הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרוספיט לכדורסל

• פותח/ת השרשור xpc
  • פורסם בתאריך

xpc

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
5
51
0
אז ככה...אני שחקן כדורסל בליגת הנוער אני בנבחרת ישראל לנוער גם....ואם כל הצוות המקצועי והמאמני חדר כושר שיש שם אני באמת נחשב לשחקן מאוד פיזי (גובה מטר 90 משקל 85, 8% שומן) ובאמת שבגוף יש לי גוף של ספורטאי עם ידיים רחבות כתפיים רחבות ואני עובד נכון אבל למרות הכל הקפיצה שלי עדין לא מספיק גבוהה כמו שהיא צריכה להיות-אני מטביע והכל אבל...שמעתי שאימוני קרוספיט יכולים לעזור לי לשיפור הניתור והאתלטיקה פלאים...האם זה נכון? מה זה יכול לשפר עוד?

אז ככה...אני שחקן כדורסל בליגת הנוער אני בנבחרת ישראל לנוער גם....ואם כל הצוות המקצועי והמאמני חדר כושר שיש שם אני באמת נחשב לשחקן מאוד פיזי (גובה מטר 90 משקל 85, 8% שומן) ובאמת שבגוף יש לי גוף של ספורטאי עם ידיים רחבות כתפיים רחבות ואני עובד נכון אבל למרות הכל הקפיצה שלי עדין לא מספיק גבוהה כמו שהיא צריכה להיות-אני מטביע והכל אבל...שמעתי שאימוני קרוספיט יכולים לעזור לי לשיפור הניתור והאתלטיקה פלאים...האם זה נכון? מה זה יכול לשפר עוד?

אני במקצועי עובד עם כדורסלנים בתחום הכושר הגופני,כך שאני רק יכול להגיד לך את דעתי האישית.
אני לא הייתי ממליץ לספורטאים בספורט ספציפי לשלב אימוני קרוספיט ברוטינה השבועית שלהם,לפחות לא במהלך העונה.
בראש ובראשונה הייתי שם את הדגש על שיפור הכוח (כאחד מיסודות הבסיסיים של כושר גופני) בתוכנית ליניארית :קיימות מספר אופציות (ביניהם חמש כפול חמש פעמיים בשבוע).

אני חושב ששיפור הסווקאט\דדליפט יובילו לשיפור משמעותי יותר ביכולות פליאומטריות (קפיצות למיניהן) בעיקר כאשר מדובר במתאמן מתחיל (כזה שיכול לעלות משקלים מאימון לאימון).

חלק יטענו אחרת,אך אני מאמין שהקרוספיטרים הכי טובים באים מתחום הכוח (סטרונגמן,WL,PL).
וכן אני יודע שיש כמה מתחום האתלטיקה בעלי מוניטין.

נערך לאחרונה:
אני מצטרף

רמי, באיזה קבוצה אתה עובד?

• פותח/ת השרשור
באמת? אז אתה כניראה מכיר את אוראל לב שהוא אחיין שלי...אני בנוער לאומית במחוז צפון, יש גם את אלן סקוורר.

בכל מקרה אז מה אתה ממליץ לי על אימוני כוח של עד 5 חזרות? בעיקרון האימון שלי עכשיו מורכב מ3 פעמים בשבוע וגם הכדורסל זה 4 פעמים בשבוע אז בקיצור אני עושה סקאווט, תאומים, לחיצת חזה במוט, פרס במשקולות, מתח ומקבילים.

לדעתי תעבור לפעמיים בשבוע - יחד עם 4 אימוני כדורסל זה מספיק.
הייתי מוותר על התאומים, מתח ומקבילים, ומכניס דדליפט.

• פותח/ת השרשור
יש לי רק בעיה אחת שיש לי עקמת קלה בגב וגם אני לא יודע לבצע דדליפט בצורה נכונה

כולנו למדנו לבד. יש לך את הסרט של ריפטו, יש לך מיליון סרטונים ביוטיוב, ויש לך את הדגשים החשובים כאן בפורום. באמת זה לא סיפור, קצת לפתוח את הראש...

• פותח/ת השרשור
טכניקה לא תיהייה הבעיה שלי...יש לי את הספר שלו אני קראתי את כולו ובאמת שבעיות באנגלית אין לי אני קורא שוב ושוב ושוב השאלה זה העקמת שלי....כרגע אני לא אעשה את זה למרות שפיזיוטרפיסת המליץ לי דווקא כן לעשות את זה.

ויש לי בעיה במכון שלי (הולמס פלייס קריון) שהמאמן שלי לא רוצה שאני יעשה דדליפטים ופרסים חופשיים כולל פאוור קלין, הוא דווקא מומחה לסוג האימונים האלה ורואים שהוא יודע מה שהוא מדבר אבל הוא רוצה שאני אדע קודם את הטכניקה(לעשות אימון אישי כדי להרוויח כסף מן הסתם) אבל מצד שני הוא גם מפחד על הגב שלי

1. אם העקמת לא במצב חמור (וגם אז..) לא הייתי דואג בכלל. לרוב האנשים יש רמה מסוימת של עקמת.
2. אל תקשיב למאמן.

• פותח/ת השרשור
מקסימום אני אעבור מכון....בהתחלה חשבתי שהוא דואג לבריאות שלי אבל עכשיו זה השתנה...זה נכון כמעט לכל אחד יש עקמת...מקסימום ויהיה לי יותר מידי לחץ על הבטן אני גם אוסיף חגורת גב

Back
למעלה תחתית