הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

יום סיירות

Benpi93

משתמש קבוע
1,119
4
נק' מוניטין:
787
1,119
4
קיבלתי זימון ל4.1... ואני לא מוכן בשיט (מבחינת הכושר)

קראתי שמה שעושים באותו יום זה

• התכנסות ראשונית וחלוקת מספרי גב
  • בדיקות רפואיות
  • ריצת 2000 מטר לדירוג לקבוצות
  • פעילויות גופניות - ריצות ללא דירוג, ריצות עם דירוג, סחיבת שקי חול לאורך מסלול קבוע, כריית בורות "מטר־על־מטר־על־מטר", תרגיל "אלונקה סוציומטרית". אופי הפעילות הגופנית משתנה מדי פעם וייתכנו גיוונים.
  • שיחת סיכום עם מפקדי הקבוצה ופרסום התוצאות

מה זה מספרי גב?
מה התוצאות שמצפים ב 2000? כרגע אני רץ בסביבות 10 דקות,זה לא מספיק נכון? אין לי זמן כמעט לשפר את זה...

מה עושים בפיעלות הגופנית?

בכל מקרה,אם הכושר שלי כזה גרוע יש למה ללכת בכלל?
אם אני הולך אני הולך בכל הכוח ולא מוותר,בגלל זה חשוב לי לדעת

תמיד עדיף לנסות מאשר לא לנסות. לגבי ה-2000, התוצאה לא ממש משנה, היא משמשת רק\בעיקר לחלוקה לקבוצות. בריצות עם דירוג חשוב להירשם כמה שיותר (להירשם = להגיע בין 8 הראשונים).
חוץ מיזה, אם זה ממש חשוב לך, אז תדחה את זה הכי רחוק שאתה יכול ותתאמן. אם לא יסכימו לך ליולי \ אוקטובר תמיד אפשר לדחות לסוף ינואר. לא שתשיג יותר מידיי בכמה שבועות אבל עדיף מכלום.
ואתה יכול ללכת ליום סימולציה באחת מקבוצות הכושר הקרבי.

• פותח/ת השרשור
יש גם ביולי? בעקרון אני מתגייס בנובמבר (יליד אוגוסט) אז יכול להיות שיסכימו לי לעשות ביולי?

עד סוף ינואר אני יוכל להשתפר קצת...
להגיע בין ה 8 הראשונים בקבוצה שלי הכוונה אם הטובים מאוד רצים 7 והבינוניים רצים 9 להיות בין הראשונים שמסיימים בסביבות ה 9 דקות?

אני בדיוק במצבך, קיבלתי לינואר הזה ואני לא קרוב ללהיות מוכן, זה בא לי בהפתעה (אני צעיר מאוד יחסית).
בכל מקרה, תנסה לדחות לסוף ינואר, עוד שבועיים-שלושה זה גם משהו ותוכל להשתפר בזמן הזה.
לפי מה שאני יודע, ביולי אין יום סיירות, וגם אם כן, הדחייה שלו (לא מתחילת ינואר לסופו אלא מינואר לאוקטובר למשל) מצריכה הצדקה, לפי מה שאמרו לי במדור סיירות זה או פציעה עם אישורים רפואיים או בגרות שנופלת על אותו יום (ובמקרה כזה סביר להניח שידחו לך למועד אחר באותו החודש).
בכל מקרה, שיהיה לנו בהצלחה 😃

טוב אני אנסה לעשות סדר לפני שיתחיל הקרקס הקבוע

מספרי גב זה בעצם השם שלך במשך היום סיירות, במקום לקרוא לך אבי\משה\יוחנן הם פשוט קוראים לך במספר חולצה שלך למשל 212, מעבר לזה אין לזה שום משמעות, מה שכן, תגיע עם חולצה לבנה שאתה לא באמת צריך, קח בחשבון שהיא תצא משימוש אחרי היום הזה(אם יישאר ממנה משהו)

כמו שהחבר שמעליי כתב, הריצת 2000 משמשת לחלוקה לקבוצות ככה בכל קבוצה מחולקת ל-3: שליש עם ציונים גבוהים בריצה, שליש עם ציונים בינוניים ושליש עם ציונים נמוכים, ככה שלא יקרה מצב שבקבוצה אחת יש רק תותחים ובאחרת רק איטיים.

בפעילות הגופנית עושים מה שכתבו לך: זה בד"כ מתחיל במשהו כמו חצי שעה של תיזוזים(אל תתפוס אותי על הזמן המדוייק-זה בכל מקרה נראה כמו נצח), בד"כ זה יהיה בעלייה בחול, לרוץ להקיף איזה אבן או עמוד ולחזור. בהתחלה אין חשיבות למי הגיע קודם, לאחר מכן הם מבקשים להסתדר לפי סדר הגעה. יש לציין שרוב מי שייפרוש מהיום סיירות יפרוש בשלב הזה, מי שעובר את זה בד"כ יסיים. זה גם נותן מוטיבציה כי אתה יודע שברגע שסיימת את זה יהיה לך יותר קל להמשיך.

סחיבת שקי חול זה אותו דבר כמו הריצות רק עם שקי חול על הגב, בהתחלה בלי דירוג ולאחר מכן עם דירוג.

אלונקה סוציומטרית כנ"ל, אותו מסלול, ה-4 הראשונים מגיעים וסוחסים את האלונקה לסיבוב נוסף, כל האחרים רצים אחריהם בלי כלום, על האלונקה כמובן שיש שקי חול והיא לא ריקה.

כריית בורות אין לי מושג מה זה, זה לא היה בזמן שלי, אני מניח שזה משהו שקשור ללחפור בור של מטר על מטר על מטר.

שכחתי לציין שבתחילת היום אתה צריך לדרג את העדפות שלך לגבי: גיבוש מטכ"ל\שייטת\חובלים מה אתה רוצה עדיפות ראשונה\שנייה\שלישית.

אתה יכול לפרוש בכל שלב, אבל אז מן הסתם לא תקבל גיבוש לאחד מהנ"ל.

אם אין לך רצון ללכת לאחד משלושת הנ"ל, או(!!) וזה חשוב לציין: לאחת מגיבושי ההמשך שמקבל מי שמסיים את הגיבושים האלה(מגלן\אגוז\שלד"ג\669\אולי שכחתי משהו) אין טעם ללכת בכלל ליום סיירות. רוב מי שנשבר ביוםפ סיירות אלה חבר'ה שמגיעים בלי רצון אמיתי להתגייס לאחת מאלה ואחרי 10 דקות של תיזוזים בהתחלה הם שואלים את עצמם מה אני עושה פה ופורשים.

היום סיירות לא קל בכלל, לסיים אותו זה לא פשוט ולדעתי מאוד מכובד, קח בחשבון שיש גם כאלה שמסיימים ולא מקבלים אף גיבוש, ככה שהסיום לא מבטיח לך כלום חוץ מלספר לאמא שהיית גיבור.

קח בחשבון דבר נוסף: נגיד שדירגת מקום ראשון מטכ"ל שני שייטת ושלישי חובלים, יש מצב שתסיים יגידו לך קיבלת גיבוש חובלים, אין טעם להתווכח ולזיים את השכל, ההחלטה של הבוחנים היא סופית.

יש אלף ואחת תיאוריות לגבי מי עובר ומי לא, לא חובה להגיע ראשון כל פעם, אתה יכול גם להגיע אחרון ועדיין לקבל את הגיבוש שרצית, אפילו עדיף בהתחלה להגיע אחרון, אח"כ לאט לאט להתקדם ובסוף לסיים בין הראשונים=> מראה על שיפור וכח רצון. אני אומר את זה כי אין מה להתבאס אם אתה מגיע אחרון בכל מקצה ואומר לעצמך אני אחרון אני בטוח לא אתקבל. זה לא נכון, תמיד תנסה לשפר ואפילו אם אתה מגיע אחרון זה לא אומר שלא תקבל מה שביקשת או משהו אחר. חבל לפרוש מתוך הנחה שלא תקבל כלום כי אתה אחרון.

לגבי הכושר: בשביל זה נועדו התיזוזים, מי שבכושר טוב יתעייף קצת יותר מאוחר מאשר מי שבכושר פחות טוב, העצימות שם כל-כך גבוהה שגם אם אתה יוסיין בולט אז נאמר אתה תהיה גמור אחרי 20 דקות ולא אחרי 10. מה שמשנה זה שבסוף כולם גמורים ואז הרבאק מתחיל לדבר ולא הכושר. לכושר יש תפקיד משני ביום הזה.

אני חושב שכיסיתי את כל מה ששאלת ועוד קצת, מה שאני כותה פה קח בעירבון מוגבל ואל תתפוס אותי על מילים קטנות של פה או שם ואצל חבר שלי היה אחרת, דברים משתנים.

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן כמובן ואני אענה כמיטב ידיעתי 😃

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון תודה רבה על הכל! עשית לי סדר ואני אדע על מה להתכונן! 😃

עכשיו,לגבי הכושר,יש מה ללכת אם עד אז אני ירוץ 2000 בנומר 9 דקות?
כדאי לשלב באימונים גם ספרינטים / אינטרוולים?

אני כרגע שוקל דיי הרבה (90) אבל אני עדיין חזק יחסית לגודל שלי,אני יכול לעשות 60+ שכיבות שמיכה ו 15+ מתח,אבל עד אז אני מקווה לרדת במשקל (אולי אפילו 10 קילו)

ודבר אחרון,אפשרי לדחות את זה לסוף ינואר? ומישהו פה אמר משהו על מועד יוני,יש כזה? והאם תאריך גיוס נובמבר מאוחר מדיי בשביל יום סיירות ביוני?

אם יש למה ללכת התשובה היא כן. לא מעניין אף אחד בכמה אתה רץ 200, אין לזה שום השפעה על הציון שלך ביום סיירות אלא רק על החלוקה לקבוצות.

זה לא מעניין אף אחד כמה אתה חזק כי זה לא נבדק ביום-סיירות.

לגבי המועדים והגיוס, תתקשר למדור סיירות הטלפון שלהם נמצא על הזימון שקיבלת ליום סיירות. הם הגורם היחיד והמוסמך שיענה לך, כל מי שעונה פה עלול להגיד דברים לא נכונים וחבל.

בעצם שאני חושב על זה יום סיירות עושים בכיתה י"א והגיוס הוא אחרי י"ב, אז לא כל כך ברור לי למה שתהיה בעייה עם גיוס נובמבר(של אחרי י"ב!!) שאתה עושה יום סיירות ביוני של י"א

אם יש למה ללכת התשובה היא כן. לא מעניין אף אחד בכמה אתה רץ 200, אין לזה שום השפעה על הציון שלך ביום סיירות אלא רק על החלוקה לקבוצות.

זה לא מעניין אף אחד כמה אתה חזק כי זה לא נבדק ביום-סיירות.

לגבי המועדים והגיוס, תתקשר למדור סיירות הטלפון שלהם נמצא על הזימון שקיבלת ליום סיירות. הם הגורם היחיד והמוסמך שיענה לך, כל מי שעונה פה עלול להגיד דברים לא נכונים וחבל.

בעצם שאני חושב על זה יום סיירות עושים בכיתה י"א והגיוס הוא אחרי י"ב, אז לא כל כך ברור לי למה שתהיה בעייה עם גיוס נובמבר(של אחרי י"ב!!) שאתה עושה יום סיירות ביוני של י"א

יום סיירות עושים בכיתה י"ב.

יש גם ביולי? בעקרון אני מתגייס בנובמבר (יליד אוגוסט) אז יכול להיות שיסכימו לי לעשות ביולי?

עד סוף ינואר אני יוכל להשתפר קצת...
להגיע בין ה 8 הראשונים בקבוצה שלי הכוונה אם הטובים מאוד רצים 7 והבינוניים רצים 9 להיות בין הראשונים שמסיימים בסביבות ה 9 דקות?

דיברתי עם מדור סיירות לפני שבוע. השנה יהיה ביולי אבל "לא פורמלית".
ודיברתי על הריצות עם דירוג, לא על הריצת 2000.
תנסה להשיג דחייה, אם אתה יכול או לא יכול לעשות יום סיירות ביולי עם גיוס נוב' זו שאלה טובה שגם אני מעוניין לדעת את התשובה אליה.

יש לך סיבה טובה ללכת,9 ב2000 זה סבבה וכמו שמומין טרול אמר הכושר משחק שם תפקיד מישני, יש לי חבר שביום סיירות היה איתו איזה אחד שמן שיצא כל הזמן אחרון, בשלב מסויים אמרו לו ללכת הביתה והוא אמר להם שהוא לא הולך, הם אמרו לו אז על כל סיבוב שכולם עושים אתה עושה 2. הוא עשה את זה וקיבל גיבוש שייטת.
תיקון קטן למה שמומין טרול-הדירוג זה עדיפות ראשונה ועדיפות שנייה מבין מטכל ושייטת ומ1 עד 5 כמה תרצה חובלים אם לא תקבל מטכל או שייטת, בעקרון אם חובלים מעניין אותך אתה פשוט צריך לסיים את היום סיירות ולשים 5 על חובלים, לא יצא לי לשמוע על מישהו שרצה חובלים ולא קיבל את זה.

הערה קטנה- זה שהכושר משחק שם תפקיד מישני זאת לא סיבה למה לא להתאמן כי כשתגיע לגיבוש שייטת/מטכל שם הכושר כבר הרבה יותר משחק.
עריכה-
עוד הערה ממש חשובה: כשסיימתם לחפור בור(אל תבנה על זה שזה יהיה מטר על מטר על מטר אבל מומלץ לסמן על הרגל אורך של מטר עם עט בבית, כשאני עשיתי אמרו לנו אורך אין סופי, עומק של האת חפירה ורוחב של האת חפירה, שזה בעצם לחפור תעלה עד שעוצרים אותך) תכסה אותו בצורה שלא ידעו שהיה שם בור, ואם יש לך זמן תעבור גם על בורות אחרים. כשאני עשיתי את היום סיירות לא הקפדנו לכסות את זה ממש טוב, מה שקרה זה שהחול היה טובעני כזה בנקודות שהיה בהן הבור ובאלונקה סוציומטרית ( ברבע שעה האחרונה של היום) בגלל בור כזה נקעתי את הקרסול.

נערך לאחרונה:
יש לך סיבה טובה ללכת,9 ב2000 זה סבבה וכמו שמומין טרול אמר הכושר משחק שם תפקיד מישני, יש לי חבר שביום סיירות היה איתו איזה אחד שמן שיצא כל הזמן אחרון, בשלב מסויים אמרו לו ללכת הביתה והוא אמר להם שהוא לא הולך, הם אמרו לו אז על כל סיבוב שכולם עושים אתה עושה 2. הוא עשה את זה וקיבל גיבוש שייטת.
תיקון קטן למה שמומין טרול-הדירוג זה עדיפות ראשונה ועדיפות שנייה מבין מטכל ושייטת ומ1 עד 5 כמה תרצה חובלים אם לא תקבל מטכל או שייטת, בעקרון אם חובלים מעניין אותך אתה פשוט צריך לסיים את היום סיירות ולשים 5 על חובלים, לא יצא לי לשמוע על מישהו שרצה חובלים ולא קיבל את זה.

הערה קטנה- זה שהכושר משחק שם תפקיד מישני זאת לא סיבה למה לא להתאמן כי כשתגיע לגיבוש שייטת/מטכל שם הכושר כבר הרבה יותר משחק.

תודה על התיקון, כנראה שדברים קצת השתנו מהתקופה שלי..✌️

• פותח/ת השרשור
אוקי עכשיו התקשרתי ולפי מה שאמרו לי אני לא יכול לעשות את מועד יולי גם אם יהיה,כי אני אמור להגייס בנובמבר...

בכל מקרה היא הגישה בקשה לדחות לי את זה ל 18.1 שזה התאריך האחרון,מה שמביא לי חודש של אימונים מהיום
כרגע התוצאה שלי ל2000 היא 10:15

אני מתאמן במטרה להגיע ל 9 דקות בחודש בערך...

3 אימוני ריצה בשבוע יספיקו או שלרוץ 4?
לפי דעתכם לעשות גם אימון אינטרוולים?

כלומר 3 אימוני נפח + אימון אינטרוולים או לא צריך את זה?

אוקי עכשיו התקשרתי ולפי מה שאמרו לי אני לא יכול לעשות את מועד יולי גם אם יהיה,כי אני אמור להגייס בנובמבר...

בכל מקרה היא הגישה בקשה לדחות לי את זה ל 18.1 שזה התאריך האחרון,מה שמביא לי חודש של אימונים מהיום
כרגע התוצאה שלי ל2000 היא 10:15

אני מתאמן במטרה להגיע ל 9 דקות בחודש בערך...

3 אימוני ריצה בשבוע יספיקו או שלרוץ 4?
לפי דעתכם לעשות גם אימון אינטרוולים?

כלומר 3 אימוני נפח + אימון אינטרוולים או לא צריך את זה?

תלוי מה רמת הכושר שלך עכשיו: אם אתה גרוטאה אמיתית תתחיל מ-2 נפח בלבד. אם אתה יותר בכושר תעשה 2 נפח+אינטרוולים 1. אם אתה ס1ס תרביץ 3 נפח+1-2 אינטרוולים. לא הייתי עושה יותר מזה, יש לך כולה חודש להתאמן, אל תסתכן בפציעה.

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה...

אני אעשה בשני ורביעי נפח (40 דקות ריצה -הליכה זה בסדר? אני לא יכול לרוץ 40 דקות חח) ובשישי אינטרוולים

ד"א המטרה שלהם בחלוקה לקבוצות בריצת 2000 בהתחלה זה כדי לבדוק את הרצון שלך ולא את הכושר שלך?
אם ככה לא כדאי לי להכנס לקבוצה של חלשים יותר? כאילו לא לתת 100% בריצת 2000? או שזה לא משנה?

נערך לאחרונה:
אוקי תודה...

אני אעשה בשני ורביעי נפח (40 דקות ריצה -הליכה זה בסדר? אני לא יכול לרוץ 40 דקות חח) ובשישי אינטרוולים

אני יותר הייתי הולך לכיוון של לנסות לשפר את ה-2000 שלך.

תנסה לרוץ לא יותר מ2-3 ק"מ וכל פעם לשפר את הזמן, אחרי הכל יש לך מעין "תחרות" לריצת 2000 ולא לריצת 40 דקות. תתאמן למטרה שלשמה אתה מתאמן.

עריכה: עכשיו ראיתי את מה שכתבת למטה: תקרא מה שכתבתי למעלה, לא מעניין אף אחד כמה אתה עושה ב-2000, כל הרעיון זה חלוקה לקבוצות ואין לזה חשיבות בציון הסופי. כמובן שכדאי לך לרוץ מהר כי ככה תהיה תתברג בתור 1 מהמהירים בקבוצה שלך מה שאומר פחות מישהו מהיר בקבוצה הזאת(כי אתה תפסת את המקום שלו)

נערך לאחרונה:
אני מרוצה מהברוקס שלי, יש להם חנות יבואן באזור תעשייה חולון שהם בודקים את הרגל שלך ומתאימים לך נעל מתאימה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית