לימודים גבוהים בספורט

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך
MD זה ממש לא תואר שלישי
זה גם לא בדיוק תואר שני, אבל מבחינה אקדמית זה שקול לתואר שני (למרות שהתזה שלהם יחסית בדיחה לעומת מי שעושה MSc במסלול עם תזה)

משה - הציטוט שהבאת מתחיל ב- In other countries, such as the United Kingdom and India,

בלימודי רפואה אין תואר ראשון שני ושלישי. כל מה שיש זה לימודים שאחריהם יש סטאז' שבמהלכו אתה הופך להיות ד"ר. בכל מקרה זה לא משנה למה זה מקביל - יש מקומות שיגידו שני ויש שלישי - בכל מקרה זה לא רלוונטי כי זה לא מסלול שדומה לשום מסלול אחר. זה מסלול מעשי, קליני, רוב הלימודים אינם נעשים בסביבה אקדמית או של מעבדה אלא עם פציינטים. הלימודים האלה מאוד רחבים והם משלבים בתוכם הרבה תחומים כשאתה מסיים אתה לא יודע את אף אחד מהתחומים האלה לעומק אלא זו רק ההתחלה - ואח"כ מגיעה גם התמחות וגם היא לא לימודים אקדמים. לכן אתה לא יכול ולא צריך להקביל את זה לשום דבר. וזה נכון שהתזה בדיחה - כי אין לה משמעות כל כך בלימודים כאלה. כי להיות רופא טוב לא צריך תזה ואפילו לא את חלק מלימודי המדעים שלומדים בשנים הראשונות.

אגב, סתם אנקדוטה - כשמגיעים להונגריה מגלים שבכל בניין על התיבות דואר יש את התואר "דוקטור", אחרי בירור קטן מסתבר שזה תואר שניתן גם לעורכי דין ואולי גם מקצועות אחרים.

לא משנה למי? שלישי רביעי חמישי שני תקרא לזה איך שבא לך,
אבל אם אתה הולך להשיג מימון למחקר יעדיפו מישהו עם "תואר שלישי" (PhD, או MD אם זה ב-UK) או לפחות מישהו שעשה עבודה מחקרית רצינית (MSc) ורק לבסוף MD רגיל
הסיכויים להתקדם באקדמיה יהיו גבוהים יותר ככל שהתואר גבוה יותר.
בשביל להיות רופא טוב אני מסכים שאכן לא צריך את זה. אבל אם לא צריך את זה, מה כן צריך? כי רופאים טובים זה מחזה נדיר.

אבל אם אתה הולך להשיג מימון למחקר יעדיפו מישהו עם "תואר שלישי" (PhD, או MD אם זה ב-UK) או לפחות מישהו שעשה עבודה מחקרית רצינית (MSc) ורק לבסוף MD רגיל
בשביל להיות רופא טוב אני מסכים שאכן לא צריך את זה. אבל אם לא צריך את זה, מה כן צריך? כי רופאים טובים זה מחזה נדיר.
מסכים.
וMD זה לא באמת תואר שלישי. אפילו שזה ד"ר.
בקיצור עזבו את זה,
אם אתם רוצים להשתתף במחקר רפואי אתם צריכים MSc במדעי הרפואה או PHD במדעי הרפואה. MD טוב לקליניקה.

אני לא יודע אם זה מחזה נדיר או לא... אין לי מושג אצל כמה רופאים ביקרת, ואני מקווה ומאחל לך שלא הרבה. השאלה היא מה ההגדרה שלך לרופא טוב. אני מסכים שקשה למצוא רופא שגם מאבחן טוב, גם מטפל טוב וגם נותן יחס אדיב ונעים לחולה - במיוחד תחת התנאים שרופאים עובדים בהם.
אני חושב שרוב החולים שופטים את הרופא לפי היחס ופחות לפי המקצועיות שלו כי אין להם איך להעריך את המקצועיות. קח עוד דבר נוסף בחשבון, יש הרבה התמחויות ואתה לא יכול לצפות מרופא שהוא כירורג לדעת ידע כמו פנימאי - ואת החולה זה לא מעניין ותאכלס לא צריך לעניין הוא רוצה שיטפלו בו טוב והוא רואה הרבה פעמים את דמות הרופא כאחראי לכאן או לכאן.

קודם כל, לדעתי, רופא טוב = מקצועיות.
לא מעניין אותי אם הוא מדבר יפה או לא.
הסיבה שזה נדיר למצוא רופא טוב היא פשוטה. רמת הלימודים של רופאים בארץ היא פשוט בדיחה. היא מקבילה לנציגים ההודים שיושבים במוקדי שירות הלקוחות ופועלים לפי ספר ההוראות שלהם.
משהו כמו טכנאי אנשים. תסמין->זיהוי->טיפול.
אין להם מושג במנגנונים, זה לא מעניין אותם והם לא רואים את התמונה הגדולה.
זה מרתיח אבל משום מה ככה זה.
זאת לא דעה שלי זאת דעה של כל הפקולטה לרפואה כולל אנשים בכירים מאוד.
הסטודנטים לרפואה מצידם בכלל לא מעוניינים לדעת משהו מעבר למה שצריך.
ולכן זה נדיר. רופא טוב זה רופא שלומד מעבר למה שמלמדים אותו. זה רופא שיש לו תארי מחקר.
נדירים מאוד הרופאים שהם MD קלאסיים וטובים בתחומם. (למעט התמחות כמו כירורגיה או טראומה).
שים לב שככל שההתמחות כוללת יותר מנגנונים ככה אוכלוסית הרופאים נחשבת טובה יתר. למשל- ראומטולוגיה, אימונולוגיה, אנדוקרינולוגיה, אונקולוגיה.
מצד אחד הרופאים לא אשמים- כי זה מה שמלמדים ודורשים מהם.
מצד שני- הם צריכים ליזום למידה עצמית.

ודעתי האישית היא שצריך להקטין מלימוד יחסי האנוש והפסיכולוגיה שכל כך מדגישים שם ולהדגיש פיזיולוגיה ומנגנונים שלמים.
תגיד מה שתגיד, סטונדנט שגמר 7 שנים בארץ לא באמת יודע ברמה גבוהה איך הגוף עובד.

לגבי חול, אין לי מושג מה הולך שם.

ברור שרופא טוב הוא קודם כל מקצועיות, ואתה נמצא במיעוט האנשים שיכולים לתת דעה מקצועית אם הרופא עשה עבודה טובה או לא. הציבור הכולל לא יושב על האינטרנט וקורא מאמרים ומחקרים... וגם אם כן זה לא הופך אותו בהכרח למבין ובעל יכולת להעביר ביקורת.
יש גם דברים שאינם נשלטים מצד הרופא אבל עדיין הוא זוכה לקבל עליהם ביקורת טובה ורעה; ואני אתן לך דוגמה אישית - אבי חלה בסרטן ריאות , דרגה 3, וטיפולי הכימו עזרו לו - מכאן הוא מסיק שהרופא שלו היה מצוין כשלמעשה הטיפול שניתן לו ניתן גם לשאר החולים באותה צורה רק שהוא נמצא באחוז המאוד מזערי שבאמת הצליח להבריא (לפחות בנתיים) ועוד מהדרגה שהוא היה בה. חולה אחרת שיצא לי לפגוש במהלך פרקטיס בארץ טופלה בסטרואידים הוסברו לה תופעות הלוואי והיא הגיעה אחת לתקופה לביקרות (שם תמיד נמדדו ערכים נורמלים של גלוקוז). כמה ימים לאחר הביקרות האחרונה היא הגיעה למיון עם סחרחורות, הרגשה לא טובה ובמדידת גלוקוז יצא לה 300. מאז אותו יום למעשה רמות הגלוקוז שלה נשארו גבוהות יחסית והיא היתה צריכה להוריד/להפסיק את המינון של הסטרואידים מה שהחזיר לה את האסטמה. היא האשימה שני צוותים של שני בתי חולים שונים בזה שהסוכר שלה גבוה ושהאסטמה לא טופלה למרות כל המאמצים להסביר לה שזו תופעת לוואי ושהיא היתה כל הזמן במעקב ואף אחד לא יודע להסביר לה למה זה פתאום והיא מבחינתה האשימה את הרופאים בכל מה שהיה למרות שזה בלתי נמנע.

תשמע, אתה לא יכול לצפות מסטודנט שלומד שבע שנים לדעת את החומר על בוריו, פיזיולוגיה זה מאוד חשוב, אבל אם אתה חושב שרופא צריך ללמוד פיזיולוגיה ברמה גבוה אז גם רופא צריך ללמוד ברמה גבוהה פרמקולוגיה, מיקרוביולוגיה, ביוכימיה, היסטו-פתולוגיה, ועוד ועוד... אבל אין מתי ואי אפשר לדחוס את כל החומר הזה בכמות הזמן גם אם תאריך את הלימודים בעוד שנתיים...
בסופו של דבר את רוב הנסיון החשוב לומדים בבית החולים.
אני לא רואה שום יתרון אם עשית מחקר כזה או אחר עבור יכולת האבחון והטיפול.
אגב, אין הרבה שעות בפסיכולוגיה ויחסי אנוש (לפחות כאן בהונגריה... אבל ממה שידוע לי גם בארץ) והרבה סטודנטים עסוקים כל הזמן בללמוד ולשנן שהם כבר לא רואים את הפציינט כאדם אלא כמשהו שמתואר בספר ובשביל זה חשוב לדעת גם יחסי אנוש והרבה פעמים כדי לראות את התמונה הגדולה זה חשוב גם להכיר את הפציינט שלך ולדעת מה הוא עושה ביום יום, מאיפה הוא בא, מה ההרגלים שלו וכו'...
לגבי זה שצריך ליזום למידה עצמית - מסכים לגמרי, אבל כל אחד אח"כ הולך ללמוד מה שמעניין אותו ואצל רוב הרופאים זה בד"כ הפן הקליני (אחרת הם היו הולכים ללמוד פיזיולוגיה או מקצוע דומה)

לגבי חול - אנחנו דווקא לומדים תיאורתית יותר מהארץ - אבל זה בעוכרנו בקטע הקליני...

בארץ זה לא ככה.
עוד דבר שמעצבן זה שהם בסך הכל צריכים לעבור את המבחנים. נראה לי ממוצע 70 או משהו כזה.
ככה שאם משהו לא מעניין או קשה הם לא באמת משקיעים בו.
אם תכנס לכיתת רפואנים אתה תראה זלזול במרצה, ורעש, ובלאגנים וחוסר אכפתיות כמו בכיתת ערסים גם אם המרצה הפרופ' הכי גדול בעולם ללא משנה מה. (אני באמת לא מגזים. זה המקום שראיתי בו הכי הרבה זלזול בחיים שלי. תלמיד שסיים שנה אחת של רפואה חושב שהשמש זורחת לו מהתחת)
עוד דבר זה שהלימודים הם לימודי אזורים ולא לימודים מערכתיים. למשל באנטומיה או פיזיולוגיה לוקחים אזור בגוף ומתמקדים בו. נוצר מצב שהם פשוט לא תופסים את התמונה הגדולה. אני חושב שכדאי להוסיף להם גם לימודים לפי מערכות.
שוב, כל מה שאמרתי תופס לגבי הארץ ואני מסכים עם רוב הדברים שאמרת.

אם תכנס לכיתת רפואנים אתה תראה זלזול במרצה, ורעש, ובלאגנים וחוסר אכפתיות כמו בכיתת ערסים גם אם המרצה הפרופ' הכי גדול בעולם ללא משנה מה.

התנאים לקבלה לרפואה הם ממש גבוהים, אז מצב כזה יכול לקרות?
אמורים להיות שם אנשים שבאו בשביל ללמוד נטו

מצב כזה קורה. לא יכול לקרות. קורסים עם סטונדטים לרפואה זה הקורסים השנואים עליי.

בארץ זה לא ככה.
עוד דבר שמעצבן זה שהם בסך הכל צריכים לעבור את המבחנים. נראה לי ממוצע 70 או משהו כזה.
אם תכנס לכיתת רפואנים אתה תראה זלזול במרצה, ורעש, ובלאגנים וחוסר אכפתיות כמו בכיתת ערסים גם אם המרצה הפרופ' הכי גדול בעולם ללא משנה מה. (אני באמת לא מגזים. זה המקום שראיתי בו הכי הרבה זלזול בחיים שלי. תלמיד שסיים שנה אחת של רפואה חושב שהשמש זורחת לו מהתחת)
עוד דבר זה שהלימודים הם לימודי אזורים ולא לימודים מערכתיים. למשל באנטומיה או פיזיולוגיה לוקחים אזור בגוף ומתמקדים בו. נוצר מצב שהם פשוט לא תופסים את התמונה הגדולה. אני חושב שכדאי להוסיף להם גם לימודים לפי מערכות.
הבעיה עם מערכות שאי אפשר לקחת מערכת שלמה ולהתעמק בה כי זה פשוט יהיה יותר מדי (לפחות בחלקן).
לדוגמה, תקח את מערכת העיכול או מערכת העצבים, אלו מערכות מטורפות (יחסית) שאם תתחיל גם להיכנס שם להיסטולוגיה וברמה התאית, אתה לא ממש תצא מזה ובסמסטר יהיה מאוד קשה לעבור על זה, לכן זה לא ריאלי (שוב אני מתבסס על קורסים שאני עברתי, שהם היו פר מערכת)

אני לא מדבר על הסטולוגיה או ביוכימיה. אני מדבר על מבוא לפיזיולוגיה של המערכות. ואנטומיה מערכתית.

התנאים לקבלה לרפואה הם ממש גבוהים, אז מצב כזה יכול לקרות?
אמורים להיות שם אנשים שבאו בשביל ללמוד נטו

נדמה לי שדווקא בגלל מה שאמרת זה קורה

כשיש לך פסיכו של 750 וממוצע בגרויות של כמעט 100 אתה יכול להתעוור מכך

אני לא חושב. הציונים שלי הם הדבר האחרון שהעלו לי את הבטחון העצמי.

בארץ זה לא ככה.

בסך הכל לעבור תמבחנים?? אם תתקבל לרפואה גם לך יהיה מותר לחשוב שהשמש זורחת לך מהתחת.
ממוצע 70 זה לא הולך ברגל זה נורא קשה וכמה סיפורים שמעתי מאבא שלי על הלימודים האלה.
זה סבל צרוף.
כשתעבור את ה12 שנים האלה תוכל לזלזל בכל רופא שתרצה.

באיזה אוניברסיטה נכנסת לפקולטת רפואה וראית ת'שכונה הזאת??

בנוסף, תראה את המשכורות של רוב הרופאים בארץ, אם אתה לא רופא עם עסק פרטי אתה לא מרוויח יותר מ10 אלף שקל בחודש. וזה כלום בהתחשב בתנאי הקבלה של המקצוע הזה.ככה שאם אני הייתי רופא שמרוויח ככה לא הייתי ממהר להתחדש וללמוד מעבר במקצוע הזה.

לא אישי אחי

נערך לאחרונה:
אתה לא דוגמא לכלום 🙄
למה לא?
בסך הכל לעבור תמבחנים?? אם תתקבל לרפואה גם לך יהיה מותר לחשוב שהשמש זורחת לך מהתחת.
ממוצע 70 זה לא הולך ברגל זה נורא קשה וכמה סיפורים שמעתי מאבא שלי על הלימודים האלה.
זה סבל צרוף.
כשתעבור את ה12 שנים האלה תוכל לזלזל בכל רופא שתרצה.

באיזה אוניברסיטה נכנסת לפקולטת רפואה וראית ת'שכונה הזאת??

בנוסף, תראה את המשכורות של רוב הרופאים בארץ, אם אתה לא רופא עם עסק פרטי אתה לא מרוויח יותר מ10 אלף שקל בחודש. וזה כלום בהתחשב בתנאי הקבלה של המקצוע הזה.ככה שאם אני הייתי רופא שמרוויח ככה לא הייתי ממהר להתחדש וללמוד מעבר במקצוע הזה.

לא אישי אחי
1- למה אתה חושב שלא התקבלתי?
2-במקרה אני לומד מה שהם לומדים ואני עומד כרגע על ממוצע 88. בנוסף אני עושה תואר כפול ולומד יותר מסטודנט לרפואה אז אל תבלבל לי את המח. סיפורים כמו חול ואין מה לאכול.
3-אני רואה את זה כל יום בתל אביב לצערי.
4-כסף. יהודים. כסף. יהודים. כמו שקופמן אומר, 6 מיליון לא טועים.
5- מה אני מבין, גם לי השמש זורחת מהתחת.

נערך לאחרונה:
למה לא?

1- למה אתה חושב שלא התקבלתי?
2-במקרה אני לומד מה שהם לומדים ואני עומד כרגע על ממוצע 88. בנוסף אני עושה תואר כפול ולומד יותר מסטודנט לרפואה אז אל תבלבל לי את המח. סיפורים כמו חול ואין מה לאכול.
3-אני רואה את זה כל יום בתל אביב לצערי.
4-כסף. יהודים. כסף. יהודים. כמו שקופמן אומר, 6 מיליון לא טועים.

מה הקשר כסף יהודים כסף?? לך הייתה מוטיבציה ללמוד ולהרחיב את הידע שלך למרות השכר שאתה מקבל יחסית למאמץ שהשקעת בלימודים??

מזאת אומרת לומד עכשיו מה שהם לומדים. התקבלת והחלטת שאתה לא הולך לרפואה??

6 מיליארד, לא מיליון LOL

ADAMG - זה לא ממש רלוונטי אם הלימודים קשים ואויאויאוי איזה סבל וכמה קצת כסף הם מקבלים או לא מקבלים.

לך הייתה מוטיבציה ללמוד ולהרחיב את הידע שלך למרות השכר שאתה מקבל יחסית למאמץ שהשקעת בלימודים?? תענה דוגרי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית