הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים Diet-induced acidosis: is it real and clinically relevant?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
Br J Nutr. 2010 Apr;103(8):1185-94. Epub 2009 Dec 15.
Diet-induced acidosis: is it real and clinically relevant?

Pizzorno J, Frassetto LA, Katzinger J.

Bastyr University, Seattle, WA 98165, USA. [email protected]
Abstract

The concept of diet-induced 'acidosis' as a cause of disease has been a subject of interest for more than a century. The present article reviews the history of our evolving understanding of physiological pH, the physiological support for the concept of 'acidosis', the causes of acidosis, how it is recognised, its short-term effects as well as the long-term clinical relevance of preventative measures, and the research support for normalisation of pH. Further, we suggest differentiation of the terms 'acidosis' and 'acidaemia' as a way to resolve the conflation of these topics which has led to confusion and controversy. The available research makes a compelling case that diet-induced acidosis, not diet-induced acidaemia, is a real phenomenon, and has a significant, clinical, long-term pathophysiological effect that should be recognised and potentially counterbalanced by dietary means.

PMID: 20003625​
🚬🤪🚬🚬🤪🚬

אז אטקינס לאורך זמן = רע?(להבדיל ממה שכתוב במאמרים באתר)

אלקס אני לא יודע איפה ממליצים דווקא על אטקינס לאורך זמן, ובכל מקרה ברור שדיאטה קטונית קיצונית לא תתאים לכל אחד.
אגב, פלאו למשל מותאמת ממש מצוין לענין הזה בכך שנמנעים ביחוד מדגנים וחלב. סחטיין עליה : )

השאלה היא האם זה לחלוטין בטוח להיות על 0 פחמימה לאורך זמן או שזה יכול לגרום להרעלה ומוות?
(שוב, בניגוד למה שכתוב במאמרים באתר)

לי אישית אין את הידע לענות על משהו כזה קטגורית ונראה לי שבכל מקרה זה בעייתי כי אין לך דרך לדעת בוודאות שאתה (או מישהו אחר) לא בעל נטייה לחומציות (עקב סכרת או דברים אחרים) או משהו אחר שלא מסתדר טוב עם 0 פחמימה. בכל מקרה, לאכול קצת פרי כל יום אמור לסדר תענין הזה ב'עלות' פחמימה סבירה.

אטקינס לא דוגל ב0 פחמימה לאורך זמן.
בתקופה הראשונה הוא מדבר על עד 20 גרם ליום. וככל שאתה מתקדם אתה מוסיף .
אלכס איך אתה מסיק מהנאמר למעלה שאטקינס /דיאטה דלת פחמימות אחרת זה רע לאורך זמן?

• פותח/ת השרשור
לא רשום במאמר שום דבר על פחמימות, איך הגעתם לזה בכלל?

אני מנחש שאלקס עשה את הקישור הזה מכיוון שאטקינס (ומקבילותיה) מייצרות גופי קטון שהם חומציים ועלולים לגרום לתופעה שעליה מדבר המחקר שהבאת. אני רק קראתי ת'שאלה שלו וזרמתי : ))

כן, בדיוק מה שעמרימרג רשם
הרי אם ממעטים בפחמימות(פחות מ100 נדמה לי לפי המאמרים באתר) אז באמת תקרה התופעה המדוברת

אני טועה?

ואם כבר:
מה ההבדל בין אצידוזיס לאצידמיה?

• פותח/ת השרשור
יש לך מנגוגנים רבים בגוף שמאזנים PH בדם, זה כן יהיה מסוכן לחולי סכרת (ואצלהם קטוזיס גם לא נגרם בד"כ ממיעוט בפחמימות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית