הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להמשיך י"ג י"ד או צבא?

Selotep

משתמש קבוע
1,787
2
נק' מוניטין:
105
1,787
2
אז אני רוצה בעיקרון ללמוד לפני הצבא ולצאת לצבא כבר אם משו ביד ולעבוד בתואר שאקבל
ולעשות כמובן קבע, ורוצה שהיה לי זמן להתאמן גם בצבא ולא להתעסק בריצות וחרא כזה.
אכשיו אני די מתלבט במה לבחור מישו יכול לתת לי הצעות ממישו שעה
אם מישו מכם מכיר מקום שאפשר ללמוד בו יג,יד בבאר שבע אבל משו שקשור למחשבים(תוכנה וכאלו) אני ישמח אם תשתפו אותי

אתה עוד לא יודע מה זה צבא וכבר אתה רוצה קבע?
מכל האנשים שאני מכיר שעשו יג-יד אני לא מכיר אחד שלא מתחרט.
זה לדפ"רים בלבד, וגם אם אתה דפ"ר, סיכוי גבוה שתשנא את הצבא ולא תרצה קבע.

דפ"ר זה טיפש.

והדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות, זה למצוא אנשים שעשו יג-יד ולשאול אותם.

• פותח/ת השרשור
אם הייו לי אנשים שכבר עשו את זה לא הייתי שואל את זה בפורום 😣
בבקשה תעזרו לי!!!

אם אתה לא רוצה עתודה אקדמאית אז בבאר שבע יש לך את פעמי עתידים.
אתה לומד יג'-יד' בסמי שמעון וגם עושה באותו זמן חצי מהתואר (בחשמל זה ככה, בתוכנה כנראה יותר מחצי),
מתגייס ואז אחרי הצבא אתה יכול להשלים.
אם אתה תושב בפריפריה עתידים אמורים לפנות אליך,
תנסה לפנות אליהם בפייסבוק.

אם אתה בעל יכולת ממוצעת + לא ממליץ לך בשום אופן לעשות הנדסאי\טכנאי

מקסימום עתודה וגם זה לא.

גם אני לא ממליץ, עתודה זה בזבוז זמן, גם טכנולוגית וגם אקדמית
תעשה צבא ואחרי זה תתחיל עם לימודים

לא מבין מה האנטי המפגר נגד יג' (תומך אבל מכל הלב באנטי נגד יד')
עשיתי יג', זה איפשר לי גם לא להכנס לקרבי (סורי מי שרואה בזה פוגע), גם יש לי מקצוע (תוכניתן), וכל זה לא היה מתאפשר בלי היג'.
מה גם שחלק לא מבוטל מהחברים שהיו איתי ביג' הגיעו למקומות לא רעים בכלל, ואני בטוח שלא מתחרטים על זה אפילו לרגע.
מצד שני על יד' לא הייתי ממליץ בשום פנים ואופן, ובקשר ליג'-יד' אלקטרוניקה אין לי שמץ.

יג' -יד' בפני עצמו לא יתן לך שום דבר טוב באזרחות אם אתה מתכנן אחרי זה תואר ראשון.
מבחינת תפקיד בצבא רוב הסיכויים שזה לא ייתן לך משהו שווה אלא אם כן יהיה לך הרבה מזל - עדיף כבר סתם להתגייס לאיזה תפקיד ג'ובניקי וזהו אם זה מה שאתה רוצה.
אם תרצה להמשיך אחר כך לתואר ראשון - זה יתן לך זיכוי על מספר קטן של קורסים אבל מבחינת זמן זה לא שווה כי זה שנתיים במקום סמסטר אחד.

אם אתה מסוגל להתקבל לעתודה אקדמאית ורוצה - זה לדעתי שווה ואני אסביר: כשאתה מתחיל ללמוד מיד אחרי סיום בצפר אתה שומר על רצף לימודים וזה משמעותית מקל עליך את השנה הראשונה שהיא סיוט (לפחות אם אתה הולך ללמוד הנדסה באוניברסיטה) וזה מתבטא גם בציונים. אחר כך - בתנאי שאתה מסיים עם ציונים מספיק טובים רוב הסיכויים שתקבל תפקיד תואם למקצוע שלך בצבא. אם תסיים עם ציונים נמוכים - תקבל משהו מעפן אבל גם אז - תצא מהצבא כבר עם תואר ותוכל גם לרשום לך בקורות חיים איזה "ניסיון".
מי שאומר שעתודה זה בזבוז זמן פשוט טועה.

לא מבין מה האנטי המפגר נגד יג' (תומך אבל מכל הלב באנטי נגד יד')
עשיתי יג', זה איפשר לי גם לא להכנס לקרבי (סורי מי שרואה בזה פוגע), גם יש לי מקצוע (תוכניתן), וכל זה לא היה מתאפשר בלי היג'.
מה גם שחלק לא מבוטל מהחברים שהיו איתי ביג' הגיעו למקומות לא רעים בכלל, ואני בטוח שלא מתחרטים על זה אפילו לרגע.
מצד שני על יד' לא הייתי ממליץ בשום פנים ואופן, ובקשר ליג'-יד' אלקטרוניקה אין לי שמץ.
שמע אני לא אומר שזה כזה נורא, אבל מצד שני אני גם לא רואה שום סיבה לעשות את זה.

זה עוד שנה שהשקעת בלימודים ואחרי צבא בכל מקרה תצטרך לעשות תואר שלם אם תרצה להגיע לאנשהו בתכנות.

ולא חייבים לעשות י"ג בשביל להיות מתכנתים בצבא...

אם אתה מסוגל להתקבל לעתודה אקדמאית ורוצה - זה לדעתי שווה ואני אסביר: כשאתה מתחיל ללמוד מיד אחרי סיום בצפר אתה שומר על רצף לימודים וזה משמעותית מקל עליך את השנה הראשונה שהיא סיוט (לפחות אם אתה הולך ללמוד הנדסה באוניברסיטה) וזה מתבטא גם בציונים. אחר כך - בתנאי שאתה מסיים עם ציונים מספיק טובים רוב הסיכויים שתקבל תפקיד תואם למקצוע שלך בצבא. אם תסיים עם ציונים נמוכים - תקבל משהו מעפן אבל גם אז - תצא מהצבא כבר עם תואר ותוכל גם לרשום לך בקורות חיים איזה "ניסיון".
מי שאומר שעתודה זה בזבוז זמן פשוט טועה.
עתודה = 3 תואר + 3 סדיר + 3 קבע
לא עתודה = 3 סדיר + 3 תואר
הקטע של רצף הלימודים זה אינדיבידואלי ועל אותו משקל יכולתי להגיד לך שזה חיסרון כי לומדים בלי חופש 15 שנה רצוף.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חשבת על עתודה צבאית?
חשבתי ועשיתי גם פסיכומטרי בחופש הגדול אבל קיבלתי נמוך :120ag:

אם אתה לא רוצה עתודה אקדמאית אז בבאר שבע יש לך את פעמי עתידים.
אתה לומד יג'-יד' בסמי שמעון וגם עושה באותו זמן חצי מהתואר (בחשמל זה ככה, בתוכנה כנראה יותר מחצי),
מתגייס ואז אחרי הצבא אתה יכול להשלים.
אם אתה תושב בפריפריה עתידים אמורים לפנות אליך,
תנסה לפנות אליהם בפייסבוק.

כן עתידים פנו אליי אבל לא הבנתי בכלל מכמה שקראתי שמה מה אני צריך לעשות ומה זה בכלל/איך זה יעזור/מהם תנאי הקבלה.

ולמי ששאל לגביי הציניום אני די ניחשב למצטיין (אני חושב ככה) פיזיקה יש לי 86 מחשבים 93 מטמטיקה 88 והכל 5 יחידות

נכון לא חייבים י"ג בשביל להיות מתכנתים בצבא אבל צריך או להיות בן יחיד או פרופיל 64 ומטה (מלבד חריגים שהם כמובן.. חריגים)
אם אני ארצה להגיע לאנשהוא בתכנות אני לא אהיה חייב תואר במדעי המחשב ספציפית כי התואר נותן פחות או יותר כלום מבחינת תכנות (לתוכניתן מנוסה).

יותר מזה, לא כזה נדיר לקבל תפקידים טובים, הכל כמובן תלוי עד כמה אתה טוב.
מבחינת חבר'ה שמסיימים יג' יש לרוב אופציה להכנס לחיל התקשוב \ אוויר \ חימוש (כמעט ואין)
חיל התקשוב עושים קורס טמ"מ שהוא בד"כ חרא למרות שיש חריגים, אבל אחריו יש אופציה להתקבל לקורס 1021 (אם אני לא טועה) שמספח אותך לרוב אחרי לעסוק בתשתיות בממר"ם.
מחיל האוויר יש לך מספיק קורסים שיכולים להוביל אותך אולי לעסוק בתשתיות ולא לטחון יותר מדי.
כמובן יש יותר טובים מאחרים, אבל התפקידים האלה בלי ספק יותר טובים מאשר להיות פקיד או כל תפקיד אחר, ונותן לך הבנה וידע גם ברמה מסוימת.

ויש בנוסף לזה בתי ספר מקומבנים (כמו הגימנסיה הריאלית בראשל"צ) שיש לה מסלול גם עם 8200 והם גם משלמים לך שכר לימוד של יג' ובסוף אתה עוסק אצלהם, במה אין לי מושג.

שוב, אני לא אומר שיג' זה ה-דבר, אבל זה פותח לך הרבה אופציות שלא תקבל בלי פרופיל 64 ומטה.

עתודה = 3 תואר + 3 סדיר + 3 קבע
לא עתודה = 3 סדיר + 3 תואר
הקטע של רצף הלימודים זה אינדיבידואלי ועל אותו משקל יכולתי להגיד לך שזה חיסרון כי לומדים בלי חופש 15 שנה רצוף.
עתודה=4 תואר+3 סדיר+3 קבע (אתה עובד בתשלום + צובר ניסיון וקשרים)+ התואר שלך חינם. אתה יוצא עם ניסיון ותואר ומוצא עבודה מהר מאד באזרחות.

לא עתודה=3 סדיר+4 תואר + זמן לא מוגבל של חיפוש עבודה וחוסר בטחון כלכלי (ותאמין לי לא כיף לסיים לימודים כשפתאום מתחיל איזה משבר כלכלי). ויש גם אנשים שמממנים את עצמם לבד בזמן התואר וזה גם פוגע בלימודים כשבמקום לישון או לחרוש אתה עובד.

אגב קבע - זה לא בהכרח 3 שנים. הכל תלוי בכמה הצבא יצטרך אותך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מישו יכול להתייחס לשאלה ששאלתי?
עתידים פנו אליי אבל לא הבנתי בכלל מכמה שקראתי שמה מה אני צריך לעשות ומה זה בכלל/איך זה יעזור/מהם תנאי הקבלה.??

מישו יכול להתייחס לשאלה ששאלתי?
אם אתה רוצה לדעת איפה ללמוד יג-יד תסתכל באתרים של: מכללת סמי שמעון מכללת ספיר וביה''ס להנדסאים באשקלון (עדיין באזור).
לכולם יש בתי ספר להנדסאים. תסתכל איזה מסלולים הם מלמדים ואם יש שם את התחומים שאתה מחפש.

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לדעת איפה ללמוד יג-יד תסתכל באתרים של: מכללת סמי שמעון מכללת ספיר וביה''ס להנדסאים באשקלון (עדיין באזור).
לכולם יש בתי ספר להנדסאים. תסתכל איזה מסלולים הם מלמדים ואם יש שם את התחומים שאתה מחפש.
תודה.
ולגבי עתידים אם יש לך ידע בעיניין את יכולה קצת לפרט על זה

http://www.facebook.com/group.php?gid=161857160040

אני לא יודע לומר לך על יג' או יד' של תוכנה,
אבל באלקטרוניקה לדעתי זה הרבה יותר שווה ממסלולים אחרים, אם אתה רוצה להישאר קבע,
אחרת תואר מסמי שמעון נחשב פחות ממכללות אחרות..
וגם בפעמי עתידים יש לך אפשרות להמשיך לאקדמאית ובתוכנה תישאר לך רק שנה ללמוד.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית