הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סויה.....?!

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
שמעתי הרבה דברים בקשר למשקה סויה.. שזה מוריד את רמת הטסטוסרון בגוף, שזה אפילו מזיק ועוד כל מיני שטיות.. גם שמעתי שזה מרחיב את כלי הדם ומונע מחלות.

אני אישית רגיש ללוקטוז ואני חייב תחליף לחלב, מבחינת ערך קלורי.. יש ל"חלב" סויה ערכים טובים של חלבון/פחמימה/שומן. כדאי לי לצרוך כמות גדולה של סויה בכל יום? אני לא מדבר על 3 ליטרים מן הסתם, משהו כמו חצי ליטר+- אולי.

😵

לא יהיה נכון להכליל את כולם, מתוך המיליארד אנשים שיש שם שם אף אחד לא אוכל בשר?

אבל יש חלק לא קטן באוכלוסיה שאוכל רק סויה בכמה אזורים בסין, ככה שהתכוונתי לאזור הזה.

נכון שלחלב רגיל יש יתרון על חלב סויה, יותר זול. גם לחלב סויה יש יתרונות משלו - מרחיב את כלי הדם ועוד כל מני הפתעות למינהם.

אבל אסור לשכוח שאני לא יכול לשתות חלב ואני צריך תחליף. אני רוצה לראות אחד שנמצא במסה, מסוגל לשתות חלב רגיל ולא שותה? שותים חלב כי הוא זול וקל יותר לשתות משהו מאשר לאכול, וזה נכון גם למשקה סויה.

על אילו איזורים אתה מדבר? תביא נתונים. ומאיפה הבאת את היתרונות של סויה?

• פותח/ת השרשור
על אילו איזורים אתה מדבר? תביא נתונים. ומאיפה הבאת את היתרונות של סויה?
אם דברת על כלי הדם, דבר ראשון שמצאתי בגוגל:
http://www.soygood.biz/142523/יתרונות-בריאותיים

אבל עזוב את זה, היתרון הגדול הוא שהרבה יותר קל לשתות מאשר לאכול, כמו חלב, גם את הסויה.

בקשר לסין.. לא יודע, אמא שלי חפרה לי על זה לפני הרבה זמן ששם לא אוכלים בשר והם הכי מאריכים חיים.. אין לי מושג מאיפה היא קראה את זה.

לייל מדבר על אדם מבוגר רגיל ולא מתאמן. בנוסף- הוא מדבר על חלבון סויה מבודד ולא על חלב סויה. עכשיו אם אתה כבר קונה אבקת חלבון, למה לקנות סויה ולא מי גבינה?
בנוסף אני מצטרף למה שSomeone... אמר.

point.gif
הסויה והסרטן
הפיטואסטרוגנים בסויה פעילים במניעת סרטן השד, הרחם והפרוסטטה. רכיבים אנטיאוקסידנטים ואחרים מונעים סוגי סרטן שונים. יש לציין שלנשים אשר נמצא אצלן כבר סרטן והן רגישות לאסטרוגן, רצוי להמנע מאכילת סויה המכילה אסטרוגן.

אם היא מכילה אסטרוגן, אתה באמת רוצה לאכול את זה?

point.gif
סוכרת
לסויה מקדם גליקמני נמוך ביותר ולכן דיאטנים ממליצים על צריכת סויה לחולי סוכרת נעורים וסוכרת Type B.

מה זה גליקמני?

point.gif
דיאטה
נתחוני חלבון הסויה אינם מכילים שומן כלל, המשתמש יקבע את רמת השומן תוך כדי בישול. כמו כן הסויה מתפרקת באיטיטת במערכת העיכול ולפיכן נותנת הרגשת שובע לאורך זמן.

אם זה לא מכיל שומן למה זה טוב?

לייל מדבר על אדם מבוגר רגיל ולא מתאמן. בנוסף- הוא מדבר על חלבון סויה מבודד ולא על חלב סויה. עכשיו אם אתה כבר קונה אבקת חלבון, למה לקנות סויה ולא מי גבינה?
בנוסף אני מצטרף למה שSomeone... אמר.

אני מעדיף לקנות אבקת חלבון סויה כי קראתי את הספר "שוטי החלב" והשתכנעתי. חוץ מזה שאם אין הבדל אז למה לא.

וכל הקטע עם האסטרוגן לא הופרך כבר מזמן?

🤡 הרג אותי ה soygood חחחחחח
תקשיב חבוב לא אמרתי שאסור לך לאכול סויה רק שאלתי מאיפה הבאת את המשפט "אמורים לאכול סויה בכל יום" . אין צידוק לטענה מופרכת כזאת. זה קשקוש צמחוני שכמה אנשים החליטו כי הסינים אוכלים הרבה סויה ושהם חיים המון שנים. הם לא. הם חיים גם על בשר ודגים ובעיקר פירות ים (+אצות) וירקות.
((אם אתה מעונין במחקר בנושא של מחיה לאורך זמן יש מחקר שנקרא centenials משהו והם בעצם בדקו שם מכל העולם אוכלוסיות שעוברות על בסיס קבוע את גיל ה100 בבריאות מלאה! גילו הרבה דברים מעניינים ונחש מה לא מצאו? הם לא צמחונים אוכלי סויה זה בטוח. ההפך. אוכלוסיות כמו הצ'וצ'קי שחיות בסיביר קרוב לקוטב הצפוני חיות על כמעט 100% בשר מלויתנים, כלבי ים ודגים. דורות אחורה אין להם מחלות לב וסרטן וכו והם על בסיס קבוע עוברים את גיל ה90. הם גם חזקים בטירוף.))
סויה זאת תופעה מערבית. זה נכון שהמקור של זה מהמזרח אבל הכמויות של סויה שיש היום בכל דבר במערב הם ממש גבוהות ולא מתקרבות למה שהסינים אכלו במקור- וה"תחליפי תזונה הבריאים" שיש היום כמו טופו וחלב סויה (מצטער להגיד לך אבל זה לא חלב זה מיץ סויה שזה כבר נשמע דוחה. לסויה אין ציצי) הם רחוקים שנות אור ממה שהטבע ייצר בשבילנו (או יותר נכון אנחנו גדלנו לאכול - במובן אבולוציוני).
ולא צריך אפילו להכנס לכל העניין של ההורמון הנשי אסטרוגן שיש בסויה וכמה זאת תופעה מזיקה.
ושאין דבר כזה אבות המזון זאת המצאה מטומטמת של הUSDA ושות'
ומצטער לחדש לך אבל לפעמים Mother does not know best...
אם אתה רוצה תשתה מיץ סויה כמה שבא לך. רק אמרתי שאתה מתעסק בקקה ואין סיבה להתחיל לשתות את זה במקום אוכל אמיתי בטענה כי אתה "זקוק לקלוריות".

• פותח/ת השרשור
חחחחחחחחחחח הרגתם אותי.. אמרתי לכם שזה דבר ראשון שמצאתי בגוגל, ככה שזה אומר שזה נמצא בעוד הרבה הרבה אתרים...

ספלסטורם, אם הייתי מקשיב לאמא הייתי נשאר מקל ולא הייתי מתאמן בכלל..

חדשת לי הרבה דברים, ובטח שידעתי שסויה זה לא חלב, אבל מי שקורא לזה ככה זה רק בגלל שזה נראה כמו חלב..
בכל מקרה, הקטע של ההורמון הנשי בסויה זה מיתוס. אם זה מיתוס, קל לשתות את זה, אז למה לא?
ואני כולה שותה 2-3 כוסות ביום.. 😣

נערך לאחרונה:
🤡 הרג אותי ה soygood חחחחחח
תקשיב חבוב לא אמרתי שאסור לך לאכול סויה רק שאלתי מאיפה הבאת את המשפט "אמורים לאכול סויה בכל יום" . אין צידוק לטענה מופרכת כזאת. זה קשקוש צמחוני שכמה אנשים החליטו כי הסינים אוכלים הרבה סויה ושהם חיים המון שנים. הם לא. הם חיים גם על בשר ודגים ובעיקר פירות ים (+אצות) וירקות.
((אם אתה מעונין במחקר בנושא של מחיה לאורך זמן יש מחקר שנקרא centenials משהו והם בעצם בדקו שם מכל העולם אוכלוסיות שעוברות על בסיס קבוע את גיל ה100 בבריאות מלאה! גילו הרבה דברים מעניינים ונחש מה לא מצאו? הם לא צמחונים אוכלי סויה זה בטוח. ההפך. אוכלוסיות כמו הצ'וצ'קי שחיות בסיביר קרוב לקוטב הצפוני חיות על כמעט 100% בשר מלויתנים, כלבי ים ודגים. דורות אחורה אין להם מחלות לב וסרטן וכו והם על בסיס קבוע עוברים את גיל ה90. הם גם חזקים בטירוף.))
סויה זאת תופעה מערבית. זה נכון שהמקור של זה מהמזרח אבל הכמויות של סויה שיש היום בכל דבר במערב הם ממש גבוהות ולא מתקרבות למה שהסינים אכלו במקור- וה"תחליפי תזונה הבריאים" שיש היום כמו טופו וחלב סויה (מצטער להגיד לך אבל זה לא חלב זה מיץ סויה שזה כבר נשמע דוחה. לסויה אין ציצי) הם רחוקים שנות אור ממה שהטבע ייצר בשבילנו (או יותר נכון אנחנו גדלנו לאכול - במובן אבולוציוני).
ולא צריך אפילו להכנס לכל העניין של ההורמון הנשי אסטרוגן שיש בסויה וכמה זאת תופעה מזיקה.
ושאין דבר כזה אבות המזון זאת המצאה מטומטמת של הUSDA ושות'
ומצטער לחדש לך אבל לפעמים Mother does not know best...
אם אתה רוצה תשתה מיץ סויה כמה שבא לך. רק אמרתי שאתה מתעסק בקקה ואין סיבה להתחיל לשתות את זה במקום אוכל אמיתי בטענה כי אתה "זקוק לקלוריות".

אפשר לדעת מאיפה באה הטענה הזו?

השתכנעת? ממה בדיוק?

השתכנעתי קודם כל מזה שפגשתי את מי שכתב את הספר וסיפר לי על הנסיון שלו עם חלב, ואחר כך קראתי גם את הספר.

השתכנעת מהפרסומת הזו לסויה? יפה מאוד.

קראתי את הספר בקשר לנושא החלב, הסויה זה לא העיקר.

השתכנעתי קודם כל מזה שפגשתי את מי שכתב את הספר וסיפר לי על הנסיון שלו עם חלב, ואחר כך קראתי גם את הספר.

קראתי את הספר בקשר לנושא החלב, הסויה זה לא העיקר.

והנושא של החלב שכנע אותך יותר?

אולי לא היתי ברור - סליחה:
התכוונתי ש אין צורך להכנס לכל הויכוח שבסויה יש או אין אסטרוגן.
לשתות מיץ סויה כשלעצמו זה דבר לא טבעי וההגיון שלי אומר לי: אם אתה לא יודע - לך לפי הטבע.
בשאר הדברים זה הסתבר כנכון 😉

אבל חוץ מזה שהאתרים הליצנים שמפרסמים סויה כתחליף למזון אמיתי בעצמם מתגאים בכמה אסטרוגן יש בסויה וכמה זה טוב 🤡 אבל עזוב אמרתי - אני לא רוצה להכנס לזה. אין לי שום סימוכין להגיד טענה כזאת.

נערך לאחרונה:
והנושא של החלב שכנע אותך יותר?

כן (לא רק הספר, גם השיחה עם האיש...)

אולי לא היתי ברור - סליחה:
התכוונתי ש אין צורך להכנס לכל הויכוח שבסויה יש או אין אסטרוגן.
לשתות מיץ סויה כשלעצמו זה דבר לא טבעי וההגיון שלי אומר לי: אם אתה לא יודע - לך לפי הטבע.
בשאר הדברים זה הסתבר כנכון 😉

אבל חוץ מזה שהאתרים הליצנים שמפרסמים סויה כתחליף למזון אמיתי בעצמם מתגאים בכמה אסטרוגן יש בסויה וכמה זה טוב 🤡 אבל עזוב אמרתי - אני לא רוצה להכנס לזה. אין לי שום סימוכין להגיד טענה כזאת.

הבנתי.

ואיך האמרה "לך לפי הטבע" מסתדרת עם שתיית חלב של פרה? אתה עגל? 😃

לא אמרתי אף פעם שאני בעד לחיות כל החיים על חלב. אבל המטרה פה של אנשים זה לגדול במאסה, ולצורך זה חלב זה ממש משקה מעולה- ובמילותיו של ריפטו:
"Growing baby mammals drink milk. And you are a growing baby mammal"

חוץ מזה שאני אישית רגיש ללקטוז ככה שאני לא שותה הרבה חלב בכלל, גג חצי ליטר-ליטר ליום. וכשאני שותה זה עם המון אנזים.
וכן ההרכב של חלב של עז ופרה (פרה זה קצת פחות) מאד דומה להרכב של חלב אם אנושית. תינוקות גודלים חיים על חלב. לא צריך להיות גאון כדי לראות את הלוגיקה שחלב זה משקה אנבולי.

אין ספק שחלב זה מאוד נח לעלייה במסה, אבל אם זה יכול להביא בעיות בריאותיות זה לא שווה לדעתי.

חלב פרה ממש לא דומה לחלב אם. לדומא, בחלב פרה כמות החלבון, הסידן והזרחן גדולה פי 3-4 מאשר בחלב אם. זה שתינוקות צורכים את זה זה לא אומר שזה טוב להם.

אגבף מישהו בכלל קרא את הספר "שוטי החלב"?
אם מישהו מעוניין, הספר הראשון שהוא הוציא (שאגב, באופן מוזר מאוד הורד מכל מדפי חנויות הספרים בלי שהוא ידע) מפורסם בחינם באינטרנט.
http://www.heartcenter.co.il/siteArticle.asp?aid=379&cid=49

נערך לאחרונה:
איזה תינוק צורך חלב פרה?
אני התחלתי לראות כמה הרצאות שלו וכמה משפטים מהספר וראיתי עם מי יש לי עסק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית