הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות בקשר למגמות בתיכון

• פותח/ת השרשור dny
  • פורסם בתאריך

dny

משתמש פעיל
416
10
נק' מוניטין:
747
416
10
הייתי רוצה לשמוע את הדעות שלכם לגבי בחירת מגמה בתיכון
הינה האופציות:
פיזיקה
הנדסת תוכנה
כימיה
ביולוגיה
מדעי החברה
מדעי כדור הארץ
מוסיקה
ערבית
חינוך גופני
תעשיה וניהול
אומנות
צילום
תיאטרון

אני חשבתי על ביולוגיה + כימיה כי זה מקצועות מדעיים + מקצועות מעניינים.

*יש לי ציונים טובים (87+ חוץ מבגאוגרפיה 79, הקבצות א' אנגלית מתמטיקה עם ציונים של 93 ו-90 בתעודה).

תלמד מה שמעניין אותך. ממליץ לעשות פיזיקה 5 יח"ל.

מצטרף להמלצה על פיזיקה

גם אני בדיוק בהתלבטות הזאת, אנחנו בית ספר "ביולוגי" אז יש לנו ביולוגיה מצוינות(רפואה) 😃
בכ"מ סיפרו לנו שפיזיקה מאוד מתבקש באוניברסיטה וזה יכול לסדר לך כמה דברים בהמשך החיים, כמו כן גם מקצועות מדעיים מביאים בונוסים מכובדים 😃
ד"א לא חילקו אתכם כבר ליחידות במתמטיקה?

תלמד מה שמעניין אותך ומה שקל לך להוציא בו ציון טוב. בסופו של דבר חוץ ממקצועות ההנדסה שיבקשו ממך בגרות בפיזיקה ממה שאני זוכר לשאר המקצועות הממוצע הוא הרלוונטי.

• פותח/ת השרשור
אפשר הסבר למה אתם ממליצים פיזיקה? אני לומד פיזיקה עכשיו וזה נחמד כזה לא יותר, לא ממש מעניין אבל מה שאנחנו לומדים ממש קל (בסך הכל חישוב אנרגיית גובה, תנועה וכל מה שקצור למרחק עצירה/תגובה/בלימה) ואני מניח שהחומר הרבה יותר קשה ואני אצטרך לזכור נוסחאות ארוכות
ת'אמת פשוט פיזיקה מפחיד אותי זה נשמע ממש קשה מה גם עוד לא עשו לנו הרצאה על המגמה :/

GLUBI - אמרו לנו לפי איזה ציונים לאן מתקבלים ביחידות, 85+ זה 5 יחידות אז כנראה שאני ב5 יחידות אם אני אשמור על ציון מעל 80 במחצית הזאת כדי שהממוצע השנתי יהיה לפחות 85

צריך פיזיקה לרוב המסלולים ההנדסיים באוניברסיטאות (ובמכללות היותר רציניות). ופיזיקה תיכונית זה סה"כ הבנה בסיסית של עקרונות פשוטים והצבה בנוסחאות. זה סה"כ מתמטיקה.

תשמע.. אם אתה 5 יח"ל מתמטיקה+אנגלית אני ממליץ לך ללכת למשהו שיהיה לך כיף בו, או משהו שאתה אוהב או מחבב.. אני נגיד הלכתי על ערבית וביולוגיה אצלנו חובה כי זה בצפר חקלאי.
אני אישית אם היה לי לבחור 2 מגמות מהאופציות שלך הייתי הולך על הנדסת תוכנה וערבית או הנדסת תוכנה ותעשייה וניהול.
עדיף שתתרכז ב5 יח"ל מתמטיקה ואנגלית, והמגמה שלך תהיה יותר קלה..

זו דעתי.

פיסיקה זה לא כזה קשה ברמה של 5 יחידות. תאמת אפילו חשבתי לעשות בעתיד תואר בפיסיקה כי זה די מעניין. אני עדיין לא סיימתי את ה 5 יחידות שלי אבל אני יכול לומר לך שאני לומד כרגע בחשמל ואלקטרומגנטיות וזה די מעניין.

אם אתה רואה את עצמך בעתיד לומד או מתעסק במקצועות הנדסיים ו/או מדעיים, תיקח פיזיקה, מתמטיקה ואנגלית 5 יח"ל ותשלב איתם את המקצוע שיהיה לך הכי נוח בו, בלי כאבי ראש.

פיזיקה, כמו שהאחרים המליצו
ואני עשיתי גם מחשבים כי
1. סיימתי עם זה כיתה יא
2. זה מקצוע ממש קל
באמת שאם יש לך קצת ראש בכיוון של מחשבים ותכנות ה5 יחידות האלו זה שטויות
ביולוגיה בתכלס זה כמו מקצוע מילולי, הרבה מלל
כימיה נחשבת הבגרות השניה הכי קשה (אחרי פיסיקה) מבין המורחבים
בכל מקרה, תבחר את מה שמעניין אותך כי להיתקע במורחב שאתה לא סובל זה בלתי נסבל
ועדיף מקצוע לא מדעי עם ציון גבוה ממקצוע מדעי עם ציון גבולי

אני למדתי ביולוגיה כימיה. בדיעבד, חבל שלא למדתי גם פיזיקה.
זה תלוי מה מעניין אותך ומה אתה הולך לעשות בעתיד.
האמת? גם ככה לא זוכרים כלום כשאתה מגיע לאוני' ומשלים שנתיים של תיכון בשעה וחצי.

ביולוגיה או חינוך גופני
בחינוך גופני מלמדים אותך בין היתר על האנטומיה של האדם וגם פיזיולוגיה של המאמץ.
אמנם ממש לא ברמה של אוניברסיטה אבל עדיף מכלום.
בדיעבד אני הייתי הולך על זה.

כימיה לא ממצליץ בכלל אתה תשתעמם מהר מאוד וזה לא כיף כמ שחושבים בהתחלה...

ביולוגיה או חינוך גופני
בחינוך גופני מלמדים אותך בין היתר על האנטומיה של האדם וגם פיזיולוגיה של המאמץ.
אמנם ממש לא ברמה של אוניברסיטה אבל עדיף מכלום.
בדיעבד אני הייתי הולך על זה.

כימיה לא ממצליץ בכלל אתה תשתעמם מהר מאוד וזה לא כיף כמ שחושבים בהתחלה...
אצלי בשיעורים העיוניים בחינוך גופני לומדים: איך אפקת חלבון מנפחת שרירים ואיך שומן הופך לשריר ולהיפך.. אחלה חינוך.

כימיה וביולוגיה.אני עשיתי בנוסף גם ביוטכנלוגיה ולצערי לא היתה אפשרות לפיזיקה גם בנוסף לזה כי זה היה יוצר עומס.
אני רציתי להשלים לבד פיזיקה אחרי הבית ספר אבל לא היתי בטוח שכדאי ושכחתי לגמרי שצריך פיזיקה כדי ללמוד הנדסה בעיקר בטכניון.
אם אתה לא רוצה להיות מהנדס אל תלמד פיזיקה,לך רק על הביולוגיה וכימיה,זה גם ככה ים חומר.
אם אתה רוצה להיות מהנדס או ללמוד בטכניון ולקבל בונוס של 1.3 כמו מתמטיקה אז תלמד גם פיזיקה בנוסף ולא במקום.

• פותח/ת השרשור
אני יותר מתכנן על תחום הרפואה, פיזיקה יעזור לי במשהו שקשור לנושא הזה?
ביולוגיה אני 100% הולך ההתלבטות היא לגבי
כימיה - נשמע ממש מעניין, אני יודע שזה לא רק ניסויים ופיצוצים אבל זה גם מעניין + מתקשר לביולוגיה ורפואה.
פיזיקה - נשמע מפחיד למרות שעכשיו בכיתה ט' אני מוציא במבחנים ציונים בין 90-100 (אנרגיית גובה, תנועה ומרחק עצירה זה הדבר הכי פשוט שיש, אפילו לזכור את הנוסחאות לא צריך כי רושמים לנו אותן במבחן)
הנדסת תכנה - שוב זה נשמע משעמם ומפחיד, לשבת ולהתחיל לתכנת נשמע כמו סיוט בשבילי וזה מלא דברים לזכור בע"פ (לפחות על פי הניסיון שלי ב-HTML למתחילים חחח)

הדעות כאן דיי מחולקות, אז מה אתם חושבים הכי יעזור לי לתחום הרפואה?

אה ומגמת חינון גופני זה לא בטוח יהיה כי זה יפתח רק אם יהיה מספיק אנשים, חוץ מזה אני לא רואה את עצמי מדריך חד"כ בעתיד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית