עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני יודע שהמונח "עצימות" טיפה שונה אצל חברה שמתאמנים כח. אבל תכנית עם עצימות גבוהה כאשר זמן המנוחות הוא יחסית קצר ומשתמשים בטכניקות של forced reps עבודה עד כשל ואולי טיפה סופר סטים יכולה בהחלט להיות פחות משעה ותביא לתוצאות פיצוץ נקודה!!!!עדי, הנקודה שהם מנסים להבהיר היא שכשתגיע למשקלי עבודה באמת גבוהים (בשבילך כמובן כי זה אינדיבידואלי) אז ה-2 דקות האילו לא יספיקו.
אם הם כן יספיקו אז כניראה שלא הגעת למשקלי עבודה הבאמת גבוהים בשבילך.
---------- התגובה התווספה ב 11:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:49 ----------
בגדול, זה ניראה שהחבר'ה פה שופטים אימון עצים על פי כובד ולא מתחשבים בנפח.
אני חושב שיכול להיות אימון עצים בעל נפח רב ואימון עצים בעל נפח קטן.
זה בעל הנפח הקטן כמו SS יכול לעבור את השעה בקלילות בגלל שהנפך קטן והעצימות גבוה ומזה נובעות המנוחות הארוכות.
עם ראית את Blood and guts של דוריאן ייטס אתה תבין למה אני מתכוון. ואי אפשר להגיד שהוא לא עבד כבד.אז תביא דוגמה לתוכנית כזאת.
[עם ראית את Blood and guts של דוריאן ייטס אתה תבין למה אני מתכוון. ואי אפשר להגיד שהוא לא עבד כבד.
המושג עצימות מדבר אך ורק על ה % של המשקל שאתה מרים ביחס ל RM1
כבד לא כבד.. זה לא העניין
יש אנשים בעולם שבישבילם 220 קילו סקוואט [שנחשב מבחינתינו "כבד"] זה משקל די קל למעשה.. ולא מתקרב לסט עצים
אז בגלל שזה "כבד" זה אומר שזה עצים?
לא משנה משמ מה דוריאן הרים וכמה "כבד" זה היה
השאלה כמה כבד זה היה ביחס ל RM1 שלו
חזרות שליליות זה מעבר להגדרת עצימות. ויפה שהחלטת שדווקא משקל 80% מה-1rm שלך זה עצים, כי לפי ההגדרה גם אם אני אעשה אימון של 40 חזרות עם 60 קילו סקוואט ו-10 הנותרות יהיו שליליות (לבד אחי לבד) זה יהיה אחלה אימון עצים.
עוד פםעם השטויות האלה. לא זה לא מה שאמרתי אם אתה עושה 40 חזרות אז אתה ממש לא ב80% מה MR1 שלך הכוונה היא למשקל שאתה יכול לעשות איתו 6-10 חזרות עד לכשל הדגש הוא לעבוד כבד אז אני מבקש לא לבלבל את השכל עם 1000000 חזרות כי זאת לא הכוונה. לעבוד כבד!!!!!!!!!!!!!!! לכשל זה עצימות. ואם אתה רוצה לעבוד רק negatives אחינו אז אתה צריך משקל שהוא לערך 30% מעל MR1 שלך אני חוזר שוב ושלא יהיו פה אי הבנות הדגש הוא לעבוד כבד לכשל.
כי אם אתה עובד על 70% ומגיע לכשל בטווח חזרות הזה אתה לא עובד כבד מספיק ואם אתה עובר את הטווח חזרות הזה אז אתה עובד קל מדי. וחזרות שליליות זאת טקטיקה מעולה להגביר אנטיסיביות לדוגמא אם כבר הגעת לכשל ותסחוט עוד 1-2 חזרות שליליות היה לזה אפקט עבודה מעבר לכשל מגבירה עצימות. אבל לא בכל סט ולא בכל תרגיל מפני שהתגובה הקורטזולית היא גבוהה מעוד עם עובדים עם חזרות שליליות יותר מדי ואז האפקט המתקבל הוא הפוך.אבל למה 80%, למה לא 70%? אם אני אעבוד ככה עם 70% זה לא יהיה עצים? שים לב איך ההגדרה שלך לעצימות מתנדנדת כי אין לך ממש הגדרה טובה לזה. ואני חוזר ואומר, לחזרות שליליות אין שום קשר לאימון עצים.
כי אם אתה עובד על 70% ומגיע לכשל בטווח חזרות הזה אתה לא עובד כבד מספיק ואם אתה עובר את הטווח חזרות הזה אז אתה עובד קל מדי. וחזרות שליליות זאת טקטיקה מעולה להגביר אנטיסיביות לדוגמא אם כבר הגעת לכשל ותסחוט עוד 1-2 חזרות שליליות היה לזה אפקט עבודה מעבר לכשל מגבירה עצימות. אבל לא בכל סט ולא בכל תרגיל מפני שהתגובה הקורטזולית היא גבוהה מעוד עם עובדים עם חזרות שליליות יותר מדי ואז האפקט המתקבל הוא הפוך.
דוגמא לאימון עצים שלקח לי 40 דקות:
HST סוף שבוע 6 אימון מס' 5, עבודה על 95% מ RM5 שבעצם היה 100% לפי חישוב התחלתי של התוכנית, אימון מס' 6 היה כביכול 105% בתרגילים הבאים:
סקווט 2x
סטיף דד-ליפט 1x
לחיצת חזה 2x
מקבילים עם משקל 1x
משיכה באחיזה צרה 2x
בנט אובר רואוז 1x
מיליטרי פרס 2x
הרחקה אופקית בהטיית גו כנגד משקולות 1x
שרגס בסמיט 2x
P.F בסמיט 2x
כפיפת מרפק כנגד מוט בעמידה 2x
לחיצה צרה 2x
סה"כ 20 סטים כאשר את ה4 תרגילים האחרונים אני משלב בסופר סטים שרגס X לחיצה צרה ו כפיפת מרפקים P.F x. אז תגידו בטח, בסופר סטים אתה עייף ולא באמת מגיע לאותו משקל שהיית יכול אילו היית מבצע רגיל, אז העניין הוא שזה ממש לא נכון בשילוב של התרגילים הספציפיים האלה..
הכל לקח 40 דק', המכון היה ריק ולא הייתי צריך לחקות לאף מכשיר..
אתה אולי עובד מספיק כבד בשביל המטרה שלך (היפרטרופיה)
אבל אתה לא עובד עצים, 70-80% זה אימון קל מבחינת עצימות
עדי אני מצטער אבל סטים של 6-10 זה לא ממש עצים(במיוחד הטווח שקרוב יותר ל10 מאשר ל6).
וכל ה Forced reps לא ממש מעניינות אותי, מה שגורם לך לכשל זה החומצות חלב לא המשקל, ולכן אני גם יכול להגיד ש15 חזרות לכשל זה עצים וגם 30 זה עצים, זה לא ממש קביל מבחינתי.
אני באמת חושב שאם תעבוד במשקל כבד (כמובן שכבד זה יחסי לאדם הספציפי) אז אין מצב שתוכל לעשות אימון ב40 דקות (אולי מלבד לאימון של תרגיל אחד וגם בזה אני לא בטוח).
פשוט ההגדרות של בילדרים כעצימות אלו בד"כ הגדרות מעורפלות שכל אחד יכול לפענח בצורה שונה, עצם העובדה הזאת גוררת שהם לא ממש יעילות בתור הגדרות.
הפירוש המילולי ל"עצים" INTENSITY הוא אולי מבלבל, אני באותו אופן יכול להגיד שאם היה לי המון פאמפ ווהזעתי אז היה לי אימון "אינטנסיבי". אני מקווה שאתה רואה פה את הבעיה שלנו, "ריפטואים", אם ההגדרות שלכם "בילדרים".
חמוד שוב אנחנו נכנסים לנושא ההגדרה. עצימות מבחינתי זה עבודה לכשל לא כמה % מ MR 1 אני עובד. 80% מ MR1 עד לכשל מוחלט זה עצים אחושרמורטה.
ושוב חוזרים לאותה נקודת מוצא
אני בטוח שלעשות 8-10 חזרות עד לכשל עם 80% מ RM1 זה קשה, זה סיוט, זה עינוי, זה אימון אינטנסיבי חבל על הזמן!
אבל זה עדיין 80% מ RM1 וזה עדיין 8-10 חזרות... וזה לא ממש עצים
אין שום קשר בין הרגשה סובייקטיבית של האימון/תרגיל לבין עצימות
ואם עובדים לטווח באמת קרוב ל RM5 ועדיין אפשר לנוח 2 דקות ולהכנס לסט נוסף אקרוס..... אז אלו לא באמת שמקלים שקרובים ל RM5