אני מתחיל תוכנית hst , ויש לי מתח בתוכנית. הבעיה שלי היא שאני צריך להוסיף משקל כל אימון (מי שמכיר את התוכנית...) ו אני עושה רק 15 מתח אז אני לא יוכל להוסיף משקל..מה לעשות?
לא. קודם כל עדיף לבחור 2 תרגילים לכל שריר גדול, דבר שני לא מכניסים דדליפט באימון HST כי זה קורע. והאמת שאני לא אוהב את החלוקה ל-A ו-B, זה די מקלקל את הרעיון של התוכנית (למרות שבריאן בעצמו אומר שאפשר, אם כי גם הוא מזכיר שזה לא רעיון מוצלח במיוחד).
תקרא את הפסקה הזאת מהספר שלו
I am a big fan of reducing the number of exercises and increasing the number of sets. For example, if you can stick with only 4 or 5 exercises per workout (e.g. squats, dips, chins, shoulders [only an example]) you can get in some really good work for the whole body without running around the gym from exercise to exercise. When doing this I definitely recommend using 2 different sets of exercises which you alternate between each workout, each set of exercises still geared towards major muscle groups with compound lifts. This is for overall body growth/mass.
דבר שני חשבתי על זה לגבי המתח..הפואנטה בhst היא להתחיל מה70 אחוז שלי ואז לעלות אם אני עושה מתח אני מתחיל מה 100 אחוז שלי וזה ישפיע גם התרגילים האחרים לגב כי הוא יתרגל ליותר לחץ, וגם ב 10 אני מוסיף סט אז אני יוכל להוסיף רק קצת משקל
מה שהוא אומר נכון באופן כללי לדעתי ולדעת טובים ממני, אבל זה קצת מפספס את הרעיון של הפריודיזציה ש-HST בנויה עליו. הוא הרי נותן כל מיני דוגמאות של בניית תןכנית. אני חושב שחלוקה מפספסת את זה. לדעתי עדיף לרצוץ עם אותם תרגילים שלוש פעמים בשבוע למשך חודשיים.
לגבי המתח זו התשובה שהוא נתן עד כמה שאני זוכר, האמת שיש לי גם HST FAQ באיזשהו מקום, אני אנסה למצוא את זה ואעלה לפורום.
אוקי תודה. בעיקרון את התוכנית הקודמת לקחתי מהמלצות בפורום hst ..
ובטח את הידיים אני בכל מקרה באיזשהו שלב של התוכנית כי יהיה קשה מידי לפי מה שהם(בפורום) אומרים..
בכל מקרה תודה רבה אני ייקח את מה שאמרתה ושייגמר המנוחה אני יתחיל..
והחלטתי לא להוסיף מתח כי אני לא טוב במתח כל כך ואני פוחד להפעיל הרבה לחץ על השרירים בתחילת התוכנית ולהרוס את ההיפוטרפיה. בנט לגב זה מספיק לא? אם לא אני יוסיף פולאובר..
עריכה: ותגיד לבריאן יש מדריכים לבניית תוכנית אימונים חוץ מהתמונה של הsimple training ?
אם כן תשלח לי קישור בבקשה
אם אתה לא רוצה להוסיף מתח, תוסיף עוד תרגיל לגב (משהו שאפשר להתקדם בו בצורה ליניארית). וכן, ידיים בדרך כלל עפות לקראת השבוע של ה-5 כי לא ממש צריך את זה, אבל יש כאלה שממשיכים עד סוף התוכנית. אני אנסה למצוא את ה-HST FAQ.
אוקי, אבל השיקולים שלי לא להוסיף מתח נכונים?
ואני מתאמן מתחיל יחסית ולא קשה לי לגרות את הגב, אז יכול להיות שרק בנט אובר יספיק אבל אני יוסיף אם אתה אומר.
ותודה על ההשקעה עזרתה לי המון.
אבל אני מגרה את השריר די בקלות כי אני מתאמן מתחיל..
וזה די מוזר איך כל האנשים בפורום של hst בעד כמה שפחות תרגילים (5-6 תרגילים מורכבים)... והם גם בעד AB מעוד ופה פחות...
אבל אני מעדיף להקשיב למה שאומרים פה..
לאלא אני יילך על מה שאתה אמרתה, אתה נשמע מבין.
סתם רציתי לדעת מה ההבדל בדעה
כאילו מה הנימוקים לכל תוכנית פחות או יותר
ויש לך מדריך של בריאן לבניית תוכנית אימונים?