הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להמשיך י"ג י"ד או צבא?

אני מהנדס מחשבים לעתיד, לומד ונושם את המקצוע וגם עובד במשרת סטודנט בזה.
בשירות הצבאי שלי שרתו אתי עתודאים ומכיר גם מכיר עתודאים נוספים (+ שניים מהם במשפחה שלי וגם הם מהנדסי אלקטרוניקה)
1. זה שיש לך חברים עתודאים שעובדים בפיתוח - זה לא מעיד על הכלל הכלל הוא שהם מזכירות.
2. רבים מהחברים שלי שלומדים איתי וכאלה שסיימו מצאו עבודה בתעשיות לרבות רפא"ל וזה מבלי ליהיות עתודאי - אז שוב מה שאת כותבת לא מוכיח כלום.
3. יכול להיות שהם היו קרחים ושמנים לפני אבל לרובם עכשיו יש גם עכשיו סיבה להתמרמר
4. יש מצמב שהממורמר הזה ייאכל בלי מלח את האחרים - אם הוא יימצא עבודה בתעשייה - הניסיון שהוא ייקבל באזרחות לא רואה ממטר את הניסיון של מרבית העתודאים

5. אני בדר"כ אולי לא יודע על מה אני מדבר - אבל בעניין הזה אני מבין 😃

מה עם מסלולים עתודאים אחרים כמו תלפיות ופסגות? גם זה בזבוז זמן?

אני מהנדס מחשבים לעתיד, לומד ונושם את המקצוע וגם עובד במשרת סטודנט בזה.
בשירות הצבאי שלי שרתו אתי עתודאים ומכיר גם מכיר עתודאים נוספים (+ שניים מהם במשפחה שלי וגם הם מהנדסי אלקטרוניקה)
1. זה שיש לך חברים עתודאים שעובדים בפיתוח - זה לא מעיד על הכלל הכלל הוא שהם מזכירות.
אני לא מבינה למה אתה טוען שאתה יכול לקבוע לגבי הכלל ואני לא - שנינו מדברים על אנשים שאנחנו מכירים.
בדיעבד אני הייתי הולכת לעתודה ולא עושה צבא ואחר כך לימודים. החיים שלי היו הרבה יותר קלים. והאלפיים שקל בחודש ברוטו יותר בשנים הראשונות באזרחות מתקזזים עם ה-40 אלף שעולה לך התואר אז ההפרש בשכר בכלל זניח.

אני טוען שאין כמעט פיתוח בצבא - אלא בעיקר ליווי פרויקטים - וזה מה שעושים העתודאים.
אני רואה את זה בחברה בה אני עובד שעובדת עם הצבא, לומד עם עתודאים, מגיע ממשפחה עם עתודאים (וזה לא כבוד גדול) 😃

מצד שני הניסיון שמהנדס מקבל דרך התעשייה שווה הרבה יותר מאלה של העתודאי הנדסה (ברוב המקרים כיוון שמדובר בעבודת ניירת בעיקר) , הם גם עושים אבטשים שמירות ועושים גם ש.ג. וזה בנוסף לזיבולי מוח ממפקדים חסרי מוח עם דרגות.

אני לא אומר שבאזרחות אין בוסים מפגרים - אני פשוט טוען שבצבא השכיחות להיתקל בהם גבוהה יותר.

המשכורת שמרווחים באזרחות היא פי 1.5-2 במינימום ברוטו או נטו לא כזה משנה אם לא יותר ממה שמרווחים העתודאים וזה עוד עם המצב הכלכלי המאפן.

http://www.alljobs.co.il/salarysurvey.aspx#Hardware

אז גם עם החישוב של ה40 אלף האלה זה עדיין לא משתלם לאורך פריסה של 3 שנים. גם מבחינת ניסיון או כסף למהנדס המחשבים\חשמל

נערך לאחרונה:
יש גם את הקטע של גמישות,אי אפשר להאריך את התואר כמה שרוצים,זה בעייתי על המחויבות לצבא.\
יש אנשים שזה מתאים וטוב להם ויש אלה שלא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית