הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בין הדברים הכי מצחיקים שראיתי באינטרנט איי פעם

• פותח/ת השרשור
לא צריכים חסכמים צריכים להפסיק לשפוך כספים על להביא אתיופים לא יהודים למדינה בשווי 10 מיליון שקל ולהתחיל להפעיל את מתקני ההתפלה שיש בארץ.
איך מדינה מטומטמת כמו ישראל מוכרת מתקנים כאלו לקפריסין והם משתמשים בזה כבר עשור, אבל ישראל לעצמה לא יכולה לעשות מתקנים כאלו, זה פשוט מדינה מטומטמת.

ראיתי את כל ה-25 קטעים של הסדרה, מזמן לא צחקתי ככה.

איזה כיף שאני לא יכול לראות כמה מהסרטונים בגלל זכויות יוצרים. זה חוסך ממני את הדמגוגיה הזולה של שני הצדדים (אגב, אני יותר מתעצבן מהפסאודו-מדען מאשר מהדתיים).

כי צוחקים בכל הסידרה על אלוהים בין היתר, אתה יודע..

צוחקים שם על הצורה שבה אנשים מסויימים מציגים את אלוהים ואת דתו כביכול. אני לא מאמין ואני נגד הדברים שהוצגו שם (נגד דברי האהבלים ז"א) ולכן זה מצחיק אותי.

מאותה הסיבה אני גם מת על קרלין ז"ל ועל ביל מאהר, הם פשוט חותכים בבשר החי של הטיפשות וזה מגיע למי שטיפש עד כדי כך.

• פותח/ת השרשור
צוחקים שם על הצורה שבה אנשים מסויימים מציגים את אלוהים ואת דתו כביכול. אני לא מאמין ואני נגד הדברים שהוצגו שם (נגד דברי האהבלים ז"א) ולכן זה מצחיק אותי.

מאותה הסיבה אני גם מת על קרלין ז"ל ועל ביל מאהר, הם פשוט חותכים בבשר החי של הטיפשות וזה מגיע למי שטיפש עד כדי כך.
אני לא בקיא בקוראן אבל רשומים שם דברים דומים לתנ"ך לא? בן כמה רשום שהעולם בקוראן? (רשום בכלל?) או כמה כוכבים יש בעולם? בשר וחלב?

אני לא בקיא בקוראן אבל רשומים שם דברים דומים לתנ"ך לא? בן כמה רשום שהעולם בקוראן? (רשום בכלל?) או כמה כוכבים יש בעולם? בשר וחלב?

לומר שרשומים שם דברים דומים לתנ"ך זה קצת לא מדויק כי זה לא ברור לאיזה היבט זה מתייחס. קודם כל הקוראן אינו ספר מדעי ואינו מתיימר להיות כזה. מטרת הקוראן היא מצד אחד להכיל מספיק נקודות מידע שיוכיחו שמדובר באמת כוללת ושיעוררו אמונה משלימה במכלול זה, ומצד שני לספק לאותו אדם שקיבל עליו אמונה זו בסיס וידע כך שיוכל להמשיך ולהצליח במשימה המוטלת עליו ע"פ אמונה זו, וזה להגיע מ-A ל-B. להיוולד על פני העולם הזה ולעבור בהצלחה לעולם הבא.

בקוראן גיל היקום אינו מוזכר או קבוע במפורש למרות שישנם נקודות מעניינות המתאימות למה שידוע על היקום מבחינה מדעית, למשל בריאת היקום מתוארת לפי מודל של תקופות (eons) אחרי התחלה מנקודת בריאה אחת והתרחבות ממנה והלאה בהתאמה כללית לתיאוריית היווצרות היקום. כמו כן בקוראן מתוארת ההתרחבות וההתכווצות שתעקוב אחרי (the folding up) של היקום ולכך מוקדשת גם סורה (פרק) ששמה היא "the folding up" ובפרק זה מתוארים גם פולסרים. בפרק אחר מתואר גם המודל ההליוצנטרי של מערכת השמש ועל מבנה ותהליך חיי הכוכבים. כמו כן המסלול הסינוסוידאלי של הירח סביב השמש (לא מצאתי תיאור טוב יותר מסינוסוידאלי).

אני חושב שלא התעניינת ממש בחפירה אך רק אמשיך ואומר שישנם עוד ועוד דברים שהם בהתאמה מוחלטת לידע המדעי של היום. כמו כן אין באיסלאם התנגדות לתיאוריה או לתהליך האבולוציוני או המקור הראשוני של החיים על פני כדה"א. הנקודה היחידה שהאיסלאם מחזיק בה היא שהיווצרות החיים על פני כדה"א מקורה באללאה ושבני האנוש (ההומו ספיינס) נבראו/נוצרו ע"י אללאה בנפרד ובלי קשר לשאר בעלי החיים על פני כדה"א, בלי קשר לקיומם המקביל או לא של זנים אחרים ממין ההומו. בכל השאר לאיסלאם אין התערבות ואין צורך גם.

אין הפרדה בין בשר וחלב, אסור לאכול חזיר, אסור לצרוך אלכוהול או סמים או חומרים המשפיעים על התודעה, אסור לצרוך בשר טורפים, כל מה שבא מהים כולל יונקים ימיים, טורפים וכ'ו מותרים.

אני סתם שולף דברים בין לבין הגשת מבוא ל-C מעצבנת אז שאל לגבי עוד דברים אם תרצה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית