הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אפדרין לא חוקי למכירה גם בארה"ב עכשיו?

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
הגיעו אלי שמועות שמצאו שזה גרם לכמה מקרי מוות..
יש אמת בדבר?

אפדרין חוקי בארה"ב אבל מנותב ע"י הממשלה.
הכוונה, שבכדי לקנות אפדרין בבית מרקחת אתה צריך להראות רישיון נהיגה או תעודה מזהה אחרת ואתה נרשם במאגר מידע ממשלתי, אתה לא יכול לקנות יותר מ-4 חבילות בחודש (או משהו באזור).
בארה"ב גם לא מוכרים אפדרין HCL אלא מוכרים את המותגרים של VASPRO וברונקאייד שזה בעצם עם גופשינס ועוזר לאסטמה, ולזו גם התרופה מיועדת.
יש מדינות בארה"ב שזה לא חוקי בכלל ואי אפשר גם לקנות את זה ולא להשיג את זה, חלקם הגדול אבל כן מרשים את זה וזה חוקי.
עד 2004 זה היה מושעה, אבל מ 2004 החזירו את זה לחוק ואסרו למכור את זה בתור פורמולה עם קפאין למטרת ירידה במשקל, אבל כן לחולי אסטמה.
עוד עיקרון למה זה יצא מהחוק כי אפשר מאפדרין ליצור סמים "קשים" כמו קריסטל, מתאן ועוד כמה.

בישראל מזה כמעט עשור שזה לא חוקי, פעם זה היה נמכר בחנויות טבע אבל לפי מה שאני יודע היה אפשר להשיג לרוב את הגירסה הלא נקייה (מו האנג), ככה שהרבה זה לא היה שווה (תופעות לוואי).
אין לי מושג מה קורה עם החומר בארץ, אני יודע שהמפעלים הגדולים נסגרו באירופה ובאסיה (ארסן - תורכיה ויונקסו - פקסיטן), כרגע מה שזמין זה בד"כ דברים מאנגליה וקנדה (ששם זה חוקי).

נשמע לי מוזר שאפדרין חוקי באנגליה
דיברתי לפני שנה עם בעלים של חנות תוספי תזונה באנגליה שהיה בחופשה בארץ
השיחה גלשה גם למה יש שם שאין פה, ומה מותר ואסור לפי החוקים של המדינה
הוא אמר לי שיהומבין לא חוקי שם
ושהוא אישית מפחד מהחומר במינונים שמומלץ ואמר לי שאם כבר אז לקחת קלן (שגם לא חוקי שם)

לגבי אפדרין לא שאלתי אותו, אבל אני מניח שזה אסור שם, אתה בטוח שאפדרין נקי חוקי שם ?

UK

In the UK ephedrine is regulated as a P medicine: it may only be lawfully supplied within a registered pharmacy and while a pharmacist is present. The maximum amount of ephedrine legally available without prescription in one sale is 180 mg- the only product commonly sold within these restrictions is ChestEze tablets which consist of 9 pills of 18.75 mg ephedrine combined with caffeine and theophylline. These are intended as a nasal decongestant but are known to be used by bodybuilders. Higher strengths of pure ephedrine are available as prescription-only medicines but are not currently Controlled Drugs under the Misuse of Drugs Act. Mere possession is not punishable in any case.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ephedrine#UK

אפשר לקנות את זה באנגליה חופשי באינטרנט, אין על זה פיקוח ואתה יכול לקנות הרבה יותר מ 180 מ"ג.

יש בארץ תרופות נגד שיעול ללא מרשם שמכילות אפדרין (מכילות גם קודאין/DXM והגופשינס הזה). 4 תרופות סך הכל שיש בהן אפדרין, רק אחת מהן היא תרופת מרשם (כי יש בה כמות כפולה של קודאין כנראה).

לרובן יש רישיון מ 2008-2009, אולי השתנה משהו אין לי מושג, לא ראיתי את התרופות האלו גם over the counter בבתי המרחקת בארץ, השאלה אם כל המרכיבים הנוספים שם, מה התופעות לוואי לזמן ממושך ואם זה לא נוגד את האפקט העיקרי של אפדרין בזמן ירידה במשקל, לא הייתי ממליץ על זה בכל מקרה המינון גם נמוך.

לגבי הרשיונות, אלה רשיונות חדשים, אבל התרופות ישנות, אני זוכר שלפני כמה חודשים פתחתי אשכול בפורום על התרופות האלה והרשיון של אחת מהן היה עד 2009 אז כנראה שחידשו אותו. ורשום לך שם שאלה לא תרופות מרשם (חוץ מאחת כמו שאמרתי) מה שאומר שזה OTC. בקשר לכל השאר אני לא יודע, דיברתי על זה גם באשכול שפתחתי על התרופות האלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית