הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ באמצע סייקל- מים ואחוזי שומן

סניור

משתמש פעיל
530
30
נק' מוניטין:
122
530
30
אני באמצע סייקל מאסה טסט טרן ודיבול (כבר סיימתי לקחת אותו)
הבעיה היא שצברתי המון מים וגם קצת אחוזי שומן
כלומר נשאר לי עוד חודש וחצי מה יהיה אני כבר נראה מש כמו בליון
יש מצב שזה מזיק לעור? אני יודע שאני אוריד המון בהיקפים בחיטוב
מה הייתם עושים? להקפיד יותר על תזונה אני אוכל בלי ממש חשבון( אם זאת שומר על פרופורציות והקלוריות באות בעיקר משומן וחלבון)
בכל מקרה זה סייקל 5 שלי בחיים ואף פעם לא עליתי ככה במשקל היקפים וכו.
המשקל כבר 104 קילו על 178:help:

אתה אומר בעצמך שאתה אוכל בלי חשבון אז מה אתה מצפה שלא תעלה בשומן ונוזלים? אם היית שומר על דיאטה נקיה ואולי משלב איזה AI או טמוקסיפן אז היית ממזער נזקים. אני מציע לך לנקות את הדיאטה שלך בנתיים. ואני מציע לך לבדוק לחץ דם.

• פותח/ת השרשור
התכוונתי שאני לא מחשב קלוריות. אני לא אוכל גאנק וכאלה. המון בשר ביצים דגים מוצרי חלב ופחמימות משתדל מורכבות לא תמיד יוצא

זה לא משנה. אכלת הרבה יותר מההוצאה הקלורית שלך ואני מנחש שהתחלת סייקל על משהו כמו 15% שומן. כל זה בנוסף לרמות אסטרוגן גבוהות מהנורמה הביאו לספיחת נוזלים ועליה ב %שומן. כדי לצמצם את זה משלבים AI

• פותח/ת השרשור
אם אני צריך פה מרשם מהרופא לai מה הוא צריך לרשום לי? איזה שמות של ai יש כאן בבתי מרקחת?

ארומסין ארימידקס פמרה (לטרוזול) אלה דוגמאות. אבל עכשיו זה כבר לא משנה לך את % השומן כבר עלית. וכן צריך מרשם רופא מן הסתם. ורופא לא יתן לך כי התרופות האלה משמשות לטיפול בסרטן השד אז למה שרופא יתן לך מרשם לזה.

• פותח/ת השרשור
תן לי לדאוג למרשם אחי .
רק עוד שאלה... אתה יודע במקרה מה המחיר שלהם? יש השתתפות קופת חולים? מי מהן הכי יעילה ? זולה?
למשל טמוקסיפן אני מקבל השתתפות מלאה מהקופה אם יש לי מרשם...
תודה על התשובות אחי.
אגב לא עליתי בטירוף בשומן זה המון מים. מה גם שמסת השריר גדלה אז זה לא ממש נורא. פשוט מבאס להסתובב כמו בלון
לחץ דם 130/80

לחץ דם תקיו. מי מהם הכי יעילה. מממ לטרוזול אבל זה ממש overkill אני הייתי הולך על ארומסין. מוריד אסטרוגן בכ 50% ולא פוגע ברמות IGF1 בדרך כלל לוקחים כ 20-25מג ביום. אבל שוב זה כבר לא כל כך יעזור לך כי ה"נזק" כבר נעשה. לגבי מחירים בשוק אני לא כל כך יודע אני משיג את שלי לבד. וחוץ מזה עם תשיג מרשם זה לא רלוונטי כי יש השתתפות של קופת חולים. זה בסל הבריאות

לגבי טמוקסיפן שמע עם אין לך רגישות יתר בפטמה זה לא יעשה יותר מדי הוא רק חוסם את השפעת האסטרוגן ברקמות הספציפיות בחזה. אבל לא את ההמרה של הטסט לאסטרוגן בכבד ובשריר. אני הייתי מוותר. תמשיך ככה אני הייתי מציע לך לעבור לתפריט שבו אתה מחשב את כל ה macro nutriens לפי הצרכים שלך. ואוכל מסודר אחרת הולכים לאיבוד מהר מאוד. אתה אמנם בסייקל אבל עדיין לא צריך להגזים יש נטייה לחשוב שאם אתה על סייקל את אתה יכול לאכול בלי חשבון והכל ילך לבניית שריר. זה לא עובד ככה עדיין צריך לאכול לפי הערכיים שלך ולפי הנתונים שלך וחבצע מעקבים ולעשות שינויים בהתאם.

אחי אם הארימידקס קשור לשימוש נגד סרטן השד מהו קשור לבעיה של סניור? ואיך הטמוקסיפן קשור למנוע עלייה בנוזלים ובאחוז שומן ככה או ככה אתה צריך לקחת אותו בסוף הסייקל הבחור פה לוקח חומרים שמן הסתם יעלו אותו במסה כל השאר תלוי נטו בתזונה שהוא לוקח אני לא רץ לא עושה שום אירובי אוכל כמו חיה שומר על תזונה בריאה לחלוטין ואני יכול לומר שאני עולה במסה נקייה לגמרי ובריבועים לא נעלמים.

---------- התגובה התווספה ב 03:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:27 ----------

אח שלי עכשיו קראתי במדריך שהארימידקס כן קשור למנוע את הספיחת נוזלים אז סלח לי.
אבל את הקטע עם הטמוקסי לא הבנתי*

אחי אם הארימידקס קשור לשימוש נגד סרטן השד מהו קשור לבעיה של סניור? ואיך הטמוקסיפן קשור למנוע עלייה בנוזלים ובאחוז שומן ככה או ככה אתה צריך לקחת אותו בסוף הסייקל הבחור פה לוקח חומרים שמן הסתם יעלו אותו במסה כל השאר תלוי נטו בתזונה שהוא לוקח אני לא רץ לא עושה שום אירובי אוכל כמו חיה שומר על תזונה בריאה לחלוטין ואני יכול לומר שאני עולה במסה נקייה לגמרי ובריבועים לא נעלמים.

---------- התגובה התווספה ב 03:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:27 ----------

אח שלי עכשיו קראתי במדריך שהארימידקס כן קשור למנוע את הספיחת נוזלים אז סלח לי.
אבל את הקטע עם הטמוקסי לא הבנתי*

טמוקסיפן לא קשור למניעה של ספיחת נוזלים אלה רק למניעה של השפעות אסטרוגניות כמו גיינו.
טמוקסיפן הוא SERM והוא לא עוצר את ההמרה של טסט לאסטרוגן בכבד ובשריר אלה רק נצמד לרצפטורים האסטרוגניים ומונע בעצם את הפעילות של אסטרוגן ברקמות בחזה. אבל לא משפיע בכלל על רמות האסטרוגן בגוף ככה שאסטרוגן עדיין פעיל בכבד ובשריר ועדיין פעיל ברקמות השומן.

AI לעומת זאת מונעים את ההמרה של טסט לאסטרוגן ע"י דירגולציה של רצפטור AR וככה בעצם מונעים את ההמרה של טסט לאסטרוגן זאת אומרת שרמות האסטרוגן יורדות (בצורה די משמעותית אפילו) פחות אסטרוגן = עליה פחותה בשומן ובנוזלים. שני התרופות האלה הם תרופות שתוככנו להלחם בסרטן השד מפני שהגידול הסרטני הזה ניזון מרמות אסטרוגן גבוהות. האפליקציה של התרופות האלה בבודיבילדינג היא מן הסתם מניעה של אותם רמות גבוהות של אסטרוגן ושל תופעות הלוואי הקשורות אליו. עכשיו יש לזכור שלא הכל ורוד ולא מומלץ להמנע לגמרי מאסטרוגן מפני שאסטרוגן משחק תפקיד ברמות של כולסטרול ויוטיליזציה של גלוקוז (אפרגולציה של רצפטור GLUT4 שבעצם מנתב את הגלוקוז לתוך התא) מחסור חמור של אסטרוגן יביא לעליה בכולסטרול הרע וטריגלצרידים ועלה ברמות הסוכר במעט. מפני הרמות הטסט עולות משמעותית (אין את ההמרה לאסטרוגן) טסט גבוה=כולסטרול גבוה ריכוז נתרן גבוה (מה שגם יביא לספיחת נוזלים אי אפשר למנוע את זה לחלוטין).

ואם אתה אוכל ללא אבחנה והרבה מעל ההוצאה הקלורית שלך אז על תצפה שלא תעלה בשומן ונוזלים. אני חוזר אנשים נוטים לחשוב שבסייקל אתה יכול לאכול כמו חזיר (לא משנה עם אתה כן אוכל ג'אנק או נקי ולא לעלות בשומן בכלל) הדברים לא עובדים ככה עדיין צריך לאכול מסודר ולפי הערכים של הגוף שלך. הוספה של 20% מהנורמה נשמע נורמאלי בגלל שחומרים אבל אנשים על 90 קילו ו 12-15% שומן דוחפים 4000-5000 קלוריות ביום חחח וחושבים שהם לא יעלו בשומן זאת פנטזיה.

ופעם הבאה שאתה מתפרץ אני מציע שבאמת תברר קודם אם מה שאתה הולך להגיד אכן נכון. (כמו שתיקנת את עצמך ויפה שעשית ככה)

איך אתה יודע שאתה לא מגיע ל4000 ?
יש דברים קטנים כמו כמה כפות טחינה/מיונז/שמן זית.. שאם אתה לא מודד מדוייק אתה יכול להגיע לסטייה של יותר מ 1000 קלוריות (בנוסף לעוד דברים)

לגבי האירובי הייתי עושה קצת יותר אם אתה רואה שאתה סופח נוזלים, נניח 30 ד' 3 פעמים בשבוע לא אינטנסיבי

אחי לא התפרצתי, סה״כ רציתי להבין כי חידשת לי.
מה שאמרתי בגדול שהכל זה תזונה זה המפתח הראשי ואנשים לא תמיד מבינים את זה.
וכמובן שאם אתה נוגע בחומרים אז בטח ובטח שתעשה מאמצים פי 100 לשבח את התזונה היומית ולהמנע משומנים מיותרים

• פותח/ת השרשור
אני סופר שנים קלוריות. אני יושב בערך על 3000 פלוס. יכול להיות שלפעמים אני מגיע ל4000 אבל זו סטייה מהנורמל.
אני חושב שמבחינת אחוז שומן נשארתי אותו דבר כי עליתי במסת שריר... להבא אני אשלב בסייקל ai
וכן השאיפה היא יותר אירובי...

אני סופר שנים קלוריות. אני יושב בערך על 3000 פלוס. יכול להיות שלפעמים אני מגיע ל4000 אבל זו סטייה מהנורמל.
אני חושב שמבחינת אחוז שומן נשארתי אותו דבר כי עליתי במסת שריר... להבא אני אשלב בסייקל ai
וכן השאיפה היא יותר אירובי...

זה שעלית מסת שריר לא אומר שמסת השומן לא עלתה גם כן (ונשארת על אותו % שומן). אני מאוד ממליץ לך לשקול כל דבר שתה אוכל כי רק ככה תוכל לדעת באמת מה קורה. ולבצע את השינויים הנחוצים. ושוב אני חוזר להמנע מאסטרוגן לחלוטין זה לא מומלץ. אני אוהב ארימידקס כי הוא מוריד את רמות האסטרוגן ב 50% ולא פוגע ברמות ה IGF1 ולא רעיל לכבד. ארומסין ולטרוזול יותר חזקים אבל אני חושב שזה overkill

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית