פציעת ברך

• פותח/ת השרשור ivk
  • פורסם בתאריך

ivk

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
לפני שלושה שבועות סיבבתי את הברך תוך כדי משחק כדורסל. בהתחלה הייתי אצל אורטופד שאמר שאין לי משהו רציני, אחרי זה אצל עוד אחד שהפנה ל-MRI. התברר שקרעתי את הרצועה הצולבת הקדמית ואת אחד המינסקוסים, ועוד שלושה שבועות אני נכנס לניתוח.

יש מישהו שעבר פציעה דומה ויכול לספר על השיקום?

יום טוב..

אני מכיר מישהו שעבר ניתוח. הניתוח הוגדר "עבר בהצלחה". אבל בתאכלס הברך עדיין גמורה ולא מתפקדת כמו קודם.
לדעתי- לך תעשה ניתוח את הרופא בחול של שחקני הכדורגל.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה.
את האמת שהניתוח אצל מישהי בעלת שם בארץ, אבל תוצאות רואים בסוף..

בעיות לאחר הניתוח יכול להיות בעיה בטווח התנועה ברגל, בעיות של כאבים בתזוזה ובגדול אתה תצטרך כמה חודשים טובים של פיזיותרפיה ואל תזלזל בזה גם אם זה נראה "מטומטמם".

אני לא מערער במה שהרופאים אומרים אבל אני עשיתי צילום MRI לפני כמה חודשים וגם לי אמרו שיש חשש לקרע בצולבת הקדמית ACL.

מה אתה בדיוק מרגיש?
ואיפה?

• פותח/ת השרשור
תודה משה. זה יהיה החלק הקשה לעבוד על עצמי להתמיד בזה..

קשה להסביר את ההרגשה. בהתחלה זה היה כאב שלא איפשר הליכה. אחרי כמה זמן הכאב הלך ודעך, והיום יש רק קליקים כאלה בברך של חוסר יציבות וקצת כאב בחלק מהתנועות. סבלתי גם שלוש פעמים ממצב שבו הברך בורחת, פעמיים תוך רבע שעה חזרתי לעצמי והכאב עבר, אבל פעם אחת המצב חזר באופן שמזכיר ממש את רגע הפציעה עצמו וחזרתי לעצמי רק אחרי שבועיים בערך אחרי פיזיוטרפיה.
בהתחלה היה לי כאב בעיקר בחלק החיצוני, אבל היום זה בשניהם.(אבל אני קרעתי גם את אחד מהמינסקוסים, יכול להיות שיש לזה משמעות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית