הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה נעלי ספורט כדאי לקנות בשביל אירובי?.

• פותח/ת השרשור RBM
  • פורסם בתאריך

RBM

משתמש מתחיל
63
0
נק' מוניטין:
-4
63
0
אני עושה אירובי כל יום למעט יום שבת ובתוך אימוני האירובי שם גם ספרינטים.אני מחפש נעל שתתאים לכך ובנוסף, אם זה אפשרי גם שתהיה אורתפדית.תודה.

לא יודע בקשר לנעל אבל בתור אחד שהיה לו פלאטפוס שנים במחינה אורטופדית אין על מדרסים זה משמעותית יותר נוח לרוץ עם זה (אני מדבר על רפידות שמותאמים ספציפית לרגל שלך). יש עוד איזה משהו שקניתי לפני כמה שנים שגם אחרי תקופת הסתגלות שזה כואב זה ממש ממש נוח ומסדר לך את העניין של הנוחות של הרגל לא משנה כמה חרא וזולה הנעל עצמה
זה נראה לי נקרא walkfit ואם אני זוכר נכון מוכרים את זה בערוץ הקניות באינטרנט באזור ה 100-200 שח.
מאז שאני עם זה כבר לא חשוב לי כמה הנעל עצמה טובה אני מסתפק בנעליים שעולות 100 שח

• פותח/ת השרשור
תודה לעונים, נראה לי שאני ילך על סקוני- אני מחפש את הכי טובות ... וסקוני הם הכי יקרות אני חושב, והם טובות בשביל ריצה. עם עניין האורטופדיות אני כבר אסתדר אני מקווה.. .

זה לא בדיוק נכון, אם אני לא טועה אסיקס נחשבות לטיפה יותר טובות, אבל בעיקרון שלושתם הן המובילות בארץ ככה שאני בספק שתרגיש בהבדל. לי היה גם סקוני וגם אסיקס ואני יכול להגיד לך שהבדל אני לא מרגיש.
שניהן נעלים מעולות.

היו לי סוקוני הוריקן איקס (אחד הדגמים המובילים שלהם) - שברו לי את הרגליים. עכשיו אני על נייק לונארגלייד + - תענוג לרוץ.

לדבר על חברות זה לא רלוונטי, לכל חברה יש עשרות דגמים, שונים מקצה לקצה. אתם לא אמורים להשוות חברות, אלא דגמים ספציפים. להגיד שחברה X יותר טובה מ-Y זה מגוחך, לכל החברות יש דגמים יותר מוצלחים ופחות מוצלחים. דוגמה לנעליים מצוינות שעלו לי לראש כרגע - נייק וומרו 5, סאוקוני הוריקן 12, אסיקס ג'ל נימבוס 12, אדידס סופרנובה אדאפט.

בנוסף, נדיר שיש נעל שטובה לכולם, כמו שלבחור מעליי לא התאימו סאוקוני הוריקן שהם נעליים מעולות אך לא מתאימות למבנה שלו - זה אינדיבידואלי ולכל אחד יש מבנה שונה (קשת גבוהה\נמוכה\נייטרלית, pronation שלילי\נייטרלי\חיובי).
סביר להניח שה-pronation שלו^ הוא שלילי או נייטרלי, לכן הלונארגלייד התאימו הרבה יותר מההוריקן (קשת גבוהה גם יכולה להיות הסיבה).

אז אפשר לסכם שללכת לפי המחיר זה מטומטם כנ"ל לגבי ה"שם", שוק נעלי הריצה הוא הרבה יותר מורכב מ-"הכי יקר זה הכי טוב", אתם לא קונים ארטיק במכולת.

אז בקיצור הכי חשוב - קחו נעל טובה שקיבלה ביקורות טובות, אבל תזכרו שזה לא מספיק שהיא טובה באופן כללי, היא צריכה להיות טובה ומתאימה -לכם-.

לדבר על חברות זה לא רלוונטי, לכל חברה יש עשרות דגמים, שונים מקצה לקצה. אתם לא אמורים להשוות חברות, אלא דגמים ספציפים. להגיד שחברה X יותר טובה מ-Y זה מגוחך, לכל החברות יש דגמים יותר מוצלחים ופחות מוצלחים. דוגמה לנעליים מצוינות שעלו לי לראש כרגע - נייק וומרו 5, סאוקוני הוריקן 12, אסיקס ג'ל נימבוס 12, אדידס סופרנובה אדאפט.

בנוסף, נדיר שיש נעל שטובה לכולם, כמו שלבחור מעליי לא התאימו סאוקוני הוריקן שהם נעליים מעולות אך לא מתאימות למבנה שלו - זה אינדיבידואלי ולכל אחד יש מבנה שונה (קשת גבוהה\נמוכה\נייטרלית, pronation שלילי\נייטרלי\חיובי).
סביר להניח שה-pronation שלו^ הוא שלילי או נייטרלי, לכן הלונארגלייד התאימו הרבה יותר מההוריקן (קשת גבוהה גם יכולה להיות הסיבה).

אז אפשר לסכם שללכת לפי המחיר זה מטומטם כנ"ל לגבי ה"שם", שוק נעלי הריצה הוא הרבה יותר מורכב מ-"הכי יקר זה הכי טוב", אתם לא קונים ארטיק במכולת.

אז בקיצור הכי חשוב - קחו נעל טובה שקיבלה ביקורות טובות, אבל תזכרו שזה לא מספיק שהיא טובה באופן כללי, היא צריכה להיות טובה ומתאימה -לכם-.

מסכים אתך לחלוטין. אני רק רוצה לציין שהתגובה שלי לא באה להגיד שסוקוני חברה לא טובה ושהוריקן דגם כושל. הסיבה היחידה שרכשתי את הדגם הספציפי הזה היא תגובות באינטרנט - טעות.
כשהתחלתי להתאמן יותר ברצינות והריצות הפכו אינטנסיביות הבנתי שהוריקן דגם שבכלל לא מתאים לכף הרגל שלי וסבלתי. מסקנה - לא לקנות נעל נטו ע"פ תגובות באינטרנט. כדאי לקרוא על סוגי דגמים שונים ולנסות אותם בחנות. בכלל, למי שחושב להתחיל לבצע אירובי ברצינות ולנסות להגיע לשיאים אישיים, מומלץ להתחיל לקרוא מאמרים על ריצה (ואני מתייחס לריצה כי פה סוג הנעליים באמת משנה משהו) ועל איך לבחור נעליים בפרט -
http://www.runners.co.il/running-shoe-buy.html

יש לי אסיקס אחי נעל באמת שווה קניתי רק לריצות.
לך לחנויות שמוכרות את החברות האלה [ ASICS,SACONY,NB] תראה מה הכי נוח לך.

אומרים שסוקוני ואסיקס הכי טובות
לי יש נייק כבר שנה וחצי ב200 ש"ח והם סבבבבבבבה קלות...חוץ משברי מאמץ שעקב שזה לא נראה לי מהם הכל בסדר 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית