הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סויה.....?!

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
שמעתי הרבה דברים בקשר למשקה סויה.. שזה מוריד את רמת הטסטוסרון בגוף, שזה אפילו מזיק ועוד כל מיני שטיות.. גם שמעתי שזה מרחיב את כלי הדם ומונע מחלות.

אני אישית רגיש ללוקטוז ואני חייב תחליף לחלב, מבחינת ערך קלורי.. יש ל"חלב" סויה ערכים טובים של חלבון/פחמימה/שומן. כדאי לי לצרוך כמות גדולה של סויה בכל יום? אני לא מדבר על 3 ליטרים מן הסתם, משהו כמו חצי ליטר+- אולי.

😵

איך זה שהרגישים ללקטוז פה אוכלים גבינה צהובה? אין בזה לקטוז?

לא יודע מה זה מכיל אני יודע שכשאני שותה חצי ליטר חלב (בלי לקחת כדורים של האנזים לפני זה)אני לא יוצא מהשירותים לעומת חצי קילו גבינה צהובה ויופי טופי לי.. תכלס אפשר להגיד שאני חיי בעיקר על גבינ'צ -זה רוב החלבון שלי במהלך היום רק מהסיבה שזה ממש נוח בדרך לעבודה/לימודים לדחוף לתוך פיתה/לחם גוש של איזה 10 פרוסות גבינה וזה לא דורש שום הכנה או חימום וזה טעים מאד..

• פותח/ת השרשור
מה קרה לכם, קוקוס שולט!
חח אם ברצינות אתה לא יודע מה זה אז תסתכל בגוגל..

אבל סויה נחשב למשהו שצריך לאכול בכל יום.

נחשב? ע"י מי? מה? למה?
אין שום סיבה בעולם שאי פעם תכניס סויה לפה שלך. שום סיבה.
בטבע לא חיינו על זה בטוח וזה נכנס לשימוש בכל דבר כמעט פחות מ200 שנה אחרונות אחרי כל מהפכת התעשייה וזה רק כי זה תחליף זול. תמיד תזכור מה המין האנושי אכל במהלך 100 מליון שנות האבולוציה שלו, שרובם האוכל שלנו לא ישתנה - ושרדנו יפה מאד עד ה200 שנה האחרונות שמחלות לב,סכרת וכו ניהו גורם תמותה מס' 1.

נחשב? ע"י מי? מה? למה?
בטבע לא חיינו על זה בטוח וזה נכנס לשימוש בכל דבר כמעט פחות מ200 שנה אחרונות אחרי כל מהפכת התעשייה וזה רק כי זה תחליף זול. תמיד תזכור מה המין האנושי אכל במהלך 100 מליון שנות האבולוציה שלו, שרובם האוכל שלנו לא ישתנה - ושרדנו יפה מאד עד ה200 שנה האחרונות שמחלות לב,סכרת וכו ניהו גורם תמותה מס' 1.

וואו גילית את הגורם למחלות ולתמותה! סויה! איך לא חשבו על זה!

אכלו סויה יותר לכיוון ה3000-4000 שנה... (http://en.wikipedia.org/wiki/Soybean#History) ולמה שלא יכניס סויה לפה שלו? זה מקור דיי נח לחלבון שלא נופל ממי גבינה.

והלוואי שסויה היה תחליף זול. ליטר חלב סויה עולה בערך 15 שקל בארץ.

אני מקווה שלייל הוא מקור מספיק אמין:

Whey and casein tend to be the ones most focused on but soy proteins are high quality and may raise anti-oxidant status in the body;
And as I show in Table 2 on Page 56 of The Protein Book (which I’m not going to reproduce here), basically all high quality proteins, and this even includes soy protein, can meet the basic amino acid needs of an adult human being.
....
This is in keeping with the discussion of the PDCAAS from What are good sources of protein – Protein Quality showing that proteins such as soy (which were typically thought of as low quality) are more than sufficient to meet adult human essential amino acid requirements.
Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS): The PDCAAS is the newest method of scoring protein quality and is the one most in common use. Like chemical score it compares the amino acid profile to some reference protein; as well it it takes into account digestion. Somewhat interestingly, proteins that were scored as low quality (such as soy protein) achieved a much higher score via the PDCAAS. This is actually in line with research showing that quality soy proteins work just fine for supporting basic human protein needs.

זה מקור דיי נח לחלבון שלא נופל ממי גבינה.
אני מקווה שלייל הוא מקור מספיק אמין:

א. זה כן נופל - לפי המדד שאתה הבאת (PDCAAS). לחלב סויה ציון 0.91 ולמי גבינה 1.0.

ב. זה מדד מטומטם שאימצו אותו גופים המעודדים צריכה של דגנים כמו ה-USDA, בגלל שהוא נותן ציונים יחסית גבוהים לדברים מן הצומח. וזאת מכיוון שהמדד עובד לפי האם החלבון מתאים כמקור עיקרי לגוף (מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות וזה. לכן ג'לטין למשל, יקבל בו 0). למי גבינה היה ציון גבוה מ-1.0 בעבר, אבל עשו נורמליזציה טיפשית במיוחד ופשוט הורידו את כל מי שנמצא מעל 1.0 ל-1.0. ככה יצא שהמדד לא באמת שימושי להשוואה בין דברים, אלא אם אתה צמחוני.
ובכל זאת חלב סויה קיבל ציון נמוך יותר.

ג. לייל מדבר על חלבון סויה בציטוטים שהבאת, לא על חלב סויה. בטבלה שהבאת מהאתר של לייל אתה אמור להסתכל על soy beans. שם הכל moderate, לעומת מי גבינה שהכל בו high.

• פותח/ת השרשור
נחשב? ע"י מי? מה? למה?
אתה כבר לא מדבר על פיתוח גוף, אז אני גם אגיד משהו שלא קשור לפיתוח גוף.
בארצות כמו סין לא אוכלים בכלל בשר. אוכלים רק סויה ירקות וכו', ולא תנחש מי הכי מאריך ימים.

בארצות כמו סין לא אוכלים בכלל בשר. אוכלים רק סויה ירקות וכו', ולא תנחש מי הכי מאריך ימים.

ORLY? אתה כנראה מסתמך על קשקושים שצצו בעקבות "The China Study".

http://rawfoodsos.com/2010/07/07/the-china-study-fact-or-fallac

קריאה נעימה

• פותח/ת השרשור
א. זה כן נופל - לפי המדד שאתה הבאת (PDCAAS). לחלב סויה ציון 0.91 ולמי גבינה 1.0.

ב. זה מדד מטומטם שאימצו אותו גופים המעודדים צריכה של דגנים כמו ה-USDA, בגלל שהוא נותן ציונים יחסית גבוהים לדברים מן הצומח. וזאת מכיוון שהמדד עובד לפי האם החלבון מתאים כמקור עיקרי לגוף (מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות וזה. לכן ג'לטין למשל, יקבל בו 0). למי גבינה היה ציון גבוה מ-1.0 בעבר, אבל עשו נורמליזציה טיפשית במיוחד ופשוט הורידו את כל מי שנמצא מעל 1.0 ל-1.0. ככה יצא שהמדד לא באמת שימושי להשוואה בין דברים, אלא אם אתה צמחוני.
ובכל זאת חלב סויה קיבל ציון נמוך יותר.

ג. לייל מדבר על חלבון סויה בציטוטים שהבאת, לא על חלב סויה. בטבלה שהבאת מהאתר של לייל אתה אמור להסתכל על soy beans. שם הכל moderate, לעומת מי גבינה שהכל בו high.

א. לפי המדד שהבאתי פולי סויה קיבלו 0.91, אני לא בטוח שזה נכון גם לגביי חלב סויה.

ב. לא יודע איך החלטת שהמדד מטומטם, המטרה שלנו זה לא לדעת מה הכי מתאים לגוף שלנו?

ג. התכוונתי לחלבון סויה מבודד ולא לפולי סויה. לא נראה לי שיש מה להשוות בין החומר הגולמי לבין האבקה שעוברת תהליך.

מה שכן, יכול להיות שאם נשווה חלב רגיל מול חלב סויה יהיה לחלב רגיל ייתרון, אבל גם בזה אני לא בטוח, לא מצאתי מקור אמין שהשווה

נערך לאחרונה:

בסין לא אוכלים בשר? אתה רוצה לבדוק את זה אולי?

א. לפי המדד שהבאתי פולי סויה קיבלו 0.91, אני לא בטוח שזה נכון גם לגביי חלב סויה.

ב. לא יודע איך החלטת שהמדד מטומטם, המטרה שלנו זה לא לדעת מה הכי מתאים לגוף שלנו?

ג. התכוונתי לחלבון סויה מבודד ולא לפולי סויה. לא נראה לי שיש מה להשוות בין החומר הגולמי לבין האבקה שעוברת תהליך.

מה שכן, יכול להיות שאם נשווה חלב רגיל מול חלב סויה יהיה לחלב רגיל ייתרון, אבל גם בזה אני לא בטוח, לא מצאתי מקור אמין שהשווה
א. אז אולי אתה צריך לבדוק מה זה חלב סויה.

ב. כתבתי איך החלטתי.

ג. הוא מדבר על חלב סויה, אם לא שמת לב:
שמעתי הרבה דברים בקשר למשקה סויה.. שזה מוריד את רמת הטסטוסרון בגוף, שזה אפילו מזיק ועוד כל מיני שטיות.. גם שמעתי שזה מרחיב את כלי הדם ומונע מחלות.

אני אישית רגיש ללוקטוז ואני חייב תחליף לחלב, מבחינת ערך קלורי.. יש ל"חלב" סויה ערכים טובים של חלבון/פחמימה/שומן. כדאי לי לצרוך כמות גדולה של סויה בכל יום? אני לא מדבר על 3 ליטרים מן הסתם, משהו כמו חצי ליטר+- אולי.

• פותח/ת השרשור
בסין לא אוכלים בשר? אתה רוצה לבדוק את זה אולי?
לא יהיה נכון להכליל את כולם, מתוך המיליארד אנשים שיש שם שם אף אחד לא אוכל בשר?

אבל יש חלק לא קטן באוכלוסיה שאוכל רק סויה בכמה אזורים בסין, ככה שהתכוונתי לאזור הזה.

נכון שלחלב רגיל יש יתרון על חלב סויה, יותר זול. גם לחלב סויה יש יתרונות משלו - מרחיב את כלי הדם ועוד כל מני הפתעות למינהם.

אבל אסור לשכוח שאני לא יכול לשתות חלב ואני צריך תחליף. אני רוצה לראות אחד שנמצא במסה, מסוגל לשתות חלב רגיל ולא שותה? שותים חלב כי הוא זול וקל יותר לשתות משהו מאשר לאכול, וזה נכון גם למשקה סויה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית