הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פתחו ערוץ 2

nadavr1234

משתמש קבוע
1,376
19
נק' מוניטין:
1,561
1,376
19
פתחו עכשיו ערוץ 2 ותראו בכלבוטק שקרים שגילו במעבדה על החמאות/מאכלים בישראל.
אני הופתעתי לגלות שהחמאה של לורפאק שאני אוכל אותה כל היום מכילה יותר מים מאשר חמאה.

לא ראיתי את התוכנית אבל - זה דווקא זה סוג של יתרון לא? 😃
פחות קלוריות, פחות שומן. על כל פנים, לורפאק מאוד טעימה..

• פותח/ת השרשור
כי אפשר לאכול יותר 😉

לא רואה את היתרון פה. העובדה שזה מכיל יותר קלוריות לא סותרת את זה שאפשר לאכול יותר.
בכל מקרה אני אמשיך להשתמש בלורפאק בטוסטים עם גבינה ובשר,זה בא טוב להשלים קלוריות וטעים.
מצד שני העובדה שחצי מהשומן של ה"חמאות" בארץ מורכבות משומן צמחי יכולה באופן כלשהו להזיק לי?
כלומר צריכה מרובה של שומן צמחי יכולה להזיק לאנשים? (מתאמנים ולא מתאמנים)

מה? החמאה של לורפק מיובאת בכלל לא? זה גם סתם חרא, יש בזה מרגרינה וזה יותר יקר גם ממרגרינה וגם מחמאה. הכי טוב החמאה הרגילה של תנובה (זו שבאלומיניום).

Nadavr1234,
צריכה מרובה של שומן היא לא מומלצת, עם זאת - שומן צמחי עדיף משומן מן החי.

שמו שתי קעריות בשמש:

1. מרגרינה
2. חמאה אמיתית

חתולים, כלבים וצרצרים לא התקרבו למרגרינה. אכלו רק את החמאה

זה ברור. החתול שלי תמיד מיילל שהואמ ריח נקניק או פסטרמה אבל הוא בחיים לא אוכל את זה. הדבר היחידי שהוא ממש מת עליו זה בשר טרי. למרות שפעם אחת קנינו ברמי לוי בשר והוא לא התקרב אל זה

זה באמת רפרנס לא רע לדעת מה טיב הבשר 😃

שומן ממקור חי באופן עקרוני עשיר יותר בחומצות שומן רוויות (למעט דגים שעשירים בחומצות שומן חיוניות שהן בלתי רוויות). חומצות שומן רוויות נוטות יותר להצטבר בדפנות כלי הדם מה שיוביל לבעיות חמוורת אחרות.

שומן ממקור חי באופן עקרוני עשיר יותר בחומצות שומן רוויות (למעט דגים שעשירים בחומצות שומן חיוניות שהן בלתי רוויות). חומצות שומן רוויות נוטות יותר להצטבר בדפנות כלי הדם מה שיוביל לבעיות חמוורת אחרות.
מי אמר? YNET? אודטה? חומצות שומן לא מצטברות בכלי דם.

מי אמר? YNET? אודטה? חומצות שומן לא מצטברות בכלי דם.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fatty_acid#Trans_fatty_acids

והנה ציטוט ממאמר (כולל רפרנס למחקרים עליו הוא מבוסס):
diets with elevated total and saturated fat are used to experimentally induce and accelerate atherogenesis in animals. Furthermore, experimental and clinical evidence has demonstrated that a diet high in saturated fat leads to a reduction in LDL receptor-mediated clearance of LDL.57,58 In addition to the direct effects of SFAs on lipid profiles, evidence has emerged implicating these molecules in the promotion of inflammation. For example, palmitic acid, a common SFA found in animals and plants, was recently shown to increase NF-
kgr.gif
B DNA-binding activity and TNF-
agr.gif
production by adipocytes.59

האתר ממנו זה לקוח:
http://ajp.amjpathol.org/cgi/content/full/173/5/1253

איפה כתוב שחומצות שומן מצטברות בכלי דם?
ובמיוחד בשבילך- http://www.bnmf.nl/uploads/cmspage/Amerikaans onderzoek inzake verzadigd vet.pdf

בוא נהיה מדויקים, למיטב ידיעתי והבנתי זה לא שהחומצות שומן החופשיות מצטברות אלא שרמה גבוהה של שומן רווי גורמת להצטברות LDL בדפנות כלי הדם (יצירה של פלאק). מצטער על חוסר הדיוק, אבל בסופו של דבר הכוונה בהודעה היתה כן נכונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית