הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לינוקס ביחד עם ווינדוס

קרמבו

משתמש משקיע
2,011
10
נק' מוניטין:
25,622
2,011
10
אז בשעה טובה ומוצלחת אחד המרצים המליץ לנו (שלא לומר, הכריח אותנו) להתקין לינוקס למטרות תכנות. הגרסה שהוא המליץ לנו היא Ubuntu

אני יודע שאפשר להריץ לינוקס ביחד עם ווינדוס ופשוט לבחור בהתחלה באיזו מערכת לפעול.
אני גם יודע שאפשר להריץ לינוקס מתוך ווינדוס. אני נוטה להאמין שהאופציה הראשונה עדיפה.

השאלה איך אני מתקין את זה בנפרד והאם לא יהיו לי בעיות.
כמו כן, האם יש דברים קריטים שבתול לינוקס כמוני צריך לדעת?

חחח אחי המרצה שלכם אמר לכם את ההשלכות שלינוקס עם ווינדוס? כנראה שלא , אחי אני בתור אחד שלמד מחשבים בבית ספר (10 י"ח) +הייתה לי שותפות לחברת שרתים והתעסקתי הרבה עם מערכת לינוקס ובתכלס לא צריך אותה בכלל רק במידה ואתה בנאדם שיש לו חברה ורוצה להריץ שרתים או שרתי משחק או שמתעסק בתוכנות ובונה אותם. אבל לפי דעתי ומניסיון לא מומלץ להריץ לינוקס ביחד עם ווינדוס כללי כי זה מאט את המחשב ברמות כי כל הקטע שלינוקס שהיא בעיקר מערכת הפעלה להפעלת חומרות ברשת או תוכנות שונות לעבודה בהם בנפרד . כלומר שכדי שתקנה מחשב טוב (ליבה כפולה +מעבד סבבה תלוי באיזה תוכנות ודברים אתם עוסקים איתם) .

לקיצור אם אתה רוצה להקשיב למישהו עם ניסיון ולא סתם שמע לי תקנה מחשב חדש ותתקין עליו את הלינוקס או הפוך כיאלו שתקנה מחשב חדש בשביל שיהיה עם הווינדוס והישן להלינוקס .

מצטער אם יש שגיאות כתיב אני דיסלקט ברמות.

הייתי משתמש באובנטו לתקופות ארוכות מאוד,ותאמין לי יהיה לך כמה בעיות בקטע של העיצוב ולמה שאתה רגיל.
בכ"מ אובנטו היא תוכנת קוד פתוח לגמרי,יענו תוכל לעשות שהיא תראה איך שתרצה.
וכן צריך לצרוב את זה על דיסק.(אתה יכול להוריד את אחת מהגרסאות בחינם מפה http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
באותו אתר גם יש מדריך לצריבה(שזה מה שתצטרך לעשות בסופו של דבר,וד"א תוכל להריץ את זה ישר מהדיסק ללא צורך בהתקנה אם תרצה)
וכל השאלות שלך תוכל לשאול באתר whatsup.
ורק שתדע אני ממליץ להשתמש בשתי המערוכת בנפרד כי לאובנטו תצטרך למצוא הרבה אלטרנטיבות לתוכנות.
בהצלחה:)

MaTaN- אני ממש לא מסכים איתך,אובנטו היא מערכת הפעלה מאוד קלילה ובכלל לא צריך מחשב חזק כיד להריץ אותה ברמה הבסיסית.
שלא נדבר על זה שהיא קלילה גמישה מאובטחת ועוד המון דברים שמספקים לך נוחות,הסיבה היחידה שחזתרי לווינדוס זה כי שיחקתי במחשב =\

נערך לאחרונה:
חחח אחי המרצה שלכם אמר לכם את ההשלכות שלינוקס עם ווינדוס? כנראה שלא , אחי אני בתור אחד שלמד מחשבים בבית ספר (10 י"ח) +הייתה לי שותפות לחברת שרתים והתעסקתי הרבה עם מערכת לינוקס ובתכלס לא צריך אותה בכלל רק במידה ואתה בנאדם שיש לו חברה ורוצה להריץ שרתים או שרתי משחק או שמתעסק בתוכנות ובונה אותם. אבל לפי דעתי ומניסיון לא מומלץ להריץ לינוקס ביחד עם ווינדוס כללי כי זה מאט את המחשב ברמות כי כל הקטע שלינוקס שהיא בעיקר מערכת הפעלה להפעלת חומרות ברשת או תוכנות שונות לעבודה בהם בנפרד . כלומר שכדי שתקנה מחשב טוב (ליבה כפולה +מעבד סבבה תלוי באיזה תוכנות ודברים אתם עוסקים איתם) .

לקיצור אם אתה רוצה להקשיב למישהו עם ניסיון ולא סתם שמע לי תקנה מחשב חדש ותתקין עליו את הלינוקס או הפוך כיאלו שתקנה מחשב חדש בשביל שיהיה עם הווינדוס והישן להלינוקס .

איך בדיוק לינוקס מאט את המחשב אם אתה מפצל את ההרדיסק לשני התקנות, או קונה ומתקין לינוקס \ ווינדוס בנפרד?

איך בדיוק לינוקס מאט את המחשב אם אתה מפצל את ההרדיסק לשני התקנות, או קונה ומתקין לינוקס \ ווינדוס בנפרד?
גם לי זה נשמע תמוהה.
למרות שאם יש לך מחשב סבבה גם להריץ על VM את הלינוקס לא יאט יותר מדי את המחשב.. במילא זה רק לשיעורים וכאלה 😃

בתור אדם שיש לו בעית עיצוב נוראית, אבל אובנטו 10.10 לדעתי יכולה להכריז שהיא יפה וחמודה, אפשר להגיד שאבונטו לפעמים ואף בד"כ יותר נוחה מווינדוס - רק צריכים להתרגל לדבר הזה. משום שאבונטו היא קוד פתוח, ויש הרבה מאוד מתכנתים למערכת הפעלה הזו, אז הם ישר מזהים וירוסים בתוך המערכת ושולחת עידכונים בשרת. בנוסף היא מאוד קלילה, פתוחה - כך שלא תצטרך לחכות לגרסה הבאה בתקווה שחברת מערכת הפעלה אכן יצרה את הגימיג שאתה רוצה, אתה יכול לעשות הכל לבד באבונטו. היא גם מאוד מהירה, לא שוקלת הרבה בדיסק הקשיח ובדיסק התקנה.
בגדול יהיה לך מאוד קשה להתרגל, אני ממליץ לצרוב את הדיסק על LIVE CD, להריץ אותו כמה פעמים בשביל להבין מי נגד מי, ואז להתקין אותה על המערכת. אף על פי שדיסקים הקשיחים הם מאוד חזקים, עדין יש את הסיכוי הקטן שיקרה משהו לקבצים אחרי פרמוטים רבים.
הייתי משתמש באובנטו לתקופות ארוכות מאוד,ותאמין לי יהיה לך כמה בעיות בקטע של העיצוב ולמה שאתה רגיל.
וכן צריך לצרוב את זה על דיסק.(אתה יכול להוריד את אחת מהגרסאות בחינם מפה http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
באותו אתר גם יש מדריך לצריבה(שזה מה שתצטרך לעשות בסופו של דבר,וד"א תוכל להריץ את זה ישר מהדיסק ללא צורך בהתקנה אם תרצה)
ורק שתדע אני ממליץ להשתמש בשתי המערוכת בנפרד כי לאובנטו תצטרך למצוא הרבה אלטרנטיבות לתוכנות.

MaTaN- אני ממש לא מסכים איתך,אובנטו היא מערכת הפעלה מאוד קלילה ובכלל לא צריך מחשב חזק כיד להריץ אותה ברמה הבסיסית.
שלא נדבר על זה שהיא קלילה גמישה מאובטחת ועוד המון דברים שמספקים לך נוחות,הסיבה היחידה שחזתרי לווינדוס זה כי שיחקתי במחשב =\
אני גם ממליץ להיכנס לאתר של אבונטו ישראל: http://www.ubuntu-il.com/

כמה דברים אל תתקין אונבנטו מתוך החלונות כי זה יוצר מלא באגים
תתקין מבוט מCD פשוט תצרוב תISO על דיסק ותן לזה לעלות פשוט מאוד

• פותח/ת השרשור
כמה דברים אל תתקין אונבנטו מתוך החלונות כי זה יוצר מלא באגים
תתקין מבוט מCD פשוט תצרוב תISO על דיסק ותן לזה לעלות פשוט מאוד

אוח כוסעמק כבר התחלתי להוריד..

אה טוב לא משנה הכל בסדר.. תודה

נערך לאחרונה:
מה בדיוק אתה מתכנת שהמרצה הכריח אתכם להשתמש בלינוקס?

בכל מקרה, הפתרון הנוח ביותר (שיתן לך לעבוד עם שני המערכות סימולטנית, ולא, זה ממש לא הולך להעמיס לך על המחשב, מספיק מעבד סביר ו1GB ראם ואתה מסודר.) הוא להתקין מערכת וירטואלית (אני ממליץ על http://www.virtualbox.org).

לחלופין, אתה יכול להפעיל לינוקס דרך LIVE CD שלא דורש התקנה, החסרונות הבולטים הם שאתה לא יכול לשמור את העבודה וכל הפעלה מחדש תמחק הכל (למרות שאני מאמין שקיים פתרון), ושאתה לא יכול לעבוד גם עם ווינדוס באותו הזמן.

או פשוט להתקין אותה לצד ווינדוס ותוכל לבחור מה יעלה כשאתה מפעיל את המחשב.

נכון , בגלל זה משתמשים בהם להחזקת שרתים ותוכנות אבל שתי המערכות ביחד לא הולכות טוב ביחד וגורמות לאיטיות ואני לא אומר מבלי ניסיון כי אני ניסיתי בעצמי להתקין אותם על מחשב אחד והביצועים לא היו מרשמים.

במערכת לינוקס משתמשים כדי לקבל ביצועים יותר טובים ומהירים כי המערכת יותר עוזרת למפעילי תוכנות גראפי והרצות שרתים שונים וכ"ו. אבל ביחד לא הולך ... ויש לי ניסיון בדבר של 4 שנים לפחות.

ואני המלצתי לו לקנות מחשב חדש אם אין לו עוד אחד או שפשוט לקנות מחשב חדש ולהתקין על ישן לינוקס , ודרך אגב זה קשור לחומרה של המחשב בהתאם לתוכנות שהוא ישתמש אם הם ממש רציניות כיאלו מקצועיות שחייב חומרה גבוהה לא תיהיה לא בררה הוא יצטרך לקנות חומרה טוב(מפרט) אפילו אם יהיה לו לינוקס זה לא אורמ שאם יש לו מחשב ישן זה יעבוד מעולה לכל הביצועים.

נערך לאחרונה:
נכון , בגלל זה משתמשים בהם להחזקת שרתים ותוכנות אבל שתי המערכות ביחד לא הולכות טוב ביחד וגורמות לאיטיות ואני לא אומר מבלי ניסיון כי אני ניסיתי בעצמי להתקין אותם על מחשב אחד והביצועים לא היו מרשמים.

במערכת לינוקס משתמשים כדי לקבל ביצועים יותר טובים ומהירים כי המערכת יותר עוזרת למפעילי תוכנות גראפי והרצות שרתים שונים וכ"ו. אבל ביחד לא הולך ... ויש לי ניסיון בדבר של 4 שנים לפחות.

ואני המלצתי לו לקנות מחשב חדש אם אין לו עוד אחד או שפשוט לקנות מחשב חדש ולהתקין על ישן לינוקס , ודרך אגב זה קשור לחומרה של המחשב בהתאם לתוכנות שהוא ישתמש אם הם ממש רציניות כיאלו מקצועיות שחייב חומרה גבוהה לא תיהיה לא בררה הוא יצטרך לקנות חומרה טוב(מפרט) אפילו אם יהיה לו לינוקס זה לא אורמ שאם יש לו מחשב ישן זה יעבוד מעולה לכל הביצועים.

תעשה לכולם פה טובה, ועם כל ה"נסיון" וה10 יחידות המטורפות שלך במחשבים (שאין לי מושג איך הן קשורות למערכות הפעלה, המקסימום שאתה יודע זה לרשום לולאות ב c#) שלך תפסיק לבלבל את המוח.

תעשה לכולם פה טובה, ועם כל ה"נסיון" וה10 יחידות המטורפות שלך במחשבים (שאין לי מושג איך הן קשורות למערכות הפעלה, המקסימום שאתה יודע זה לרשום לולאות ב c#) שלך תפסיק לבלבל את המוח.

הוא ביקש עזרה , אני באתי לעזור ואין לי שום דבר נגדו פשוט הבאתי לו הצעות כי בתכלס אני התעסקתי הרבה עם לינוקס ואני לא רוצה שהוא סתם ידפק ויתבאס, במידה והוא צריך אותם לשם שימוש רציני יותר ולימודי עדיף שהוא יתקין אותה לא ביחד עם ווינדוס . ואני אמרתי לו שללא קשר למה שאני יודע בכללי אני התעסקתי עם זה הרבה לפחות 4 שנים אז תפסיק לזיין את שכל , וגם שבאים לעזור תמיד יהיה איזה ילד קטן שיזיין את השכל.

ואחי אני לא בא לתפוס מעצמי ולא כלום ואני בספק אם בכלל אתה יודע איזה שפות לימוד למדתי חוץ מסי שארפ שתחיי בסרטים שזה מה שלומדים במחשבים רק! ועשה טובה על תחוש גבר גבר אתה בסה"כ ילד מאחורי מסך .(שבתכלס שם עליך זין ועל כל מי שמתנהג כמו ילד קטן פה)

MaTaN- אני לא יודע איזה מחשב היה לך שהרצת את זה אבל לי זה רץ מעולה עם E8400 ו2 ג'יגה זיכרון,ותאמין לי שניצלתי הרבה את האובנטו(אני מדבר איתך על כל התוספות והגדג'טים+ניצול גראפי).
אל תשכח שהמטרה לש אובנטו היא לפנות לכמה שיותר מערכות מחשב,חוץ מזה שניצול משאבים של מערכת הפעלה לא יכול להתנגש בניצול של אחרת,הם לא רצים באותו זמן(חוץ מנפח על ההארדיסק אני לא רואה פה שום בעיה)
בקיצור תתקין את האובנטו,אם לא אהבת לא קרה כלום תמיד אפשר למחוק.

MaTaN- אני לא יודע איזה מחשב היה לך שהרצת את זה אבל לי זה רץ מעולה עם E8400 ו2 ג'יגה זיכרון,ותאמין לי שניצלתי הרבה את האובנטו(אני מדבר איתך על כל התוספות והגדג'טים+ניצול גראפי).
אל תשכח שהמטרה לש אובנטו היא לפנות לכמה שיותר מערכות מחשב,חוץ מזה שניצול משאבים של מערכת הפעלה לא יכול להתנגש בניצול של אחרת,הם לא רצים באותו זמן(חוץ מנפח על ההארדיסק אני לא רואה פה שום בעיה)
בקיצור תתקין את האובנטו,אם לא אהבת לא קרה כלום תמיד אפשר למחוק.
תלוי אולי באמת רק לי זה היה ככה בגללל שהרצתי בו שרתי משחק וכ"ו אז לזה נדרש יותר מאמץ אבל נראה לי שכל בנאדם שמתעסק עם תוכנות מקצועיות (כלומר תוכנות ששוקלות הרבה ודורשות הרבה מאמץ מהמחשב אז צריך ורצוי שזה יהיה בנפרד)

wtf_is_this_shit2_73_Million_Sharks_Killed_Every_Year-s468x349-71815-535.jpg

:nono:

• פותח/ת השרשור

עם כל הכבוד ל10 יחידות תיכון שלך, אני נוטה לסמוך יותר על מה שפרופסור למדעי המחשב וראש מחלקת רובוטיקה באוניברסיטת בר אילן אומר לי.. ובהתחשב בעובדה שמדובר בבנאדם שבא מהתעשייה, ולא רק מהאקדמיה בלבד, אני גם נוטה להאמין שהנסיון שיש לו בתחום עולה על גילך.

אבל בכל מקרה, הבנתי לאן אתה חותר בהודעה, אני בספק עד כמה זה יאט לי את המחשב(מחשב חדש).*

מעניין אותי כמה מסכנה הייתה חברת ה"מחשבים" שקיבלה בן אדם שלא יודע מה זה מערכת הפעלה.

אתה חרטטן ענק. מערכות linux הן מערכות הפעלה לכל דבר והן לא תוכננו או נבנו לשימוש מיוחדים כמו הרצת שרתים וכ'ו. אשליות כאלו קיימות רק אצל מתבגרים כמוך שהתקינו ומכרו שרת משחק אחד או שניים.

ובנוגע לטענות שלך של ירידה בביצועים, יש לי חבר באינטל שמריץ על thinkpad ישן וינדוס xp ולינוקס על מחיצות נפרדות, וגם מריץ לינוקס דרך vmware ב-xp. אין לו שום בעיה. התקנתי לאחותי xp ו-ubuntu על asus eee על מחיצות נפרדות. גם לה אין שום בעיה.

לך מכאן ותחזור ל-fxp.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית