הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים גבוהים בספורט

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
סתם מעניין אותי
לאן אפשר להתפתח בתחום הזה?
ראיתי שאין כזה דבר תואר ראשון בפיזיולוגיה של המאמץ, יש רק תואר שני (בארץ).
וראיתי שיש חינוך גופני.
מה האופציות נורא בכללי? או שבארץ למי שמתעניין בתחום של ספורט ואימון ספורטאים קשה למצוא מוסדות ללימודים?
תואר ראשון בביולוגיה תורם איך שהוא להמשך הלימודים לתואר שני?

אין תואר בפיזיולוגיה של המאמץ.
אין עתיד בתחום הזה בארץ.
אני מעוניין לעשות תואר שני בפיזיולגיה של המאמץ.
אני לומד מדעי הרפואה בארץ לתואר ראשון ומתכנן ללמוד בחול פיזיולוגיה של המאמץ לתואר שני/שלישי.

• פותח/ת השרשור
תכלס חבל. נשמע מקצוע מעניין ואני די בטוח שבחו"ל יש גם מה לעשות איתו וזה גם יכול להיות מעניין.

• פותח/ת השרשור
מה למשל ההכשרה של אנשים כמו ריפטו?

מה למשל ההכשרה של אנשים כמו ריפטו?

מי זה אנשים כמו ריפטו?

לריפטו יש בכלל תואר בגאולוגיה, וקילגור הוא פרופסור לקינזיולוגיה.

אם אתה רוצה להבין ב"מדעי הספורט" תצטרך ללכת לכיוון השכלה אמיתית (מדעים מדוייקים וקרוביהם), ולא חינוך גופני.

אני לא מבין מאוד בתחום אבל אבא שלי פיזיליוג של מאמץ , יש לו ד"ר, הוא עשה את הדוקטורט בארהב והוא אמור לקבל בקרוב פרופסורה, ובעיקרון הוא מרצה במכללות\אוניברסיטה

אני לא רואה איזה עתיד יש בדיוק לפיזיולוג של המאמץ חוץ מהרצאות ואולי להשתלב באיזו אגודת ספורט ולרשום כתבות באינטרנט ולהתווכח עם טרולים.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה איזה עתיד יש בדיוק לפיזיולוג של המאמץ חוץ מהרצאות ואולי להשתלב באיזו אגודת ספורט ולרשום כתבות באינטרנט ולהתווכח עם טרולים.

זה כמו להגיד איזה עתיד יש לרופא חוץ מלשמוע את הבעיות של אנשים חולים ולתת להם מרשם לתרופות. או איזה עתיד יש לעורך דין חוץ מלמלא חוזים של אנשים שרוצים לעבור דירה.

זה לא דרך להסתכל על זה ככה.
אבל סבבה ענו לי על השאלות תודה.

איזה עתיד יש לרופא? מממ בוא נראה:
1. מחקרים
2. התמקצאות בכל תחום שירצה לאחר מכן (כמובן עם עוד לימודים אבל הוא יכול להיות מנתח, רופא משפחה, רופא מומחה, ביוטכנולוגיה, תרופות, וכו' וכו')

איזה עתיד יש לפיזיולוג של המאמץ? לעשות אימונים אישיים? לתת הרצאות באוניברסיטה (שזה סבבה, יש מרצים שמרוויחים יותר מרופאים, אבל צריך להיות בנוי לזה).
הדבר היחידי שיכול להיות שווה בלהיות פיזיולוג של המאמץ הוא ללכת לעבוד בקבוצת ספורט גדולה, אבל מעטים הם אלו שמתקבלים לכך.

איזה עתיד יש לרופא? מממ בוא נראה:
1. מחקרים
2. התמקצאות בכל תחום שירצה לאחר מכן (כמובן עם עוד לימודים אבל הוא יכול להיות מנתח, רופא משפחה, רופא מומחה, ביוטכנולוגיה, תרופות, וכו' וכו')

איזה עתיד יש לפיזיולוג של המאמץ? לעשות אימונים אישיים? לתת הרצאות באוניברסיטה (שזה סבבה, יש מרצים שמרוויחים יותר מרופאים, אבל צריך להיות בנוי לזה).
הדבר היחידי שיכול להיות שווה בלהיות פיזיולוג של המאמץ הוא ללכת לעבוד בקבוצת ספורט גדולה, אבל מעטים הם אלו שמתקבלים לכך.
מחקר...

אני לא מבין מאוד בתחום אבל אבא שלי פיזיליוג של מאמץ , יש לו ד"ר, הוא עשה את הדוקטורט בארהב והוא אמור לקבל בקרוב פרופסורה, ובעיקרון הוא מרצה במכללות\אוניברסיטה
איך קוראים לו?

מחקרים כמו כל חוקר אחר.
הרצאות שזה אחלה כסף.
להשתלב באימפריות ספורט בNHL,NFL,NBA וכו. ויש לא מעט כאלה.
נו, זה דיי שקול לM.D. מבחינת הזמן, אולי שנה יותר
MD זה תואר שני. ובמחקר נוטים לקבל יותר PHD מאשר MD.

לא רואה את ההבדל בין פיזיולוג של מאמץ לכל פיזיולוג אחר.

איך קוראים לו?

מחקרים כמו כל חוקר אחר.
הרצאות שזה אחלה כסף.
להשתלב באימפריות ספורט בNHL,NFL,NBA וכו. ויש לא מעט כאלה.

MD זה תואר שני. ובמחקר נוטים לקבל יותר PHD מאשר MD.

לא רואה את ההבדל בין פיזיולוג של מאמץ לכל פיזיולוג אחר.
MD = דוקטורט, ואפשר לעשות איתו מחקרים בתחום הרפואה
he MD is an advanced academic research degree similar to a PhD or a higher doctorate.

MD זה תואר שני. PHD זה תואר שלישי. אף חוקר לא יעדיף לקחת מישהו שהוא MD על מישהו שיש לו PHD בפיזיולוגיה או אפילו תואר שני בפיזיולוגיה. (לפחות לא בפקולטות שלנו. אם אין לך PHD ואתה רופא-לא באמת מסתכלים עליך).
לא יודע מאיפה לקחת את הציטוט אבל MD בהחלט לא שווה ערך לPHD. והפלא בפלא- יש PHD גם ברפואה.

נערך לאחרונה:
אתה מתבלבל.
MD = ד"ר לרפואה = לתואר שלישי
PHD = ד"ר בכל דבר עם אפשרות לעשות מחקרים

יש תואר שנקרא MD-PHD שמביא לך להיות רופא + חוקר (אתה לא יכול להיות PHD ברפואה מבלי להיות גם MD)
MD יכול לעשות מחקרים, לא יודע איך זה עובד בישראל, אבל כמובן שיעדיפו מישהו שהוא PHD באותו הנושא שבוצע בו המחקר.

תקרא כאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_of_Medicine

MD זה תואר שני. PHD זה תואר שלישי. אף חוקר לא יעדיף לקחת מישהו שהוא MD על מישהו שיש לו PHD בפיזיולוגיה או אפילו תואר שני בפיזיולוגיה. (לפחות לא בפקולטות שלנו. אם אין לך PHD ואתה רופא-לא באמת מסתכלים עליך).
לא יודע מאיפה לקחת את הציטוט אבל MD בהחלט לא שווה ערך לPHD. והפלא בפלא- יש PHD גם ברפואה.

MD זה תואר שלישי.
וחוצמזה בכל השאר אתה צודק, לרופאים במהלך הלימודים אין ממש נסיון רציני במעבדה - משנה שלישית כבר אין אצלנו מעבדות כי זה פשוט פחות רלוונטי לתחום העיסוק. פעם רופאים היו גם מריצים גם את כל הבדיקות בעצמם, היום שולחים למעבדה שמתמחה בזה ורק מחזירה נתונים לרופא ככה שצמצמו את כל ההכשרה הזו כמעט לגמרי - ובצדק לדעתי - גם ככה אתה לומד שש שנים ומקבל רק את קצה המזלג.
רופאים משתתפים בעיקר במחקרים קלינים שנעשים במסגרת בית החולים..

MD זה ממש לא תואר שלישי
זה גם לא בדיוק תואר שני, אבל מבחינה אקדמית זה שקול לתואר שני (למרות שהתזה שלהם יחסית בדיחה לעומת מי שעושה MSc במסלול עם תזה)

משה - הציטוט שהבאת מתחיל ב- In other countries, such as the United Kingdom and India,

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית