הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להמשיך י"ג י"ד או צבא?

• פותח/ת השרשור
אני צרי לעשות בשביל זה פסיכומטרי כי אין לי כח לחרא הזה
לפחות לא אכשיו

זה תלוי גם באיזה מקצוע .... אולי בתכנות אם אתה נופל על יחידות טובות - שמצד שני אתה גם לא צריך ככ תואר אם אתה יוצא מהן עם ניסיון.

במקצועות ההנדסה ... כמו חשמל ואלקטורניקה מרבית המהנדסים לא עוסקים בפיתוח ומחקר.
והניסיון שהם צוברים לא תמיד רלוונטי למשרות של לאחר כך.

לגבי רפואה זה גם חרא בן דוד שלי הוא רופא בצבא אות ההתמחות שלו הוא יעשה בסוף השירות קבע שלו. והניסיון שהוא צבר זה לתת גימלים פטור לחיילים סטלנים.
מבחינה כלכלית זה די הרבה כסף
לגבי יתר המקצועות אין לי מושג

תואר בחינם + לקבל כמה שנים של ניסיון באותו התחום (בצבא) = ביזבוז זמן? (עתודה)

מי שחושב על עתודה מהיבט כלכלי עדיף לו שלא ילך.

לגבי מה שאמרו פה על חומר טרי וכל זה, זה בולשיט !

זה נראה לך משתלם אבל אם חושבים על כסף\ניסיון אז עם אזרחות אין תחרות
במקום ה-3 שנים קבע אתה יכול לעבוד בחוץ ולקבל לפחות פי שתיים ממה שאתה מקבל בצבא,
תוך מס' חודשים אתה תחזיר את ההשקעה בלימודים ותרוויח יותר כסף + תעשה את זה באזרחות בתנאים שאי אפשר להשוות בכלל לתנאי צבא

זה תלוי גם באיזה מקצוע .... אולי בתכנות אם אתה נופל על יחידות טובות - שמצד שני אתה גם לא צריך ככ תואר אם אתה יוצא מהן עם ניסיון.

לגבי רפואה זה גם חרא בן דוד שלי הוא רופא בצבא אות ההתמחות שלו הוא יעשה בסוף השירות קבע שלו. והניסיון שהוא צבר זה לתת גימלים פטור לחיילים סטלנים.

רוב מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה לא עוסקים בפיתוח/מחקר,הרוב עובדים בבדיקות(כן בודקים!)
להגיע למשרת פיתוח/מחקר זה חלום רטוב של כל מהנדס ומאוד קשה להגיע לזה

רוב מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה לא עוסקים בפיתוח/מחקר,הרוב עובדים בבדיקות(כן בודקים!)
להגיע למשרת פיתוח/מחקר זה חלום רטוב של כל מהנדס ומאוד קשה להגיע לזה

גם בדיקות זה חלק מהפיתוח ואין בזה שום דבר רע.

נכון,לא אמרתי שזה רע,זה מקצוע בפני עצמו,אבל פיתוח זה יותר קשה/יוקרתי וגם שיש פרוייקט מצליח במיוחד הם מקבלים את רוב הקרדיט

איך תגדיר וריפיקציה? חלק מהפיתוח או סתם בדיקות?

זה יותר סבל מבזבוז זמן. אחד ההחלטות הגרועות שבנאדם יכול לקבל (אני מדבר על עתודה ברפואה- כי זה היחיד שאני מכיר).

זה יותר סבל מבזבוז זמן. אחד ההחלטות הגרועות שבנאדם יכול לקבל (אני מדבר על עתודה ברפואה- כי זה היחיד שאני מכיר).
כל החברים העתודאים שלי הסתדרו אחלה אחרי סיום התואר ועכשיו הם לומדים תואר שני על חשבון הצבא (בזמן הקבע שלהם) ומקבלים אחלה תנאים. לעומת זאת הרבה מאלה שלמדו רגיל (ואני ביניהם) ולא מצאו משרת סטודנט בזמן התואר נחתו ישר לתוך תחילת המשבר וישבו חודשים בלי עבודה. אלה שכן מצאו משרת סטודנט המשיכו לעבוד בשכר סטודנט הרבה אחרי סיום. רק בודדים מצאו משרות נורמליות וגם זה כי היתה להם פרוטקציה או שהם היו מצטיינים. ואני מדברת על הנדסת אלקטרוניקה.
ולימודים זה סבל בכל מקרה.
אגב שכר ותנאים - בקבע לא משלמים מס הכנסה אז השכר ברוטו יותר נמוך מאזרחות אבל נטו - אותו דבר בערך.

נערך לאחרונה:
כל החברים העתודאים שלי הסתדרו אחלה אחרי סיום התואר ועכשיו הם לומדים תואר שני על חשבון הצבא (בזמן הקבע שלהם) ומקבלים אחלה תנאים. לעומת זאת הרבה מאלה שלמדו רגיל (ואני ביניהם) ולא מצאו משרת סטודנט בזמן התואר נחתו ישר לתוך תחילת המשבר וישבו חודשים בלי עבודה. אלה שכן מצאו משרת סטודנט המשיכו לעבוד בשכר סטודנט הרבה אחרי סיום. רק בודדים מצאו משרות נורמליות וגם זה כי היתה להם פרוטקציה או שהם היו מצטיינים. ואני מדברת על הנדסת אלקטרוניקה.
אגב שכר ותנאים - בקבע לא משלמים מס הכנסה אז השכר ברוטו יותר נמוך מאזרחות אבל נטו - אותו דבר בערך.
אמרתי, אני מדבר רק על רפואה. אני מניח שאף אחד מהם לא רופא.

אמרתי, אני מדבר רק על רפואה. אני מניח שאף אחד מהם לא רופא.
זה לא רק בתשובה לך אלא לעוד אנשים בדיון הזה. רפואה מאד שונה מהנדסה גם באורך התואר וגם בביקוש בשוק העבודה.

זה ממש לא אותו דבר אם אני לא טועה בקבע הראשוני של מהנדס הוא מקבל בשנה הראשונה שלו משו כמו 6K ואז זה עולה לגג 8K מהנדסים היום בשוק מתחילים בד"כ מ10K ובלי בונוסים ותמריצים ושאר הדברים

בכללי במצב של היום קבע זה אופציה לא רעה בכלל

קודם כל משלמים מס הכנסה - חוץ מהשנה הראשונה - אבל זה תופס לכולם שנה אחרי השחרור (נדמה לי).

מהנדסי אלקטרוניקה בצבא ברובם הגדול משמשים כמזכירות טכניות - אין להם אתגר גדול מדי (חוץ ממספר מוצמצם של מקומות בתוך מספר מצומצם של יחידות). הם מבקרים במפעלים ומייזנים ת'מוח לאנשים שבאמת עובדים בתעשייה.

רוב העבודה יוצאת לחברות באזרחות כמו תעשייה אווירית\אלביט\רפא"ל\עוד חברות. זה בזבוז זמן משווע לרוב העתודאים והראש שלהם מתנוון. והם מתים לברוח לתעשייה ולהצטרף לחברים שלהם באותו המחזור שכבר סיימו.

בדר"כ הסתומים מבינהם נשארים בצבא שם הם מקריחים משמינים והופכים מומרמרים עם דרגת רב סרן - וראיתי אחדים מהם ביחידות שכנות כשהייתי בצבא.

בקיצור בשורה התחתונה - חרא ליהיות עתודאי - אין בזה עתיד גדול - אלה אם כן רוצה קריירה צבאית בתור רס"ן שמן.

אצל התכנתים זה שונה מניסיון 😃 אומנם קורעים תחת אבל ניסיון טכני חבלז. אבל גם זה תלוי איפה נופלים

אז שלא יעבדו עליכם

nechamia.jpg

נערך לאחרונה:
קודם כל משלמים מס הכנסה - חוץ מהשנה הראשונה - אבל זה תופס לכולם שנה אחרי השחרור (נדמה לי).

מהנדסי אלקטרוניקה בצבא ברובם הגדול משמשים כמזכירות טכניות - אין להם אתגר גדול מדי (חוץ ממספר מוצמצם של מקומות בתוך מספר מצומצם של יחידות). הם מבקרים במפעלים ומייזנים ת'מוח לאנשים שבאמת עובדים בתעשייה.

רוב העבודה יוצאת לחברות באזרחות כמו תעשייה אווירית\אלביט\רפא"ל\עוד חברות. זה בזבוז זמן משווע לרוב העתודאים והראש שלהם מתנוון. והם מתים לברוח לתעשייה ולהצטרף לחברים שלהם באותו המחזור שכבר סיימו.

בדר"כ הסתומים מבינהם נשארים בצבא שם הם מקריחים משמינים והופכים מומרמרים עם דרגת רב סרן - וראיתי אחדים מהם ביחידות שכנות כשהייתי בצבא.

בקיצור בשורה התחתונה - חרא ליהיות עתודאי - אין בזה עתיד גדול - אלה אם כן רוצה קריירה צבאית בתור רס"ן שמן.

אצל התכנתים זה שונה מניסיון 😃 אומנם קורעים תחת אבל ניסיון טכני חבלז. אבל גם זה תלוי איפה נופלים

אז שלא יעבדו עליכם

nechamia.jpg

צודק 100% ✌️
שלא לדבר על זה שהצבא יכול להגדיר אותך כ"משובץ במקצוע" גם אם משבצים אותך בעבודה פקידותית שלא צריך תואר בשבילה (ויש הרבה מאוד, לדעתי אפילו רוב העתודאים מגיעים לתפקידים כאלה). אחרי הכל - "מה אתה רוצה, למדת הנדסת מחשבים/מדעי המחשב/מה שלא יהיה ואתה יושב כל היום מול מחשב. זה שיבוץ מקצועי ובוא תשרת 6 שנים".

זה ממש לא אותו דבר אם אני לא טועה בקבע הראשוני של מהנדס הוא מקבל בשנה הראשונה שלו משו כמו 6K ואז זה עולה לגג 8K מהנדסים היום בשוק מתחילים בד"כ מ10K ובלי בונוסים ותמריצים ושאר הדברים

בכללי במצב של היום קבע זה אופציה לא רעה בכלל
אני לא יודעת מה "מצב השוק" לפי כל מיני מדדים וירטואליים למיניהם. אני יודעת מה היו המשכורות ההתחלתיות שלי ושל חברים שלי. וגם העובדה שהעתודאים התחילו לעבוד מיד עם הסיום ואני חיפשתי עבודה חצי שנה - וזה 0 ש''ח לחודש.
וגם זה - קח 10K תוריד מס הכנסה ומה תקבל?

---------- התגובה התווספה ב 20:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:05 ----------

nechamia.jpg
LOL
נחש מה - אני מהנדסת אלקטרוניקה באזרחות ואני גם נוסעת למפעלים ומזיינת את המוח לאנשים שעובדים בתעשייה. והמוח שלי לא התנוון בינתיים.
יש לי חברים עתודאים שעדיין בקבע עובדים בפיתוח בצבא.
יש לי חברה טובה עתודאית שעבדה בחיל אויר לא בפיתוח - שעכשיו סיימה קבע ומייד קיבלו אותה לרפא''ל למרות שהיא אמא צעירה עם תינוק קטן.
ויש גם כאלה שהיו קירחים ושמנים עוד לפני הכניסה לצבא.
רק אחד יצא ממורמר כי הוא סיים עם ציונים נמוכים ושמו אותו בטכני בחיפה להדריך משהו. אבל הוא לא קיבל קבע - עשה סדיר והשתחרר עם תואר ביד והתואר שלו היה בחינם פלוס לפ-טופ ומילגות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית