הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חברו בורות עם פאשיזם, מה יצא?

Someone...

משתמש קבוע
1,450
4
נק' מוניטין:
3,637
1,450
4
מרחיקים את השומן מביה"ס
הצעת החוק שהעלה חבר הכנסת דני דנון יכולה לחולל מהפכה אמיתית בתחום המזון הנמכר בבתי הספר. אם תתקבל יוכלו מפעילי הקיוסקים למכור רק מים, מיץ טבעי או משקה חלב. בכל הנוגע לארוחה עצמה, הניסוח מותיר מקום בערך רק לסנדוויצ'ים בריאים וסלטים, שכן יחול איסור למכור מזון מטוגן, עשיר בשומן, מעובד או עשיר בסוכר, הגדרה שמוציאה מהתפריט אפילו חביתות או נקניק מעובד.

כתבה מישראל היום (לא מהיום 🤡 מלפני 5 ימים)
http://www.israelhayom.co.il/en/site/newsletter_article.php?id=8827

כמו שחברינו אלן אמר

The bandwagon is lead by blind horses

😵‍💫🥊

לדעתי זו החלטה טובה ואם זה יעבור זה רק יתרום.
אתם צריכים להבדיל בין אתם אנשים שיודעים מה המשמעות של המילה קלוריה ויודעים להבדיל בין מזונות, לבין אנשים רגילים ובמיוחד ילדים שהם חיים ללא בקרה קלורית, לא מתאמנים ולא יודע איך נראה ירק.

• פותח/ת השרשור
איך זה יתרום בדיוק אם המזונות החדשים לא יהיו "בריאים" יותר? זאת תהיה תזונה מפוצצת בפחמימות ויוציאו משם את כל השומן ובעקבות כך גם החלבון (כי הריי אסור ביצים\חביתה\שניצל\וכו' כי זה שומן). סנדויץ' מחיטה מלאה ממולא באורז מלא אורגני. תזונה בריאה למופת.

תעשה את הניסוי שההוא עשה ב-FAT HEAD, תלך לבתי ספר ותשאל ילדים מה יותר בריא צ'יפס\המבורגר\פלאפל מול סנדויץ' חביתה, אתה חושב שהם לא יגידו שהסנדויץ' יותר בריא? אנשים יאכלו מה שבא להם ואי אפשר להכריח אותם.

יש פה 2 בעיות עיקריות בהצעה החוק:

אחת היא שהכללים ל"אוכל בריא" שהם הולכים לאכוף, לרוב פשוט לא נכונים, או נמצאים בתחום אפור (איך מיץ טבעי מתקשר לרצון שלהם להפחית בסוכר? ולמה משקאות דיאט אסור? מה, "כימיקלים"? 🤡 ושוב פעם אנחנו בקטע של שומן זה רע? אם אוכלים שומן נהיים שמנים?),

והשנייה שגם אם משהו כביכול "לא בריא" זה לא אומר שצריך לאסור מכירה שלו - יש דרך ארוכה בין שני הדברים

קיצר סתם חוק פופוליסטי מטומטם שלא יתן כלום, בא לרצות את הציבור ואת ההורים ולהרוויח קולות לבחירות הבאות

חוק טוב יהיה למשל - לחייב קיוסקים לספק גם סוגי מזון X,Y,Z, כלומר בנוסף, ולא להגיד זה אסור זה מותר.

לדעתי זו החלטה טובה ואם זה יעבור זה רק יתרום.
אתם צריכים להבדיל בין אתם אנשים שיודעים מה המשמעות של המילה קלוריה ויודעים להבדיל בין מזונות, לבין אנשים רגילים ובמיוחד ילדים שהם חיים ללא בקרה קלורית, לא מתאמנים ולא יודע איך נראה ירק.

ברור, תעזור גם החובה לשלם ביטוח לאומי, חוק חינוך חובה, או אולי חובה לעשות סקוואט פעם בשבוע. מה לא עושים כדי לעזור לאזרח הטוב!

איך זה יתרום בדיוק אם המזונות החדשים לא יהיו "בריאים" יותר? זאת תהיה תזונה מפוצצת בפחמימות ויוציאו משם את כל השומן ובעקבות כך גם החלבון (כי הריי אסור ביצים\חביתה\שניצל\וכו' כי זה שומן). סנדויץ' מחיטה מלאה ממולא באורז מלא אורגני. תזונה בריאה למופת.

תעשה את הניסוי שההוא עשה ב-FAT HEAD, תלך לבתי ספר ותשאל ילדים מה יותר בריא צ'יפס\המבורגר\פלאפל מול סנדויץ' חביתה, אתה חושב שהם לא יגידו שהסנדויץ' יותר בריא? אנשים יאכלו מה שבא להם ואי אפשר להכריח אותם.

יש פה 2 בעיות עיקריות בהצעה החוק:

אחת היא שהכללים ל"אוכל בריא" שהם הולכים לאכוף, לרוב פשוט לא נכונים, או נמצאים בתחום אפור (איך מיץ טבעי מתקשר לרצון שלהם להפחית בסוכר? ולמה משקאות דיאט אסור? מה, "כימיקלים"? 🤡 ושוב פעם אנחנו בקטע של שומן זה רע? אם אוכלים שומן נהיים שמנים?),

והשנייה שגם אם משהו כביכול "לא בריא" זה לא אומר שצריך לאסור מכירה שלו - יש דרך ארוכה בין שני הדברים

קיצר סתם חוק פופוליסטי מטומטם שלא יתן כלום, בא לרצות את הציבור ואת ההורים ולהרוויח קולות לבחירות הבאות

חוק טוב יהיה למשל - לחייב קיוסקים לספק גם סוגי מזון X,Y,Z, כלומר בנוסף, ולא להגיד זה אסור זה מותר.

יש אמת במה שאתה אומר, אבל אי אפשר להתעלם מהועבדה שבעזרת החוק המזון ה"לא בריא" יהיה פחות נגיש, תלמיד רעב שיהיה לו את האופצייה לאכול פלאפל או סנדוויץ בריא יעדיף את הפלאפל, אבל אם לא תהיה לו את האופצייה הוא יקנה את מה שנגיש.

אני חושב שהפתרון הזה לא טוב מבחינה אחרת: הוא מטפל בסימפטום ולא בבעיה, צריך לחנך את הילדים לבריאות וללמד אותם לבחור את האוכל בתבונה. משם זה יגיע ולא מהרחקת אוכל לא בריא.

גם לילד מגיע לאכול בורגר פעם בשבוע,הבעיה זה עם החינוך לא מה שמוכרים שם.
ילד שלא אוכל ממתקים,שומנים ודברים "מזיקים" זה לא בריא לנפש 😃 (כמובן לא להגזים)

יש לי את המורה לספורט הכי חאפר בארץ, כולם מחזיקים ממנו כאילו הוא גאון. פעם התקלתי אותו(הוא טען שאבקות חלבון מנפחות שרירים וזה למה אני גדול ולא מעוצב. בנוסף הוא אמר שזה סתם שריר מנופח ולא חזק) ומאז הוא אוהב להריץ אותי ולעצבן אותי. המורים לחינוך גופני גרועים.. שישנו קודם אותם!

יש לי את המורה לספורט הכי חאפר בארץ, כולם מחזיקים ממנו כאילו הוא גאון. פעם התקלתי אותו(הוא טען שאבקות חלבון מנפחות שרירים וזה למה אני גדול ולא מעוצב. בנוסף הוא אמר שזה סתם שריר מנופח ולא חזק) ומאז הוא אוהב להריץ אותי ולעצבן אותי. המורים לחינוך גופני גרועים.. שישנו קודם אותם!

אתה באמת חלש מנשה.. אתה מבין השריר שלך סתם מנופח...... 😣

מכת מדינה המורים האלה....

אין לי כוח להיכנס לזה אבל אתם ממש צריכים לצאת מהקופסה ומהפורום ולהבין איך אנשים רגילים חיים, בלי בקרה קלורית, בלי מספיק ויטמינים ומינרלים, עם צרכים של לימודים ונפילות סוכר, ללא ארוחות בוקר שמשפיעות בסופו של דבר על הישגים בלימודים ועוד הרבה דברים כאלו ואחרים.
אז כן אולי אני נשמע כמו אולגה רז או משהו דומה לכך (דיאטניות), אבל אתם צריכים לעשות הבדלים בין האוכלוסיות, כרגע אתם מסתכלים רק מזויית ראייה אחת, שלכם, עושים סקוואט 55 פעם ביום, שותים חלב ואוראו, יודעים כמה חלבון, פחמימה ושומן אתם אוכלים לערך ביום, יודעים מה המשמעות של מאזן קלורי והכי חשוב אתם מתאמנים מה שרוב האוכלוסיה לא עושה, ואפשר להמשיך עוד אין סוף זה פשוט חסר סיכוי כי אתם רואים רק זווית ראייה אחת. שומן בשבילכם זה טוב, שומן רווי זה מעולה, כל האוכלוסיה צריכה לצרוך אותו, יחד עם שומן טראנס, עירבוב כזה בכוס של 500 מ"ל כל בוקר זה מעולה, העיקר הסקוואט, על הזין 90% מהאוכלוסיה.

משה, מכאן ישר לקומה 9 בבניין סאקלר, הפקולטה לרפואה. תבדוק מה יש שם- זה הייעוד שלך 😃

אז תפקיד הממשלה לדאוג לבריאות של הילד המסכן?

לא
תפקיד הממשלה לגרום שיהיה קפיטליזם מושלם
ועם כל העושר המופלג שיהיה הילדים יוכלו לאכול כמו חזירים
לחטוף מחלות
ויהיה כסף לטפל בהם

באמת אכלס...

תפקיד הממשלה לדאוג לאזרחים שלה...

תפקיד הממשלה לדאוג לבריאות של כולם לא רק של הילד המסכן (כל עוד יש לך ביטוח בריאות ממשלתי)

לא
תפקיד הממשלה לגרום שיהיה קפיטליזם מושלם
ועם כל העושר המופלג שיהיה הילדים יוכלו לאכול כמו חזירים
לחטוף מחלות
ויהיה כסף לטפל בהם

באמת אכלס...

תפקיד הממשלה לדאוג לאזרחים שלה...

נו אז יאללה, למה שלא נוציא מהחוק המבורגרים עם מלא שומן רווי ובכלל junk food? הרי זה ידאג לאנשים שלא יודעים מה זה קלוריה. טובת הכלל אחי!
אפשר גם להוציא סיגריות מהחוק, זה בטוח יעשה לכולם יותר טוב וכולם יפסיקו לעשן.
מאז שהסמים לא חוקיים, אף אחד לא מעשן יותר וכולם הרבה יותר בריאים.

נו אז יאללה, למה שלא נוציא מהחוק המבורגרים עם מלא שומן רווי ובכלל junk food? הרי זה ידאג לאנשים שלא יודעים מה זה קלוריה. טובת הכלל אחי!
לא מוציאים את המוצרים הללו מהחוק, מוציאים אותם מבתי הספר, לאחר הבית ספר תעשה מפגשים במקדונלדס עם כל הליצנים (כולל של מקדונלדס) ותאכל שומן טראנס ישר מהדלי.

לא מוציאים את המוצרים הללו מהחוק, מוציאים אותם מבתי הספר, לאחר הבית ספר תעשה מפגשים במקדונלדס עם כל הליצנים (כולל של מקדונלדס) ותאכל שומן טראנס ישר מהדלי.

מה ההבדל? בוא נוציא אותם מהחוק, זה יעשה יותר טוב לרוב האנשים.

דיברנו על קטינים
קטינים לא יכולים להחליט

מה ההבדל? בוא נוציא אותם מהחוק, זה יעשה יותר טוב לרוב האנשים.
לא יוציאו אותם מהחוק בדיוק מהסיבה שלא מוציאים סיגריות מהחוק.
ויש כבר מספר מדינות בעולם שהוציאו מהחוק שומן טראנס, ממסעדות בעיקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית