הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סויה.....?!

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
שמעתי הרבה דברים בקשר למשקה סויה.. שזה מוריד את רמת הטסטוסרון בגוף, שזה אפילו מזיק ועוד כל מיני שטיות.. גם שמעתי שזה מרחיב את כלי הדם ומונע מחלות.

אני אישית רגיש ללוקטוז ואני חייב תחליף לחלב, מבחינת ערך קלורי.. יש ל"חלב" סויה ערכים טובים של חלבון/פחמימה/שומן. כדאי לי לצרוך כמות גדולה של סויה בכל יום? אני לא מדבר על 3 ליטרים מן הסתם, משהו כמו חצי ליטר+- אולי.

😵

• פותח/ת השרשור
מה החצי ליטר הזה ישנה? תאכל אוכל אמיתי.
קשה לי להגיע לערכים הסופיים שאני צריך רק מעוף, טונה וביצים. (הכל בהקשר לחלבון) חוץ מיזה אני לא יכול לאכול את זה כל יום כי זה נמאס.. אני לא בונה על הסויה, אני צריך את זה בתור עזר כדי להגיע לערכים הסופיים.

Cygnus - תודה, השאלה אם אפשר לסמוך על ויקיפדיה? 😣

יש גם תחליפי חלב מאורז ("חלב אורז") כך שאם אתה לא רוצה לצרוך את הפיטואסטרוגנים מהסויה אתה יכול לנסות..
למרות שלדעתי שניהם מגעילים והקפה מקבל טעם של סיד - עדיף פשוט להתרגל לשתות קפה בלי חלב (שחור או אספרסו).
חלב עיזים מכיל מעט לקטוז - אז יכול להיות שזה יתאים לך יותר טוב מכל שאר התחליפים..

קשה לי להגיע לערכים הסופיים שאני צריך רק מעוף, טונה וביצים. (הכל בהקשר לחלבון) חוץ מיזה אני לא יכול לאכול את זה כל יום כי זה נמאס.. אני לא בונה על הסויה, אני צריך את זה בתור עזר כדי להגיע לערכים הסופיים.
יש מלא אוכל שמכיל חלבון שלא בא מחלב: פסטרמות ונקניקים, דגים, יש גם בשר חוץ מעוף.
וכמו שאמרתי - תנסה מוצרים מחלב עיזים. אולי הם לא יעוררו אצלך רגישות.
אם אתה ממש ממש נורא רוצה לשלב קצת סויה - תנסה. אתה לא הולך לצרוך אותה בקילוגרמים. זה פשוט לא טעים.

• פותח/ת השרשור
ניסיתי חלב עיזים וזה אחד הדברים המגעילים שיש :bad:.

אגב, חבר שלי שלומד בווינגט (לא שזה שיא הידע שמה, הם לא מאמינים בסקוואט מלא 😳) גם שותה הרבה חלב סויה, בקיצר היה להם איזה אחד שהרצה שם על תזונה.. הוא אמר לי תשם שלו, שהוא הבנאדם הכי בכיר בארץ שמתעסק עם תזונה או משהו כזה, והוא שאל אותו על הסויה ועל התופעות. הוא אמר לו שאין קשר בין הפיטואסטרגונים לבין האסטרונים עצמם, רק בגלל שזה אותו שם זה לא אומר שזה אותו החומר. למרות שהרצתי חיפוש וכתוב שזה אותו הדבר, פשוט הפיטואסטרגונים נמצאים בסויה.. בקיצר הוא אמר לו שישתה כמה שבא לו ושאין בזה תופעות לוואי..

למה אתה מוגבל לעוף טונה וביצים? בכל מקרה, החצי ליטר הזה לא ישנה כלום.

אם בשר ודגים הרבה יותר קל להגיע לרמות חלבון גבוה.
נמאס לך לאכול בשר אין מב לעשות לא תאכל לא תגדל.
אני יכול רק להמליץ לך לשנות תפריטים יותר מלח, סוכר, דבש, לימון, אפוי אם בצל בנייר כסף
תגוון ותהנה:)

• פותח/ת השרשור
אם בשר ודגים הרבה יותר קל להגיע לרמות חלבון גבוה.
נמאס לך לאכול בשר אין מב לעשות לא תאכל לא תגדל.
אני יכול רק להמליץ לך לשנות תפריטים יותר מלח, סוכר, דבש, לימון, אפוי אם בצל בנייר כסף
תגוון ותהנה:)
לא נמאס לי לאכול בשר.. אבל אי אפשר לאכול אצלי גם בשר בצהריים וגם בשר בערב. אמא לא רוצה להכין, מה אתה רוצה שאני יעשה?

coldfire - ציינתי שאני רגיש ללוקטוז, אני לא אוכל קוטג' וחלב, מדי פעם פיצה או טוסטים אבל כעקרון אני חי על הטונה, ביצים והבשר..

אתה לא צריך לסמוך על וויקיפדיה, הבאתי לך את המאמר כי הוא מכיל קישורים למחקרים שעליהם הוא מתבסס. אתה יכול לגשת למחקרים עצמם, לראות אם הם נערכו בצורה סבירה, ולקבל אותם. או לא.

אחי אתה כבר גדול כנס לאינטרטנת תיסתכל מתכונים ותכין לעצמך
אני אוהב להכין לעצמי אני יכול לדעת בידיוק כמיות שאני שמתי וזה הכיף בספורט הזה
אימונים אוכל ושינה

• פותח/ת השרשור
אחי אתה כבר גדול כנס לאינטרטנת תיסתכל מתכונים ותכין לעצמך
אני אוהב להכין לעצמי אני יכול לדעת בידיוק כמיות שאני שמתי וזה הכיף בספורט הזה
אימונים אוכל ושינה
חח עזוב אל תכנס איתי לזה, יש דברים שאני לא צריך לספר פה, אבל בוא נגיד שהסיבה שאני לא מכין אוכל היא מוצדקת ושאין לה פתרון..(אני יודע להכין אוכל..) אני פשוט יכול לאכול כל סוג של אוכל בערב רק שלא יהיה בשר.. לא קשה למצוא.

העיקר שאתה מגיע לרמות החלבון שאתה צריך ואם סויה זה הפיתרון אז לך על זה
רק מציין שלא תהפוך סויה למקור עיקר שלך:)

• פותח/ת השרשור
העיקר שאתה מגיע לרמות החלבון שאתה צריך ואם סויה זה הפיתרון אז לך על זה
רק מציין שלא תהפוך סויה למקור עיקר שלך:)
לא לא מה פתאום. זה יהיה מין צ'יט כזה כדי להגיע לערכים סופיים. ✌️

חלב אורז זה ממש טעים סתם ככה, זה מרענן אבל הבעיה שאין בזה חלבון אלא בעיקר פחמימות.
וחלב סויה גם לדעתי דיי טעים ואני שותה בסביבות החצי ליטר ביום. לא ראיתי מקור אמין שאומר שיש עם זה בעיה ובנתיים אני בסדר.

חלב אורז זה ממש טעים סתם ככה, זה מרענן אבל הבעיה שאין בזה חלבון אלא בעיקר פחמימות.
וחלב סויה גם לדעתי דיי טעים ואני שותה בסביבות החצי ליטר ביום. לא ראיתי מקור אמין שאומר שיש עם זה בעיה ובנתיים אני בסדר.

בכמות סבירה אין בעיה .
יש אנשים שמשתגעים אם זה ואז זה גורם לגוף להתמכר.
אני ביום שישי יעלה מספר מחקרים על זה.✌️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית