הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פתחו ערוץ 2

זה לא LDL זה VLDL. ואין שום הוכחה לכך.
מצד שני יש הוכחה לכך ששומן רווי מעלה HDL.
ובכלל קראת מה ששלחתי לך?

וואו אני כבר יכול להריח אותם אה? ;)
סתם צוחק לא מזלזל או משהו.
לנושא - 5HT - אני ישמח אם תקרא את good calories bad calories של גרי טאובס
אולי יהיה לנו רופא בישראל שלא אטום כמו כולם? אני לא אומר שפלאו זה הדבר הכי טוב או משהו, אני אומר שאין לאף אחד מושג. לזרוק משפטים כמו שומן רווי זה רע רק גורם למיתוסים ולקיצוניות אצל אנשים מהשורה, במיוחד אם זה יוצא מפה של רופא! בהצלחה בלימודים שלך.

SpellStorm
תודה. תראה, אני אסביר לך איך הדברים נראים מנקודת המבט שלי ואיפה הבעייתיות.
ברפואה ובמדע יש קונספטים שקיימים שנים ויש כאלה שהידע לגביהם משתנה לעיתים תכופות יותר בהתאם למחקרים שיוצאים. גם מחקר זה לא תורה מסיני, ולא פעם תמצא מחקר אחד שיגיד דבר מסוים ומחקר אחר שיגיד ההפך הכל תלוי בנתונים ובאמינות שלהם.
הרפואה נוטה להצמד לקו מסוים עד שטענה אחרת תבסס יותר את אמינותה. זה לא אומר שרופאים הם אנשים אטומים, הם פשוט לא יכולים לשנות את דרך הטיפול והחשיבה שלהם בהתאם לכל תיאוריה חדשה שיוצאת כי מוטלת עליהם אחריות. לעומת זאת אדם מן המניין שמתעניין בנושא מסוים יותר קל לו לקבל דיעה ולהצמד אליה והוא לא מחויב לשום ספר חוקים או מוסכמות.

מאוד הייתי רוצה להאמין שאני בנאדם שפתוח לשמוע דיעות חדשות, אחרת לא הייתי כותב כאן.
אני מכיר את התחום של פיתוח גוף הרבה מאוד זמן, אם תפרוש לאורך התקופה של ה10 שנים האחרונות את כל שיטות האימון התזונה ותוספי התזונה השונים אתה תגלה שהרבה מאוד מהקונספטים החדשים שעלו באותה מהירות גם נעלמו. זה אומר שצריך תמיד לנסות להפתח לדברים חדשים אבל גם להיות חשדנים ולא לקפוץ למסקנות מהר.

באותה הזדמנות, אני חושב שצריך לתת קצת יותר קרדיט לרופאים. לא כולם צודקים, וגם אני בהזדמנות הזאת אגיד שאולי לא דייקתי בתגובה לEMZ מבחינה מולקולרית VLDL בסופו של דבר הופך לLDL ומבחינה קלינית זה הינו הך - למרות שאני עדיין צריך לבדוק מקורות להוכחה שהוא ציין שם. מחקר אחד שנעשה השנה לא בהכרח משנה קונספט של שנים, וזה לא קשור לאטימות.

בנוסף, קחו בחשבון שרופאים פועלים לפי הגייד ליינס שלהם כי אחרת הם יתבעו במידה ומשהו יקרה. הגייד ליינס האלה משתנים יום יום בהתאם להנחיות משרד הבריאות והWHO או הרשויות האחרות האחראיות בהתאם למדינה.

OK אז אני בהחלט שמח שיש פה רופא (לעתיד) שפתוח לדברים חדשים, אבל אתה באותה נשימה גם אומר שלא תייעץ שום דבר שלא בגייד ליינס של רשות כזאת או אחרת, שזה מובן אתה לא רוצה לסכן את הרשיון שלך, אבל זה עצוב כי זה מראה לך איך נראים הדברים אפילו מנקודת מבט של רופא שכן מתעניין בכל מחקר חדש.
אין תקווה אה?
בכל מקרה אני מדגיש את ההמלצה שלי לקרוא את good calories bad calories של גרי טאובס. רע זה לא יעשה.
ועדין, להגיד דברים כמו שומן צמחי יותר בריא משומן רווי, לא הופך את זה נכון. ואם אתה כן פתוח למחקרים וכן מסוגל לנקות את כל הבולשיט והפרופגנדה, אתה תבין גם שלהגיד דברים כאלה זה מגוחך, במיוחד אם אין עליך שום גייד ליינס כרגע כי אתה פשוט בחור שכותב בפורום ולא רופא מייעץ.

SpellStorm
תודה. תראה, אני אסביר לך איך הדברים נראים מנקודת המבט שלי ואיפה הבעייתיות.
ברפואה ובמדע יש קונספטים שקיימים שנים ויש כאלה שהידע לגביהם משתנה לעיתים תכופות יותר בהתאם למחקרים שיוצאים. גם מחקר זה לא תורה מסיני, ולא פעם תמצא מחקר אחד שיגיד דבר מסוים ומחקר אחר שיגיד ההפך הכל תלוי בנתונים ובאמינות שלהם.
הרפואה נוטה להצמד לקו מסוים עד שטענה אחרת תבסס יותר את אמינותה. זה לא אומר שרופאים הם אנשים אטומים, הם פשוט לא יכולים לשנות את דרך הטיפול והחשיבה שלהם בהתאם לכל תיאוריה חדשה שיוצאת כי מוטלת עליהם אחריות. לעומת זאת אדם מן המניין שמתעניין בנושא מסוים יותר קל לו לקבל דיעה ולהצמד אליה והוא לא מחויב לשום ספר חוקים או מוסכמות.

מאוד הייתי רוצה להאמין שאני בנאדם שפתוח לשמוע דיעות חדשות, אחרת לא הייתי כותב כאן.
אני מכיר את התחום של פיתוח גוף הרבה מאוד זמן, אם תפרוש לאורך התקופה של ה10 שנים האחרונות את כל שיטות האימון התזונה ותוספי התזונה השונים אתה תגלה שהרבה מאוד מהקונספטים החדשים שעלו באותה מהירות גם נעלמו. זה אומר שצריך תמיד לנסות להפתח לדברים חדשים אבל גם להיות חשדנים ולא לקפוץ למסקנות מהר.

באותה הזדמנות, אני חושב שצריך לתת קצת יותר קרדיט לרופאים. לא כולם צודקים, וגם אני בהזדמנות הזאת אגיד שאולי לא דייקתי בתגובה לEMZ מבחינה מולקולרית VLDL בסופו של דבר הופך לLDL ומבחינה קלינית זה הינו הך - למרות שאני עדיין צריך לבדוק מקורות להוכחה שהוא ציין שם. מחקר אחד שנעשה השנה לא בהכרח משנה קונספט של שנים, וזה לא קשור לאטימות.

בנוסף, קחו בחשבון שרופאים פועלים לפי הגייד ליינס שלהם כי אחרת הם יתבעו במידה ומשהו יקרה. הגייד ליינס האלה משתנים יום יום בהתאם להנחיות משרד הבריאות והWHO או הרשויות האחרות האחראיות בהתאם למדינה.

הטענה הזו של "יש מחקר ועל כל אותו המחקר יש עוד 10 מחקרים מנוגדים", אומרים אנשים שלא יודעים לקחת או לנתח מסקנות ממחקרים, או שלא קוראים את המחקר המלא ואז אומרים שיש עוד 10 מחקרים מנוגדים. כאשר מבקשים מהם לתת את אותם המחקרים, הם בורחים ולא רואים אותם יותר.
אנח לא מדבר ספציפית עליך, אני מדבר בכללי אנשים שטוענים את זה כל הזמן.

הטענה הזו של "יש מחקר ועל כל אותו המחקר יש עוד 10 מחקרים מנוגדים", אומרים אנשים שלא יודעים לקחת או לנתח מסקנות ממחקרים, או שלא קוראים את המחקר המלא ואז אומרים שיש עוד 10 מחקרים מנוגדים. כאשר מבקשים מהם לתת את אותם המחקרים, הם בורחים ולא רואים אותם יותר.
אנח לא מדבר ספציפית עליך, אני מדבר בכללי אנשים שטוענים את זה כל הזמן.

כמו שציינתי, קטונתי מלקחת אחריות ולהחליט מה רלוונטי ומה לא. בשביל זה כמו שכתבתי יש איגודים מקצועיים של רופאים ואנשי מדע שמחליטים איך לשנות את הגייד ליינס בהתאם לאיזה מחקרים - וזה מה שמשנה בסופו של עניין. האמירה של 10 מול 1 היא אמירה כללית שנועדה להדגיש נקודה אמיתית במדע. מצידי תאמץ לך את האמת שלך בהתאם לאיזה מחקר שתרצה...
לאנשי מקצוע יש בעיה לעשות את זה.

נערך לאחרונה:

עצוב שאחרי 3 שנים וגם אחרי שהסברתי לך, אתה עדיין חושב שLDL זהVLDL ושבמבחינה קלינית זה אותו דבר. באמת שעצוב.
ואם היית כל כך פתוח לא היית זורק פה משפטי שומן צמחי יותר בריא משומן רווי שיושב בעורקים. (פתאום הפסקת להתיחס לזה).
אתה שנה שלישית ברפואה והוכחת שאתה לא יודע מה זה פלאק בעורקים.

כמו שציינתי, קטונתי מלקחת אחריות ולהחליט מה רלוונטי ומה לא. בשביל זה כמו שכתבתי יש איגודים מקצועיים של רופאים ואנשי מדע שמחליטים איך לשנות את הגייד ליינס בהתאם לאיזה מחקרים - וזה מה שמשנה בסופו של עניין. האמירה של 10 מול 1 היא אמירה כללית שנועדה להדגיש נקודה אמיתית במדע. מצידי תאמץ לך את האמת שלך בהתאם לאיזה מחקר שתרצה...
לאנשי מקצוע יש בעיה לעשות את זה.
הבעיה שלארגוני הבריאות יש את הפאקים שלהם, שמושפיעים מפוליטיקה ובעלי עניין (שהם בד"כ גם בעלי הון שמשפיעים על אותו איגוד).
לדוגמה מערכת הבריאות האמריקאית והמלצות ה RDA להרבה ויטמינים ומינרלים ואפילו אבות המזון דיי מגוכחות כשמסתכלים על זה מפרספקטיבה של מחקרים ועידכונים בשטח, ואני לא מדבר על מחקר אחד בודד שהוא שנוי במחלקות אלא על עשרות עד מאות מחקרים ועדיין הם בשלהם.
כנ"ל המלצות האיגוד לספורטאים שאם היום 2010, האוכלי חינם שיושבים שם למעלה ומעבירים 5 דפים ביום קוראים מחקרים של 1990, כשיהיה 2050 הם יקראו מחקרים של 2030 וכן הלאה וכן הלאה.
לכן לקחת אותם בתור מובן מאליו, יהיה שגוי מלכתחילה וכדאי להתסכל קצת מחוץ לקופסה ולא להסתמך על איגודים/אנשים/מפלצות ולהסיק מסקנות בעצמך או לפחות לחפש את ההגיון אצל אנשים/איגודים אחרים, תוך כדי שאתה רואה,קורא, חוקר ומבין את 2 צדדי המטבע.

ייתכן שאתה צודק, אבל לא אני ולא אתה יודעים איך זה מתבצע בדיוק ולכן יכול להיות שתיאוריה שכתבת נכונה ויכול להיות שיש סיבות נוספות שאינן נראות לנו. בכל מקרה, אני מקבל את מה שאתה אומר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית