תוכנית תוכנית למתחיל

מתן וענונו

משתמש מתחיל
277
0
נק' מוניטין:
22
277
0
הוספתי שאלה בתגובה 11

אז ככה, לפני שבוע וחצי התחלתי להתאמן אחרי שנתיים וחצי שלא עשיתי פעילות בכלל.
נפצעתי בצבא ומאז במשך שנתיים וחצי לא עשיתי שום פעילות שקשורה לספורט.
בקושי הלכתי הרבה...

בעיקרון הפציעה היא בברכים ובכפות הרגלים.

אז הכינו לי תוכנית במכור הכושר שאני מתאמן בו.

משהו כללי ככה בכל אימון אני עובד על כל חלקי הגוף.
3X15
האימון כולל גם 10 דקות אופניים ו10 דקות מכשיר אירובי שאני לא מכיר את השם שלו.

הם אמרו לי שבגלל שלא התאמנתי בכלל ושאני במצב גופני על הפנים כדאי שבחודש הראשון אני אעשה בכל אימון על כל הגוף ורק אחרי חודש-חודשיים אני אעבוד בכל אימון על דברים ספציפים.

אני בן 22
גובה 1.82-83
משקל 68-69

מה אתם אומרים על זה ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יכול להתחיל, זה בסדר.
יכול להיות שהמדריכים או אפילו המשתמשים כמו hypertrophy אומרים שכדאי לקחת חודש בגלל שלא הייתי פעיל בכלל במשך שנתיים+ והגוף שלי ממש לא קשור לספורט כרגע ?

• פותח/ת השרשור
טוב אז עכשיו חזרתי מאימון והורדתי את החזרות ל 10 פעמים והעלתי במשקלים
ויש "תוצאות" סוף סוף אני מרגיש שבאמת נתתי 100% מעצמי.

יכול להיות שהמדריכים או אפילו המשתמשים כמו hypertrophy אומרים שכדאי לקחת חודש בגלל שלא הייתי פעיל בכלל במשך שנתיים+ והגוף שלי ממש לא קשור לספורט כרגע ?

חודש זה מוגזם. מספיק שעבדת שבוע שבועיים, התרגלת לעבודה הזאת. שמח שנהנית מהאימון.

הם אומרים את זה כדי שתזכור שהם אמרו משהו

מה הבעיה שלך ברגליים עדיין לא הבנתי? ניפצעת ממשהו או פשוט התחילו כאבים?
אם לא כואב לך באימוני רגליים אז מתי כואב לך? חוץ מהבירכיים איפה עוד כואב?

• פותח/ת השרשור
לא נכנסתי לזה כי זה מאוד מורכב.

הייתי לוחם - בזמן הטירונות התחילו לי כאבי רגלים מאוד חזקים בכל חלקי הרגל
בגלל שהייתי מורעל מאוד על הצבא והתאמנתי כמה שנים לפני והרבה חרטא מסביב
לא התייסחתי לכאבים, עשיתי הכל כרגיל כלל מסעות של עשרות קילומטרים עם משקלים על הגב ודמעות שיורדות מכאב...

בקיצור עשיתי הרבה בדיקות, טיפולים ותהליכים שלמים ואין תשובות מדוייקות.
כל אחד חושב או זורק משהו אחר.
גם אחרי ניתוח שהחדירו לי מצלמות לברך זה לא עזר.

תמיד חשבו שמקור הבעיה נמצא בברך וזה מקרין כאב לשאר הרגל.
בזמן האחרון התחלתי לחשוב שאולי זה הפוך, שהבעיה באה מכף הרגל וזה מקרין גם לברך.

בעקרון כואב לי שאני הולך, שוכב, עומד או יושב.
בכל זמן כואב לי - מה שהפתיע אותי שבאימונים לא כואה לי יותר.

אם אני ארים משקולות בעמידה אני אהיה בבעיה, אם אני ארוץ או משהו אני אסבול מכאבים.
התרגילים שעשיתי נמצאו הכי מתאימים וכנראה שהם באמת מתאימים לי.

• פותח/ת השרשור
איזה בעיה מוזרה. בטוחים שזה לא מגיע מהגב?

כן, הגב בלי עין רעה בריא לגמרי.

אני מתכוון להתחיל לעשות בדיקות מחדש עם דגש על כפות הרגלים.
כמו שאמרתי, בזמן האחרון התחלתי לחשוב שהכאבים מגיעים מכף הרגל והמכון כושר גורם לי להבין שאני צודק.

גם שאני "דוחק" את הפלטה בעזרת הרגלים (מכשיר לרגלים) אני לא מרגיש כלום.
אני כרגע בכלל לא מרגיש כאבים בזמן אימון (טפו טפו טפו) אבל ברגע שאני מכניס משהו שקשור לכפות הרגלים כמו הליכה או ריצה אני אוכל פיצוצים של כאב...

הכי גרוע זה שלא יודעים מה זה... אני משער שניסית מטפלים הוליסטיים ? הרי זה לא משהו שתוכל לסחוב ככה עוד 100 שנים, עד 120:)

חודש זה מוגזם. מספיק שעבדת שבוע שבועיים, התרגלת לעבודה הזאת. שמח שנהנית מהאימון.

צודק פשוט אין עלייך מעקב צמוד אז כדי לא לקחת סיכונים אנחנ [המדריכים שמוכנים לקחת אחריות על מה שהם אומרים ולא כמו אנשים פה כמו רישוס גאון הדור] נותנים לך טווח זמן בטוח שאומרים חודש...
מתאמנים שלי אני נותן סביבות השבועיים שלושה הכל בהתאם לכמות ההשקעה וההתאמה האינדיבידואלית של כל מתאמן ומתאמן

אז אנשים כמו רישוס שנמצאים מאחורי מקלדת ואין להם בעיה לזרוק שטויות באוויר שהם לא מסוגלים לתת להם כיסוי עדיף שיסתמו את הפה ולא יזיקו לאנשים
כי מאחורי מקלדת אף אחד לא יודע מי אתה וגם אם קורה למישהו שהמלצת לו משהו טיפשי כמו שאתה רגיל אף אחד לא יכול לבוא אלייך בטענות פשוט מאוד כי אתה ילד קטן שלא מבין על מה הוא מדבר

צודק פשוט אין עלייך מעקב צמוד אז כדי לא לקחת סיכונים אנחנ [המדריכים שמוכנים לקחת אחריות על מה שהם אומרים ולא כמו אנשים פה כמו רישוס גאון הדור] נותנים לך טווח זמן בטוח שאומרים חודש...
מתאמנים שלי אני נותן סביבות השבועיים שלושה הכל בהתאם לכמות ההשקעה וההתאמה האינדיבידואלית של כל מתאמן ומתאמן

אז אנשים כמו רישוס שנמצאים מאחורי מקלדת ואין להם בעיה לזרוק שטויות באוויר שהם לא מסוגלים לתת להם כיסוי עדיף שיסתמו את הפה ולא יזיקו לאנשים
כי מאחורי מקלדת אף אחד לא יודע מי אתה וגם אם קורה למישהו שהמלצת לו משהו טיפשי כמו שאתה רגיל אף אחד לא יכול לבוא אלייך בטענות פשוט מאוד כי אתה ילד קטן שלא מבין על מה הוא מדבר

ולמה בדיוק אתה נותן כיסוי כשאתה אומר חודש? אני לא רואה שום קשר. זה פורום. בפורום באים כדי לדון בדברים לא כדי להיות עורכי דין.

• פותח/ת השרשור
הכי גרוע זה שלא יודעים מה זה... אני משער שניסית מטפלים הוליסטיים ? הרי זה לא משהו שתוכל לסחוב ככה עוד 100 שנים, עד 120:)

כמובן שניסתי את זה...

דווקא דיקור עזר לי אבל לא בצורה משמעותית ואחרי שבוע-שבועים זה חזר למצב הרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית