מי שחשב שארה"ב כל כך ורודה ונחמדה

איך זה נוגע אליך? באיזה צורה אתה מרגיש את המשבר בלימודים?

המשבר השני לא קרוב, כי המשבר הראשון לא נגמר. מה לעשות שבחרתם כושי סוציאליסט לשלטון.

כנראה מאחד המקומות האלה, למרות שהוא מכחיש את זה.

השאלה מתי הבורסה תקרוס שוב.. יש לי שם מניות.
למרות ששווה תמיד להשקיע אחרי משבר גם כן (בהנחה והוא לא יהיה מלווה במלחמת עולם :() כי יש מניות ספציפיות שעולות חזק נורא אחר כך... אבל השאלה כמה המשבר הבא יהיה חזק.

המשבר היה קיים כבר הרבה זמן לפני שהוא נתן את אותותיו בקריסה האחרונה, הוא פשוט טושטש ע"י שכבות של הלוואות ביניים. והוא טושטש עוד פעם ע"י הלוואת ענק של כסף שאין להם כך שהמשבר לא נגמר ומימדיו לא הוקטנו.

• פותח/ת השרשור
איך זה נוגע אליך? באיזה צורה אתה מרגיש את המשבר בלימודים?
אני לא רק לומד אני גם עובד, וכן בלימודים חתכו לנו 50% מהכיתות וכרגע כמעט בלתי אפשרי להיכנס לכיתה אלא אם אתה נרשם שעה אחרי שנפתחת ההרשמה, נרשמתי הסמסטר ל3 כיתות, מאחת עפתי כבר כי לא היה מקום (הייתי מקום 3 ב WAITING LIST והכניסו 2, בכיתה אחרת הייתי מקום 6 ונכנסתי (אחרון, בפוקס))

המצב הזה תקף לגבי כל סוגי הקורסים? גם החובה והליבה?

• פותח/ת השרשור
זה לא עובד כמו בארץ, שיטת הלימודים פה שונה לגמרי ואין דבר כזה קורסים חובה וליבה כדי להמשיך קורסים אחרים (יש בחלק מהנושאים, אבל זה ממש לא כמו בארץ).
לדוגמה כדי לקחת פיזיולוגיה, אני חייב לקחת אנטומיה, אבל באותו הזמן אני יכול לקחת בכלל ביולוגיה/כימיה ועוד קורסים אחרים שאתה חייב לקחת מתוך רשימה מסויימת והיא דיי גדולה, אבל עדיין אתה לא יכול להירשם לכולם כי יש שעות וימים מסויימים ואתה לא יכול להירשם ל 2 קורסים באותו הזמן באותו היום כי אם אתה לא מגיע ביום הראשון לכיתה מעיפים אותך אוטומטית. באנטומיה לדוגמה בכיתה הייה דף המתנה של מעל ל300 איש ונכנסו רק 6, בכיתה בכימיה הייתה המתנה של 50 אנשים ונכנסו רק 2, אבל כרגע בגלל שעברו כבר שבועיים מתחילת הסמסטר אי אפשר להירשם לשום כיתה (וגם אין שום דבר פנוי, אלא אם תלך לקולג' אחר ותעביר לאחר מכן את היחידות שלך, אבל זה דיי סיוט)

תשמע אם אין אדמיניסטרציה שמוודאת שהנרשמים ללימודים, אלו שמשלמים הון תועפות, לא מקבלים גישה וודאית לקורסים שהם לפחות אמורים לקחת או לעקוב אחריהם לפי תכנית כלשהיא, אז הממסד דפוק.

• פותח/ת השרשור
הלימודים פה לפחות בקולג' קהילתי ממומנים ע"י המדינה ככה שאי אפשר בדיוק לבוא למוסד בטענות, אתה רוצה לך לאוניברסיטה תעשה את אותם הלימודים, אותן הכיתות בפי 40-100 במחיר (ואני לא מגזים במספרים).
יחידה לתושבים עולים כאן $26 בקולג' קהילתי וזה לא ממש משנה אם אתה עושה את זה בקולג' או באוניברסיטה, ההבדל יהיה ברמת הלימוד אבל התעודה היא אותה תעודה, אחרי שנתיים בקולג' קהילתי אפשר לעבור לאוניברסיטה ולקבל משם את התואר הראשון (אבל ההתקבלות לאוניברסיטה תלוייה בממוצע).
באוניברסיטה יחידה תעלה לך בין $1000 ל $2000 ואני לא מדבר כבר על בתי ספר עילית כמו הרווארד, ייל וכל המטורפים ששם כל יחידה יכולה גם להגיע ל $5000 תחשוב שצריך משהו כמו 120-140 יחידות לתואר ראשון נורמאלי, תעשה את החישוב.

אני יודע איך המערכת והמחירים עובדים שם, דיברתי על האדמיניסטרציה של הקורסים ועל זה שאין התוויה ברורה בנושא מצד הממסד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית