הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשת תוכנית אימונים לחד"כ ביתי, סיטואציה בעייתית

• פותח/ת השרשור OmryH
  • פורסם בתאריך

OmryH

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
היי לכולם, אני חדש כאן
בתקופה האחרונה הייתי קורא כאן הרבה, ועכשיו הגיע תורי לבקש יעוץ 😃

שמי עמרי, אני בן 15 וגר כרגע בלוס אלטוס שבקליפורניה, אמריקה. לשעבר מאזור המרכז.
במשך חצי השנה האחרונה לא ממש התאמנתי למעט תרגילים בסיסיים של משקל גוף ומדי פעם הרמת משקולות של ליצנים (סטים וחזרות מרובים) וכו'.
לפני כן, הייתי רשום במכון כושר בו נהגתי להתאמן בין פעם ל-3 פעמים בשבוע בתוכנית ליצנים אחרת. שוב, חזרות וסטים מרובים והשיט הרגיל.

בתקופה האחרונה עברתי ללוס אלטוס שבאמריקה. מכיוון שמכון הכושר הקרוב ביותר לביתי נמצא במרחק של קרוב לחצי שעה נסיעה, החלטתי לצייד את הבית בדברים הבסיסיים ביותר שאצטרך על מנת להתאמן כמו שצריך, ואולי קצת יותר.

הציוד שקניתי הוא זה:
מוט רגיל
מוט W
2 דאמבלים
כיסא מתכוונן בעל 4 פוזיציות (שיפוע שלילי, שיפוע נטרלי, שיפוע חיובי ושיפוע חיובי. אין שיפוע אנכי וזה חבל אך אני מאמין שאפשר להסתדר)
מזרן לתרגילי בטן למיניהם
מין מתקן לחיזוק שריר היד (אימרו לי בבקשה אם שימוש בו עלול לשבש לי את תוכנית האימונים, במידה וכן לא אשתמש בו, כרגע נראה שהוא יכול רק להוסיף)
ומשקולות (שתואמות לכל המוטות והדאמבלים למיניהם) בגדלים הבאים:
2 משקולות של 25LB (מה שאומר 11.25 ק"ג למשקולת)
8 משקולות של 10LB (מה שאומר 4.5 ק"ג למשקולת)
12 משקולות של 5LB (מה שאומר 2.25 ק"ג למשקולת)
4 משקולות של 2.5LB (מה שאומר 1.125 ק"ג למשקולת)
במידה ויהיה צורך בקנייה של משקולות נוספות, לא תהיה בכך בעיה.

הנתונים שלי הם:
גובה: 174 ס"מ
משקל: 65 ק"ג
אחוז שומן: הייתי מעריך שכ-14%

המטרה שלי להרוויח מהאימונים:
המטרה שלי היא עיצוב גוף אסתטי ויפה. כן, אני יודע שילדי ריבועים לא מתקבלים בפורום הזה בחיבה רבה, אבל בראש ובראשונה המטרה שלי היא לעצב את הגוף שלי.
אני מעוניין לעבוד על שרירי הבטן והידיים באופן קבוע למרות ההמלצות שלא לעשות כך. אני לא חושב שאוכל להסתפק בלפתח את הידיים והבטן דרך תרגילים מורכבים.

מבחינה תזונתית:
מבחינת תזונה אני שומר אך ורק על לאכול 110 גר' חלבון מגוון (עוף, בשר אדום, טונה, סוגי גבינות שונים) ומעלה, מנסה להקפיד על מנת ירק או שתיים ביום, מנת פרי (לרוב מיץ תפוזים סחוט או לימונדה טבעית) ולא מפריז עם שומנים/גלוקוז.
תהיה לי בעיה רצינית להקפיד על אכילה של כ-3,000 קל' ביום, אך אני מאמין שאחצה את קו ה-2,500 באופן קבוע.
אני מתכוון לאחר כ-5 חודשים בערך (אולי מעט פחות) לעשות חיטוב עד ל-10%-11% שומן להערכתי. עד שיראו את שרירי הבטן ללא צורך בהפעלתם (אל תירו בי אני מתחנן :()

מבחינת ספורט אירובי:
אני מניח שאהיה די עצלן ולא אצא לריצות, אך בתקופת החיטוב אני מתכוון לרוץ כ-3 פעמים בשבוע. לאחר קריאת המאמר על אינטרוולים, אני מניח שאשלב גם כאלו.

מבחינת תרגילים מורכבים:
כפי שניתן לראות בהסבר הנ"ל וגם בתמונות שמצורפות בהמשך, חדר הכושר שלי אינו כולל מדריך מוסמך, מכשירים כלשהם ומוט מתח. מכך נובע שיש מספר בעיות:
1. אין לי שמץ של מושג איך לבצע סקוואט. במכון הכושר שלי תמיד ביצעתי לג פרס ואני לא יודע איך אוכל ללמוד את הטכניקה ולבצעה נכון בעצמי. מהן המלצותיכם בנושא? אני לא חושב שלוותר על סקוואט יהיה חכם במיוחד...
2. אין לי שמץ של מושג איך לבצע דדליפט. לא אימנתי גב תחתון בתוכנית הליצנים שלי מעולם (התעקשתי למאמנת שאני מעוניין לעבוד עליו, לא הסכימה). אני מעוניין בכל זאת ללמוד את הטכניקה.
3. אין לי שמץ של מושג איזה תרגיל גב עלי לבצע כדי לעבוד על הרחב-גבי ועל הטרפזים.

אני מעוניין לעבוד על כל הגוף, ולפתח את כל שרירי גופי ללא יוצא מן הכלל. כולל ה-PC 🤡

אשמח אם תוכלו לתת לי תוכנית אימונים שתתאים לי, כדי שאוכל להוציא את המיטב מהסיטואציה.
אזכיר שוב שהמטרה שלי היא להוסיף כמה שיותר מסת שריר לגוף, כמה שיותר מהר.

בעיה נוספת:
אבא שלי, בן 45 בגובה 185 ס"מ, שוקל 81 ק"ג, מעוניין להתאמן בחדר הכושר ביחד איתי.
הוא רץ 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע. אני חושב שהכי טוב יהיה לתת לו לעשות SS בלי שום שטויות נוספות, אך לפני כן אאלץ ללמוד את הטכניקות בעצמי כדי שאוכל ללמד אותו אותן.
מבחינת תזונה הוא בערך כמוני, רק ללא הקפדניות בנוגע לכמות החלבונים.
מהן המלצותיכם בשבילו?

תודה רבה לכל מי שישיב, ועל הקריאה של הפוסט הארוך הזה.
(מצורפות התמונות של הציוד שקיים ברשותי. התמונה של הספסל היא בשיפוע הגבוה ביותר שניתן להגיע אליו. שאר השיפועים כפי שכבר צוין הם: חיובי מעט נמוך יותר, נטרלי ושלילי)

קבצים מצורפים

• IMG_20110114_144921.jpg
    IMG_20110114_144921.jpg
    KB 67.4 · צפיות: 177
  • IMG_20110114_144950.jpg
    IMG_20110114_144950.jpg
    KB 37.7 · צפיות: 179
  • IMG_20110114_145208.jpg
    IMG_20110114_145208.jpg
    KB 53.9 · צפיות: 159
  • IMG_20110114_145249.jpg
    IMG_20110114_145249.jpg
    KB 39.3 · צפיות: 171
ברוך הבא.

לחברי הפורום אין שום בעיה עם קוביות. מפרגנים פה לכל אחד שנכנס לחיטוב וסיים אותו עם תוצאות יפות. העניין הוא שקודם כדאי ורצוי להוסיף מסת שריר לפני שחושבים על קוביות (אני מתייחס לאוכלוסיית השחיפים, שאתה נמנה עליה).

בנוגע לשאר הנקודות שהעלית:

1. אתה יכול ללמוד טכניקה ע"י צפייה בסרטוני ההדרכה של מארק ריפטו + לקנות את הספר שלו Starting Strength, לצלם את עצמך מבצע את התרגילים, להעלות לפורום ולקבל ביקורת.
אפשרות נוספת היא לקבל הדרכה בסיסית במועדון קרוספיט בלוס אלטוס (במידה והוא קרוב אליך).
2. כתבת שאתה רוצה לעבוד על שרירי הבטן ושרירי הידיים. אני מניח שזה כי אתה לא מאמין שתרגילים מורכבים בלבד יעזרו לפיתוח של השרירים האלה. אני יכול להמליץ לך שתאמין לנו בשלב זה ותראה איך תתפתח בחודשים הקרובים. כל זה נכון בתנאי שתתאמן נכון ותאכל מספיק (רמז: 110 גרמים של חלבון ומעט שומן זה לא הכיוון). בכל מקרה, כמו שאומרים אצלכם, it's up to you. אגב, מיץ תפוזים או לימונדה אינם מנת פרי.
3. אני מציע שלא תחליט מראש שבעוד 5 חודשים תתחיל חיטוב. אני יודע שהקיץ ייראה מעבר לאופק, אבל אתה נמצא בתקופה מצויינת להוסיף מסה ולהתחזק. זרום עם האימונים.
4. רחב גבי? טרפזים? דדליפט.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
חלילה, לא אמרתי לרגע שיש לפורום בעיה עם מתאמנים חטובים (למרות כל בדיחות השמנים המשעשעות).
התכוונתי לכך שמלכתחילה המטרה שלי אינה לבצע תקופת מסה עד 80-90 ק"ג ומשם לחטב, אלא להתאמן יחסית נטרלי ובסופו של דבר לרדת לאחוז שומן נמוך כדי שהגוף יהיה אסתטי וזה הכל. אין לי שום כוונות לעבור את ה-70~ ק"ג על 10% שומן למשל, לצורך העניין. חשבתי שבעקבות כך תהיה סלידה של אנשי הפורום מהנושא אז קצת צחקתי על כך, זה הכל.

1. תודה רבה על ההמלצה על מועדון הקרוספיט 😃 אני חושב שאבקר שם בקרוב כדי ללמוד את הטכניקות הראויות לכל התרגילים.
2. כפי שכבר צוין, אני לא חושב שהידיים והבטן שלי יתפתחו מספיק דרך SS, מכיוון שאני לא מתכוון לסיים את התוכנית בכלל. אני לא חושב שהבטן תתעצב מספיק טוב עם סקוואט של 90 ק"ג בלבד.
3. המטרה שלי, כפי שאמרתי, היא לפתח גוף אסתטי ומעוצב ולא מעבר. אני חושב ש-5 חודשי אימון אינטנסיביים (בחישוב מהיר, קרוב ל-63 אימונים) יהיו די והותר לכך. מה דעתך? עד כמה שידוע לי, למעט הבייספס, הגנטיקה שלי די רגילה ובחזה ובטרייספס היא מוצלחת יחסית.
4. מצוין 😃

תודה רבה לך על התגובה, אשמח אם תענה להודעתי.

נ.ב. תודה לאל, אני לא נמנה ולא נמניתי מעולם בין ילדי הריבועים למעט תקופה של שבועיים בקיץ בה הייתי על א"ש נמוך מספיק בשבילם 😛

עריכה: כוונתי בכך שאני מקפיד על 110 גר' חלבון ושאר מיתוסי התזונה הליצניים, היא שזה המינימום עליו אני מקפיד בכל יום גם כאשר אני לא מתאמן. ברגע שאקבל תוכנית מתאימה ואתחיל להתאמן (אני מקווה שזה יהיה כבר מחר) אני אשתדל להקפיד על תזונה עם כמה שפחות ג'אנק, כמה שיותר פחמימות ושומנים בריאים וכמובן שאיפה ל-150 גר' חלבון. אמרתי שלא אעבור את ה-2,500 קל' מכיוון שאינני מאמין שהצורך בכך יהיה גדול מספיק בשביל שאדחוף לעצמי מזון בכוח. במקרה הכי רע, ההתקדמות תהיה איטית יותר. אני מוכן לשאת בכך.

שאלה בקשר להערתך על מנות הפרי: מיצים טבעיים אינם נחשבים כמנות פרי? מדוע?
ואתחיל להקפיד עכשיו יותר על אכילת פירות. תודה לך.

שאלה נוספת: גם אחרי שאקבל תוכנית אימונים, כדאי שאבדוק את ה-RM1, RM5 ו-RM10 שלי במגוון תרגילים כדי שאדע בעצם עם אלו משקלים להתחיל, נכון? (אני מאמין שיהיה מדובר ביותר ממוטות ריקים, למרות כך שביצעתי 3 סטים של 15 חזרות במכון הכושר בישראל הרמתי משקלים יחסית גבוהים למתאמן מתחיל)
לאבא שלי אני חושב שאתן להתחיל עם מוט ריק. זה מתאים, נכון?

נערך לאחרונה:
האם מועדון הקרוספיט קרוב אליך?
אני מבין מהודעותיך שאתה לא מעוניין במיוחד לגדול, אז אני יכול להמליץ על אימוני קרוספיט, ששם יש פחות דגש על צבירת מסה אלא שיפור הכוח, הסיבולת ועוד יכולות גופניות. לא תצטרך לאכול הרבה וסביר שתצבור פחות שומן (ומסה) ואז לא תצטרך לעשות חיטוב. בנוסף, את הבסיס שתלמד שם תוכל ליישם עם הציוד שיש לך בבית. אני גם ממליץ שתלך לשם ביחד עם אביך. זה יהיה מועיל לשניכם וזמן איכות מצוין ביחד 😃.

לגבי הפירות: במיצים אין לך את הסיבים התזונתיים. בנוסף, אתה יכול להכניס כמוצ גדולה יותר של מיצים לגוף מאשר פירות בצורתם הרגילה ולכן יש אפשרות שתצרוך יותר מדי סוכר פירות (פרוקטוז). זה לא בריא. אתה יכול להסתפק בשני פירות ליום.

כמתאמן מתחיל המונח RM אינו ישים לגביך, היות וכל אימון אתה יכול להרים יותר משקל.

• פותח/ת השרשור
מועדון הקרוספיט נמצא במרחק נסיעה של כ-20 דק', מה שעושה אותו אידאלי אך ורק ללמידת הטכניקה. למען האמת אני ואבא מתכננים להתאמן יחדיו, כך שזמן האיכות ישמר 😃
אני מעוניין לצבור מסה אך לא בכמות גדולה מדי. אני לא רוצה רק גוף מחוטב, אני רוצה שיהיו רוחב ו"נפח".
וחידשת לי לגבי הפירות. הלכתי לאכול תפוח 🙌

• פותח/ת השרשור
חח התכוונתי לומר שהנסיעה לשם 3 פעמים בשבוע תהה בעייתית, כך שאסע מספר מצומצם של פעמים ע"מ ללמוד את הטכניקה לתרגילים השונים (דדליפט/סקוואט/חתירה וכו') ואז אהיה מעוניין להתאמן בבית.
אני מניח שאני מתחיל להתיש מעט, הבנתי פחות או יותר מה עלי לעשות. אנסה להכין תוכנית ולהתקדם איתה.
יש המלצה לטווח סטים/חזרות מסוימים לתרגילים הנפוצים? אני חושב שהתוכנית תתנהל בצורה דומה ל-SS, עם צירוף של מספר תרגילים (ב-A יהיו 2 סטים של 10 חזרות לבייספס בעוד וב-B יהיו 2 סטים של 10 חזרות לטרייספס, ובשניהם יהיו 2 סטים של 15 עליות בטן עם משקל בשיפוע שלילי יחד עם 2 סטים של 15 הנפות רגליים אלי בשיפוע נטרלי, מצטער איך אין לי שמץ מהו שם התרגיל).

עריכה: תודה רבה EMZ 😃 מי עוד אמריקאי כאן בפורום?

נערך לאחרונה:
מה נורא בנסיעה של חצי שעה לחד"כ? ועוד מועדון קרוספיט ב-20 דקות? הייתי נותן את כל כולי לאימונים שם.

• פותח/ת השרשור
אני בן 15, ועוד לא מתמצא כלל באזור בו אני גר, בעוד ואני רעב להתחיל באימונים. אבא שלי איש הייטק שעובד עד שעות מאוחרות, ואני מניח ש"לא יהיה לו כוח" לנסוע למכון הקרוספיט 3 פעמים בשבוע.
חוץ מזה, אני לא חושב שאוכל להרוויח את המסה שאני מעוניין להרוויח (זה נשמע כאילו אני ממש רוצה להיות שחיף, אני ממש לא רוצה להיות שחיף פשוט לא רוצה להתקרב לרמה של רוב האנשים הרציניים כאן בפורום) דרך אימוני קרוספיט.
בנוסף לזה, אני גם ממש נהנה מאימוני משקולות

קודם כל במועדון הקרוספיט שם יש גם barbell club והמקום נראה כמצויד ברמה די טובה. אתה יכול לברר אם תוכל להתמקד באימוני משקולות.

ורוב המתאמנים תמיד מרוויחים מהסביבה של חדר כושר או מועדון או מקום אימונים טוב עם אנשים טובים ותומכים. זה הרבה יותר כדאי מלהתאמן לבד בבית.

וחוץ מזה אין לך הרבה על מה לחשוב. אתה עדיין לא יודע מה תוכל להפיק מאימונים כלשהם ואיך תתקדם. להגיד שאתה לא רוצה להיות מסיבי מדי ולכן אתה לא רוצה להתאמן בתכנית כזו או במקום כזה נשמע די מוזר. נהיית מסיבי מספיק? אתה תמיד יכול להפסיק...

בקיצור יש לך משאבים והזדמנויות שאנשים כאן רק יכולים לחלום עליהם בארץ. תנצל אותם.

• פותח/ת השרשור
לא שללתי את SS מכיוון שאיני מעוניין להיות מסיבי מדי.
שללתי את SS כפי שהיא (5 תרגילי בסיס וזהו) מכיוון שאני לא מאמין שאצליח לחזק את שרירי הבטן והידיים מספיק, תוך 5 חודשים ב-SS. איני מאמין כי העומס מהבנץ' פרס, מהחתירה ומהפרס יהיה מספיק גדול כדי לחזק את שרירי היד, בעוד ושרירי הבטן גם אינם יתחזקו מספיק מהסקוואט והדדליפט.
כל שברצוני לעשות הוא תוכנית שתהיה דומה מאוד אם לא זהה ל-SS, רק תכיל אימון נוסף לידיים ולבטן.

לא שללתי את SS מכיוון שאיני מעוניין להיות מסיבי מדי.
שללתי את SS כפי שהיא (5 תרגילי בסיס וזהו) מכיוון שאני לא מאמין שאצליח לחזק את שרירי הבטן והידיים מספיק, תוך 5 חודשים ב-SS. איני מאמין כי העומס מהבנץ' פרס, מהחתירה ומהפרס יהיה מספיק גדול כדי לחזק את שרירי היד, בעוד ושרירי הבטן גם אינם יתחזקו מספיק מהסקוואט והדדליפט.
כל שברצוני לעשות הוא תוכנית שתהיה דומה מאוד אם לא זהה ל-SS, רק תכיל אימון נוסף לידיים ולבטן.

תתחיל להאמין 🤡

ואל תפספס כזאת הזדמנות
מכון רציני 20 דקות נסיעה מהבית זה אוצר

• פותח/ת השרשור
אני מסביר שאין לי דרך יעילה להגיע לשם... אולי בעתיד ארשם לשם, כאשר יהיה לי כבר רשיון או כאשר נוהלי העבודה של אבא ישתנו. כרגע אני מתכוון להגיע לשם רק בכדי לקבל פעם או פעמיים הדרכה אישית בנוגע לטכניקות שונות של תרגילים. אין לי אופציה ריאלית אחרת.

אני מזמין אותך לנסות ולראות אם אתה מחזיק מעמד (ז"א להתקדם כל אימון ואימון) בתכנית חודשיים. זה מה שגם אני וגם רוב האנשים שמתחילים או התחילו SS כאן חשבו בהתחלה. אח"כ מבינים מהר מאוד שקשה מאוד להתאושש מבנצ'ים ופרסים לסירוגין כל אימון ואימון שצריך להמשיך ולהתקדם בהם במשקלים. בנוסף לכל הסקוואטים והדדליפטים שמתישים את כל הגוף.

בקיצור הבנתי, אתה רוצה להיות כוסון (עדיין אומרים כוסון?) לקיץ הראשון שלך בארה"ב 😃 תעשה מה שבא לך.

• פותח/ת השרשור
ברגע שאשים לב שאני לא מצליח להתקדם במשקלים (תוספת קבועה של 2.5 קילו למוט), תהיה בטוח שאפסיק עם תרגילי הידיים 😃 זה נכון גם לתרגילי הבטן בהקשר של דדליפט וסקוואט

וחחחח הבנת מצוין, אפילו שהאמת לפי הסטנדרטים שאני מכיר כוסון זה כל אחד עם ריבועים, ואפילו קיבלתי המלצות מבנות לא להתעסק בפיתוח גוף מכיוון ששרירי מדי זה לא אסתטי לטעמן. אני רוצה להיות מרוצה מהגוף שלי ואני חושב שזה נמצא איפשהו ב-68-70 קילו על 10%-11% שומן 😃

כל מה שבנות אומרות יכול להיות אמביוולנטי בחזקות שונות ומשונות אז עזוב. הדבר היחיד שחשוב זה הפה, הדיבור והאם אתה גבר או לא. תעשה מה שגורם לך להרגיש טוב ולהיות בטוח עם עצמך אבל שתדע, מי שמשנה את המראה שלו ואת האישיות שלו בהתאם לציפיות של החברה הסובבת אותו מסריח ומריחים אותו מרחוק. תהיה עצמך.

68-70 על 10-11 אחוז שומן בגובה שלך זה אנורקס ומקל.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על הטיפ. למען האמת, המון בנות אמרו לי לשמר את מה שיש עכשיו ולא לפתח שום דבר מעבר, ולא לרזות או להעלות באחוזי השומן. אמרו לי שאם אני אהיה יותר שרירי מעכשיו זה נזק ושלא כדאי.
בכל זאת אני מפתח את הגוף למצב בו אהיה שלם איתו בעצמי, אני רק לא רוצה להגיע למצב שאהיה מפותח עד כדי כך שתהיה סלידה של החברה ממני. והאמת שאני בסדר עם ה"התפשרות" הזאת.
בין השאר אני גם רוצה להיות חטוב לקיץ, גם אם זה יעלה לי בהפסקת התוכנית באמצע.

וזה באמת עד כדי כך כלום? איך אוכל לקבוע לעצמי מטרות כלשהן ולדעת מתי לעצור? הרי לאחר 5 חודשי אימון כשאני לא מחוטב אין לי שמץ של מושג איך איראה לאחר חיטוב.

Cygnus עזוב, בקשר לבנות- כשהילד יגדל הילד יבין.(הלוואי שהיה לי את היכולת היום לחזור לימי התיכון עם הידע שיש לי..אפילו שאני 30 קילו שמן יותר:P)

עומרי - ברוך הבא לפורום וכל הכבוד על הרצון זה מעולה להתחיל בגיל שלך!
1. אתה חייב עוד פלטות כבדות. אתה מהר מאד תגיע ל60 קילו על המוט ויגמרו לך הפלטות ו60 קילו זה ממש משקל נמוך.
2. זה יפה שאתה רוצה להיות אסתטי רק תזכור דבר אחד: אתה לא יכול לעלות במשקל אם תאכל את הכמות שאתה אכלת עד היום. אין חיה כזאת. גם אם אתה לא רוצה "להתנפח" הרבה - כל עוד אתה רוצה להוסיף איזושהיא מסת שריר אתה חייב לאכול יותר מהניטרלי שלך = יותר ממה שהגוף שלך רגיל לאכול. וזה אומר בצורה מסוימת "לדחוף בכוח". פשוט לא להגזים. זה אומר תאכל כדי לעלות משקל למוט מאימון לאמון.
3.אין בעיה תמשיך להאמין בידיים. תוך שבועיים כשתתקע בסקוואט או בלחיצות יקרה אחד משני המצבים:
א. תמשיך להיות עקשן ותמשיך את תרגילי הידיים ולא תתקדם בלחיצות ואז תתקע ולא תגיע לשום מקום אף פעם.
ב. תוריד את התרגילי ידיים ותוריד כל מה שלא נחוץ לSS. תאכל יותר. תתקדם משם.
אני מאד מקווה בשבילך שתבחר באופציה ב'. בתור עקשן לשעבר אני יכול להגיד לך שאופציה ב' עדיפה.

בהצלחה בחור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית