הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההבדל בין הטכניון לבין בראודה

menashe93

משתמש פעיל
552
19
נק' מוניטין:
8,439
552
19
כרגע אני בכיתה י"ב, וחשבתי ללכת על מסלול העתודה, אקדמית או טכנולוגית.
אני עדיין לא סגור על עצמי ב 100% מה אני רוצה ללמוד(הנדסת אלקטרוניקה,חשמל או תעשייה וניהול).
השאלה הגדולה היא האם כדאי לקרוע את התחת בשביל פסיכומטרי גבוה כדי להתקבל לטכניון ואז אולי גם ליפול משם או להסתפק במה שיש וללכת למכללה(ויש מספיק למכללה מפני שהבגרויות עד עכשיו טובות)?
רוב האנשים מחשיבים את הטכניון יותר טוב מבראודה, גם מעסיקים מעדיפים בוגרי טכניון.
הציעו לי 2 מסלולים:
1.לשפר פסיכומטרי וללמוד באוניברסיטה/טכניון 4 שנים תואר ואז 6 בצבא(3 סדיר ו3 קבע), שזו החלטה ל 10 שנים.
2.ללמוד בבראודה שנתיים(הנדסאי,חצי תואר) ולקבל 4 שנים ניסיון בצבא(3 סדיר ו1 קבע),עם שיבוץ טוב. ואז אופציה להשלמה לתואר עם מימון של מחצית מהלימודים.
האם כדאי לשקול את האופציה השנייה? אשמח לקבל ייעוץ בנושא.

איזה מסלול זה הלימודים בבראודה?
אני יודע שפעמי עתידים זה אותו מסלול רק בסמי שמעון, אז בראודה הרבה יותר אטרקטיבית.

אני אומר תשפר פסיכומטרי, אין לך מה להפסיד
כשיהיה לך ציון ביד תראה מה האפשרויות שלך.

• פותח/ת השרשור
יש סיכוי גדול שאני הולך לשפר את הפסיכומטרי, נקווה שהפעם באמת נלמד.
אני גם טיפוס שבדרך כלל לא לומד לבד ופעמי עתידים הציעו לי ללמוד בבראודה עם כיתה. חוץ מזה שבטכניון אני ארגיש "לבד" לעומת המכללה.
די התענייתי בחשמל ואלקטרוניקה, אבל מפני שזה תחום שיש בו הרבה אנשים אני מפחד שתואר בברואדה יחשב לנחות במידה רבה לעומת תואר של הטכניון.

מעסיקים תמיד יעדיפו בוגר אוניברסיטה על פני בוגרי מכללה למשרות של מהנדסים. הרבה משרות למהנדסים דורשות "בוגר אוניברסיטה" כתנאי חובה. מהבחינה הזאת טכניון עדיף.
מהנדסים חברים שלי שסיימו מכללות כולם עובדים - אבל אני חייבת לומר שהשכר של החברים בוגרי האוניברסיטאות גבוה יותר.
מצד שני לסיים אוניברסיטה עם ממוצע נמוך לא שווה כי ממוצע משפיע על האפשרויות שלך לקבל תפקידים בצבא כעתודאי ומן הסתם גם כשתצא לשוק העבודה (ציון זה מדד למיון כשאין לך עדיין ניסיון רלוונטי).
הלימודים בטכניון קשים. קשים בכלל וגם ביחס לאוניברסיטאות אחרות. זה לא בהכרח מצדיק את עצמו כי רמת ההוראה לא משהו ומרצים בורחים משם (לפחות מהפקולטה שאני למדתי בה).
קח בחשבון שהניסיון שלך מהצבא אחרי המסלול השני יהיה ניסיון של הנדסאי. ניסיון אחרי המסלול הראשון יהיה כבר ניסיון של מהנדס.

לדעתי אם יש לך אפשרות כדאי לך לעשות הנדסאי, לשרת, ואז ללכת להשלים תואר באוניברסיטה (תואר הנדסאי מקנה לך פטורים מקורסים במהלך התואר באונ' - אז תוכל להשלים תואר אוניברסיטאי תוך 3 שנים או 3.5 וגם תהיה לך את האפשרות לבחור איפה ללמוד. זה 9 שנים לעומת המסלול הראשון.
המלצה אישית אם תרצה ללמוד הנדסת אלקטרוניקה: בן גוריון (אם זה רלוונטי לך).

תחרוש על פסיכומטרי בכל מקרה. אם אתה לא הולך לחרוש - אל תבזבז בכלל זמן.

מומלץ בחום תואר של אונ'. אבל להיתקע 10 שנים בצבא (אלא אם יש לך שיבוץ טוב שם) זה גם די חרא.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות.
מינימונסטר אז למידה של שנתיים+חתימה של שנה קבע זה לא ביזבוז(חוץ מזה שאני יכול להשלים תוך כדי צבא אבל אז אין מימון)? גם אני חשבתי שכדאי ללכת לזה כדי לקבל רקע מסוים על לימודים אקדמיים. הפחד הגדול שלי זה נשירה מהטכניון.
וכשאהיה מהנדס ללא ניסיון כמהנדס אלא כהנדסאי, תיהיה לזה משמעות כלשהיא בקבלה לעבודה?
אז אחרי הצבא עדיף ללכת ללמוד 3 שנים בלי מימון(אני די בטוח שאין אבל אני אברר) בטכניון מאשר שנתיים עם מימון חלקי(בערך חצי) בבראודה? אני אקבל אחרי השנתיים 78 נקודות זכות, הטכניון יכיר בחצי לפחות?

נערך לאחרונה:
אז מהניסיון שלי:
כשזה מגיע לצבא, הכל מתחיל ונגמר בשיבוץ טוב.

יש אצלנו שני אנשים, האחד בוגר תואר מהנדס מבראודה, שירת כעתודאי, יצא לקצונה וכרגע בן 28 עדיין בצבא. הבחור השני, עשה את המסלול השני, גם הגיע למדור שלנו, שירת כטכנאי, נחפף ע"י המהנדס ועשה את העבודה המדוייקת שלו. השתחרר בגיל 24. נכון, יש לו שנתיים לימודים להשלים, אבל גם 4 שנים של ניסיון מוכח בממר"ם. עם ניסיון צבאי טכנולוגי טוב, זה ממש לא משנה מאיפה סיימת ללמוד, או אם בכלל סיימת.

בקיצור, לך לקרבי. שלא תגיע בטעות לחוש"ן. 😃

תודה על התשובות.
מינימונסטר אז למידה של שנתיים+חתימה של שנה קבע זה לא ביזבוז(חוץ מזה שאני יכול להשלים תוך כדי צבא אבל אז אין מימון)? גם אני חשבתי שכדאי ללכת לזה כדי לקבל רקע מסוים על לימודים אקדמיים. הפחד הגדול שלי זה נשירה מהטכניון.
וכשאהיה מהנדס ללא ניסיון כמהנדס אלא כהנדסאי, תיהיה לזה משמעות כלשהיא בקבלה לעבודה?
אז אחרי הצבא עדיף ללכת ללמוד 3 שנים בלי מימון(אני די בטוח שאין אבל אני אברר) בטכניון מאשר שנתיים עם מימון חלקי(בערך חצי) בבראודה? אני אקבל אחרי השנתיים 78 נקודות זכות, הטכניון יכיר בחצי לפחות?
זה לא בזבוז זמן - ושנה קבע זה לא כזה הרבה.
גם ניסיון כהנדסאי יכול להיות בעל משמעות בקבלה לעבודה - אבל תלוי בתפקיד (לדוגמא - מה ש SystematicChaos אמרה ) ובכל מקרה זה לא דבר חסר תועלת.
אני לא יודעת בדיוק כמה נקודות זכות הנדסאים מקבלים בדיוק - אני חושבת שאתה יכול לבדוק את זה באתר של הטכניון.
לדעתי עדיף לך אחרי הצבא להמשיך בטכניון ולא בבראודה.
אתה גם לא צריך לפחד לנשור או לעבור למקום אחר אם תראה שאתה מתקשה. אני מכירה מישהו שעזב את הטכניון אחרי שנה ראשונה והלך לתל אביב לאותה הפקולטה וסיים עם ציונים טובים - עדיף מלסיים טכניון עם ציון קקה.
אגב מימון:
שכר הלימוד הוא לא כזה גבוה יחסית להוצאות האחרות של סטודנט (שלא גר עם ההורים). אז לדעתי אם אין לך בעיה רצינית של מימון אל תראה בזה שיקול. התואר עצמו ואופי הלימודים הם לדעתי בעלי משמעות רבה יותר מאשר מימון.

הנדסאי זה לא חצי תואר, אתה תאלץ ללמוד כמעט את כל התואר במסגרת מהנדס ולא יכירו לך בהרבה דברים
לגבי להשתחרר מהצבא זה אפשרי אם ממש רוצים מפרים חוזה ככה שזה לא החלטה ל 10 שנים (אתה משלם קנס שחודשיים שלושה באזרחות מחזירים את הקנס)

עדיף אוניברסיטה, ועדיף שאתה רענן עכשיו ולא אחרי שירות קרבי או כל שירות בצבא
אני יכול להגיד לך שבתיכון היה לי ראש ללמוד ואחרי הצבא לא היה לי כח בשיט

תמיד יכול להיות מצב שתתחיל ללמוד ותחתוך באמצע ואחרי הצבא תמרח עם זה

תחשוב מה אתה באמת רוצה ותעשה את זה

ופסיכומטרי תעשה בכל מקרה אם יש לך זמן, זה יחסוך לך בהמשך

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם.
עכשיו אם אני אלך ללמוד שנתיים בבראודה אז לא ארגיש חרטה. קודם הרבה אמרו לי שזה לא מתאים לי ואני יכול להגיע להרבה יותר. מקסימום נסיים בהצטיינות ויהיה קל.. 😃
בכל מקרה פסיכומטרי אני אעשה שוב, ואם אתקבל לאוניברסיטה אני אנסה.

נערך לאחרונה:
תודה רבה לכם.
עכשיו אם אני אלך ללמוד שנתיים בבראודה אז לא ארגיש חרטה. קודם הרבה אמרו לי שזה לא מתאים לי ואני יכול להגיע להרבה יותר. מקסימום נסיים בהצטיינות ויהיה קל.. 😃
בכל מקרה פסיכומטרי אני אעשה שוב, ואם אתקבל לאוניברסיטה אני אנסה.
בהצלחה!
אתה בכל מקרה תוכל לעשות תואר אוניברסיטאי- גם אחרי צבא. ואז תהיה פחות בלחץ שיעיפו אותך מהעתודה ותצטרך להתגייס רגיל. זה לא שאתה מוותר על משהו.

בעקרון אם אתה הולך על ההנדסאי ואתה רואה שאתה אוהב את המקצוע אתה יכול להמשיך ללמוד
ישר (עושה מיונים כמו עתודאי רגיל) ואז מתגייס כמו עתודאי רגיל.

אני עשיתי ככה והמשכתי עוד לא יכול לומר לך כמה זה שווה אבל שתדע שגם זאת אפשרות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בעקרון אם אתה הולך על ההנדסאי ואתה רואה שאתה אוהב את המקצוע אתה יכול להמשיך ללמוד
ישר (עושה מיונים כמו עתודאי רגיל) ואז מתגייס כמו עתודאי רגיל.

אני עשיתי ככה והמשכתי עוד לא יכול לומר לך כמה זה שווה אבל שתדע שגם זאת אפשרות.
איפה עשית הנדסאי? אתה בפעמי עתידים? אם כן, איך הכיתה שם?
הדבר שמפחיד אותי זה שאני לא אוכל להתקבל למקום עבודה מסוים בגלל שאין לי תואר באוניברסיטה אלא במכללה.

איפה עשית הנדסאי? אתה בפעמי עתידים? אם כן, איך הכיתה שם?
הדבר שמפחיד אותי זה שאני לא אוכל להתקבל למקום עבודה מסוים בגלל שאין לי תואר באוניברסיטה אלא במכללה.

אני עשיתי הנדסאי בתיכון שלמדתי בו ואז המשכתי במכון הטכנולוגי בחולון,
זה מסלול אחר כי בפעמי עתידים אתה משלב קורסים של המכללה ביחד עם ההנדסאי.

מבחינת העבודה, אתה יכול לקרוא את זה הרבה באינטרנט, אחרי העבודה הראשונה פחות מסתכלים איפה למדת.
אם השיבוץ נורמלי אז זה יכול להיחשב, אם לא ולא מצליחים לעבור אז תואר שני אמור לעזור..

אין לך מה לחפש בטכניון במסלולים של חשמל, מדמ"ח וכ'ו אלא אם אתה אחד שיודע שהוא מסוגל לכך.

עתודה זה הדבר הכי מטומטם שאפשר לעשות.

עתודה בטכניון...😵

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית