הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח ב-SS

BambaBuilder

משתמש פעיל
334
74
נק' מוניטין:
629
334
74
שלום!

אני כרגע מבצע את התוכנית SS בצורה הזו:
סקוואט- 3*5
מיליטרי פרס- 3*5
מתח בתוספת משקל- 3*5
*מתח זה במקום POWERCLEAN, כי אני לא יכול לזרוק משקולות כבדות במכון+ טכניקה קשה

סקוואט-3*5
בנץ- 3*5
דדליפט- 1*5

בינתיים אני מעלה משקלים ככה כל אימון:
דדליפט- 10 קילו כל אימון, שוקל לרדת ל-5
סקוואט- 5
מיליטרי, בנץ'- 2.5
מתח- בינתיים העלתי 2 קילוגרם כל אימון

השאלה שלי היא: אני אמור לעשות מתח עם תוספת משקל או רגיל? גם במתח להעלות משקלים? בכמה?

(לא מצאתי בפירוש מקום שאומר שבמקום פאוור קלין אפשר לעשות מתח ולהוסיף משקל במתח כל אימון)

ריפ בגדול ממליץ להתחיל להוסיף משקל למתח רק כיש לך 12 חזרות לפחות במשקל הגוף, אבל זו המלצה מאוד שנויה במחלוקת. היו על זה בפורום כמה דיונים בעבר.
תוסיף 1.25 ק"ג כל אימון. מתח מתקדם יחסית לאט כי הוא גם מתחיל ישר במשקל הגוף ולא ממוט ריק כמו שאר התרגילים וגם משקל הגוף עולה בתכנית.....

• פותח/ת השרשור
אני ראיתי בסרט של SS שהם זורקים שמה את המשקולות.
יש כמה מקרים שבהם מניחים את המשקולת על הריצפה, זה נכון, אבל בכל מקרה זה תרגיל שצריך לדעת טכניקה בצורה מושלמת, ואני עוד עובד על הטכניקה של הדדליפט..

בכל מקרה PC הוא לא בשבילי, לפחות לא בשלב הזה.

בקשר למתח:
נגיד ואני יכול לעשות יותר מ-12 חזרות.
מה זה משנה? הרי בסטים של עבודה אני אמור לעשות 5 חזרות, לא 12 (נכון?)
98sf.gif

הם זורקים את המשקולות כי הם יכולים לזרוק את המשקולות. אפשר גם להניח על הרצפה בלי שום בעיה כאשר אין לך פלטות באמפר ו/או פלטפורמה מתאימה.

ובמאמר שלנו על SS כתוב במפורש שעושים מתח במשקל גוף עד לביצוע של 15X3 בהצלחה, ואז עוברים ל-5X3 עם תוספת משקל עולה מאימון לאימון.

מתוך SS:

Weighted chins and pullups are an excellent source of heavy non-pressing work for the
upper body. Plates are suspended from a chain on a belt , or a dumbbell can be held in the feet for
the resistance if not much weight is to be used. A good rule of thumb is that when 12-15
bodyweight reps can be done , it is probably time to start doing some of the work weighted,
possibly alternating higher-rep bodyweight workouts with lower-rep weighted workouts. Several
sets across are appropriate for chins and pull-ups, either weighted, unweighted, or assisted.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז אני עובר לעשות בלי משקל עד שאני אצליח לעשות 15 חזרות*3 סטים (אולי אני כבר יכול? 😳)
ומהרגע שאני אוכל לעשות 15*3 בלי משקל, אני עובר לעשות 5*3 עם משקל, כל אימון עולה במשקל.

בכמה לעלות בהתחלה? בכמה לעלות כשקשה כבר?

מעבר לזה- אני עושה את התכנית נכון?

תעלה משקולת קטנה כל פעם - 1.25 ק"ג. בהתחלה כשממש יהיה קל אפשר 2.5. אתה עושה את בתכנית בסדר. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית