הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פרוטוקולים ללקיחת GH-דיון

adimenia

משתמש משקיע
4,075
28
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,223
4,075
28
טוב אז ככה. בזמן האחרון אני חוקר את הנושא של GH ואיך הכי יעיל לקחת אותו/ מה בכלל GH עושה בגוף ואיך הגוף מייצר אותו' מה משפיע על הפרשת GH וכו'.

בקיצור לאחר הרבההההההה קריאה בנושא הגעתי למסקנות הבאות על איך לקחת אותו.
(זה לא דרך קונבנציונלית ובכלל אני לא מאלה שבולע כל מה שכתוב בכל הפורומים. בנוסף אני לא כזה שמקבל את מה שנחשב "כמקובל" רק כי זה מה שמקובל, אלא מעדיף לקרוא ולחקור ולהגיע למסקנות לבד, ככה אני חושב שצריך לעשות בכל תחום)

אז הנה זה בא. (אני כמובן אשמח לשמוע דיעות ולפתוח דיון פורה בעניין)

הפרוטוקול בנוי משבוע על GH ושבוע ללא GH. כאשר בשבוע שלוחקים GH, יש לקחת לפחות 3 יחידות (IU) בזריקה אחת (לא כל כך משנה מתי נניח על הבוקר או לאחר אימון) למשך שישה ימים.
התזונה בימים האלה צריכה להיות עתירת פחמימות. לאחר שישה ימים נכנסים לשבוע ללא GH וללא פחחמימות (אין צורך להכנס לקטוזיס), אבל להשתדל לשמור על רמות אינסולין נמוכות ככל שאפשר.

מה בעצם אנחנו עושים פה:

אנחנו בונים את ריכוז ה GH בציטופלזמה של תאי הכבד ובכל התאים בגוף. GH יקשר לחלבון ול DNA בתא וזה יגרום לכל האפקטים המטבוליים להניב את האפקט העיקרי של FG בכבד והוא ייצור של IGF1.

זמן מחצית החיים של GH תוך תאי הוא בין 3-4 ימים, יש לקחת לפחות 3 יחידות של GH על מנת להגביר את רמות הריכוז של GH תוך תאי, מפני שברגע שמגבירים את הריכוז התוך תאי של GH ההשפעה שלו מתמשכת לכמה ימים עד שבוע. אם לא מגעים לרמות ריכוז גבוהות של GH תוך תאי זה כאילו לא לקחנו GH בכלל.
GH נצמד ל DNA בתא וגורם לגירוי של ריבוזומים אשר בתורם מייצרים מולקולות של IGF. המולקולות האלה יוצאים מהציטופלזמה לתוך הפלזמה ובכך הופכים ל .circulating IGF
ל IGF יש זמן מחצית חיים של בערך 20 שעות.

IGF ואינסולין שניהם בעלי תפקידים מאוד דומים ושניהם נצמדים לרצפטורים בתאי השריר. הרצפטורים האלה מאוד דומים אחד לשני, כאשר הם חלק ממבנה הממברנה של התא. GH ואינסולין מגבירים את רגישות הממברנה לחומצות אמינו מסויימות ובכך מסייעות להעברה של אותם חומצות אמינו לתוך הסרקופלזם של תא השריר.

חומצות האמינו שאינסולין מסייע בהעברתם לסרקופלזם וחומצות האמינו ש IGF מסייע הם שונות.
ההפרופיל המלא של כל חומצות האמינו (גם שאינסולין מסייע להעביר וגם ש IGF מסייע להעביר) נדרש על מנת לגרום ל "proteo-genesis" (ייצור של חלבון חדש לשריר).
ללא הפרופיל המלא של אותם חומצות אמינו לא יתבצע תהליך של proteo-genesis

ריכוז גבוהה של IGF יחד עם רמות נמכות של אינסולין לא יגרום לתגובה אנבולית מפני שכמו שציינתי מקודם יש צורך בפרופיל המלא של כל חומצות האמינו גם שאינסולין מסייע להעברתם וגם אלו של IGF. זהו דבר נכון גם למצב שבוא יש רמות גבוהות של אינסולין ורמות נמוכות של IGF.

הגוף יכול לייצר ATP בכמויות מגלוקוז שומן או חלבון. אם סינטזה של IGF בכבד נמוכה באופן משמעותי בזמן של קטוזיס, אזי הדבר כנראה מקושר לשינוי של אנזימים הנגרמים עקב ריכוז נמוך של אינסולין. רמות נמוכות של אינסולין גורמות לשינוי מטבולי ניכר בגוף ע"י שינוי של מערך אנזימים מסויימים. למעשה רמות נמוכות של אינסולין גורם לסגירה או השבתה של proteo-genesis ללא קשר לרמות הפלזמה של IGF וזה הגורם העיקרי להפרשה גבוהה של GH בזמן רעב או מצב קיטוג'ני.

רמות נמוכות של אינסולין גורמות לניוד שומן מוגבר. אפקט שמוגבר ע"י רמות גבוהות של GH
מצב זה יכול להביא לרמות גבוהות של IGF עקב ריכוז גבוה של GH (מה שטיפה סותר את מה שאמרתי קודם לגבי רמות נמוכות של IGF במצב קיטוג'ני) אבל עם בכל מקרה קיים מצב של ריכוז נמוך של IGF מצב זה יכול להוסיף לדיכוי ה proteo-genesis.

GH נכנס גם לתאי בטא בלבלב, אשר אחראים להפרשה של אינסולין ובכך גורמים לייצור מוגבר של אינסולין. אלא אם צריכת המפחמימות ממש נמוכה ובמצב כזה הפרשת האינסולין לא מתרחשת.
במידה וכן, יכול להיווצר מצב של היפוגליקמיה. לא מצאתי חומר שמסביר מדוע זה קורה אבל כאשר GH מגיע ללבלב משהו גורם ללבלב לא להגיב לגלוקוז.

אנשים אשר סובלים ממצב של גיגהנטיסם בסופו של דבר נהיים חולים בסוכרת מסוג 1 מפני שההפרשה המוגברת של GH כל כך גירתה את הלבלב עד אשר תאי הבתא פשוט "נשרפו".

האפקט השני של אינסולין גורם לחוסר רגישות לאינסולין או התנגדות לאינסולין.
היופי במצב הזה הוא שיש ריכוז גבוה של אינסולין ללא מצב של היפוגליקמיה וביחד עם ריכוז גבוה של IGF אנחנו מקבלים את האפקט האנבולי המקסימאלי.
אבל חשיפה ארוכה לרמות גבוהות של אינסולין יחד עם התנגדות לאינסולין יכול להביא למצב של סוכרת מסוג 2. אז בשבוע ללא GH וביחד עם רמת נמוכות של פחמימות יביא אותנו לריכוז נמוך של אינסולין, וכתוצאה מכך יבייא לאיזון הרגישות לאינסולין, זה מחזיר את הריכוז של אנזימים מסויימים אשר מקדמים ניצול של שומן לאנרגיה במקום גלוקוז.

כל זה אומר שאנחנו צריכים לבצע סייקלים וזה אומר שבוע על GH והרבה פחמימות (ריכוז גבוה של IGF ואניסולין = תגובה אנבולית מקסימאלית) ושבוע ללא GH ופחמימות נמוכות (שיחזור הרגישות התאים לאינסולין).

דבר נוסף, GH יכול גורם ל A.D.H (הורמון אנטי דיורטי) אשר מיוצר בהיפותלמוס.
A.D.H הוא מכווץ עורקים מאוד חזק אשר מיוצר בהיפותלמוס ומגיע לבלוטת היותרת הקידמית.
בנוסף, A.D.H ואוקסיטוסין אשר מגיעים מבלוטת היותר הקידמית יכולות לעלות את רמות ה A.D.H עד פי 20 מהנורמה, במקרים של פחד כעס או מתח, אשר גורם להתקווצות עורקים בתוך דקות ויכול במקרים קיצוניים לגרום להתקף לב.
כמו שאמרתי A.D.H עולה כאשר יש רמות גבוהות של GH ואפקט ישיר של זה זה צבירת נוזלים
מה שגורם ללחץ דם גבוה. רמות A.D.H נגזרות מרמות המינון של GH ובגלל זה יש להוריד את מינון ה GH במידה ויש לחץ דם גבוה עד אשר המערכת הסירקלטורית מתאזנת ומתמודדת עם המצב. זאת התופעת לוואי היחידה לגבי חומר שמעבר לזה הוא נפלא בכל דבר ועניין.
במידה ויש לחץ דם גבוה יש אפשרות לקחת מינן נמוך של clonidine אשר גורמת לירידה של לחץ הדם.

לסיכום מומלץ לבצע סייקלים של GH במצב של ON/OFF, שבוע לקחת ושבוע לא לקחת. בשבוע שלקחנו GH נאכל תזונה עתירת פחמימות ובשבוע שאנחנו לא לוקחים GH נוריד את מינון הפחמימות, כך אנחנו מקבלים את האפקט הטוב ביותר מ GH מבלי להסתכן במצבים של אי רגישיות לאינסולין ורמות גבוהות של סוכר בדם.

אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

אני חייב לציין שאני לא מפריך או מתנגד לכל הפרוקולים האחרים ללקיחת GH כמו מינון יומי של GH מחולק לבוקר ולאחר אימון או כל הורייציות של שלושה ימים על GH יומים לא וכו זה בסל הכל מסקנות שלי מקריאה מרובה על ההורמון וההשפעות שלו

יום טוב

רק דבר אחד אני אחדד, יש שני סוגים של IGF, אחד זה הארוך שנקרא IGF-LR3 ו IGF רגיל, זמן מחצית החיים שתיארת מתאים לארוך, הקצר הינו בעם זמן חיים דומה ל GH.

• פותח/ת השרשור
הכוונה היא בפלזמה לא במחזור הדם אני מתכוון ל igf שמיוצר בכבד לא הסינטטי

טוב אז ככה. בזמן האחרון אני חוקר את הנושא של GH ואיך הכי יעיל לקחת אותו מה בכלל GH עושה בגוף ואיך הגוף מייצר אותו מה משפיע על הפרשת GH וכו.

בקיצור לאחר הרבההההההה קריאה בנושא הגעתי למסקנות הבאות על איך לקחת אותו.
(זה לא דרך קונבנציונלית ובכלל אני לא מאלה שבולע כל מה שכתוב בכל הפורומים ולא כזה שמקבל את מה שנחשב "כמקובל" רק כי זה מה שמקובל אני מעד לקרוא ולחקור ולהגיע למסקנות לבד ככה אני חושב שצריך לעשות בכל תחום)

אז הנה זה בא. (אני כמובן אשמח לשמוע דיעות ולפתוח דיון פורה בעניין)

הפרוטוקול בנוי משבוע על GH שבוע ללא GH. כאשר בשבוע שעל GH יש לקחת לפחות 3 יחידות בזריקה אחת (לא כל כך משנה מתי נניח על הבוקר או לאחר אימון) למשך שישה ימים.
התזונה בימים האלה צריכה להיות עתירת פחמימות. לאחר שישה ימים נכנסים לשבוע ללא GH וללא פחחמימות (אין צורך להכנס ל kitosis). אבל להשתדל לשמור על רמות אינסולין נמוכות ככל שאפשר

מה בעצם אנחנו עושים פה.

אנחנו בונים את ריכוז ה GH בציטופלזמה של תאי הכבד ובכל התאים בגוף. GH יקשר לחלבון ול DNA בתא וזה יגרום לכל האפקטים המטבוליים לקרות האפקט העיקרי של FG בכבד הוא ייצור של IGF1.

זמן מחצית החיים של GH תוך תאי הוא בין 3-4 ימים יש לקחת לפחות 3 יחידות של GH על מנת להגביר את רמות הריכוז של GH תוך תאי מפני שברגע שמגבירים את הריכוז התוך תאי ש GH ההשפעה שלו מתמשכת לכמה ימים עד שבוע. עם לא מגעים לרמות ריכוז גבוהות של GH תוך תאי זה כאילו לא לקחנו GH בכלל.
GH נצמד ל DNA בתא וגורם לגירוי של ריבוזומים אשר בתורם מייצרים מולקולות של IGF המולקולות האלה יוצאים מהציטופלזמה לתוך הפלזמה ובכך הופכים ל circulating IGF
ל IGF יש זמן מחצית חיים של בערך 20 שעות.

ל IGF ואינסולין יש תפקידים מאוד דומים שניהם נצמדים לרצפטורים בתאי שריר. הרצפטורים האלה מאוד דומים אחד לשני הרצפטורים האלה הם חלק ממבנה הממברנה של התא. GH ואינסולין מגבירים את רגישות הממברנה לחומצות אמינו מסויימות ובכל מסייעות להעברה של אותם חומצות אמינו לתוך הסרקופלזם של תא השריר.

חומצות האמינו שאינסולין מסייע בהעברתם לסרקופלזם וחומצות האמינו ש IGF מסייע הם שונות.
ההפרופיל המלא של כל חומצות האמינו (גם שאינסולין מסייע להעביר וגם ש IGF מסייע להעביר) נדרש על מנת לגרום ל "proteo-genesis" (ייצור של חלבון חדש לשריר).
ללא הפרופיל המלא של אותם חומצות אמינו לא יתבצע תהליך של proteo-genesis

ריכוז גבוהה של IGF יחד עם רמות נמכות של אינסולין לא יגרום לתגובה אנבולית מפני שכמו שציינתי מקודם יש צורך בפרופיל המלא של כל חומצות האמינו גם שאינסולין מסייע להעברתם וגם אלו של IGF. או דבר נכון גם למצב שבוא יש רמות גבוהות של אינסולין ורמות נמוכות של IGF.

הגוף יכול לייצר ATP בכמויות מגלוקוז שומן או חלבון. אם סינטזה של IGF בכבד נמוכה באופן משמעותי בזמן של ketosis אזי הדבר כנראה מקושר לשינוי של אנזימים הנגרמים עקב ריכוז נמוך של אינסולין. רמות נמוכות של אינסולין גורמות לשינוי מטבולי ניכר בגוף ע"י שינוי של מערך של אנזימים מסויימים. למעשה רמות נמוכות של אינסולין גורם לסגירה או השבתה של proteo-genesis ללא קשר לרמות הפלזמה של IGF וזה הגורם העיקרי להפרשה גבוהה של GH בזמן רעב או מצב קיטוג'ני.
זה לא כל כך נכון שאפשר ליצור ATP משומן. שומן מתפרק לחומצות שומן ולגליצרול. חומצות השומן הופכות לגופי קטו והגליצרול הופך לגלוקוז ואז לATP. ככה שמ"רוב" השומן לא באמת יוצאים ATP. נכון להגיד שיוצרים ממנו אנרגיה.
רמות נמוכות של אינסולין גורמות לניוד שומן מוגבר. אפקט שמוגבר ע"י רמות גבוהות של GH
מצב זה יכול להביא לרמות גבוהות של IGF עקב ריכוז גבוה של GH (מה שטיפה סותר את מה שאמרתי קודם לגבי רמות נמוכות של IGF במצב קיטוג'ני) אבל עם בכל מקרה קיים מצב של ריכוז נמוך של IGF מצב זה יכול להוסיף לדיכוי ה proteo-genesis.

GH נכנס גם לתאי בטא בלבלב אשר אחראים להפרשה של אינסולין ובכך גורמים לייצור מוגבר של אינסולין. אלא אם צריכת המפחמימות ממש נמוכה ובמצב כזה הפרשת האינסולין לא מתרכשת
במידה וכן יכול להיווצר מצב של היפוגליקמיה. לא מצאתי חומר שמסביר מדוע זה קורה אבל כאשר GH מגיע ללבלב משהו גורם ללבלב לא להגיב לגלוקוז.
לא הבנתי מה ניסית להגיד פה. אני מניח שבכלל מדובר על IGF1 ולא GH כי הוא מתנהג דומה מאוד לאינסולין ולכן אם הרצפטורים חשים שיש הרבה IGF1 (שמפורש כאינסולין) הם לא יפרישו עוד אינסולין. על כמה וכמה אם אין רמה גבוהה של גלוקוז. וכך תוכל להגיע למצב של היפוגליק'.
אנשים אשר סובלים ממצב של גיגהנטיסם בסופו של דבר נהיים חולים בסוכרת מסוג 1 מפני שההפרשה המוגברת של GH כל כך גירתה את הלבלב עד אשר תאי הבתא פשוט "נשרפו".
אף פעם לא שמעתי על זה. נשמע מאוד מעניין. יש לך לזה מקור מידע? אשמח לקרוא.
האפקט השני של אינסולין הושהוא גורם לחוסר רגישות לאינסולין או התנגדות לאינסולין.
היופי במצב הזה הוא שיש ריכוז גבוה של אינסולין ללא מצב של היפוגליקמיה וביחד עם ריכוז גבוה של IGF אנחנו מקבלים את האפקט האנבולי המקסימאלי.
אבל חשיפה ארוכה לרמות גבוהות של אינסולין יחד עם התנגדות לאינסולין יכול להביא למצב של סוכרת מסוג 2. אז בשבוע ללא GH וביחד עם רמת פחמימות נמוכה יביא לריכוז נמוך של אינסולין
מה שיביא לאיזון הרגישות לאינסולין, זה מחזיר את הריכוז של אנזימים מסויימים אשר מקדמים
ניצול של שומן לאנרגיה במקום גלוקוז.

כל זה אומר שאנחנו צריכים לבצע סייקלים וזה אומר שבוע על GH והרבה פחמימות (ריכוז גבוה של IGF ואניסולין = תגובה אנבולית מקסימאלית) ושבוע ללא GH ופחמימות נמוכות (שיחזור הרגישות התאים לאינסולין).

עוד משהו לגבי GH. GH גורם ל A.D.H (הורמון אנטי דיורטי) אשר מיוצר בהיפותלמוס
A.D.H הוא מקווץ עורקים מאוד חזק אשר מיוצר בהיפותלמוס מגיעות לבלוטת היותרת הקידמית
ו A.D.H ואוקסיטוסין מגיעים מבלוטת היותר הקידמית רמות A.D.H יכולות לעלות עד פי 20 מהנורמל במקרה של פחד כעס או מתח זה גורם להתקווצות עורקים בתוך דקות ויכול במקרים קיצוניים לגרום להתקף לב.
כמו שאמרתי A.D.H עולה כאשר יש רמות גבוהות של GH ואפקט ישיר של זה זה צבירת נוזלים
מה שגורם ללחץ דם גבוה. רמות A.D.H נגזרות מרמות המינון של GH ובגלל זה יש להוריד את מינון ה GH במידה ויש לחץ דם גבוה עד אשר המערכת הסירקלטורית מתאזנת ומתמודדת עם המצב. זאת התופעת לוואי היחידה לגבי חומר שמעבר לזה הוא נפלא בכל דבר ועניין.
במידה ויש לחץ דם גבוה יש אפשרות לקחת מינן נמוך של clonidine אשר גורמת לירידה של לחץ הדם.
הסיכון ללחץ דם נובע יותר מהפרשת ADH (וזופרסין)- שמכווץ כל"ד ופחות מצבירת הנוזלים.
יכול להיות שקלונידין באמת יעזור מכיוון שהוא מנטרל כיווץ שריר חלק באנדותל על ידי חסימת תעלות נתרן. משמע- ניטרול פעולת וזופרסין. אבל הייתי מוסיף לטיפול גם משתנים. כי בדרך כלל אם תנטרל אפקט אחד של ל"ד גבוה, אפקט שני יפצה עליו.
אבל עכשיו יש לי עוד שאלה- או אולי בקשה- אפשר מקור מידע שמדבר על עלית ADH בעקבות GH?

לסיכום מומלץ לבצע סייקלים של GH של שבוע על GH יחד עם פחמימות גבוהות ושבוע ללא GH ופחמימות ממש נמוכות ככה אנחנו מקבלים את האפקט הטוב ביותר מ GH מבלי להסתכן המצבים של אי רגישיות לאינסולין ורמות גבוהות של סוכר בדם.

אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

אני חייב לציין שאני לא מפריך או מתנגד לכל הפרוקולים האחרים ללקיחת GH כמו מינון יומי של GH מחולק לבוקר ולאחר אימון או כל הורייציות של שלושה ימים על GH יומים לא וכו זה בסל הכל מסקנות שלי מקריאה מרובה על ההורמון וההשפעות שלו

יום טוב

לא ניסיתי להטריל בשאלות, אני בסך הכל מתעניין.
כל הכבוד על ההשקעה ותמשיך לשתף אותנו.
מעבר למה שהערתי יש כמה שגיאות כתיב אבל זה לא מעניין אותי כל כך.

קודם כל תודה רבה על ההשקעה
אבל לא מומלץ לקחת GH על הבוקר? כשהרמות שלו במצב נורמאלי הן הכי נמוכות ? אתה כתבת שלא משנה מתי לקחת, אז אם בנדם יקח בלילה לפני שינה, זה לא ישבש לו את הייצור הטיבעי של GH?
חוצמזה.. למה אתה כל כך מפחד מירידה ברגישות לאינסולין , GH אמור להגביר אותה... מניפולציה במתן פחמימות זה ענין שלא נשלל, אבל מאיפה הגעת למסכנה שיהיה יותר אפקטיבי לקחת שבוע ON ושבוע OFF
תודה מראש על ההסברים ✌️

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על ההשקעה
אבל לא מומלץ לקחת GH על הבוקר? כשהרמות שלו במצב נורמאלי הן הכי נמוכות ? אתה כתבת שלא משנה מתי לקחת, אז אם בנדם יקח בלילה לפני שינה, זה לא ישבש לו את הייצור הטיבעי של GH?
חוצמזה.. למה אתה כל כך מפחד מירידה ברגישות לאינסולין , GH אמור להגביר אותה... מניפולציה במתן פחמימות זה ענין שלא נשלל, אבל מאיפה הגעת למסכנה שיהיה יותר אפקטיבי לקחת שבוע ON ושבוע OFF
תודה מראש על ההסברים ✌️

אז אני אבהיר את הנקודה.

לא משנה מתי תיקח GH על הבוקר או אחרי אימון הייתי צריך לצייין לא לקחת אותו לפני השינה כי אז נכון יהיה שיבוש של הפרשה הטבעית של ההורמון ואז כאשר תפסיק לקחת אותי יהיה קראש.

GH לא מגיביר את הרגישיות לאינסלין להיפך הוא מדכה אותה כאשר יש רמות גבוהות של IGF1 ו GH תהיה ירידה ברגישות התאים לאינסולין זאת הסיבה שבגללה בשבוע שללא ה GH יש צורך לחתוך בפחמימות על מנת להחזיר את הרגישות הזאת. עם תקח GH לתקופה ארוכה ובו בזמן יהיו רמות גבוהות של אינסולין אתה יכול לפתח סוכרת מסוג 2 אתה לא רוצה להגיע למצב הזה. כמובן שמדובר על תקופות ארוכות של לקיחת GH ולא על סייקל מזדמן דבר כזה לא קורה בין לילה

• פותח/ת השרשור
תשובות ל EMZ
זה לא כל כך נכון שאפשר ליצור ATP משומן. שומן מתפרק לחומצות שומן ולגליצרול. חומצות השומן הופכות לגופי קטו והגליצרול הופך לגלוקוז ואז לATP. ככה שמ"רוב" השומן לא באמת יוצאים ATP. נכון להגיד שיוצרים ממנו אנרגיה.
נכון אתה צודק אבל בסופו של דבר בסופו של דבר יש ייצור של ATP לא התכוונתי לפרט את הדרכים המטבוליים של התהליכים האלה. אבל זה נכון מה שאתה אומר

לא הבנתי מה ניסית להגיד פה. אני מניח שבכלל מדובר על IGF1 ולא GH כי הוא מתנהג דומה מאוד לאינסולין ולכן אם הרצפטורים חשים שיש הרבה IGF1 (שמפורש כאינסולין) הם לא יפרישו עוד אינסולין. על כמה וכמה אם אין רמה גבוהה של גלוקוז. וכך תוכל להגיע למצב של היפוגליק'

לא התכוונתי ל IGF1 התכוונתי לאינסולין מחומר שקראתי נאמר שברגע ש GH נקשר לרצפטורים שלו בלבלב זה מביא לגירוי הלבלב להםריש אינסולין אבל לא אם רמת הגלוקוז נמוכה. לא ידוע מדוע התהליך הזה קורה.

אף פעם לא שמעתי על זה. נשמע מאוד מעניין. יש לך לזה מקור מידע? אשמח לקרואאף פעם לא שמעתי על זה. נשמע מאוד מעניין. יש לך לזה מקור מידע? אשמח לקרוא

אני מארגן רשימה מסודרת של הרפרנסים שבהם התשמשתי.

הסיכון ללחץ דם נובע יותר מהפרשת ADH (וזופרסין)- שמכווץ כל"ד ופחות מצבירת הנוזלים.
יכול להיות שקלונידין באמת יעזור מכיוון שהוא מנטרל כיווץ שריר חלק באנדותל על ידי חסימת תעלות נתרן. משמע- ניטרול פעולת וזופרסין. אבל הייתי מוסיף לטיפול גם משתנים. כי בדרך כלל אם תנטרל אפקט אחד של ל"ד גבוה, אפקט שני יפצה עליו.
אבל עכשיו יש לי עוד שאלה- או אולי בקשה- אפשר מקור מידע שמדבר על עלית ADH בעקבות GH?

אתה צודק שוב. אני רק התייחסתי לעובדה שעקב עליה ברמות ה ADH תהייה עליה בלחץ הדם וספיחת נוזלים
קלונידין יעזור לנו להתמודד עם עליית לחץ הדם. לגבי המקורות כבר אמרתי אני מארגן רשימה של כל המקורות שבהם השתמשתי (זה חפירה לקח לי הרבה זמן לעלות על כל המידע הזה 😃 )

אחלה 😃. מצפה לרפרנסים. כל הכבוד על ההשקעה.
שווה לציין את הסיכונים הנוספים שקיימים בGH והם הגדלת איברים פנימיים והגברת תהליך סרטני במידה וקיים אחד.

אז אני אבהיר את הנקודה.

לא משנה מתי תיקח GH על הבוקר או אחרי אימון הייתי צריך לצייין לא לקחת אותו לפני השינה כי אז נכון יהיה שיבוש של הפרשה הטבעית של ההורמון ואז כאשר תפסיק לקחת אותי יהיה קראש.

GH לא מגיביר את הרגישיות לאינסלין להיפך הוא מדכה אותה כאשר יש רמות גבוהות של IGF1 ו GH תהיה ירידה ברגישות התאים לאינסולין זאת הסיבה שבגללה בשבוע שללא ה GH יש צורך לחתוך בפחמימות על מנת להחזיר את הרגישות הזאת. עם תקח GH לתקופה ארוכה ובו בזמן יהיו רמות גבוהות של אינסולין אתה יכול לפתח סוכרת מסוג 2 אתה לא רוצה להגיע למצב הזה. כמובן שמדובר על תקופות ארוכות של לקיחת GH ולא על סייקל מזדמן דבר כזה לא קורה בין לילה
אני אשמח אם תחדד את ההגדרה שלך לסייקל מזדמן ובין לילה...
שימוש ממושך בGH ביחוס לפרוטוקול הזה הוא?
שימוש מזדמן בGH ביחוס לפרוטוקול הזה הוא?
ועוד שאלה, בהנחה שלוקחים GH רק ל 5 או 4 ימים מתוך השבוע , זה לא יחפר על הצורך במתן זמן OFF?
שוב תודה רבה ... לא כל יום רואים משו מושקע כזה ובטח שלא באתרים בארץ 🤯

אני בעד ניסויים על EMZ, אלירן אם בנצרום מארגן לך GH מהפקולטה, אתה מזריק? נרשום באבסרקט את הרחוב של הבית שלך ונגיש ל PUBMED 🤡

• פותח/ת השרשור
אני אשמח אם תחדד את ההגדרה שלך לסייקל מזדמן ובין לילה...
שימוש ממושך בGH ביחוס לפרוטוקול הזה הוא?
שימוש מזדמן בGH ביחוס לפרוטוקול הזה הוא?
ועוד שאלה, בהנחה שלוקחים GH רק ל 5 או 4 ימים מתוך השבוע , זה לא יחפר על הצורך במתן זמן OFF?
שוב תודה רבה ... לא כל יום רואים משו מושקע כזה ובטח שלא באתרים בארץ 🤯

קודם כל תודה על הפירגון של כולם. אני חייב להגיד שאני מאוד מתעניין בכל התחום הזה וחושב שחשוב לשתף ידע ניסיון ורעיונות כי ידע זה כח. אז תודה רבה.

בכוונה של סייקל מזדמן זה חודש עד שלושה חודשים בטווח הזמן זה אני לא חושב שיש סיכוי
לפתח סוכרת זה לא היה הכי בריא ובדיקות דם אולי יראו על סוכר טיפה גבוה אבל זה זמן סביר.

עם רצים על GH בטווח ארוך יותר שלושה חודשים רצוף ומעלה נניח 5 יחידות ביום (אני יודע שיש אנשים שלוקחים מינונים הרבה יותר גבוהים) וצורך הרבה פחמימות או אפילו כמות מתונה של פחמימות ומסתובב עם רמות גבוהות של אינסולין אז בטח שאפשר לפתח סוכרת לפי מה שאני מבין בכל מה שקראתי זה ממש לא מומלץ יש גם לקחת בחשבון את הסיכון השני של עליה בלחץ הדם עקב עליה של רמות ADH כמו שהזכרתי. GH זה אחלה חומר ללא ספק אחד הדברים הכי טוב שיש באופן כללי אבל גם GH ובכלל כל סם שלקחים אותו במינונים אובר טרפיים למטרות ביצועים יש לעשות זאת בחוכמה ולא ולהפגיז בלי לדפוק חשבון.
לגבי השאלה השניה שלך

אני לא כל כך הבנתי עם הכוונה היא לקחת GH למשך 5 ימים ואז כמה זמן ללא GH יומיים שלושה?
בכל מקרה לוקח לגוף 4-5 ימים להחזיר את הרגישות לאינסולין לאחר לקיחת GH העניין מתבטה בשינוי מערך אנזימים מסויימים וזה לא קורה אחרי יום או יומיים.

שוב אני רוצה לציין שאני לא בא להגיד שהדרך המקובלת היא לא טובה. אבל אני לא מצליח להבין את ההיגיון מאחורי כל הפרוטוקולים האלה אין שום ביסוס מדעי רק "עדויות מהשטח" שאני לא מזלזל בהם אבל אינ לא בטוח שזאת הדרך היעילה ביותר. אני אחדד עוד משהו בשבוע ללא GH עדיין תהיה השפעה של כל הדברים החיובים של GH זמן מחצית החיים של GH תוך תאי הוא 3-4 ימים
ויש לזכור שבמשך שבוע העלינו את הריכוז של GH בתוך התא כך גם לאחר שנפסיק לקחת אותו בשבוע ללא GH נהנה מהיתרונות שלו. אבל המיקוד שלנו בשבוע הזה הוא להחזיר את הרגישות לאינסולין כדי שנוכל להמשיך בסייקל.

אני בעד ניסויים על EMZ, אלירן אם בנצרום מארגן לך GH מהפקולטה, אתה מזריק? נרשום באבסרקט את הרחוב של הבית שלך ונגיש ל PUBMED 🤡
כן (ברצינות).
הכל בשביל GH בחינם. ומחקר בפאבמד בגיל 23 יהיה אחלה הישג.

קודם כל תודה על הפירגון של כולם. אני חייב להגיד שאני מאוד מתעניין בכל התחום הזה וחושב שחשוב לשתף ידע ניסיון ורעיונות כי ידע זה כח. אז תודה רבה.

בכוונה של סייקל מזדמן זה חודש עד שלושה חודשים בטווח הזמן זה אני לא חושב שיש סיכוי
לפתח סוכרת זה לא היה הכי בריא ובדיקות דם אולי יראו על סוכר טיפה גבוה אבל זה זמן סביר.

עם רצים על GH בטווח ארוך יותר שלושה חודשים רצוף ומעלה נניח 5 יחידות ביום (אני יודע שיש אנשים שלוקחים מינונים הרבה יותר גבוהים) וצורך הרבה פחמימות או אפילו כמות מתונה של פחמימות ומסתובב עם רמות גבוהות של אינסולין אז בטח שאפשר לפתח סוכרת לפי מה שאני מבין בכל מה שקראתי זה ממש לא מומלץ יש גם לקחת בחשבון את הסיכון השני של עליה בלחץ הדם עקב עליה של רמות ADH כמו שהזכרתי. GH זה אחלה חומר ללא ספק אחד הדברים הכי טוב שיש באופן כללי אבל גם GH ובכלל כל סם שלקחים אותו במינונים אובר טרפיים למטרות ביצועים יש לעשות זאת בחוכמה ולא ולהפגיז בלי לדפוק חשבון.
לגבי השאלה השניה שלך

אני לא כל כך הבנתי עם הכוונה היא לקחת GH למשך 5 ימים ואז כמה זמן ללא GH יומיים שלושה?
בכל מקרה לוקח לגוף 4-5 ימים להחזיר את הרגישות לאינסולין לאחר לקיחת GH העניין מתבטה בשינוי מערך אנזימים מסויימים וזה לא קורה אחרי יום או יומיים.

שוב אני רוצה לציין שאני לא בא להגיד שהדרך המקובלת היא לא טובה. אבל אני לא מצליח להבין את ההיגיון מאחורי כל הפרוטוקולים האלה אין שום ביסוס מדעי רק "עדויות מהשטח" שאני לא מזלזל בהם אבל אינ לא בטוח שזאת הדרך היעילה ביותר. אני אחדד עוד משהו בשבוע ללא GH עדיין תהיה השפעה של כל הדברים החיובים של GH זמן מחצית החיים של GH תוך תאי הוא 3-4 ימים
ויש לזכור שבמשך שבוע העלינו את הריכוז של GH בתוך התא כך גם לאחר שנפסיק לקחת אותו בשבוע ללא GH נהנה מהיתרונות שלו. אבל המיקוד שלנו בשבוע הזה הוא להחזיר את הרגישות לאינסולין כדי שנוכל להמשיך בסייקל.
כדאי לך לחקור גם על IGF1. הוא לכאורה אמור להוריד את תופעות הלוואי- אבל בעיה להשיג IGF1 נקי וברמה.

• פותח/ת השרשור
כדאי לך לחקור גם על IGF1. הוא לכאורה אמור להוריד את תופעות הלוואי- אבל בעיה להשיג IGF1 נקי וברמה.
כן ספר לי על זה חחח. כל מה שיש זה הסיני הגנרי שאני בספק כמה IGF אם בכלל יש בזה.
אם הייתה לי אפשרות הייתי רק על רק על IGF1 ועל MFG במקום GH רוב הסגולות האנבוליות של GH זה בכלל מ IGF וגם מבחינה כלכלית שווה יותר אבל כמו שציינת קשה להשיג. אבל עם הייתי מצליח להשיג הייתי מביא כמות לא מבוטלת חחח 😛

בקיצור, דרוש לישראל מקור אמין לIGF1. משה, דבר עם מדונה 🤡
בנתיים אני עדיין מוכן להסתפק מGH מבנצור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית