הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

MMA בארץ?

l3ilabong

משתמש פעיל
349
0
נק' מוניטין:
0
349
0
מאוד מעניין אותי הנושא של MMA ורציתי ללמוד את זה אבל הבנתי שאין הרבה מקומות מקצועיים בעניין אלא הרבה חובבנים שלא ממש מלמדים את זה כמו שצריך...
מישהו מכיר מקום ברמה מקצועית באיזור המרכז?
למי שלא יודע מה זה MMA:
http://he.wikipedia.org/wiki/MMA

אין MMA ברמה גבוהה. כדאי לך לקחת אימונים שונים אצל אנשים שונים.
BJJ אני ממליץ לך על אריאל אברג'יל. אגרוף תאילנדי לך על פרייד ברחובות.
אל תחפש מקום אחד שמלמד הכל. זה לא משהו.

נערך לאחרונה:
בתכלס הייתי מחפש משהו ספציפי להתמקד בו קודם כל.

במרכז יש את ה5 סניפים של PARENTI MMA ACADEMY
רמה מאד גבהה,הרבה כובים מקומיים יצאו משם ובכלל. אם אתה רוצה אני אשלח לך מס פלא בפרטי.
ד"א היום עבר יום הראשון באליפות הארץ בלואה ליברה בב"ש ,היום זה היה נוער משהו כמו 100 קרבות,מחר בוגרים.
הנושא תועד,אולי נפתח פה אשקול

ללכת ללמוד "MMA" זה משהו שהתפתח בכמה שנים האחרונות. אם אתה רוצה להתחיל ולהתעסק ב"MMA" תתחיל מהבסיס, סטרייקינג וגראפלינג, אתה יכול להתחיל מאיגרוף תאילנדי ולשלב ג'ויג'יטסו ברזילאי או סמבו רוסי יחד עם זה, או קומבינציה דומה לזה.
קח בחשבון שעדיף להתחיל מאחד, לשלוט בו ואז להתקדם לשני, כשעושים הכול ביחד יוצאת סבטוחה שבסופו של דבר אתה לא שולט בשום דבר ברמה כמו שצריך(שזה מה שקורה כשהולכים ללמוד MMA).
הרמה בארץ היא מאוד נמוכה ויש הרבה יותר פוזה מאשר תוצאות. תבדוק מאיזה מועדונים יצאו אלופי אירופה\אלופי עולם(באליפויות שאשכרה שוות משהו, ולא משהו שמאורגן ע"י 4 חובבנים) ותראה שזה דווקא מועדונים פחות "מפורסמים בישראל".

ללכת ללמוד "MMA" זה משהו שהתפתח בכמה שנים האחרונות. אם אתה רוצה להתחיל ולהתעסק ב"MMA" תתחיל מהבסיס, סטרייקינג וגראפלינג, אתה יכול להתחיל מאיגרוף תאילנדי ולשלב ג'ויג'יטסו ברזילאי או סמבו רוסי יחד עם זה, או קומבינציה דומה לזה.
קח בחשבון שעדיף להתחיל מאחד, לשלוט בו ואז להתקדם לשני, כשעושים הכול ביחד יוצאת סבטוחה שבסופו של דבר אתה לא שולט בשום דבר ברמה כמו שצריך(שזה מה שקורה כשהולכים ללמוד MMA).
הרמה בארץ היא מאוד נמוכה ויש הרבה יותר פוזה מאשר תוצאות. תבדוק מאיזה מועדונים יצאו אלופי אירופה\אלופי עולם(באליפויות שאשכרה שוות משהו, ולא משהו שמאורגן ע"י 4 חובבנים) ותראה שזה דווקא מועדונים פחות "מפורסמים בישראל".
מסכים לגמרי.

ללכלך? אני אומר את האמת. מה זה מי עושה יותר טוב?
נתתי שמות בהודעה הראשונה. מועדון שמתיימר ללמד MMA זה פטטי. אפילו בעולם זה כמעט ולא קיים. לוחמים עושים סבבים בין מאמנים שונים.

אי אפשר ללמוד MMA ישר כבר מהשם של זה..ללמוד אומנות אחת כמו שצריך לוקח כמה שנים טובות, אז כמה בייחד?

מתוך מה שיש בארץ האקדמיה של עידו זה מותג. אם הוא רוצה להתחיל ממשהו-שילך לשם,הם מעסיקים מיטב מאמנים לסגנונות שונים ,ברור שסילבה לא יצאה משם,אבל אחלה לוחמים ברמה ארצית-כן. ישך משהו אחר להציע?
יש לי פה חבר אמריקאי שהתאמן אצל רנדי קוטור בווגאס,הוא שייך לקבוצה של חיילים אמריקאים שאני עוזר להם בגרייט,הבאתי אותו להתאמן אצלנו פה בב"ש,בלוטה ליברה ,אז הוא כן רמה גבהה מאד גם לאחד שלא תירגל שנה,אבל עדיין צביקי ועומר ורם בננו פותחים לו את התחת.

זה הבעיה שלך. אתה תמיד הולך על מותגים. מותגים זה לא בהכרח טוב.
וכן יש לי להציע. אמרתי: אריאל אברג'יל, רועי הייזלר, תורג'מן וכו'

עם השמון שנקבת אין אין ויקוח.לאן את הממליץלו ללכת?

אני חושב שבארץ יש בעיה שבה יש לך את Dog Fight וכול מי שנלחם שם נחשב "אלוהים" או איזשהו סוג של מקצוען כשזה נורא רחוק מהמציאות(וזה ממש לא בקטע של זלזול).
נתת את הדוגמא של החבר האמריקאי שלך, אז הוא התאמן אצל קוטור אז? אתה יכול לטוס לארה"ב לשלם 5 דולר(20 שקל) ולהתאמן בWILD CARD אצל המאמן איגרוף הכי טוב בעולם(פרדי רואצ') זה הופך אותך לאיזה תותח?
פיודר אמיליאננקו מתאמן במקלט יחד עם ילדים בני 13, אליסטאר אובראיים מתאמן עם הסטרייקים הכי טובים בעולם, אבל בגראפלינג הוא מתאמן אצל מישהו שאף אחד לא שמע עליו בערך, לאנדרסון סילבה יש בכלל שיטת אימונים משלו... אפשר להמשיך ולעבור ככה על כול המתאמנים בענף.

הבעיה בארץ כמו שEMZ אמר שהמועדונים נעשו סוג של "מותג" בגלל תחרויות ארציות שנשלטות ע"י כמה לוחמים שמתאמנים במקומות האלה, אבל הם לא הראו שום דבר מעבר לרמה ארצית.
קח איגרוף תאילנדי לדוגמא, ידעת שאלוף אסיה לשנת 2010 ישראלי(בן אדם שהתחרה בכפר האולימפי בסין באליפות העולם האחרונה)? סגן אלוף אירופה ישראלי, דגל ישראל אפילו מופיע על חלק מחגורות האליפות באיגרוף תאילנדי בגלל ההישגים הישראלים. מאיזה מועדונים הם יצאו? לא מהממותגים, חלק מהלוחמים התחרו בדוג פייט, ואחרי זה לא נתנו להם עוד פעם במה, למה? אני חושב שאתה מבין מה הבירוקרטיה.
רוצה להיות תותח בספורט, תתחיל להתאמן תתעניין תראה מי מתאמן איפה ואיזה "בית ספר" מעניין אותך ומשם מתקדמים.

אני חושב שבארץ יש בעיה שבה יש לך את Dog Fight וכול מי שנלחם שם נחשב "אלוהים" או איזשהו סוג של מקצוען כשזה נורא רחוק מהמציאות(וזה ממש לא בקטע של זלזול).
נתת את הדוגמא של החבר האמריקאי שלך, אז הוא התאמן אצל קוטור אז? אתה יכול לטוס לארה"ב לשלם 5 דולר(20 שקל) ולהתאמן בWILD CARD אצל המאמן איגרוף הכי טוב בעולם(פרדי רואצ') זה הופך אותך לאיזה תותח?
פיודר אמיליאננקו מתאמן במקלט יחד עם ילדים בני 13, אליסטאר אובראיים מתאמן עם הסטרייקים הכי טובים בעולם, אבל בגראפלינג הוא מתאמן אצל מישהו שאף אחד לא שמע עליו בערך, לאנדרסון סילבה יש בכלל שיטת אימונים משלו... אפשר להמשיך ולעבור ככה על כול המתאמנים בענף.

הבעיה בארץ כמו שEMZ אמר שהמועדונים נעשו סוג של "מותג" בגלל תחרויות ארציות שנשלטות ע"י כמה לוחמים שמתאמנים במקומות האלה, אבל הם לא הראו שום דבר מעבר לרמה ארצית.
קח איגרוף תאילנדי לדוגמא, ידעת שאלוף אסיה לשנת 2010 ישראלי(בן אדם שהתחרה בכפר האולימפי בסין באליפות העולם האחרונה)? סגן אלוף אירופה ישראלי, דגל ישראל אפילו מופיע על חלק מחגורות האליפות באיגרוף תאילנדי בגלל ההישגים הישראלים. מאיזה מועדונים הם יצאו? לא מהממותגים, חלק מהלוחמים התחרו בדוג פייט, ואחרי זה לא נתנו להם עוד פעם במה, למה? אני חושב שאתה מבין מה הבירוקרטיה.
רוצה להיות תותח בספורט, תתחיל להתאמן תתעניין תראה מי מתאמן איפה ואיזה "בית ספר" מעניין אותך ומשם מתקדמים.
אני כבר לא צריך להגיב. אתה עושה את זה טוב מאוד וחוסך לי 😃
שוב- מסכים עם כל מילה.

היית לי ילדות מאד קשה מבחינת תנאים במועדון איגרוף החל מגיל 12 בחמלניצקי,מועדון "אבאנגארד" כפפה 1 קרואה לזוג לוחמים והייתי הכי קטן בבוגרים,כי מליתי תקן של משקל "זבוב"...או.קיי. למדתי את המקצוע ,איבדתי 4 שיניים קדמיות,צלעות שבורות,כל האצבעות שבורות ,ראיה לקויה והשיג מדהים של סגן אלוף אוקראינה לנוער במשקל קל בגיל 15. היום אני יכול להתעוור כל רגע בגלל מה שחטפתי כל התקופה,ריציתי 8 חודשים ע"ש כי הביותי בתפקיד שתמשתי במיומנויות שרכשתי אז בצורה אינסטינקטיבית כי חשתי במצב של סוג של PTSD בארוע שנקלעתי אליו...
למה אני אומר אומר את כל זה? עם כל הכבוד להארדקור,ואיך שימילייננקו מתאמן-זה לא מתאים לנו,פה זה רק נזק. עדיף "אקדמיה" עם כל הפסיליטיז ודאווין ושזה ישאר בגדר תחביב,מאשר הארדקור ונזק לבריאות
fa53zc.jpg
[/IMG]
fa53zc.jpg

---------- התגובה התווספה ב 00:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:06 ----------

33dcio8.jpg

פספסת נקודה מאוד בסיסית, נתתי את אמילייאנאנקו בתור דוגמא, זה שהוא מתאמן במקלט לא אומר שהוא מתאמן "לא נכון" מבחינת תנאים פזיולוגיים ובחינת תנאים בריאותיים בוא נגיד. אבא שלי היה מתאבק באוקראינה של שנות ה50 אתה רוצה יותר הארדקור מזה?
העניין הוא לא ההארדקור או לא, הארדקור זה שטויות במיץ שהמציאו הבאדילבילדרים\פאוורליפטרים שחושבים שברזל עם חלודה שווה יותר מברזל בלי. אני לא מדבר על הדבר הזה בכלל, אני מדבר על הבסיס הכי פשוט, מועדון שאתה מגיע אילו ללמוד ולהתפתח ולא מעודון שאתה מגיע אילו בשביל להגיד "אני מתאמן שם".
אתה באדיבילדר(אם אני לא טועה) אם תטוס להתאמן עם ג'יי קאטלר זה לא יהפוך אותך למר אולימפיה, נכון?.

אם אתה מתאמן בקטע של תחביב\סתם להנאה זה סבבה בין אם זה באדיבילדינג\פאוורלפיטינג\MMA או כול דבר אחר יש הבדל עצום בין "אני עושה את זה לכיף" לבין "אני עושה את זה בשביל להיות אלוף" וכשאני אומר אלוף, אני לא מדבר על מישהו שהוא אלוף ישראל אלה אני מדבר על מישהו ברמה בינלאומית.

כמובן שאני תמיד אמליץ על המועדון שאני מתאמן בו, אבל אני גם נותן לעובדות בשטח לעשות את שלהן.
כיום במדינת ישראל יש לך בערך 3 מועדונים "מקצועיים" בתחום האיגרוף תאילנדי, וכשאני אומר מקצועיים זה נטו ע"פ השיגים של חבר'ה מהמועדון.
החודש מגיע לישראל ארתור קישנקו לעשות סמינר, תגיע לראות ותראה את ההבדל ברמות בין מועדון למעדון, בין אם זה בספארינג, קלינצ' טכניקה וכו' אני דיי בטוח שיגיעו לך כול מני אנשי "MMA" לסוגיהם ותראה מה הבדל בין בן אדם שעושה 50 דברים ביחד ובין אדם שהוא סטרייקר לחלוטין. רמה שונה טכניקה שונה וstate of mind שונה לחלוטין.
כמובן שMMA משלב את הכול ביחד, אבל אף אחד לא למד MMA כול אחד למד דברים שונים בנפרד, הגיע לרמות מטורפות בכול אחד מהן ואז התחיל להתקדם.

אני לא מזלזל באף אחד וכמו שאמרתי, שכול אחד יעשה מה טוב לו. זה שפותחים לך את התחת באימון זה סבבה, השאלה האם יצאת מהאימון הזה לוחם טוב יותר? או שיצאת לוחם עם אגו יותר גדול? האם אתה יודע לעבוד יפה או שאתה יודע לעבוד כוחני ומשעמם? יש הבדל מאוד גדול בין נוקאווט שהוא מדהים ביופיו לבין נוקאווט עוצמתי שקרה בטעות.
פה בדיוק נכנס לדוגמא היופי של מייק טייסון(נתתי אותו כדוגמא כי כולם מכירים אותו) טכניקה ברמה מטורפת, זריזות, משקל כבד, ונוקאווטים מדהימום ביופיים, הוא היה נכנס לקומבנציה כשהוא מחוץ לטווח פגיע ומסיים כשהוא באפרקט קצר לחלוטין, זה יופי, זה טכניקה. ואיזה עוד אלוף יצא לך מהמועדון של קאס?

תראה את ברוק לסנר, לוחם משעמם שיש מסביבו הייפ, למה? כי קל לפרסם אותו פתאום הציאו לו יריב שאשכרה שווה משהו והוא הפסיד כמו ילדה. וזה בדיוק מה שקורה בארץ, קימבו סלייס "תותח" במכות רחוב, יצא לזירה ופתאום הופה, הפסדים ברגע שהוא יצא נגד מישהו נורמלי תן לי אלוף "ישראלי" אחד בתחום הMMA שיצא נגד מישהו ש"נחשב". לוקח הרבה זמן להגיע לרמה שאתה יוצא נגד "התותחים הכבדים" אד אז תיהיה צנוע אל תדבר הרבה ותבין שיש לך עוד הרבה מה ללמוד.
היה את התוכנית של "קונטנדר" רק לMMA היה שם איזה בחור שאמר "אני יצא נגד סילבה, ירסק אותו יזרוק אותו מצד לצד, ובכלל כדאי לו לשקול ללכת למקום אחר" אחרי פחות מדקה הוא היה בנוקאווט על הרצפה אבל את הפה הוא פתח נכון? וזה בדיוק הגישה הישראלית.

דיבורים, ספארינג ומותגים, הכול טוב ויפה, תצא נגד מישהו כמה רמות מעליך תראה שיש לך לב גדול אשכים עוד יותר גדול ואתה בנוי מברזל ואז אתה תיהיה לוחם, מילים לא שוות כלום אלה רק מעשים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מבחינת ג'יוג'יטסו, יש רמה בארץ.
רועי נאמן לקח מקום שלישי באליפות העולם בג'יוג'יטסו ללא חליפות.
היה עוד אחד ששכחתי את השם שלו, שלקח ראשון באליפות ללא חליפות. גם מישראל.

רואי נאמן יושב פה לידי עכשיו. רני באליפות הארץ בגראפלינג בב''ש,תבוא מי שקרוב,היום בוגרים ואבסולוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית