הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד איזה משקל המוט יכול להתעקם (ששוקל 20 קילו)

AMIR2000

משתמש פעיל
300
1
נק' מוניטין:
-32
300
1
פעם שעברה במכון עשיתי 90 קילו חזרה אחת ואני מרגיש שאני טיפה עקמתי את המוט
יש לכם עד איזה משקל יכול להיתעקם קצת?

זה תלוי באיכות של המוט. על מוט טוב אפשר להעמיס כמה מאות טובות של ק"ג.
קשה לי להאמין שעיקמת מוט עם 90 קילו.

• פותח/ת השרשור
לא ממש אני עיקמתי את המוט,המאמן אמר לי שזה כמה חבר'ה עשו זאת
יש לי במכון מוט בצבע זהב והוא מוט עבה
תשאלה הזאתי אני שואל בעיקר אנשים שעשו כבר מעל 150 קילו בדדליפט,אז מנסיון התעקם לכם ?

לא איפה...
אני הייתי עושה 160 סקוואט והוא לא התעקם ואפילו כמעט ולא עשה את הקפיצות בצדדים כשיצאתי מהראק.

• פותח/ת השרשור
ההבדל בין שבסקוואט המוט יכול להיתעקם לא דומה לדדליפט
בדדליפט מרימים מהרצפה מכל המשקל שיש בצדדים הוא יכול להיתעקם כנראה
קיבלתי פה תשובות,אשמח לקבל עוד דעות שקרו לכם מנסיון...

תלוי באיכות המוט

מוט ב 300 שקל לא יחזיק כמו מוט תחרותי של אלייקו ב 4000-5000 שקל

• פותח/ת השרשור
המוט נראה איכותי הוא בצבע זהב ומוט עבה,אני מתכוון כמו שיש לך מוט בצבע כסף ועבה
רק ששלי בצבע זהב,יש הבדל אם המוט בצבעים שונים ?
לא נראלי שהמוט הזה עלה 300 שקל

המוט נראה איכותי הוא בצבע זהב ומוט עבה,אני מתכוון כמו שיש לך מוט בצבע כסף ועבה
רק ששלי בצבע זהב,יש הבדל אם המוט בצבעים שונים ?
לא נראלי שהמוט הזה עלה 300 שקל

הצבע לא משנה אפשר לבקש מהחברה שמייצרת את מוט לצבוע אותו בכמה צבעים .. יש שחורים,כחולים מתכתיים,כסופים,אפורים,זהב .. וזהו נראה לי

150 נדיר שיתעקם, אני פעם שברתי בטרגט את הקצה של אחד המוטות. עשיתי דדליפט עם 200 קילו בערך ולמעלה ופשוט נתתי למוט ליפול, ואז אחד הקצוות נשבר(זה הברגה כזאת).
אבל מצד שני כל המוטות בטארגט שבורים ממילא, ופשוט כל פעם מדביקים אותם מחדש איכשהו..

צריך להרוג אנשים שבמפילים מוטות בלי באמפרים בכוונה.

ההבדל בין שבסקוואט המוט יכול להיתעקם לא דומה לדדליפט
בדדליפט מרימים מהרצפה מכל המשקל שיש בצדדים הוא יכול להיתעקם כנראה
קיבלתי פה תשובות,אשמח לקבל עוד דעות שקרו לכם מנסיון...

מה זה משנה אם זה סקוואט או דדליפט? משקל זה משקל.

בכל אופן, העובי של המוט לא מעיד על איכותו או חוזקו. סוג המתכת שממנה עשוי המוט והטיפול בו בעת הייצור ייקבע את חוזקו, לא פחות ממידותיו.

מסכים עם leftylend ואני רוצה להוסיף שזה כן משנה אם זה דדליפט או סקוואט.
למה?
כי כשאתה עושה סקוואט אז לשני הצדדים של המוט יש יותא מומנט וככה הסיכוי שהם יתעקמו יהיה גדול יותר.

למי שלא הבין, אם תחזיקו מוט בשני הצדדים ואם תחזיקו מוט בדיוק באמצע באיזה מצב המוט יתעקם יותר? באמצע.
אותו עיקרון בדדליפט והסקוואט.

מסכים עם leftylend ואני רוצה להוסיף שזה כן משנה אם זה דדליפט או סקוואט.
למה?
כי כשאתה עושה סקוואט אז לשני הצדדים של המוט יש יותא מומנט וככה הסיכוי שהם יתעקמו יהיה גדול יותר.

למי שלא הבין, אם תחזיקו מוט בשני הצדדים ואם תחזיקו מוט בדיוק באמצע באיזה מצב המוט יתעקם יותר? באמצע.
אותו עיקרון בדדליפט והסקוואט.

בסקוואט המוט מונח על הגב שלך, באיזור השכמות, כך שהמוט לא נשען על נקודה אחת, אלא על משטח שרוחבו בערך כרוחב האחיזה בדדליפט, כך שההסבר שלך לא תקף.

בסקוואט המוט מונח על הגב שלך, באיזור השכמות, כך שהמוט לא נשען על נקודה אחת, אלא על משטח שרוחבו בערך כרוחב האחיזה בדדליפט, כך שההסבר שלך לא תקף.

צודק לא חשבתי על זה..

---------- התגובה התווספה ב 12:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:40 ----------

טוב לפחות הרחבתי את הידע הכללי לאנשים בנושא המכני 😛

נכון, אבל אני די בטוח שלבאונס בסקוואט כן יש השפעה שגורמת לכך שתוכל לעקם את המוט יותר בקלות בדיוק בשלב של תחילת העליה.
אבל זה להתעסק בקקי 🤡

המוטות המסריחים בחד"כ שלי (11 קילו מוט) לא מתעקמים עם 135 קילו דדליפט. למרות שראיתי 2 שהתעקמו אבל זה לא ממני ואין לי מושג כמה משקל זה היה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית