הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש כאן מישהו שמבין בדיני עבודה?

Shahar I

משתמש פעיל
330
0
נק' מוניטין:
218
330
0
אני עובד בארומה (על בסיס של משמרות לא משרה מלאה או משהו כזה , עד עכשיו היו לי בסה"כ 8 משמרות ויש עוד 2 שקבעתי למחר ומחרתיים ).
רציתי לדעת אם אני יכול להודיע לו שאני מתפטר ופשוט למחרת כבר לא לבוא יותר או שיש התראה שאני צריך לתת?
אם אני מחליט להבריז מהמשמרת למרות שקבעתי אותה, מה הבוס יכול לעשות?

נערך לאחרונה:
אני עשיתי את זה בעברי. לא עשו לי כלום.
לא יודע מה החוקים.

אחי בעבודות מעפנות כאלה זה לא כזה משנה ומבחינה חוקית הוא לא יכול לעשות כלום
מה שכן הייתי אומר לך תנסה להיות בן אדם ולא לדפוק מישהו אחר. אם קבעת משמרת תנסה לא להבריז כדי שמישהו אחר לא יתקע. אלה אם כן הוא בעצמו היה מניאק וזה מגיע לו חחח 😛

• פותח/ת השרשור
בדקתי את זה , בגלל שאני עובד פחות מחודש אני לא חייב להודיע לפני התפטרות. והיו לי הרבה עבודות אבל בוס כזה מזדיין בחיים לא היה לי.
למרות שאני לא חייב(בדיעבד לא מבין למה עשיתי את זה) הודעתי לו אתמול בלילה שאני לא אגיע היום, הוא אמר שאני חייב לפי חוק אמרתי לו שזה לא נכון אז הוא אמר שהוא יעשה כל דבר חוקי ואפשרי בשביל לדפוק אותי.
אם זה היה בוס שהוא בן אדם ולא בן זונה הייתי מגיע את הימים שנתתי וגומר את העניין אבל שזה הוא אני מקווה מאוד שהוא לא מצא מחליף והוא כרגע עובד שם כשוטף כלים.

לו מותר להודיע יום לפני,אני מניח שגם אתה בסדר ומכוסה 😃
אם הוא כזה רע לך מחר לשתות קפה שם,הוא לא יציק ללקוח,אם כן אז דפוק אותו חזק בתלונה 👏

לו מותר להודיע יום לפני,אני מניח שגם אתה בסדר ומכוסה 😃
אם הוא כזה רע לך מחר לשתות קפה שם,הוא לא יציק ללקוח,אם כן אז דפוק אותו חזק בתלונה 👏

חזקק
ואתה לא חייב לו כלום אם אתה עובד שם פחות מחודש

נראה לי שעד שנה מקבלים יום על כל חודש..כלומר אחרי 6 ימי עבודה צריך 6 ימי התראה

אתה יכול לומר למנהל שאתה תגיע בשמחה אבל אתה לא אחראי על איכות השטיפה של הכלים, הוא יבקש ממך לא לבוא ובכך פתרת את העניין 😃

לך לרופא תוציא אישור מחלה (תגיד לו שאתה מצונן כאבי ראש ושאולי יש לך ששפעת ותבקש אישור מחלה הוא ישאל אותך לכמה ימים תגיד לו 3 וזהו)
ואתה מסודר
עד שתחלים אל תקבע משמרות ותודיע לו שאתה מתפטר

בדקתי את זה , בגלל שאני עובד פחות מחודש אני לא חייב להודיע לפני התפטרות. והיו לי הרבה עבודות אבל בוס כזה מזדיין בחיים לא היה לי.
למרות שאני לא חייב(בדיעבד לא מבין למה עשיתי את זה) הודעתי לו אתמול בלילה שאני לא אגיע היום, הוא אמר שאני חייב לפי חוק אמרתי לו שזה לא נכון אז הוא אמר שהוא יעשה כל דבר חוקי ואפשרי בשביל לדפוק אותי.
אם זה היה בוס שהוא בן אדם ולא בן זונה הייתי מגיע את הימים שנתתי וגומר את העניין אבל שזה הוא אני מקווה מאוד שהוא לא מצא מחליף והוא כרגע עובד שם כשוטף כלים.

חחח הוא עבד עליך ... גם אם היה לך חצי שנה במקום עבודה הזה אתה לא חייב לתת לו זמן לפני התפטרות בגלל שאין לך חוזה איתו על כזה דבר ובטח בארומה לא חותמים על חוזה כזה רק אם זה עבודה יותר רצינתי עם שכר גבוהה יותר שעובר את המינמום אז אולי הייתה צריך להודיע לו חודשים לפני או שבועים לפני ! לקיצור תבוא לו בפנים אפילו ותגיד לו שאתה מתפטר ושילך לדחוף בננה לתחת אם זה לא מתאים לו!

וגם אם הוא רוצה הודעה של כמה זמן לפני שאין כזה דבר בעבודות כאלו מעפנות על תקבע משמרות והוא יהיה חייב לפטר אותך או שתעשה לו בלאגן במקום כמו שאני עשיתי פעם אחת בעבודה שעבדתי כדי לקבל פיצוים..

צריך לתת שבועיים.

ממש לא בעבודה כזאת ויש לי ניסיון בכאלה דברים אתה יכול אפילו לקלל את המנהל על דרך ולהתפטר ולא יעשו לך כלום כי אין חוזה שמחייב את זה כי זה עבודת נוער פשוטה שאם גם הם אומרים לו לחתום על חוזה זה על מסמך רגיל שכיאלו לא קשור על זה בכלל!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נסגר העניין, הודעתי לו שאני לא הולך להגיע, מקווה שהוא יקנוס אותי ואז יקבל תביעה.

נסגר העניין, הודעתי לו שאני לא הולך להגיע, מקווה שהוא יקנוס אותי ואז יקבל תביעה.

ואחי סמוך עלי לא יהיה לו את הביצים לקנוס אותך ברגע שתגיד לו שהו איקבל תביעה אבל עדיף לא להגיד שלפחות אם הוא יצא טיפש תעשה עליו כסף...🙌

את הכסף הוא יהיה חייב לשלם לך
אתה מתעסק יותר מידי במישהו שבאמת לא שווה שתתבאס בשבילו, יעשה לך בעיות? תעביר את זה הלאה לגורמים מוסמכים (הרשיויות) שכבר יפנו אליו וכמו גדול תקבל מה שמגיע לך.

מה שטוב שיש בית דין נפרד לענייני עבודה שבו כל אחד יכול להתלונן ללא צורך בעורך דין.

עד כמה שאני יודע זה החוק בנוגע להודעה מוקדמת לפיטורין לאנשים שעובדים לפי שעות:

חישוב תקופת הודעה מוקדמת לעובד בשכר שעתי (לפי שעה)
עובד שעבד פחות משנה – יקבל הודעה מוקדמת של יום אחד עבור כל חודש עבודה. לדוגמה אם עבד 11 חודשים, יקבל הודעה מוקדמת של 11 ימים.
עובד שעבד למעלה משנה ופחות משנתיים– יקבל הודעה מוקדמת של 14 יום לפחות ובנוסף יום אחד עבור כל שני חודשי עבודה בשנה השנייה. לדוגמא עובד שעבד שנה וארבעה חודשים, יקבל 16 ימי הודעה מוקדמת.
עובד שעבד למעלה משנתיים – יקבל הודעה מוקדמת של 21 יום לפחות ובנוסף יום אחד עבור כל שני חודשי עבודה בשנה השנייה. לדוגמא עובד שעבד שנתיים וארבעה חודשים, יקבל 23 ימי הודעה מוקדמת.
עובד שעבד למעלה משלוש שנים – יקבל הודעה מוקדמת של חודש ימים.

http://www.working.org.il/פיטורין/הודעה_מוקדמת_לפיטורין/

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאני יודע זה החוק בנוגע להודעה מוקדמת לפיטורין לאנשים שעובדים לפי שעות:

http://www.working.org.il/פיטורין/הודעה_מוקדמת_לפיטורין/

ראיתי את זה, בגלל שעבדתי פחות מחודש אני לא צריך להודיע.ראיתי את החוק במקום אחר שבו יש סעיף שמי שלא עובד חודש לא חייב בהודעה מוקדמת.

אני חושב שאתה צודק, בכל אופן במקרה של שכירים זה ככה, עד חצי שנה מחשבים את ההודעה המוקדמת לפי מספר חודשי העבודה (עבדת חודש אתה נותן יום, עבדת שלושה חודשים אתה נותן 3 ימים וכו'), אם עבדת פחות מחודש אפשר לפטר ולהתפטר מהיום להיום. זה כמובן אלא אם כתובים בחוזה תנאים אחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית