בתרגיל הוא בדיוק מה שאנו לומדים בכיתה וזה מצוין, שכן אפשר לדעת מראש שבתרגיל לא נלמד שום חומר חדש. רמת התרגילים היתה טובה.

• מכיוון שהשיעורים לא ברורים, עוזר יותר להבין את החומר.
  • אלכס בחור טוב, עם ידע רב מאוד במתמטיקה.
  • אלכס השקיע מזמנו ונתן מענה לכל אחד. מפגין רמה מקצועית גבוהה מאוד ונותן הסברים נוחים להבנה.
  • התרגולים הוחזרו בלי שאפילו נראה שמישהו עיין בהם, כיוון שזה היה המצב המשמעות עבורנו היא שאפשר לחפף בהם ולדעתי חבל, זה מפספס את כל הרעיון של התרגילים. לגבי המתרגל - מדובר במתרגל שאכן יודע את החומר (והחומר היה ברמה טובה, אין ויכוח על זה), אך הוא לדעתי לא צריך להיות מתרגל - הוא פותר את התרגילים על הלוח לעצמו ובלי ניסיון להסביר, תוך דילוגים על שלבים שחשובים להבנה שלנו, נצמד לתכנית השיעור באופן קיצוני (למשל פתר איתנו תרגיל שפתרנו יום קודם עם מרצה הקורס במשך כחצי שעה, על אף הפצרותינו לא לבזבז את זמן השיעור). מי שצועק חזק יותר משיג את תשומת ליבו, בעוד ששאר הכיתה אפילו לא מודעת לנושא עליו שניהם מדברים ביניהם. בקיצור, יכולת הוראה מאוד מאוד נמוכה בעיני, משדר חוסר אכפתיות ואי נגישות, גרם לתרגול להרגיש לפעמים מאוד מיותר.
  • רואים כי אלכס יודע מצוין את החומר, אך הוא מסביר בצורה לא כ”כ ברורה. הוא בעצם פשוט פותר את התרגילים על הלוח, בלי יותר מדי הסברים. הוא גם לא כ”כ מצליח להשתלט על הכיתה - ואז יש המון רעש, בלאגן ,וחוסר הבנה.
  • למרות הידע הרב, הוא חייב להשתפר דרמטית בשליטה על הכיתה. אנשים מדברים כל הזמן במהלך השיעור והדבר מקשה להתרכז.
  • היה בלגן בכיתה המתרגל לא הצליח להסדיר שקט ואוירה לימודית לא היתה תקשורת רבה בין המתרגל לתלמידים
  • מרצה מאוד חיובי לשאלות שנשאלו. יודע את החומר
  • המתרגל באמת בסדר גמור אך הוא לא מצליח להשתלט על קבוצה שלמה. יש הרבה רעש.
  • אלכס אינו שולט בכיתה או ברעש, ומבין היטב במתמטיקה אולם לא מצטיין בעמידה מול קהל ובהעברת דבריו.
העיקר שהמרצה יודע את החומר ויודע לעשות סקוואט. כל השאר זה אבק וצללים. 🤡

כן ברור. יש כל מיני ספרים עם טכניקות (כמו של Tony Buzan) ושל הישראלי הזה ששכחתי את שמו.. ערן משהו.. פעם התעסקתי עם זה, זה די כיף.

ערן כץ.
יש לי את הספר שלו ''סוד הזיכרון המצויין'' אבל אף פעם לא ממש התעמקתי בשיטות שהספר מציע. אולי כדאי להתחיל ללמוד כבר 😃

אני מכיר את השיטות האלו, קראתי את הספרים של ערן כץ. זה נחמד, כשתירגלתי את זה הייתי מסוגל לזכור מספר בן 50 ספרות אחרי כמה קריאות, ועד היום אני זוכר 150 ספרות של π.

אני מכיר את השיטות האלו, קראתי את הספרים של ערן כץ. זה נחמד, כשתירגלתי את זה הייתי מסוגל לזכור מספר בן 50 ספרות אחרי כמה קריאות, ועד היום אני זוכר 150 ספרות של π.

אני משתמש בשיטה של הטרול ועד היום אני מצליח לזכור 3 ספרות של פאי.

אולי כמה חבר'ה יכתבו מאמר על זה:s49:
ואוו, אני ממש נבוך מהוויכוח שניהלתם פה, אני פשוט בור גמור בכל הנוגע למתמטיקה. צריך לשנות את זה.

אולי כמה חבר'ה יכתבו מאמר על זה:s49:
ואוו, אני ממש נבוך מהוויכוח שניהלתם פה, אני פשוט בור גמור בכל הנוגע למתמטיקה. צריך לשנות את זה.

באיזה תמונות השתמשת ל"קולב" של 2 ושל 3? אני זוכר ש-2 היה ברבור ו-3 היה ציצים. 🤘

באיזה תמונות השתמשת ל"קולב" של 2 ושל 3? אני זוכר ש-2 היה ברבור ו-3 היה ציצים. 🤘

האמת שלא השתמשתי בכל השיטות של חדרים ומיטות, אלא פשוט במפתח המספרים-אותיות והפיכה לסיפור שהוא מציע בספר.
אבל כן, ציצים בהחלט מככבים שם:P

ערן כץ.
יש לי את הספר שלו ''סוד הזיכרון המצויין'' אבל אף פעם לא ממש התעמקתי בשיטות שהספר מציע. אולי כדאי להתחיל ללמוד כבר 😃
הוא הרצה באוניברסיטה לפני כמה חודשים, לא?
האמת שאני לא מבין למה עושים את הסקרים האלה. כולם שמים עליהם זין אחד גדול.
כי אגודת הסטודנטים קודחים לפקולטות במוח אז הם עושים אז זה רק כדי להשתיק אותם ואז לדחוף את זה עמוק עמוק לתוך ה*** של דיקן הפקולטה. נראה לי שגם אם אני אכתוב שהמרצה אנס אותי כל הסמסטר אף אחד לא ישים לב לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית