הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה עשיתם/עושים בצבא?

• פותח/ת השרשור Massa
  • פורסם בתאריך
י"ג י"ד - מסלול הנדסאים זו עתודה טכנולוגית ולא עתודה אקדמית. כלומר הלימודים הם 18 חודשים, והשירות כולל הקבע הם 4 וחצי שנים (והקבע הוא לא חובה). יש גם אנשים שלמדו ויצאו לחופשי בגיל 21. יוצאים בגיל מוקדם יחסית - 23, אבל התעודה הזו לא מקנה הרבה לחיים האזרחים, הם יכולים להעויל לתקופה קצרה (כמה שנים), אבל לשרוד ולהצליח במקצוע, חייבים להיות מהנדסים.
אתן לך דוגמה: סטודנט שהוא הנדסאי עם ניסיון, עובד בחברה מסודרת עם משכורת מסודרת, והמטרה שלו להתקדם בחיים וכך הוא לומד לתואר ראשון (ואולי גם שני לאחר התואר הראשון), החיים שלו לעומת סטודנט שרק יצא מהצבא משירות צבאי שלא קיבל הסמכה לעבוד בתעשיה, לדעתי זה לא הכי כיף.
אם זה עניין של כסף, אפשר לעשות שירות קרבי, ואז להיות שומר באירועים מכובדים או במקומות של שמירה 24 שעות ולהרוויח יופי.
אני לא הולך ללמוד בשביל כסף, אני הולך ללמוד בשביל להשקיע בפרוקיטים ובתעשיה שבה אני ארצה לעבוד בה רוב חיי.

אה וואו, חשבתי שאתה מדבר על העתודה האקדמית. עתודה טכנולוגית זה עוד יותר גרוע. אני למדתי באורט בראודה עפולה מחשבים ואלקט' וכ-10 מהחברים שלי מהמגמה המשיכו בעתודה לי"ד וחלק עשו עתודה אקדמית. הם עשו שטות. וכן תמשיך לומר שאתה לומד מהרצון שלך להשקיע בתעשיה כאילו זה ראיון עבודה כאן.

אתה פשוט מדקלם את מה שהיו שוטפים לנו את המוח איתו כדי לעניין אותנו בעתודה.

אה וואו, חשבתי שאתה מדבר על העתודה האקדמית. עתודה טכנולוגית זה עוד יותר גרוע. אני למדתי באורט בראודה עפולה מחשבים ואלקט' וכ-10 מהחברים שלי מהמגמה המשיכו בעתודה לי"ד וחלק עשו עתודה אקדמית. הם עשו שטות. וכן תמשיך לומר שאתה לומד מהרצון שלך להשקיע בתעשיה כאילו זה ראיון עבודה כאן.

אתה פשוט מדקלם את מה שהיו שוטפים לנו את המוח איתו כדי לעניין אותנו בעתודה.
להשקיע בתעשיה אני לא רוצה להשקיע. יש אנשים שיעשו את זה במקומי. אני רוצה להשקיע במדע, אולי בצבא עצמו בפרויקט פיתוחי למען המדינה. אני לא רואה את עצמי שעוזר לפיתוח למעבדים החדשים של אינטל/AMD, אלא לומד מדע ומתעסק בזה רוב חיי.

חבל שזה נראה לכם כל כך טפשי לא לחשוף שמות של יחידות. חיילי צה"ל יכולים ללמוד הרבה מהחיזבאללה איך שומרים על סודיות ומגנים בכך על בטחונם ובטחון חבריהם, שלא לדבר על בטחון המדינה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית