הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי מאזן חומצה ובסיס

Piece Of Meat

משתמש מתחיל
278
1
נק' מוניטין:
-6
278
1
קראתי במספר מקומות שהוספת לימון למי השתייה הופכת את המים לבסיסים יותר וכך עוזרת לאזן את החומציות של המזון. אז הוספתי לימון לכל 2 ליטר מים שאני שותה. המים עכשיו טעימים יותר (זה בעצם לימונדה) אבל דווקא מאז שאני עושה את זה (שבוע בערך) אני מרגיש לפעמים במהלך היום צרבות קלות ותחושת עייפות. יכול להיות שהלימון עושה דווקא את האפקט ההפוך?

לימון הוא חומצי, לא בסיסי.
אתה רוצה בסיסי- תשתה חלב.
בכל מקרה, לא מבין מה אתה עושה ולדעתי זה לשחק בקקה.

• פותח/ת השרשור
לימון הוא חומצי, לא בסיסי.
אתה רוצה בסיסי- תשתה חלב.
בכל מקרה, לא מבין מה אתה עושה ולדעתי זה לשחק בקקה.

חלב הוא חומצי. לימון הוא חומצי אבל בתוך הגוף הוא הופך לבסיס. ולמה אני מתעסק אם זה? כי ככל שאני יותר קורא על זה ולומד אז אני יותר מבין את החשיבות של זה. זה כמו שאנשים בחדר כושר שלי חושבים שאני מתעסק בקקה כי אני עושה 5*5 ולא עושה ABCDEFG. בקיצור, אסור לפסול משהו שלא כל כך יודעים עליו.

בהתחלה אמרת שלימון הוא בסיס.
עכשיו אתה אומר שהוא חומצה.
אתה בכלל יודע מה זה בסיס וחומצה?
ונק' היחוס שלנו במקרה הזה הוא PH-4 ולא 7. כי זה הPH שיש בקיבה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בתור אחד שלמד כימיה אני יודע מה זה בסיס וחומצה. לימון הוא חומצי וכשהוא מגיע לקיבה נוצרת שם תגובהה שהופכת אותו לבסיס, ממש כמו עגבנייה. הPH בדם הוא 7.4 לכן לשם שואפים להגיע. אם אנחנו לא שם אז נלקחים מינרלים מהגוף כמו סידן ומגנזיום לשם איזון רמת הPH עם הרמה שבדם. רמת הPH המומלצת למים היא 8.5 ורמת הPH של המים בישראל בממוצע היא 6.8. לכן הוספת לימון למים אמורה להפוך את המים ליותר בסיסים ובכך למנוע את הצרבות, מה שבפועל לא קורה אצלי.

וואווווו זרקת פה לאויר כל כך הרבה (!!!) שטויות ולצערי אין לי זמן לתקן ולהסביר כי אני טס מחר.
מקווה שמישהו אחר יענה לך.

• פותח/ת השרשור
וואווווו זרקת פה לאויר כל כך הרבה (!!!) שטויות ולצערי אין לי זמן לתקן ולהסביר כי אני טס מחר.
מקווה שמישהו אחר יענה לך.
כל מה שאמרתי הוא ידוע ומאוד בסיסי (ביסיסי ברמת הידע ולא ברמת הPH). אבל בכל מקרה , תטוס, תהנה, תחזור ונראה כבר מי יתקן את מי.
לילה טוב.

ממה שאני יודע אין קשר לרמת החומציות של האוכל לפני שהוא מתפרק

לימון הוא אומנם חומצי מאוד אבל בתוך הגוף הוא הופך לבסיס. כלומר יש מאכלים שמשאירים "עקבות" של חומציות.

---------- התגובה התווספה ב 20:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:14 ----------

ועל מה שאתה מדבר קוראים alkaline diet

קראתי על זה פעם אחת. הרעיון הוא לא להפוך את הגוף ל"בסיס" כי אז נמות. הרעיון הוא שאצל רוב האנשים הגוף יחסית חומצי בגלל התזונה.. וזה גורם לבעיות בין היתר להשמנה. לא יודע איך, אין לי מושג אם זה נכון בכלל. זה מה שקראתי.

אם זה מעניין מישהו הוא יכול לחפש את המושג בגוגל

---------- התגובה התווספה ב 20:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:19 ----------

כלומר הרעיון הוא להגיע למאזן אופטימלי..

בתור אחד שלמד כימיה אני יודע מה זה בסיס וחומצה. לימון הוא חומצי וכשהוא מגיע לקיבה נוצרת שם תגובהה שהופכת אותו לבסיס, ממש כמו עגבנייה. הPH בדם הוא 7.4 לכן לשם שואפים להגיע. אם אנחנו לא שם אז נלקחים מינרלים מהגוף כמו סידן ומגנזיום לשם איזון רמת הPH עם הרמה שבדם. רמת הPH המומלצת למים היא 8.5 ורמת הPH של המים בישראל בממוצע היא 6.8. לכן הוספת לימון למים אמורה להפוך את המים ליותר בסיסים ובכך למנוע את הצרבות, מה שבפועל לא קורה אצלי.
1) נקודת היחוס היא PH=4. מכיוון שזה הערך בקיבה. הערך בדם לא מעניין בנושא הזה.
2) לימון נחשב חומצי כי הPH שלו יותר נמוך מ4.
3) חלב נחשב בסיסי כי הPH שלו יותר גבוה מ4.
4) אין שום קשר למינרלים בתגובות סתירה של חומצה בסיס. תגובות חומצה בסיס נעשות אך ורק במעבר פרוטונים. (ולכן לדעתי אין לך שום ידע בנושא ובטח למדת את זה כמו שמלמדים בבית הספר וזה בסדר.)
5) תוסיף לימון למים והם יהיו חומציים יותר.
על מה עוד לא עניתי?

• פותח/ת השרשור
1) נקודת היחוס היא PH=4. מכיוון שזה הערך בקיבה. הערך בדם לא מעניין בנושא הזה.
2) לימון נחשב חומצי כי הPH שלו יותר נמוך מ4.
3) חלב נחשב בסיסי כי הPH שלו יותר גבוה מ4.
4) אין שום קשר למינרלים בתגובות סתירה של חומצה בסיס. תגובות חומצה בסיס נעשות אך ורק במעבר פרוטונים. (ולכן לדעתי אין לך שום ידע בנושא ובטח למדת את זה כמו שמלמדים בבית הספר וזה בסדר.)
5) תוסיף לימון למים והם יהיו חומציים יותר.
על מה עוד לא עניתי?
שאני אהיה קצת פחות לחוץ בזמן אני אוכל להביא לך אינספור מאמארים ומקורות שמוכיחים שאתה טועה.
לבנתיים תביא לי אחד ויחיד שמוכיח שאתה צודק. ככה שנדע על מה אתה מבסס את מה שאתה אומר.

---------- התגובה התווספה ב 13:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:06 ----------

דרך אגב, למדתי כימיה באוניברסיטה העברית. אני מקווה שזה מספיק טוב.

זה מעולה.
אני לא אביא לך מקורות ומאמרים כי זה מפגר. זה כמו שאני אגיד לך תביא לי מאמר שאומר שמטען יום קלציום הוא פלוס 2. תקרא כל חומר בסיסי על תגובות חומצה בסיס ותראה שאני "צודק".
לא הבנתי במה אני טועה בדיוק? תתיחס נקודתית. לא הבנתי אם אתה מתווכח עם הכימיה או הפיזיולוגיה.

אני לא חושב שאפשר לתווכח על זה שלימון הוא חומצי.

אני חושב שהוא התכוון שהלימון משנה את רמת החומציות בתוך הגוף. לא יודע אם זה אפשרי, אני לא מבין בזה כדי באמת לדעת. קראתי על זה פעם אחת, לא זוכר אפילו איפה.

דו-שיח של חרשים.

אתם מדברים על שני דברים שונים.

EMZ - אתה מדבר על תגובות חומצה ובסיס וחומציות ברמה הפשוטה (בוא נקרא לזה in-vitro). וחתיכת הבשר מדבר על משהו אחר. תקראו פה קצת:
http://www.thepaleodiet.com/nutritional_tools/acid.shtml

אישית, עוד לא השתכנעתי שיש לזה חשיבות גדולה.

אני לא חושב שלזה הוא התכוון.
בכל מקרה:
In addition to promoting bone demineralization, a net acid-producing diet also contributes to the following maladies and illnesses: calcium kidney stones, age-related muscle wasting, hypertension, stroke, asthma and exercise-induced asthma.
אין שום מילה על צרבות.

הוספת לימון למים אמורה להפוך את המים ליותר בסיסים ובכך למנוע את הצרבות, מה שבפועל לא קורה אצלי.
איך משפט כזה יכול להיות נכון?

ברור שיש אפקטים בריאותיים שונים לחומציות ובסיסיות. למשל- צריכת יתר של ויטמין C (חומצה) תגרום לאבנים בכליות. אבל לא הבנתי בכלל למה הוא התכוון, מה הוא טוען וכו'.

• פותח/ת השרשור
דו-שיח של חרשים.

אתם מדברים על שני דברים שונים.

EMZ - אתה מדבר על תגובות חומצה ובסיס וחומציות ברמה הפשוטה (בוא נקרא לזה in-vitro). וחתיכת הבשר מדבר על משהו אחר. תקראו פה קצת:
http://www.thepaleodiet.com/nutritional_tools/acid.shtml

אישית, עוד לא השתכנעתי שיש לזה חשיבות גדולה.

איזה קטע, נכנסתי לקישור והלימון מופיע שם במאכלים הבסיסים

כנראה שאתה לא יודע לקרוא ולא יודע להסיק מסקנות.
זה לא מדע טילים. תאכל חומצה- תייצר תגובה וסביבה בסיסית.
תאכל בסיס- תייצר תגובה וסביבה חומצית.

משמע- תאכל לימון, תיצור סביבה בסיסית. ולזה בדיוק מתכוונים שם.

וכל הקטע הזה נשמע לי קשקוש מוגזם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית