הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה - ספרים על רטוריקה

• פותח/ת השרשור
זה יכול לעזור בחיים, שכנוע והבעה עצמית זה תמיד טוב..
במיוחד שאני צריך לעמוד מול קבוצת אנשים ולנאום, אשמח להמלצות

כי לא ככה משנים אישיות של בן אדם, במקרה הזה ה fake it till you make it לא בדיוק עובד, צריך הרבה יותר מזה.
בכל מקרה, בכל הזבל של הפיקאפ, אתה חושב יותר מדי ועושה פחות מידי, מה שאמור להיות ההפך. העקרונות הם של NLP ופשוט לקחו ושינו לזה את הצורה.
מה שכן אני מעריץ את מיסטרי וחושב שהוא גזור וקראתי את הספר שלו, אבל אלו לא דברים שיעבדו לך בארץ.

התחלתי את הספר ונשברתי דיי בהתחלה, אם אתה אומר שזה לא יעבוד בארץ אני גם לא אמשיך 😃

אני חושב אולי שחלק מהעניין קשור למנטליות, מה שיעבוד בארה"ב לא יעבוד פה, שכל אחת חושבת שהיא איזה מציאה.

נכון, הבנות בארץ רוצות שתרד על 4 ותהיה משרת שלהן, כל מי שהגיע אלי מחו"ל כשהייתי בארץ ויצאתי איתו לאיזה מסיבה הוא אחרי שעה בדיוק אמר לי מה זה החרא הזה בוא הביתה

כי לא ככה משנים אישיות של בן אדם, במקרה הזה ה fake it till you make it לא בדיוק עובד, צריך הרבה יותר מזה.
בכל מקרה, בכל הזבל של הפיקאפ, אתה חושב יותר מדי ועושה פחות מידי, מה שאמור להיות ההפך. העקרונות הם של NLP ופשוט לקחו ושינו לזה את הצורה.
מה שכן אני מעריץ את מיסטרי וחושב שהוא גזור וקראתי את הספר שלו, אבל אלו לא דברים שיעבדו לך בארץ.

אז איך כן משנים אישיות של בן אדם ?
לגבי הקטע על הפיקאפ אני מסכים מאוד .

נכון, הבנות בארץ רוצות שתרד על 4 ותהיה משרת שלהן, כל מי שהגיע אלי מחו"ל כשהייתי בארץ ויצאתי איתו לאיזה מסיבה הוא אחרי שעה בדיוק אמר לי מה זה החרא הזה בוא הביתה

יכול להיות שזה בגלל שהבנות בארה"ב פשוט יותר "זורמות" בוא נגיד?

הייתה תקופה שחיפשתי ספרי רטוריקה טובים. יש את הקלאסיים של דייל קרנגי ואחרים (אני לא זוכר את השמות, יש לי את הספרים בבית), והם נותנים מושג כללי. אח"כ אפשר לחפש ספרי נישה לתחום שאתה רוצה, לדוגמה עסקים, מוטיבציה כללי, ניהול וכו'. אתה תחשוב שאני צוחק אבל לדעתי האישית ספרי הרטוריקה הטובים ביותר היו ונשארו של קיקרו, ויש אותם בתרגומים לעברית.

אפשר גם ללמוד רטוריקה מהכתבים של אפלטון כמו פיידון שבו מועברים הדיאלוגים בין סוקרטס לבין תלמידיו כאשר הנרטיב מועבר מנקודת מבטו של פיידון, אחד מהתלמידים, קרוב לשעת מותו של סוקרטס.

כן זה נכון, למרות שקשה קצת ללמוד רטוריקה מאפלטון כי לא תמיד ברור אם הוא רציני, סרקסטי או פשוט חומד לצון. לאפלטון (המלך) צריך להתרגל, קיקרו כותב די straight forward אז קל יותר לקרוא אותו.

ככה גם במערב אירופה ממה ששמתי לב, זה לא רק קטע של "זרימה" מבחינה מינית (מבחינת "זולות" של בחורה)..
פשוט מין יותר מקובל שם גם בגילאיים צעירים ייחסית, המנטליות שונה לגמרי.

לא, זאת אמונה מגבילה.

פיק אפ לא אמור לשנות את האישיות שלך בדיוק ההפך, וזה ממש לא חרטא :

http://www.youtube.com/watch?v=99F5qfxJ104&feature=related

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תקשיב. הבן אדם מעלה סקטונים מבויימים. הוא אמר לי שהם מבויימים. כלומר, הוא מכיר את הבחורות, אבל זה מאולתר. כאילו, בחייך. זה בדיחה.

בכל מקרה.
אם הייתי מנסה או רוצה לשכנע אנשים לעשות דברים הייתי לומד NLP.
אני מכיר מישהו שלמד ואמר שזה באמת אמיתי, ואתה מרגיש שאתה יכול לשכנע אנשים לעשות כמעט הכל.
הבעיה היא איך לדעת להפוך את זה לפרקטיקה. רוב החומרים מדברים על מודלים שנועדו לפטור בעיות כמו פוביות או לעזור לטפל באנשים, לא לגרום להם לתת לך את הארנק שלהם 😃

ולגבי בחורות בארץ או בחול... לא יודע. אני יודע שבארה"ב האופי שלהם באמת שונה ודי קל לשגל שם.
אבל אני די בטוח שאותם הדברים מושכים אותן בתכלס, פשוט בארץ יש יותר שיט טסטס לעבור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית