ייעוץ קצת מפגרת..לגבי אלרגיה ללקטוז

• פותח/ת השרשור TMM
  • פורסם בתאריך

TMM

משתמש פעיל
534
2
נק' מוניטין:
148
534
2
היום הקאתי ת'נשמה שלי בערב אחרי שאכלתי 3 ביצים וקופסת-טונה...לא הרגשתי מלא במיוחד אבל פתאום זה באלי משום-מקום...

אלרגיה ללקטוז התופעות-לוואי שלה היא רק שלשולים או שזה אינדיבידואלי ויכול להגיע גם בהקאות וכל מיני תופעות אחרות?

לקטוז - אלרגיה לחלב. אנזים הלקטוז לא מיוצר \ לא מיוצר מספיק בקיבה על מנת שיצליח את הסוכרים שנמצאים בחלב.
תסמינים

תחושת נפיחות בבטן
כאבי בטן או עוויות
קולות גרגור או קרקור בקיבה
גזים
צואה דלילה או שלשול
הקאות

אולי האוכל שאכלת היה מקולקל, לא טרי או משהו בסגנון..

1) קוראים לזה רגישות ללקטוז ולא אלרגיה. תפרידו.
2) לאנזים קוראים לקטאז.
3) בדרך כלל זה שלשולים. (במצבים קשים או נדירים זה גם הקאות).
4) לא כתבת שום דבר חלבי שאכלת אתמול.

• פותח/ת השרשור
שתיתי אתמול חלב איזה 3-4 כוסות אכלתי 2 מעדני יוגורט איזה 3 משלוש-פיצות(גבנ"צ)
בעיקרון די יום יבש מבחינת האוכל לא אכלתי משהו ביחס לימים אחרים כמות די קטנה של מוצרי-חלב

יכול להיות שיש לך רגישות רצינית..
או שרגישות למשהו ספציפי..
לי למשל אין רגישות, לפחות ככה ניראה לי... אבל מה כן? אם אני אוכל טוסט גבינה על הבוקר אז אחרי משהו כמו שעתיים יש לי כאבי בטן מפחידים וכשאני הולך לשירותים אז רק שלשולים.. הפסקתי עם הטוסטים.

• פותח/ת השרשור
זה פעם ראשונה שזה קרה לי ואני מקווה מאוד שאין לי איזה רגישות...בעיקרון היה לי המן המון המון המון ליחה בגרון(וחלב עושה לי עוד-יותר ליחה) והשתעלתי נורא חזק בזמן שאכלתי בגלל זה..יש מצב בגלל השיעול זה ככה עלה לי?

שתיתי אתמול חלב איזה 3-4 כוסות אכלתי 2 מעדני יוגורט איזה 3 משלוש-פיצות(גבנ"צ)
בעיקרון די יום יבש מבחינת האוכל לא אכלתי משהו ביחס לימים אחרים כמות די קטנה של מוצרי-חלב

יכול להיות שיש לך רגישות רצינית..
או שרגישות למשהו ספציפי..
לי למשל אין רגישות, לפחות ככה ניראה לי... אבל מה כן? אם אני אוכל טוסט גבינה על הבוקר אז אחרי משהו כמו שעתיים יש לי כאבי בטן מפחידים וכשאני הולך לשירותים אז רק שלשולים.. הפסקתי עם הטוסטים.

מוזר אבל בתור אחד שרגיש ללקטוז - לא יכול לשתות חלב בכלל בלי לקחת את האנזים לפני (שזה עוזר פלאים דרך אגב!!! 2 כדורים ואני יכול ללגום ליטר חלב בלי שום consequences) - גבינה צהובה אני גורס ברמה של חצי קילו גבינה בארוחה אחת, לפעמים בלי שום דבר בנוסף, ולא קורה לי כלום. אפילו לא קרקור בטן. חלב כוס אחת ואני רץ לשרותים.
מה שנראה לי מאד מוזר מה שאמרתם.. גם הגיונית זה נראה לי לא מסתדר הרי בגבינה צהובה אין פחמימות נכון? אז לא אמור להיות שם בכלל לקטוז...

נ.ב לא אכפת לי לצלם ולהראות שאני אוכל חצי קילו גבינ"צ זה בקטנה גם בזמן החיטוב אז אל תציק לי עם זה. אם זה כל כך חשוב לך לראות את אנוכי השמן אוכל אני יעשה את זה.

נערך לאחרונה:
בגבינה צהובה כמעט ואין לקטוז.
וזה רגישות ללקטוז ולא אלרגיה. אם היא הייתה אלרגית, היית עכשיו בבית חולים והייתה לך חברה יותר שמנה ומנופחת ממשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית