עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
Nadavr1234,
צריכה מרובה של שומן היא לא מומלצת, עם זאת - שומן צמחי עדיף משומן מן החי.
מאיפה הבאת את השטות הזאת?
יש לי תחושה אתה רופא בישראל.. סתם תחושה.
SpellStorm
תודה. תראה, אני אסביר לך איך הדברים נראים מנקודת המבט שלי ואיפה הבעייתיות.
ברפואה ובמדע יש קונספטים שקיימים שנים ויש כאלה שהידע לגביהם משתנה לעיתים תכופות יותר בהתאם למחקרים שיוצאים. גם מחקר זה לא תורה מסיני, ולא פעם תמצא מחקר אחד שיגיד דבר מסוים ומחקר אחר שיגיד ההפך הכל תלוי בנתונים ובאמינות שלהם.
הרפואה נוטה להצמד לקו מסוים עד שטענה אחרת תבסס יותר את אמינותה. זה לא אומר שרופאים הם אנשים אטומים, הם פשוט לא יכולים לשנות את דרך הטיפול והחשיבה שלהם בהתאם לכל תיאוריה חדשה שיוצאת כי מוטלת עליהם אחריות. לעומת זאת אדם מן המניין שמתעניין בנושא מסוים יותר קל לו לקבל דיעה ולהצמד אליה והוא לא מחויב לשום ספר חוקים או מוסכמות.
מאוד הייתי רוצה להאמין שאני בנאדם שפתוח לשמוע דיעות חדשות, אחרת לא הייתי כותב כאן.
אני מכיר את התחום של פיתוח גוף הרבה מאוד זמן, אם תפרוש לאורך התקופה של ה10 שנים האחרונות את כל שיטות האימון התזונה ותוספי התזונה השונים אתה תגלה שהרבה מאוד מהקונספטים החדשים שעלו באותה מהירות גם נעלמו. זה אומר שצריך תמיד לנסות להפתח לדברים חדשים אבל גם להיות חשדנים ולא לקפוץ למסקנות מהר.
באותה הזדמנות, אני חושב שצריך לתת קצת יותר קרדיט לרופאים. לא כולם צודקים, וגם אני בהזדמנות הזאת אגיד שאולי לא דייקתי בתגובה לEMZ מבחינה מולקולרית VLDL בסופו של דבר הופך לLDL ומבחינה קלינית זה הינו הך - למרות שאני עדיין צריך לבדוק מקורות להוכחה שהוא ציין שם. מחקר אחד שנעשה השנה לא בהכרח משנה קונספט של שנים, וזה לא קשור לאטימות.
בנוסף, קחו בחשבון שרופאים פועלים לפי הגייד ליינס שלהם כי אחרת הם יתבעו במידה ומשהו יקרה. הגייד ליינס האלה משתנים יום יום בהתאם להנחיות משרד הבריאות והWHO או הרשויות האחרות האחראיות בהתאם למדינה.
הטענה הזו של "יש מחקר ועל כל אותו המחקר יש עוד 10 מחקרים מנוגדים", אומרים אנשים שלא יודעים לקחת או לנתח מסקנות ממחקרים, או שלא קוראים את המחקר המלא ואז אומרים שיש עוד 10 מחקרים מנוגדים. כאשר מבקשים מהם לתת את אותם המחקרים, הם בורחים ולא רואים אותם יותר.
אנח לא מדבר ספציפית עליך, אני מדבר בכללי אנשים שטוענים את זה כל הזמן.
באותה הזדמנות, אני חושב שצריך לתת קצת יותר קרדיט לרופאים. לא כולם צודקים, וגם אני בהזדמנות הזאת אגיד שאולי לא דייקתי בתגובה לEMZ מבחינה מולקולרית VLDL בסופו של דבר הופך לLDL ומבחינה קלינית זה הינו הך - למרות שאני עדיין צריך לבדוק מקורות להוכחה שהוא ציין שם. מחקר אחד שנעשה השנה לא בהכרח משנה קונספט של שנים, וזה לא קשור לאטימות.
הבעיה שלארגוני הבריאות יש את הפאקים שלהם, שמושפיעים מפוליטיקה ובעלי עניין (שהם בד"כ גם בעלי הון שמשפיעים על אותו איגוד).כמו שציינתי, קטונתי מלקחת אחריות ולהחליט מה רלוונטי ומה לא. בשביל זה כמו שכתבתי יש איגודים מקצועיים של רופאים ואנשי מדע שמחליטים איך לשנות את הגייד ליינס בהתאם לאיזה מחקרים - וזה מה שמשנה בסופו של עניין. האמירה של 10 מול 1 היא אמירה כללית שנועדה להדגיש נקודה אמיתית במדע. מצידי תאמץ לך את האמת שלך בהתאם לאיזה מחקר שתרצה...
לאנשי מקצוע יש בעיה לעשות את זה.