הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספרים לידע כללי - המלצות?

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
אני יודע שיש ספרים מסויימים שמדברים בעיקר על עובדות מעניינות בחיים וידע כללי כזה או אחר,
מה שאני לא יודע זה שמות של ספרים.
אם למישהו יש שמות - אשמח לשמוע 😃

אנציקלופדיה טובה, עם תמונות וציורים. בשיא הרצינות, רק תתחיל לדפדף ואתה ישר תראה את הדברים שמעניינים אותך. גם שיש אנציקלופדיות בנושאים מסויימים כמו אומנות, נשקים\מלחמות, טבע...
ממליץ.

יש 1001 ספרים אבל אני אמליץ על חשוב והתעשר של נפוליאון היל כי זה כרגע מה שאני קורא.

"הקאנון המדעי" מאת נטלי אנג'יר. עוסק בנושאים מדעיים; אני במהלך הקריאה שלו.אני גם מצטרף להמלצה של שטן-שור על קריאה של אנציקלופדיות.
חיים, האם תוכל לשלוח לי את התרגומים של הנובלה של הצורר? מעניין אותי מאוד לקרוא את זה.

מכיר עוד ספרים מעניינים על האבולוציה והאביוגנזה?
כאלה שאפשר ללמוד מהם ומעניינים..

אני לא מכיר עוד. אבל הוא מפרט ברמה מאד גבוהה, הוא נכנס גם לכול המרכיבים של גן כמו אקסונים וכול מיני שמות שאני לא כול כך זוכר עכשיו.

אני ממליץ על "ישראל - כתב הגנה" של אלן דרשוביץ.
ספר המתאר עובדות על הסכסוך הישראלי-פלשתיני .
חובה לכל ישראלי.

אז ככה:
היקום האלגנטי של בריאן גרין מסביר את איפה הפיזיקה נמצאת היום וכל מה שאנחנו יודעים במינוחים עממיים ככה שלא צריך כל כך ידע קודם מומלץ מאד ומאד מרתק!
כל הספרים של ריצ'רד דוקינס! במיוחד הגן האנוכי וgod delusion
E=MC2 לא זוכר מי כתב אבל זה מאד מעניין ומסביר את כל מה שקרה בגילוי ומסביב לגילוי של general relativity
"כאוס" גם לא זוכר מי כתב אבל אני 90% בטוח שזה בעברית. מדבר על תורת הכאוס מאד מעניין
"הסליל הכפול" לא זוכר מי כתב, מדבר על הגנום האנושי.
אני רואה שהמליצו על המשפט של פרמה זה באמת ספר טוב
יש את אבא עשיר אבא עני מעת רוברט קיוסקי זה ספר דבילי שלא מלמד אותך הרבה אבל זה כן פותח עיניים להרבה אנשים ש"עיוורים" לעולם של פיננסים, ככה שאם אתה לא יודע כלכלה ואין לך מושג איך הכל עובד זה מקום טב להתחיל.
תורת המשחקים מאת אבינש דיקסית וברי ניילבף ספר מאד מעניין וגורם לך לחשוב על הרבה דברים שונה.

זה מה שאני זוכר בשלוף

• פותח/ת השרשור
הבאתם פה הרבה שמות, מקווה באמת לקרוא כמה טובים.
תודה לכולם ואעדכן עם חוות דעת

the nature of human aggression - ashley montagu די יבש אבל מעניין.

phaedo, republic - plato

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית