הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

באסה - השריר 4 ראשי נמתח!

Machinehead

משתמש משקיע
2,059
24
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,178
2,059
24
משהו מבאס שקרה לי היום באימון.

אני עדיין בתוכנית 5X5 המתקדמת של ביל סטאר.
היום באימון זה היום של סקווט 1X5, העליתי בהדרגה משקל עד לסט החמישי שזה היה 183 ק"ג(מוט 20 ק"ג + 8 פלטות של 45 פאונד - 4 כל צד).
בדיוק בחזרה האחרונה - אני יורד לדיפ, כאשר אני במצב של 90 מעלות ופתאום קליק בשריר ה4 ראשי ברגל ימין. מעל הברך בצד החיצוני של השריר.
למזלי, תמיד אני מבקש שישמור עלי איזה בחור שיודע טוב איך לשמור בסקווט, אז הוא עזר לי לעלות בחזרה והוא שם לב לקליק הזה גם.

לאחר שהורדתי את הרצועות מהברכיים, ניסתי לקפל את הברך עד הסוף - ללא הצלחה - כאבים חזקים. אז המשכתי את הלחיצת חזה בפורמט של 5X5, אך את החתירה לא עשיתי, כי לא יכלתי להתכופף כמו שצריך.

היום בבוקר אני אלך לקנות וולטרן, בכל מקרה אני אלך לרופאת משפחה שתבדוק אם אין נזק יותר רציני, הפציעה הזו כבר הייתה לי בעבר, ככה שאני בטוח שזה מתיחה/שריר נתפס. אבל לא קרע חלקי.
אני קצת צולע.

זה התרשים:
http://exrx.net/Muscles/Quadriceps.html

מדובר על חלק מס' 2, באיזור איפה שהקווים מתחת ל 2.

למרות שזו סבירות נמוכה אבל ה"קליק" הזו יכול להיות רצועה צולבת ואם זה המקרה אני משתתף בצערך (למרות מה שיש לי הרבה יותר גרוע אבל אני פרשתי בשיא, שיעורי יוגה זה הכי אחי)

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב, כי בעבר זה קרה לי בלחיצת רגליים, אותו דבר בדיוק, מה שמוזר? זה בדיוק באותו מקום!
אני מעריך שמנוחה תפתור את הבעיה, רק מה שבאסה - נשארו לי עוד שבועיים לסיום התוכנית ודווקא בשבועיים האלו חשבתי שאצליח לשבור את השיא שלי בסקווט ואז להעלות קטע וידאו מאחד הסטים.
מה שכנראה לא יקרה.

מרגיש את הכאב שלך... חטפתי מתיחה בגב תחתון בצד ימין לפני שבועיים, ומאז זה די מגביל אותי( לא עצר אותי מלהמשיך לעשות את המשקלים אבל הכאב הלך וגבר) עכשיו אני צריך פשוט מנוחה...ובדיוק כשאני בתקופה האחרונה שלי לאזרחות לפני שאני מתגייס...חשבתי לתת הכול

• פותח/ת השרשור
תודה, היום אני אלך לקנות וולטרן.
לפחות אני מעודד, כמו שצפיתי זה מתיחה - אני כבר הולך רגיל ולא צולע. מעריך שתוך 3-4 ימים המקום יתאושש.
החסרון - בשבועיים הקרובים אני לא מתכנן לעשות אימוני רגליים כבדים.

דווקא לא כ"כ מוזר, אם נפצעת כבר במקום מסויים הוא יהיה יותר מועד לפציעות בהמשך

בנוסף, מאחר וזה דפוס חוזר, שווה להשקיע מחשבה למה אתה נפצע דווקא שם

למה וולטרן? אם אתה חושש שזה דלקת, לך על סלקוקס.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושש שזה דלקת, אבל בן-גיי לא עזר לי בעבר יותר מדיי, אז אני מנסה את הוולטרן.
קראתי שהסלקוקס זה בשביל דלקות מפרקים, אין לי את הבעיה הזו.

סלקוקס זה לכל דלקת לא זיהומית. גם לגידים וגם לשרירים.
בן גיי לא עוזר יותר מידי. זה בדיוק כמו לעשות קומפרסים חמים.
וולטרן עובד בצורה דומה לסלקוקס. רק שבתור משחה זה לא ממש יעיל. + וולטרן פחות בטיחותי מסלקוקס/ארקוקסיה.

נערך לאחרונה:
יצא לי לשמוע איפושהו (נא לא לתקוף במידה והמידע ששמעתי לא נכון 😃 שהוכיחו ששימוש בוולטרן היה גורם לכל מיני בעיות בלב אצל ספורטאים שביום בהיר קיבלו דום לב באימון ומתו, היה כתוב שהנזקים של הוולטרן גדולים והציבור לא יודע מכך והוא יכול לזרז בעיות כמו שתארתי אצל ספורטאים עם מומים שונים, ברור שמדובר על מינונים גבוהים שהם לוקחים לעיתים תכופות. מישהו שמע על זה גם?

• פותח/ת השרשור
סלקוקס זה לכל דלקת לא זיהומית. גם לגידים וגם לשרירים.
בן גיי לא עוזר יותר מידי. זה בדיוק כמו לעשות קומפרסים חמים.
וולטרן עובד בצורה דומה לסלקוקס. רק שבתור משחה זה לא ממש יעיל. + וולטרן פחות בטיחותי מסלקוקס/ארקוקסיה.

מה הכוונה שלך פחות בטיחותי?

זה קצת קשה להסביר את הנושא מבלי להכנס לפיזיולוגיה וביוכימיה. אבל אני אנסה:
כל התרופות הישנות והטובות(NSAIDS): וולטרן, אטופן,אספירין, אדביל, וכו' וכו' - כלומר משפחת נוגדי דלקות אנטי סטרואידים הן תרופות שאכן נוגדות דלקות (חוסמות בגוף את COX2- תריצו חיפוש בגוגל אם זה מעניין אתכם. דבר שגורם להפחתת ביצור גורמי דלקת). אך החסרון שבהן הוא שהן חוסמות גם COX1- שאחראי על הפרשת שכבה מגינה על הקיבה כדי למנוע עיכול עצמי. ולכן, נטילה קבועה או אפילו לא קבועה יכולה לגרום לקיבים בקיבה ואף לדימום. לכן תרופות אלה לא מומלצות.
מצד שני, התרופות החדשות שנקראות חוסמות COX2, הן תרופות סלקטיביות אשר חוסמות רק אותו ולא את COX1 ולכן ההגנה הטבעית של הקיבה נשמרת.
ככה ששתי התרופות עובדות באותו האופן אך השניה אינה פוגעת בקיבה.
בקשר להתקפי הלב, הוכח בעבר שתרופה בשם ויוקס גרמה להתקפי לב (היה על זה סיפור שלם מי שזוכר.) זה קרה מהסיבה שיש COX2 גם בלב ובכליות, הוא נחסם בשניהם, הופרשו מלחים מהכליות יתר על המידה ונגרם התקף לב (אני לא חזק במנגנון הזה אז אל תקחו את זה כתורה מסיני).
שאר התרופות לא הוכחו כגורמות למחלות כלי דם. להפך, אספירין למשל ידוע בתכונת "דילול" הדם שלו.
ככה שבסוף היום,
מדעית,מחקרית ואישית, אני ממליץ לקחת תרופות מהדור החדש:
סלקוקס, ארקוקסיה וכו'.
זה בדיוק אותן תרופות- עם פחות תופעות לוואי וסיכון. (מה גם שלוקחים פחות כדורים כי הן סלקטיביות)
מקווה שעניתי לך ולא חפרתי יתר על מידה.

• פותח/ת השרשור
זה ברור 😃

צריך לתרופה הזו - סלקוקס מרשם?

שמע, בלי להתחנף או משהו - אבל אלירן אתה נכס לפורום עם הידע הזה 😛

תודה ניר, אני לא אשכח אותך כשאגיע לגדולות(כן ממש) 😃
וכן צריך מרשם (שלא כל כך בעיה להשיג- אתה הולך לרופא, אומר לו שכואב לך מפרק כלשהו, הוא כמובן דוחף לך אטופן ואז אתה אומר לו: לא לא אטופן זה עושה לי כאבי בטן נוראיים ואני סובל מאולקוס. 2 שניות אחרי זה הוא כותב לך סלקוקס. מה גם שאתה יכול לבקש ישר. והיא גם לא יקרה. 15 שקל עם מושלם בכללית)

• פותח/ת השרשור
תודה!
אני מקווה ביום ראשון להשיג את המרשם לתרופה הזו 😃

טוס למיון מייד,אני פעמיין נוחכתי ב"קליקים" שהיו קרע בצולבת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית