הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות...

Dark Muse

משתמש כבוד
1,300
14
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,562
1,300
14
אני עושה 5*5 למתחילים כבר שלושה שבועות והיום הגעתי למוט אולימפי כשאני מעמיס עליו 30 בכל צד.
עכשיו באימון האחרון העלתי משקל ל27.5 כל צד וסיימתי 3 סטים של 5 חזרות כשהחזרות האחרונות היו, בואו נגיד, לא בטכניקה הכי טובה.

היום העלתי משקל כאמור ל30 בכל צד, סט ראשון עשיתי 5 חזרות בצורה טובה. בסט השני כבר איבדתי טכניקה בחזרה הרביעית. ובסט השלישי כבר כמעט קרסתי תחת המוט (טכניקה הכי גרועה שיצא לי לעשות בפרק אימון הנוכחי).
היה לי מקרה בשבוע השני אם אני לא טועה, שזה גם קרה לי שנתקעתי על 3-4 חזרות בסט שני ושלישי, אך אימון אחרי זה הצלחתי לעלות במשקל.
האם לנסות שוב על אותו משקל או לעשות ישר DELOAD (אני מרגיש גם שאני צריך את זה...).

דבר שני. אני מרגיש שהמוט יושב לי הכתפיים קצת כאבים באזור הסקרום, אולי L5-4. רק כשהמוט יושב לי. כשאני מכווץ את הבטן זה די מסתדר. אני מניח שזה ליקוי יציבתי (APT באגן). מישהו מכיר את זה?

עכשיו בדדליפט הכל מצויין, אף פעם לא עשיתי משקלים כאלה בדדליפט ככה שאני די מרוצה מהתרגיל (את האמת אני די מאוהב בו). היום עשיתי דדליפט 27.5 כל צד וזה היה מצויין, סיימתי 3 סטים של חמש חזרות בטכניקה טובה לפי ההרגשה שלי.
חשבתי לעשות DELOAD בסקווט ולהמשיך להתקדם בדדליפט שיהיה התרגיל החזק, גם בגלל שהוא יותר טוב לטעמי ויותר נוח לי לבצע אותו מבחינת הגוף.

אה ועוד שאלה קטנה. בגלל מבנה אנטומי, זה בסדר לסובב קצת את כפות הרגליים החוצה בדדליפט, לא?
אני מרגיש פחות מתיחה בגיד השמאלי שמאחורי הברך כשאני עושה זאת.
והאם כדאי לשם פלטות של 20 על מנת שהמוט יהיה קצת יותר גבוה על הטיביה?

נערך לאחרונה:
אני עושה 5*5 למתחילים כבר שלושה שבועות והיום הגעתי למוט אולימפי כשאני מעמיס עליו 30 בכל צד.
עכשיו באימון האחרון העלתי משקל ל27.5 כל צד וסיימתי 3 סטים של 5 חזרות כשהחזרות האחרונות היו, בואו נגיד, לא בטכניקה הכי טובה.

היום העלתי משקל כאמור ל30 בכל צד, סט ראשון עשיתי 5 חזרות בצורה טובה. בסט השני כבר איבדתי טכניקה בחזרה הרביעית. ובסט השלישי כבר כמעט קרסתי תחת המוט (טכניקה הכי גרועה שיצא לי לעשות בפרק אימון הנוכחי).
היה לי מקרה בשבוע השני אם אני לא טועה, שזה גם קרה לי שנתקעתי על 3-4 חזרות בסט שני ושלישי, אך אימון אחרי זה הצלחתי לעלות במשקל.
האם לנסות שוב על אותו משקל או לעשות ישר DELOAD (אני מרגיש גם שאני צריך את זה...).

דבר שני. אני מרגיש שהמוט יושב לי הכתפיים קצת כאבים באזור הסקרום, אולי L5-4. רק כשהמוט יושב לי. כשאני מכווץ את הבטן זה די מסתדר. אני מניח שזה ליקוי יציבתי (APT באגן). מישהו מכיר את זה?

עכשיו בדדליפט הכל מצויין, אף פעם לא עשיתי משקלים כאלה בדדליפט ככה שאני די מרוצה מהתרגיל (את האמת אני די מאוהב בו). היום עשיתי דדליפט 27.5 כל צד וזה היה מצויין, סיימתי 3 סטים של חמש חזרות בטכניקה טובה לפי ההרגשה שלי.
חשבתי לעשות DELOAD בסקווט ולהמשיך להתקדם בדדליפט שיהיה התרגיל החזק, גם בגלל שהוא יותר טוב לטעמי ויותר נוח לי לבצע אותו מבחינת הגוף.

אה ועוד שאלה קטנה. בגלל מבנה אנטומי, זה בסדר לסובב קצת את כפות הרגליים החוצה בדדליפט, לא?
אני מרגיש פחות מתיחה בגיד השמאלי כשאני עושה זאת.
אגב, כדאי לשם פלטות של 20 על מנת שהמוט יהיה קצת יותר גבוה על הטיביה?

סקרום או לומבר?

בקשר לפלטות של ה-20 הייתי מציע לך מטעמי נוחות וטכניקה
מעבר לזה אני לא מתמצא עדיין בתכנית אז אין לי מה לייעץ עוד

וואו....שאלת שאלה....מוזר

לדעתי

אני לא מכיר את הפרטים של התוכנית, אבל לפי מה שאני מבין בכללי - עדיף לא להתעסק עם הסדר של התרגילים, אלא אם התוכנית מתירה זאת.

שנית - אם אתה לא מצליח להגיע לצורה טובה בתרגיל כבר בסט ה - 3 מתוך 5, אתה עובד עם משקל גבוה מדי. כנראה שממש גבוה מדי.

אני לא רוצה להשמע פלצן - אבל אל תתן לאגו שלך להשתלט עליך ולהעלות משקלים סתם - אתה תיפצע וזה לא שווה את זה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר את הפרטים של התוכנית, אבל לפי מה שאני מבין בכללי - עדיף לא להתעסק עם הסדר של התרגילים, אלא אם התוכנית מתירה זאת.

שנית - אם אתה לא מצליח להגיע לצורה טובה בתרגיל כבר בסט ה - 3 מתוך 5, אתה עובד עם משקל גבוה מדי. כנראה שממש גבוה מדי.

אני לא רוצה להשמע פלצן - אבל אל תתן לאגו שלך להשתלט עליך ולהעלות משקלים סתם - אתה תיפצע וזה לא שווה את זה.

תודה על הדאגה, אבל הסט השלישי הוא הסט האחרון (זה 3 סטים 5 חזרות. כן, אפשר לקרוא לזה A וזהו).

ולא דיברתי על שינוי סדר התרגילים, דיברתי על כך שדדליפט שאני עושה פעמיים בשבוע 1 ופעם בשבוע 2 יהיה התרגיל הדומיננטי מבחינת משקל, בגלל DELOAD של הסקוואט.

לא חושב שאני עושה משהו לא נכון, בסך הכל הגעתי תוך שלושה שבועות למשקלים שהרמתי אחרי חצי שנה שהתאמנתי פעם. אומנם חמש חזרות...

סקרום או לומבר?

בקשר לפלטות של ה-20 הייתי מציע לך מטעמי נוחות וטכניקה
מעבר לזה אני לא מתמצא עדיין בתכנית אז אין לי מה לייעץ עוד

וואו....שאלת שאלה....מוזר
קראתי על זה שוב פעם, למרות שאני אמור להשאר על אותו משקל ולנסות שוב, אני עדין מעדיף לעשות DELOAD על הסקווט. לא יודע, הרגשה כללית ונראה לי שזה דווקא יועיל לי יפיזית יותר.
לגבי הגב, זה באזור העליון של הסקרום. אני די בטוח שזה עניין של יציבה לא נכונה כשהמוט עליי (זה "נעלם" שהבטן מכווצת ויש PPT).

נערך לאחרונה:
1. לא בדיוק הבנתי איזו תוכנית אתה עושה. אתה יכול לפרט? 3 שבועות נשמע לי קצר מדי בשביל המצב שאתה מתאר.
2. מומלץ מאוד לשים פלטות של 20 קילו בדדליפט. זה הגובה הנכון.
3. וזה בסדר להוציא את הרגליים טיפה החוצה בדדלפט.

הבטן אמורה להיות מכווצת- זה השריר המייצב של הגב. קח אויר, תכווץ את הבטן, הגב, תרגיש את הגוף מתקשח בעזרת האויר שלקחת, ואז תרד לREP.
אני מסכים עם רוב - אם תעשה סקווט עם טכניקה לא טובה, תגרום נזק לגב, שלא מעניין אותו באיזה סט וחזרה אתה. כשהטכניקה שלך כושלת, סימן שהסט נגמר בחזרה הקודמת, ועכשיו אתה מאמן משהו אחר (בהנחה שהטכניקה היתה נכנה עד כה).

תודה על הדאגה, אבל הסט השלישי הוא הסט האחרון (זה 3 סטים 5 חזרות. כן, אפשר לקרוא לזה A וזהו).

ולא דיברתי על שינוי סדר התרגילים, דיברתי על כך שדדליפט שאני עושה פעמיים בשבוע 1 ופעם בשבוע 2 יהיה התרגיל הדומיננטי מבחינת משקל, בגלל DELOAD של הסקוואט.

לא חושב שאני עושה משהו לא נכון, בסך הכל הגעתי תוך שלושה שבועות למשקלים שהרמתי אחרי חצי שנה שהתאמנתי פעם. אומנם חמש חזרות...

קראתי על זה שוב פעם, למרות שאני אמור להשאר על אותו משקל ולנסות שוב, אני עדין מעדיף לעשות DELOAD על הסקווט. לא יודע, הרגשה כללית ונראה לי שזה דווקא יועיל לי יפיזית יותר.
לגבי הגב, זה באזור העליון של הסקרום. אני די בטוח שזה עניין של יציבה לא נכונה כשהמוט עליי (זה "נעלם" שהבטן מכווצת ויש PPT).

אתה מתכוון לתוכנית מSS?

בכל מקרה דדליפט אמור להיות התרגיל ה"דומיננטי" מבחינת משקל. אתה אמור להיות מסוגל לעבוד איתו עם די משמעותית יותר משקל מאשר בסקוואט.

לגבי הדילאוד, יכול להיות שזה רעיון טוב, אבל כדאי לחשוב למה לא הצלחת לסיים את הסטים. יכול להיות שזה משהו טכני שאתה עוד יכול לתקן עם המשקל עבודה (או משקל מאוד קרוב) שלך ויכול להיות שלא, אבל שווה לחשוב על זה (בין אם תגיע להחלטה שצריך דילאוד או לא), אחרת יש סיכוי טוב שתתקע פחות או יותר באותו המקום בסיבוב הבא.

• פותח/ת השרשור
אתה מתכוון לתוכנית מSS?

בכל מקרה דדליפט אמור להיות התרגיל ה"דומיננטי" מבחינת משקל. אתה אמור להיות מסוגל לעבוד איתו עם די משמעותית יותר משקל מאשר בסקוואט.

לגבי הדילאוד, יכול להיות שזה רעיון טוב, אבל כדאי לחשוב למה לא הצלחת לסיים את הסטים. יכול להיות שזה משהו טכני שאתה עוד יכול לתקן עם המשקל עבודה (או משקל מאוד קרוב) שלך ויכול להיות שלא, אבל שווה לחשוב על זה (בין אם תגיע להחלטה שצריך דילאוד או לא), אחרת יש סיכוי טוב שתתקע פחות או יותר באותו המקום בסיבוב הבא.

כן SS.
אני חושב שקפצתי מהר מדי במשקלים (הייתי צריך להוריד את הקפיצות של 5 קילו ל2.5 אולי, בגלל זה COLD זה נשמע לך מהר מדי ואני מודע לזה). גם כל אימון נאבקתי עם המשקל. בסך הכל אני אוריד 10 קילו ואטפס לאט לאט בסקוואט ונראה איך אני אסתדר עם זה.
אני אולי יכול לנסות להשאר באותו משקל ולבדוק שוב מה קורה, אבל יש לי תחושה שעדיף יהיה לעשות את ההורדה לצורך עליה מבחינה פיזית.

אגב מה הסיבה שיש דגש על סקוואט ולא על דדליפט, אם דדליפט באופן מובהק יש שימוש ביותר שרירים (במיוחד בפלג גוף עליון)?
ועוד הערה: אני עושה 3 סטים של דדליפט ולא 1 כפי שצויין. הסיבה לכך היא שאני לא עושה powerclean, לכן לא ראיתי סיבה למה לעשות רק סט אחד, מה גם שאני מסתדר ומרגיש עם זה טוב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כן SS.
אני חושב שקפצתי מהר מדי במשקלים (הייתי צריך להוריד את הקפיצות של 5 קילו ל2.5 אולי, בגלל זה COLD זה נשמע לך מהר מדי ואני מודע לזה). גם כל אימון נאבקתי עם המשקל. בסך הכל אני אוריד 10 קילו ואטפס לאט לאט בסקוואט ונראה איך אני אסתדר עם זה.
אני אולי יכול לנסות להשאר באותו משקל ולבדוק שוב מה קורה, אבל יש לי תחושה שעדיף יהיה לעשות את ההורדה לצורך עליה מבחינה פיזית.

אגב מה הסיבה שיש דגש על סקוואט ולא על דדליפט, אם דדליפט באופן מובהק יש שימוש ביותר שרירים (במיוחד בפלג גוף עליון)?
ועוד הערה: אני עושה 3 סטים של דדליפט ולא 1 כפי שצויין. הסיבה לכך היא שאני לא עושה powerclean, לכן לא ראיתי סיבה למה לעשות רק סט אחד, מה גם שאני מסתדר ומרגיש עם זה טוב.

כמה דברים:

1) הסיבה שעושים סקוואט 3 פעמים בשבוע היא שסקוואט זאת התנועה עם ההשפעה הכי גדולה על הגוף. דדליפט קרוב לזה, אבל לא באותה רמה. מצד שני, אפשרי להתאושש מכל כך הרבה סקוואטים, אבל לא מכל כך הרבה דדליפט.
2) תצטרך לסמוך עליי בקטע הזה ולעשות רק דדליפט 1 כפי שצוין, אחרת תתקע מהר מדי. מאוד קשה להתאושש מדדליפטים כבדים. מה גם, שסט אחד כבד של דדליפט בדרך כלל מספיק כדי לגרום להתקדמות.
3) למה אתה לא עושה power clean?
4) אם יש סיבה טובה לזה, אז תחליף את הפאוור קלין במתח או בחתירה.
5) קראת את הספר?

כן SS.

קפיצות של 5 קילו הן אפשריות (לזמן מה), במידה ואתה מתחיל קל מאוד ויש איתך מישהו שיכול לתת לך פידבק אחרי כל סט. אחרת הן בד"כ יהיו קצת יותר מידי (ככה לפחות היה בשבילי בזמנו). דילאוד יכול להיות רעיון טוב, יתן לך קצת זמן עם מנוחה יחסית להסגר על העניינים. אני עדיין הייתי מנסה לחשוב למה בחזרה הרביעית של הסט השני "איבדת טכניקה",אם מדובר באמת במשקל שהיה כבד מידי או שהבעיה היתה בראש וברגע שהתחלת להרגיש שהעסק כבד התחלת לאבד בטחון ולעשות שטויות. אם מדובר במצב השני, שווה לך לחשוב איך אתה דואג שמקרה כזה לא יחזור. ללמוד איך לשמור על תנוחות וטכניקה נכונה גם כשהדברים מרגישים ממש ממש כבדים זה אחד הדברים הכי חשובים להתקדמות באימונים.

עושים הרבה יותר סקוואט מדדליפט פשוט כי אפשר. דדליפט זה תרגיל מפרק שדורש הרבה יותר התאוששות מסקוואט ודי קשה לעבוד איתו בווליום גבוה. עוד חודש וחצי חודשיים אתה תבין בעצמך למה בדיוק אני מתכוון ולמה כדאי לעשות רק סט אחד 😃

אגב, לעשות יותר דדליפט בשביל לכפר על אי ביצוע פאוורקלין,זה לא ממש רעיון טוב. מדובר בשני תרגילים עם דרישות מאוד שונות על הגוף מבחינת התאוששות.

• פותח/ת השרשור
אני עושה מתח במקום פאוור קלין, והסיבה שאני לא עושה פאוור קלין היא הרמה הטכנית הגבוהה יותר שזה דורש.
אם נדבר בכנות אני לא רואה סיבה מיוחדת לעשות את זה מבלי שאף אחד יוכל לבקר את הטכניקה שלי, על אף היתרונות שיש בתרגיל. אולי בעתיד, כרגע אני מרגיש טוב עם המתח :-P

וכן קראתי את הספר, וחזרתי לקרוא שם שוב וזה די מסתדר עם מה שקורה לי (העלאה של בערך 5 קילו שנעצרה אחרי שלושה-ארבעה שבועות).
אני אוריד את הדדליפט לסט אחד (אוף 😡), ואני אנסה שוב עם 10 קילו פחות סקוואט ועליה של 2.5.

תודה לכולם!

נערך לאחרונה:

אה אוי התבלבלתי קלות לרגע....
הסקרום....
תראה אחי...זה אחד המקומות הרגישים לפריצות [S1-L4]....הייתי מציע לך להתחיל לעבוד טכניקה שוב פעם גם אם זה אומר להוריד עוד משקלים
אם אתה מכניס בטן פנימה זה בגלל שהרחב ביטני מייצב לך את החוליות האלו בדיוק [אחז-תחל של הרחב ביטני הוא החוליות האלו]
תוסיף לתכנית שלך עבודה על רחב ביטני בעמידת 6 כי כניראה שאצלך הבעיתיות היא בשריר הזה
בד"כ אצל רוב האנשים הבעיה היא מתח שריר גבוה באיליופסואס וזוקפי הגב עם חולשה של הישר ביטני
אתה הראשון שאני רואה שאצלו זה לא קשור אלא רק הרחב ביטני....
תתחיל מהאימון הקרוב

אני עושה מתח במקום פאוור קלין, והסיבה שאני לא עושה פאוור קלין היא הרמה הטכנית הגבוהה יותר שזה דורש.
אם נדבר בכנות אני לא רואה סיבה מיוחדת לעשות את זה מבלי שאף אחד יוכל לבקר את הטכניקה שלי, על אף היתרונות שיש בתרגיל. אולי בעתיד, כרגע אני מרגיש טוב עם המתח :-P

וכן קראתי את הספר, וחזרתי לקרוא שם שוב וזה די מסתדר עם מה שקורה לי (העלאה של בערך 5 קילו שנעצרה אחרי שלושה-ארבעה שבועות).
אני אוריד את הדדליפט לסט אחד (אוף 😡), ואני אנסה שוב עם 10 קילו פחות סקוואט ועליה של 2.5.

תודה לכולם!

פאוור קלין זה לא כזה טכני כמו שאתה חושב. תנסה ותראה. מה כבר יקרה? תלמד משהו חדש...

זהו, כל השאר נראה בסדר.

• פותח/ת השרשור
נסיתי כמה פעמים עם מוט ריק, זה לא כזה נורא באמת. הקאצ' הוא לעשות את השראגס עם העלאת המרפקים. קראתי את ההסברים ב SS על זה, לא יודע. אני אוהב מתח 😃

נסיתי כמה פעמים עם מוט ריק, זה לא כזה נורא באמת. הקאצ' הוא לעשות את השראגס עם העלאת המרפקים. קראתי את ההסברים ב SS על זה, לא יודע. אני אוהב מתח 😃
אתה יכול לעשות את שניהם
הקאצ' זה למשוך עם הכתפיים ולא עם הזרועות. במקביל לגוף.

אני מרגיש פחות מתיחה בגיד השמאלי שמאחורי הברך כשאני עושה זאת.

לא הבנתי את החלק שהכתפיים כואבים באזור הסקרום (???), ומה זאת אומרת שהמוט יושב?
הבטן עוזרת בתנועת PPT ככה שזה הגיוני שזה יעזור רק לא הבנתי מה ואיפה ומתי כואב?

זה מראה שאתה מפשק רגליים יותר מהרגיל (לכיוון "סומו") אז אתה אמור לסובב החוצה את כפות הרגליים במצב הזה.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי את החלק שהכתפיים כואבים באזור הסקרום (???), ומה זאת אומרת שהמוט יושב?
הבטן עוזרת בתנועת PPT ככה שזה הגיוני שזה יעזור רק לא הבנתי מה ואיפה ומתי כואב?

זה מראה שאתה מפשק רגליים יותר מהרגיל (לכיוון "סומו") אז אתה אמור לסובב החוצה את כפות הרגליים במצב הזה.

לא. אם לא הבנת אז איך זה מראה לך שאני מפשק רגליים יותר מהרגיל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית