הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים גבוהים בספורט

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך
מה הקשר כסף יהודים כסף?? לך הייתה מוטיבציה ללמוד ולהרחיב את הידע שלך למרות השכר שאתה מקבל יחסית למאמץ שהשקעת בלימודים??

מזאת אומרת לומד עכשיו מה שהם לומדים. התקבלת והחלטת שאתה לא הולך לרפואה??
אני לומד מה שהם לומדים ועוד תחומים נוספים.
ובחרתי ללמוד תחום שכסף זה הדבר האחרון שיש בו.
6 מיליארד, לא מיליון LOL

ADAMG - זה לא ממש רלוונטי אם הלימודים קשים ואויאויאוי איזה סבל וכמה קצת כסף הם מקבלים או לא מקבלים.
זה קצת עצוב, אבל כנראה שזה כבר בגנים שלי לרשום 6 יהודים עם מיליון ולא מיליארד 😃
כי אתה לא בדיוק מתאים לפרופיל הקלאסי של סטודנט לרפואה
וטוב שכך.

אני לומד מה שהם לומדים ועוד תחומים נוספים.
ובחרתי ללמוד תחום שכסף זה הדבר האחרון שיש בו.

זה קצת עצוב, אבל כנראה שזה כבר בגנים שלי לרשום 6 יהודים עם מיליון ולא מיליארד 😃

וטוב שכך.
למה בחרת ללמוד תחום שכסף הוא הדבר האחרון שיש בו??

לגבי למידה לפי מערכות:
פיזיולוגיה גם ככה לומדים לפי מערכות, לפחות אצלנו ואני לא רואה איך אפשר ללמוד את זה אחרת, כל ספר פיזיולוגיה שראיתי - וראיתי הרבה - מחולק לפי מערכות. אין דרך אחרת ללמוד את זה... אני אשמח אם תספר איך זה בארץ.
לגבי אנטומיה - אני לא רואה חשיבות לצורה שבה זה נלמד, זה סה"כ ללמוד מפה, אין לזה שום עומק חשיבתי מעבר לזה ולסטודנט לרפואה כללית אין סיבה להתעמק בזה מעבר, זה לא נותן לו שום יתרון. מי שאח"כ רוצה נגיד להיות כירורג כף יד ילמד מאוחר יותר בחייו יותר לעומק על היד...
גם אצלנו מי שלומד רפואת שיניים שמים אצלו יותר דגש על הראש והצוואר ופחות על השאר.

זה נחמד לראות שיש לך גאוות יחידה לפיזיולוגיה, אבל אני חושב שההשוואה שלך למי לומד יותר היא לא נכונה. אני לא רואה שום אופציה שבעולם ללמוד את מה שלמדתי בשנתיים האחרונות ביחד עם תואר נוסף. הסטודנטים פה משננים כל היום ובקושי יוצאים מהבית... קח בחשבון שאתה לוקח את פיזיו כמקצוע הראשי ולהם יש מקצועות אחרים שנדרשים מהם וקרוב לוודאי שאתה לא לומד אותם ואם כן אז בהיקף שונה. אני לא מנסה לעשות תחרות של מי יותר מסכן, אני פשוט מנסה להציג לך את זה מהצד השני.

לגבי רף הציונים שכתבת - אין מה לעשות, ככה זה בלימודי רפואה, אני מבין תאכלס מאיפה הדברים נאמרים ואפילו מסכים איתם - יכול להיות רופא שכל הלימודים שלו קרטע על "עובר בקושי" ובסוף הוא עדיין יהיה רופא בדיוק כמו רופא שישב על מאיות. עם זאת, אני חושב שאתה לא מספיק מבין את הקושי בללמוד מקצועות שונים שלא קשורים אחד לשני באופן ישיר ואתה צריך לדעת את כולם לרמה טובה למרות שאתה לא הולך להתמקצע באף אחד מהם אז לא פלא שהרף יותר נמוך.

בסך הכל לעבור תמבחנים?? אם תתקבל לרפואה גם לך יהיה מותר לחשוב שהשמש זורחת לך מהתחת.
ממוצע 70 זה לא הולך ברגל זה נורא קשה וכמה סיפורים שמעתי מאבא שלי על הלימודים האלה.
זה סבל צרוף.
כשתעבור את ה12 שנים האלה תוכל לזלזל בכל רופא שתרצה.

באיזה אוניברסיטה נכנסת לפקולטת רפואה וראית ת'שכונה הזאת??

בנוסף, תראה את המשכורות של רוב הרופאים בארץ, אם אתה לא רופא עם עסק פרטי אתה לא מרוויח יותר מ10 אלף שקל בחודש. וזה כלום בהתחשב בתנאי הקבלה של המקצוע הזה.ככה שאם אני הייתי רופא שמרוויח ככה לא הייתי ממהר להתחדש וללמוד מעבר במקצוע הזה.

לא אישי אחי

א) אני יכול לזלזל במי שאני רוצה.
ב) לא צריך להכנס לפקולטה כדי לראות שכונה. מספיק ללכת לרופא משפחה ממוצע. לא מעניין אותי מה התהליך, אלא מה התוצאה.
ג) למה רופא צריך אוטומטית לקבל הרבה כסף? כי הוא חושב שהשמש זורחת לו מהתחת? שיילך להיות רופא פרטי ויקח כמה כסף שבא לו.

א) אני יכול לזלזל במי שאני רוצה.
ב) לא צריך להכנס לפקולטה כדי לראות שכונה. מספיק ללכת לרופא משפחה ממוצע. לא מעניין אותי מה התהליך, אלא מה התוצאה.
ג) למה רופא צריך אוטומטית לקבל הרבה כסף? כי הוא חושב שהשמש זורחת לו מהתחת? שיילך להיות רופא פרטי ויקח כמה כסף שבא לו.

2) רופא המשפחה שלי נגיד לא עושה שכונה. יש רופאים ויש רופאים.
3) תראה מדינות אחרות כמה רופאים מקבלים שם. רופא הוא אחד מאנשי המקצוע הכי נחוצים למדינה אם לא הכי. אז איזה אינטרס יש לאדם ללמוד 12 שנה לעזור לקהילה לעבוד הרבה מאוד שעות בבית חולים ולקבל כל כך קצת כסף?? ולא כל כך קל להיות רופא פרטי, זה עסק שצריך להקים ולא לכל אחד שסיים לימודי רפואה יש את הכסף הזה.

2) רופא המשפחה שלי נגיד לא עושה שכונה. יש רופאים ויש רופאים.
3) תראה מדינות אחרות כמה רופאים מקבלים שם. רופא הוא אחד מאנשי המקצוע הכי נחוצים למדינה אם לא הכי. אז איזה אינטרס יש לאדם ללמוד 12 שנה לעזור לקהילה לעבוד הרבה מאוד שעות בבית חולים ולקבל כל כך קצת כסף?? ולא כל כך קל להיות רופא פרטי, זה עסק שצריך להקים ולא לכל אחד שסיים לימודי רפואה יש את הכסף הזה.

תגיד לי איפה אתה חי? רופאים נמצאים בעשירון העליון, מקסימום אם הוא מתמחה בתחילת דרכו אז בעשירון השני העליון.
שכר של רופא מומחה ציבורי הוא בתחום ה-15,000-30,000 ולפעמים אף יותר.

ועוד משהו - http://glz.co.il/NewsArticle.aspx?newsid=50106 - מדובר ברופאים ציבוריים (רופאים בשירות המדינה)

אז שלא יבלבלו לך את השכל.

1. השכר לא נמוך בכלל.
2. אין קשר בין השכר לבין המקצועיות שאמורה להיות לרופאים.

תגיד לי איפה אתה חי? רופאים נמצאים בעשירון העליון, מקסימום אם הוא מתמחה בתחילת דרכו אז בעשירון השני העליון.
שכר של רופא מומחה ציבורי הוא בתחום ה-15,000-30,000 ולפעמים אף יותר.

ועוד משהו - http://glz.co.il/NewsArticle.aspx?newsid=50106 - מדובר ברופאים ציבוריים (רופאים בשירות המדינה)

אז שלא יבלבלו לך את השכל.

1. השכר לא נמוך בכלל.
2. אין קשר בין השכר לבין המקצועיות שאמורה להיות לרופאים.

במערכת הבריאות עובר הרבה כסף... ומן הסתם שרופאים בכירים וכנ"ל רופאים שעובדים במגזר הפרטי ינגסו ממנו אבל זה לא משקף את רוב הרופאים ואלו שאתה אומר שנמצאים בעשירון השני אלו רופאים שבאמת מקבלים הרבה כסף אבל תמורת אינספור שעות נוספות, משמרות ללא מנוחה וקריעת תחת רצינית ולפעמים גם עבודה בשני מקומות עבודה לפחות. כדי שרופא יתחיל להרוויח סכומים יפים הוא קודם צריך לסיים 6 שנים לימודים (שבד"כ אף אחד לא מצליח לעבוד במהלכן), שנה סטאז' בין 4-7 שנות התמחות ואז עוד כמה שנים בשביל להתמקצע ולצבור שם וותק וגם אז אלא אם הוא פותח קליניקה פרטית הוא לא מרוויח סכומים גדולים מאוד.

תדמיין איך זה להיות רופא מתמחה בן 30 וקצת עם משפחה שלא חסך כסף כל השנים כי הוא היה סטודנט תפרן שבקושי היה לו זמן לעבוד (אולי בחופשות קיץ) ועכשיו הוא מרוויח 6500 שקל לחודש במקרה הטוב ואם תשווה את זה לכמה שעות עבודה הוא עושה בחודש אתה תהיה בשוק.

במקרה הפרטי שלי גם ארוסתי היא סטודנטית לרפואה וכדי שנוכל להקים משפחה אין לנו ברירה אלא להיות רחוקים מהמשפחה והחברים ולעבוד כמה שנים בחול כדי להחזיר סכומי עתק של הלוואות לשכ"ל וכדי שנוכל להתקיים כמו שצריך.

במערכת הבריאות עובר הרבה כסף... ומן הסתם שרופאים בכירים וכנ"ל רופאים שעובדים במגזר הפרטי ינגסו ממנו אבל זה לא משקף את רוב הרופאים ואלו שאתה אומר שנמצאים בעשירון השני אלו רופאים שבאמת מקבלים הרבה כסף אבל תמורת אינספור שעות נוספות, משמרות ללא מנוחה וקריעת תחת רצינית ולפעמים גם עבודה בשני מקומות עבודה לפחות. כדי שרופא יתחיל להרוויח סכומים יפים הוא קודם צריך לסיים 6 שנים לימודים (שבד"כ אף אחד לא מצליח לעבוד במהלכן), שנה סטאז' בין 4-7 שנות התמחות ואז עוד כמה שנים בשביל להתמקצע ולצבור שם וותק וגם אז אלא אם הוא פותח קליניקה פרטית הוא לא מרוויח סכומים גדולים מאוד.

תדמיין איך זה להיות רופא מתמחה בן 30 וקצת עם משפחה שלא חסך כסף כל השנים כי הוא היה סטודנט תפרן שבקושי היה לו זמן לעבוד (אולי בחופשות קיץ) ועכשיו הוא מרוויח 6500 שקל לחודש במקרה הטוב ואם תשווה את זה לכמה שעות עבודה הוא עושה בחודש אתה תהיה בשוק.

במקרה הפרטי שלי גם ארוסתי היא סטודנטית לרפואה וכדי שנוכל להקים משפחה אין לנו ברירה אלא להיות רחוקים מהמשפחה והחברים ולעבוד כמה שנים בחול כדי להחזיר סכומי עתק של הלוואות לשכ"ל וכדי שנוכל להתקיים כמו שצריך.

איזה סיפור עצוב. שמעתי שהרבה נתקעים בדברצן בהונגריה.

זה באמת מצב נוראי. תראה אותי למשל, דוקטור צעיר לפילוסופיה שהאוניברסיטה מימנה לו את כל התואר השלישי, ובסוף עוד ניתקע בגרמניה עם מלגת פוסט מחורבנת של כמה אלפי יורו לחודש, שלא מאפשרת לי אפילו לקנות את האיימק 27 אינץ' שאני חולם עליו ובכך להשלים את סדרת המוצרים של אפל (מקבוק פרו, אייפון, אייפוד ואייפד). וזה עוד דוקטורט בפילוסופיה, שאף אחד לא יכול לעשות איתו כלום.
אכן, חייו של הדוקטור הצעיר לא קלים, כלל וכלל לא.

לטיסימוס, אם זה נכתב בתגובה להודעה שלי על מוצרי אפל אז - היי, אני חי טוב זה נכון... על חשבון ההורים שלי. להיות בן 27 ועדיין להתקיים מקצבה של ההורים זה לא דבר שצריך או כיף להתגאות בו. זה לא שאני רעב ללחם אבל כסף משלי אין לי. ויש פה אנשים שהמצב שלהם הרבה יותר גרוע. בכל מקרה זה לא משנה את העובדה שאני אצטרך ללמוד ולעבוד עוד הרבה שנים כדי להרוויח כמו שצריך.

וcoldfire - אין לי מושג איך להגיב למה שאמרת - אין לי מושג אם זה היה אמור להיות רציני או ציני, זה לא עובד בכל מקרה... 😃

אני לא מדבר על הסטולוגיה או ביוכימיה. אני מדבר על מבוא לפיזיולוגיה של המערכות. ואנטומיה מערכתית.
אתה רוצה לומר לי שבארץ בקורסי אנטומיה לא לומדים גם היסטולוגיה? אם כן אתם משחקים בקקי, איך אפשר ללמוד אנטומיה בלי להכניס אלמנטים של היסטולוגיה?

אני לא צריך לדמיין, אח שלי הוא בדיוק כזה - רופא מתמתחה בן 30 וקצת עם משפחה שלא חסך כסף כל השנים. רק שהוא לא מרוויח 6500 שקל. והם מסתדרים מצוין, בלי תמיכה מההורים.

אני לא צריך לדמיין, אח שלי הוא בדיוק כזה - רופא מתמתחה בן 30 וקצת עם משפחה שלא חסך כסף כל השנים. רק שהוא לא מרוויח 6500 שקל. והם מסתדרים מצוין, בלי תמיכה מההורים.

מתוך עניין - איפה הוא מתמחה? ובמה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית