ייעוץ סקוואט GM ו T-BAR בליניארית

• פותח/ת השרשור Nave
  • פורסם בתאריך

Nave

משתמש פעיל
453
0
נק' מוניטין:
20
453
0
טוב אז ככה אחרי כמה חודשים SS עברתי ללינארית.
והתחלתי לעשות בנט אובר מהרצפה וזה ממש לא נוח לי אני גם די גבוה . השאלה עם אפשר לעבור ל T-BAR ואני עדיין יוסיף משקל והכול כמו הבנט אפילו יותר ? וגם יש לי ממש בעיה של GM בסקוואט בגלל שהחלק העליון של הרגל שלי ארוך בהרבה מהחלק של התאומים כדי להגיע בסקוואט LB למצב שהמוט במרכז כף הרגל או שאני גולש או שאני עולה ב GM כדי להתייצב ועכשיו הסקוואט שלי 115 ובמשקלים הגבוהים יותר זה ידפק לי הגב התחתון לא יצליח להחזיק ? יש לכם עצות חוץ מלצלם סרטון. תודה רבה

טי באר זה סתם. אתה יכול להגביה את החתירה מהרצפה. אתה יכול לעשות חתירה בלי להוריד את המוט לרצפה כל פעם.
בנוגע לסקוואט, איזו עיצה אתה רוצה חוץ מלהעלות סרטון? אתה מתאר מצב שנפתר בדרך כלל על ידי הוצאת ברכיים וישיבה אחורה, אבל בלי לראות מה מונע ממך לעשות את זה אי אפשר לומר יותר. *

טי באר זה סתם. אתה יכול להגביה את החתירה מהרצפה. אתה יכול לעשות חתירה בלי להוריד את המוט לרצפה כל פעם.
בנוגע לסקוואט, איזו עיצה אתה רוצה חוץ מלהעלות סרטון? אתה מתאר מצב שנפתר בדרך כלל על ידי הוצאת ברכיים וישיבה אחורה, אבל בלי לראות מה מונע ממך לעשות את זה אי אפשר לומר יותר. *

ממש לא הייתי ממליץ לו לעשות חתירה מבלי להוריד כל פעם לרצפה.
עדיף שימקם את המוט על פלטות כל שהן.
תעלה סרטון, אתה יכול לעשות גם משהו שאני עושה

העמידה היא בערך כמו בסומו דאדליפט זה מקצר את הטווח,תנסה ותעדכן ושוב תעלה סרטון

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
YouTube - MOV02152.MP4
למה לא היית ממליץ לו לעשות חתירה מבלי להוריד כל פעם לרצפה?
ומה שהצעת לו לא נראה מוצלח מדי, יש זיוף לא מועט + נדמה לי שאתה לא נוגע עם המוט בגוף.

YouTube - MOV02152.MP4

tsitsi shpitsi rows

🤘

למה לא היית ממליץ לו לעשות חתירה מבלי להוריד כל פעם לרצפה?
ומה שהצעת לו לא נראה מוצלח מדי, יש זיוף לא מועט + נדמה לי שאתה לא נוגע עם המוט בגוף.

זה היה משקל שיא ואני כן נוגע.
כי לא להתחיל כל חזרה מהרצפה מוריד את היכולת שלך למשוך משקל גדול יותר ולשמור על טכניקה נכונה יותר

זה היה משקל שיא ואני כן נוגע.
כי לא להתחיל כל חזרה מהרצפה מוריד את היכולת שלך למשוך משקל גדול יותר ולשמור על טכניקה נכונה יותר

היה נדמה לי שבשתי החזרות האחרונות אתה לא נוגע. אני דווקא חושב שבפנדליי רואוז יש יותר נטייה לזייף כי הזוקפים משתתפים בתנועה ההתחלתית. ובחודשים האחרונים אני דווקא רואה הרבה יותר אנשים שמצליחים לשמור על טכניקה טובה בחתירה הקלאסית מאשר בפנדליי רואו (באירופה כמעט כולם עושים קלאסית). והעמידה בסומו מצמצת גם ככה את טווח התנועה.

• פותח/ת השרשור
כי עשיתי סקוואט לא שובר מקביל על ה SS עד איזה חודש 3 ואז חזרתי ל 70 קילו סקוואט התחלתי לשבור ואז כבר הלחיצות והדדליפט לא התקדמו לי .אז גררתי את הסקוואט כמה שהצלחתי וסיימתי 2 ריסטים דדליפט הגעתי ל130 ומשהו . מילטרי 58 . ואז כבר לא התקדם לי כלום עברתי ללינארית . ובSS עשיתי בנט שלא נוגע ברצפה . יעני בעמידה והמוט יורד עד הברכיים ונוגע בתבור .

היה נדמה לי שבשתי החזרות האחרונות אתה לא נוגע. אני דווקא חושב שבפנדליי רואוז יש יותר נטייה לזייף כי הזוקפים משתתפים בתנועה ההתחלתית. ובחודשים האחרונים אני דווקא רואה הרבה יותר אנשים שמצליחים לשמור על טכניקה טובה בחתירה הקלאסית מאשר בפנדליי רואו (באירופה כמעט כולם עושים קלאסית). והעמידה בסומו מצמצת גם ככה את טווח התנועה.

נכון שזה מצמצם אבל התנועה העיקרית של משיכה לא משתנה, סה"כ יותר נוח להרים לפחות לי

אני לא חושב שחתירה בעמידה כזאת מצמצמת את טווח התנועה
הרי המשיכה היא בעצם ממצב של זרוע ישרה לגמרי ומוט מונח על הרצפה בגובה של פלטות אולימפיות
ועד נגיעה בחזה..
זה קורה גם ברוחב עמידה כזה [בתנאי שהאחיזה במוט היא זהה]
אני חושב שזה רק עניין של נוחות

אני לא חושב שחתירה בעמידה כזאת מצמצמת את טווח התנועה
הרי המשיכה היא בעצם ממצב של זרוע ישרה לגמרי ומוט מונח על הרצפה בגובה של פלטות אולימפיות
ועד נגיעה בחזה..
זה קורה גם ברוחב עמידה כזה [בתנאי שהאחיזה במוט היא זהה]
אני חושב שזה רק עניין של נוחות
כן אבל קשה לי להאמין שהאחיזה במוט היא זהה, גם המנח של הגוף שונה. זה אמנם התעסקות בזוטות, אבל זה קיים, ואז אפשר להיכנס לוויכוח הנצחי של מה עדיף, לצמצם טווח תנועה בשביל להרים יותר משקל (עם יותר עזרה של הזוקפים וכנראה שיותר אפשרות לזיוף) או טווח תנועה מלא ופחות משקל.

כן
אם אתה מחזיק את המוט רחב יותר המרחק שאתה מושך קטן [המרחק בין יד ישרה לחזה]
מאותה סיבה פאוורליפטרים תחרותיים לרב יבחרו באחיזה הרחבה ביותר שמותר להשתמש בה

כן
אם אתה מחזיק את המוט רחב יותר המרחק שאתה מושך קטן [המרחק בין יד ישרה לחזה]
מאותה סיבה פאוורליפטרים תחרותיים לרב יבחרו באחיזה הרחבה ביותר שמותר להשתמש בה
נכון, ולכן גם העמידה משנה, לא רק העובדה שהמרפקים ישרים (ושניתי את ההודעה המקורית).

שוב.. אני לא בטוח שהטווח תנועה משתנה עקב השינוי ברחב העמידה או ברגליים
זה לא דדליפט
אני חשוב שבמידה שהאחיזה זהה בין אם זה בעמידה צרה רגיל או בעמידה של סומו
ומושכים עד החזה.. זה אותו מרחק...

אם אתה (חיים/גיל/...) אוחז באותה אחיזה (נגיד צרה), האם אתה יכול לשנות את רוחב העמידה ועדיין לשמור על גב מקביל לרצפה וידיים ישרות?

לזה אני מתכוון
שיכול להיותש בעמידה צרה .. הרגילה.. הגב לא יתחיל ממצב מקביל לגמרי לרצפה אלה בזוית קלה
ובעמידה כזאת הגב יהיה מקביל לגמרי לרצפה

אני עדיין לא רואה איך זה שמנה את טווח התנועה אם האחיזה במוט זהה.. והמשיכה היא ממצב של יד ישרה עד נגיעה בחזה..

אבל יכול להיות שאני טועה... פשוט זה ככה מסתדר לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית