הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם זריקות הטסט משפיעות על החשק המיני?

מצב
השרשור נעול

golan37

משתמש מתחיל
49
0
נק' מוניטין:
0
49
0
שאלה שמאד מעניינת אותי היא האם הטסט משפיע באמת על החשק המיני? ואחרי כמה זמן מהזריקה הראשונה מתחילים להרגיש את זה?
האם זה הבדל ממש קיצוני בחשק בין מצב טבעי למצב עם זריקות טסט?

עדי, הנקודה שהם מנסים להבהיר היא שכשתגיע למשקלי עבודה באמת גבוהים (בשבילך כמובן כי זה אינדיבידואלי) אז ה-2 דקות האילו לא יספיקו.
אם הם כן יספיקו אז כניראה שלא הגעת למשקלי עבודה הבאמת גבוהים בשבילך.

---------- התגובה התווספה ב 11:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:49 ----------

בגדול, זה ניראה שהחבר'ה פה שופטים אימון עצים על פי כובד ולא מתחשבים בנפח.
אני חושב שיכול להיות אימון עצים בעל נפח רב ואימון עצים בעל נפח קטן.
זה בעל הנפח הקטן כמו SS יכול לעבור את השעה בקלילות בגלל שהנפך קטן והעצימות גבוה ומזה נובעות המנוחות הארוכות.
אני יודע שהמונח "עצימות" טיפה שונה אצל חברה שמתאמנים כח. אבל תכנית עם עצימות גבוהה כאשר זמן המנוחות הוא יחסית קצר ומשתמשים בטכניקות של forced reps עבודה עד כשל ואולי טיפה סופר סטים יכולה בהחלט להיות פחות משעה ותביא לתוצאות פיצוץ נקודה!!!!

אז תביא דוגמה לתוכנית כזאת.
עם ראית את Blood and guts של דוריאן ייטס אתה תבין למה אני מתכוון. ואי אפשר להגיד שהוא לא עבד כבד.

[עם ראית את Blood and guts של דוריאן ייטס אתה תבין למה אני מתכוון. ואי אפשר להגיד שהוא לא עבד כבד.[/QUOTE]

נו באמת, איך אתה כול להשוות מתאמן מתחיל וטבעי או מוזרק מבלי לדעת איך ולמה לבנאדם שיש לו בתוך הגוף רשת בתי מרקחת

למתאמן הטבעי והמתחיל הכי טוב להרים כבד להתקדם מאימון לאימון או שבוע לשבוע ולא להתחיל לשחק עם נפחים שונים וסופר סטים

[עם ראית את Blood and guts של דוריאן ייטס אתה תבין למה אני מתכוון. ואי אפשר להגיד שהוא לא עבד כבד.

נו באמת, איך אתה כול להשוות מתאמן מתחיל וטבעי או מוזרק מבלי לדעת איך ולמה לבנאדם שיש לו בתוך הגוף רשת בתי מרקחת

למתאמן הטבעי והמתחיל הכי טוב להרים כבד להתקדם מאימון לאימון או שבוע לשבוע ולא להתחיל לשחק עם נפחים שונים וסופר סטים[/QUOTE]

אני לא דיברתי על מתאמן מתחיל או מתקדם זה לא רלוונטי לדיון בכלל. ושוב הטענה המפגרת הזאת של חומרים או לא זה בכלל אל לעניין על חומרים אתה תגדל בכל תכנית גם עם היא מסריחה השאלה היא עד כמה.

המושג עצימות מדבר אך ורק על ה % של המשקל שאתה מרים ביחס ל RM1

כבד לא כבד.. זה לא העניין

יש אנשים בעולם שבישבילם 220 קילו סקוואט [שנחשב מבחינתינו "כבד"] זה משקל די קל למעשה.. ולא מתקרב לסט עצים
אז בגלל שזה "כבד" זה אומר שזה עצים?

לא משנה משמ מה דוריאן הרים וכמה "כבד" זה היה

השאלה כמה כבד זה היה ביחס ל RM1 שלו

המושג עצימות מדבר אך ורק על ה % של המשקל שאתה מרים ביחס ל RM1

כבד לא כבד.. זה לא העניין

יש אנשים בעולם שבישבילם 220 קילו סקוואט [שנחשב מבחינתינו "כבד"] זה משקל די קל למעשה.. ולא מתקרב לסט עצים
אז בגלל שזה "כבד" זה אומר שזה עצים?

לא משנה משמ מה דוריאן הרים וכמה "כבד" זה היה

השאלה כמה כבד זה היה ביחס ל RM1 שלו

זה לא מה שני קורא עצימות. זה אול עצימות בפווארליפטינג מה שאני קורא עצימות זה עד כמה קרוב לכשל או מעבר לכשל אתה עובד במשקל שהוא 80% מה MR1

חזרות שליליות זה מעבר להגדרת עצימות. ויפה שהחלטת שדווקא משקל 80% מה-1rm שלך זה עצים, כי לפי ההגדרה גם אם אני אעשה אימון של 40 חזרות עם 60 קילו סקוואט ו-10 הנותרות יהיו שליליות (לבד אחי לבד) זה יהיה אחלה אימון עצים.

חזרות שליליות זה מעבר להגדרת עצימות. ויפה שהחלטת שדווקא משקל 80% מה-1rm שלך זה עצים, כי לפי ההגדרה גם אם אני אעשה אימון של 40 חזרות עם 60 קילו סקוואט ו-10 הנותרות יהיו שליליות (לבד אחי לבד) זה יהיה אחלה אימון עצים.

עוד פםעם השטויות האלה. לא זה לא מה שאמרתי אם אתה עושה 40 חזרות אז אתה ממש לא ב80% מה MR1 שלך הכוונה היא למשקל שאתה יכול לעשות איתו 6-10 חזרות עד לכשל הדגש הוא לעבוד כבד אז אני מבקש לא לבלבל את השכל עם 1000000 חזרות כי זאת לא הכוונה. לעבוד כבד!!!!!!!!!!!!!!! לכשל זה עצימות. ואם אתה רוצה לעבוד רק negatives אחינו אז אתה צריך משקל שהוא לערך 30% מעל MR1 שלך אני חוזר שוב ושלא יהיו פה אי הבנות הדגש הוא לעבוד כבד לכשל.

עוד פםעם השטויות האלה. לא זה לא מה שאמרתי אם אתה עושה 40 חזרות אז אתה ממש לא ב80% מה MR1 שלך הכוונה היא למשקל שאתה יכול לעשות איתו 6-10 חזרות עד לכשל הדגש הוא לעבוד כבד אז אני מבקש לא לבלבל את השכל עם 1000000 חזרות כי זאת לא הכוונה. לעבוד כבד!!!!!!!!!!!!!!! לכשל זה עצימות. ואם אתה רוצה לעבוד רק negatives אחינו אז אתה צריך משקל שהוא לערך 30% מעל MR1 שלך אני חוזר שוב ושלא יהיו פה אי הבנות הדגש הוא לעבוד כבד לכשל.

אבל למה 80%, למה לא 70%? אם אני אעבוד ככה עם 70% זה לא יהיה עצים? שים לב איך ההגדרה שלך לעצימות מתנדנדת כי אין לך ממש הגדרה טובה לזה. ואני חוזר ואומר, לחזרות שליליות אין שום קשר לאימון עצים.

אבל למה 80%, למה לא 70%? אם אני אעבוד ככה עם 70% זה לא יהיה עצים? שים לב איך ההגדרה שלך לעצימות מתנדנדת כי אין לך ממש הגדרה טובה לזה. ואני חוזר ואומר, לחזרות שליליות אין שום קשר לאימון עצים.
כי אם אתה עובד על 70% ומגיע לכשל בטווח חזרות הזה אתה לא עובד כבד מספיק ואם אתה עובר את הטווח חזרות הזה אז אתה עובד קל מדי. וחזרות שליליות זאת טקטיקה מעולה להגביר אנטיסיביות לדוגמא אם כבר הגעת לכשל ותסחוט עוד 1-2 חזרות שליליות היה לזה אפקט עבודה מעבר לכשל מגבירה עצימות. אבל לא בכל סט ולא בכל תרגיל מפני שהתגובה הקורטזולית היא גבוהה מעוד עם עובדים עם חזרות שליליות יותר מדי ואז האפקט המתקבל הוא הפוך.

כי אם אתה עובד על 70% ומגיע לכשל בטווח חזרות הזה אתה לא עובד כבד מספיק ואם אתה עובר את הטווח חזרות הזה אז אתה עובד קל מדי. וחזרות שליליות זאת טקטיקה מעולה להגביר אנטיסיביות לדוגמא אם כבר הגעת לכשל ותסחוט עוד 1-2 חזרות שליליות היה לזה אפקט עבודה מעבר לכשל מגבירה עצימות. אבל לא בכל סט ולא בכל תרגיל מפני שהתגובה הקורטזולית היא גבוהה מעוד עם עובדים עם חזרות שליליות יותר מדי ואז האפקט המתקבל הוא הפוך.

אתה אולי עובד מספיק כבד בשביל המטרה שלך (היפרטרופיה)
אבל אתה לא עובד עצים, 70-80% זה אימון קל מבחינת עצימות

עדי אני מצטער אבל סטים של 6-10 זה לא ממש עצים(במיוחד הטווח שקרוב יותר ל10 מאשר ל6).
וכל ה Forced reps לא ממש מעניינות אותי, מה שגורם לך לכשל זה החומצות חלב לא המשקל, ולכן אני גם יכול להגיד ש15 חזרות לכשל זה עצים וגם 30 זה עצים, זה לא ממש קביל מבחינתי.
אני באמת חושב שאם תעבוד במשקל כבד (כמובן שכבד זה יחסי לאדם הספציפי) אז אין מצב שתוכל לעשות אימון ב40 דקות (אולי מלבד לאימון של תרגיל אחד וגם בזה אני לא בטוח).

פשוט ההגדרות של בילדרים כעצימות אלו בד"כ הגדרות מעורפלות שכל אחד יכול לפענח בצורה שונה, עצם העובדה הזאת גוררת שהם לא ממש יעילות בתור הגדרות.
הפירוש המילולי ל"עצים" INTENSITY הוא אולי מבלבל, אני באותו אופן יכול להגיד שאם היה לי המון פאמפ ווהזעתי אז היה לי אימון "אינטנסיבי". אני מקווה שאתה רואה פה את הבעיה שלנו, "ריפטואים", אם ההגדרות שלכם "בילדרים".

דוגמא לאימון עצים שלקח לי 40 דקות:

HST סוף שבוע 6 אימון מס' 5, עבודה על 95% מ RM5 שבעצם היה 100% לפי חישוב התחלתי של התוכנית, אימון מס' 6 היה כביכול 105% בתרגילים הבאים:

סקווט 2x
סטיף דד-ליפט 1x
לחיצת חזה 2x
מקבילים עם משקל 1x
משיכה באחיזה צרה 2x
בנט אובר רואוז 1x
מיליטרי פרס 2x
הרחקה אופקית בהטיית גו כנגד משקולות 1x
שרגס בסמיט 2x
P.F בסמיט 2x
כפיפת מרפק כנגד מוט בעמידה 2x
לחיצה צרה 2x

סה"כ 20 סטים כאשר את ה4 תרגילים האחרונים אני משלב בסופר סטים שרגס X לחיצה צרה ו כפיפת מרפקים P.F x. אז תגידו בטח, בסופר סטים אתה עייף ולא באמת מגיע לאותו משקל שהיית יכול אילו היית מבצע רגיל, אז העניין הוא שזה ממש לא נכון בשילוב של התרגילים הספציפיים האלה..

הכל לקח 40 דק', המכון היה ריק ולא הייתי צריך לחקות לאף מכשיר..

דוגמא לאימון עצים שלקח לי 40 דקות:

HST סוף שבוע 6 אימון מס' 5, עבודה על 95% מ RM5 שבעצם היה 100% לפי חישוב התחלתי של התוכנית, אימון מס' 6 היה כביכול 105% בתרגילים הבאים:

סקווט 2x
סטיף דד-ליפט 1x
לחיצת חזה 2x
מקבילים עם משקל 1x
משיכה באחיזה צרה 2x
בנט אובר רואוז 1x
מיליטרי פרס 2x
הרחקה אופקית בהטיית גו כנגד משקולות 1x
שרגס בסמיט 2x
P.F בסמיט 2x
כפיפת מרפק כנגד מוט בעמידה 2x
לחיצה צרה 2x

סה"כ 20 סטים כאשר את ה4 תרגילים האחרונים אני משלב בסופר סטים שרגס X לחיצה צרה ו כפיפת מרפקים P.F x. אז תגידו בטח, בסופר סטים אתה עייף ולא באמת מגיע לאותו משקל שהיית יכול אילו היית מבצע רגיל, אז העניין הוא שזה ממש לא נכון בשילוב של התרגילים הספציפיים האלה..

הכל לקח 40 דק', המכון היה ריק ולא הייתי צריך לחקות לאף מכשיר..

לא רוצה לזלזל.. באמת שלא
אבל כנראה שה "RM5" לא היה באמת RM5

איפה נכנס עניין החימום לתוכנית פה?
אני מניח שאתה לא ישר ניגש ועושה סט מקסימלי בסקוואט..

Back-Man לא עבדת לRM5 בכל התרגילים אולי בראשון מבחינת כל תנועה (סקוואט, לחיצה, משיכה) ~
ובסופר סט לא משנה מה לא מקסמת את המשקל

שורה תחתונה אולי זה היה אימון יעיל להיפרטרופיה, אינטנסיבי, קשה מאוד
אבל הוא לא היה אימון בעצימות גבוה ובטח שלא יכול לקחת 40 דקות באם נעשה במשקלים שקרובים ל RM5

אני עוד מנסה להבין איפה נכנס חימום לעסק.. מילא לעבור מ סקוואט לSLDL, אבל משם ישר ללכת ל2 סטים בנץ' בלי חימום? הממ.. לא נשמע לי כל כך טוב לטווח הארוך..

אתה אולי עובד מספיק כבד בשביל המטרה שלך (היפרטרופיה)
אבל אתה לא עובד עצים, 70-80% זה אימון קל מבחינת עצימות

חמוד שוב אנחנו נכנסים לנושא ההגדרה. עצימות מבחינתי זה עבודה לכשל לא כמה % מ MR 1 אני עובד. 80% מ MR1 עד לכשל מוחלט זה עצים אחושרמורטה.

עדי אני מצטער אבל סטים של 6-10 זה לא ממש עצים(במיוחד הטווח שקרוב יותר ל10 מאשר ל6).
וכל ה Forced reps לא ממש מעניינות אותי, מה שגורם לך לכשל זה החומצות חלב לא המשקל, ולכן אני גם יכול להגיד ש15 חזרות לכשל זה עצים וגם 30 זה עצים, זה לא ממש קביל מבחינתי.
אני באמת חושב שאם תעבוד במשקל כבד (כמובן שכבד זה יחסי לאדם הספציפי) אז אין מצב שתוכל לעשות אימון ב40 דקות (אולי מלבד לאימון של תרגיל אחד וגם בזה אני לא בטוח).

פשוט ההגדרות של בילדרים כעצימות אלו בד"כ הגדרות מעורפלות שכל אחד יכול לפענח בצורה שונה, עצם העובדה הזאת גוררת שהם לא ממש יעילות בתור הגדרות.
הפירוש המילולי ל"עצים" INTENSITY הוא אולי מבלבל, אני באותו אופן יכול להגיד שאם היה לי המון פאמפ ווהזעתי אז היה לי אימון "אינטנסיבי". אני מקווה שאתה רואה פה את הבעיה שלנו, "ריפטואים", אם ההגדרות שלכם "בילדרים".

אני מצטער להגיד לך אבל אתה מדבר שטויות. הצטברות של חומצת חלב בשריר זה תוצאה של עייפות שריר. ושריפה של גלוקוז. וזה מה שקורה כאשר אתה עובד על טווח חזרות יותר גבוה. עם אתה עובד לכשל מוחלט בתכנית שהיא עם ווליום נמוך (HIT) אתה לא מספיק לבנות את אותה חומצת חלב והכשל הוא כשל שרירי ולא כתוצאה מעייפות. ו forced reps אולי לא מעניין אותך אבל זאת טכניקה מעולה על מנת לגרות גדילה ולגרום לפיצוי יתר. ואני עשיתי תכניות HIT שאימון לא עבר את 50 דקות ואני יכול להגיד שזאת הייתה אחת התכניות הטובות שעשיתי.

חמוד שוב אנחנו נכנסים לנושא ההגדרה. עצימות מבחינתי זה עבודה לכשל לא כמה % מ MR 1 אני עובד. 80% מ MR1 עד לכשל מוחלט זה עצים אחושרמורטה.

ושוב חוזרים לאותה נקודת מוצא

אני בטוח שלעשות 8-10 חזרות עד לכשל עם 80% מ RM1 זה קשה, זה סיוט, זה עינוי, זה אימון אינטנסיבי חבל על הזמן!

אבל זה עדיין 80% מ RM1 וזה עדיין 8-10 חזרות... וזה לא ממש עצים

אין שום קשר בין הרגשה סובייקטיבית של האימון/תרגיל לבין עצימות
ואם עובדים לטווח באמת קרוב ל RM5 ועדיין אפשר לנוח 2 דקות ולהכנס לסט נוסף אקרוס..... אז אלו לא באמת שמקלים שקרובים ל RM5

ושוב חוזרים לאותה נקודת מוצא

אני בטוח שלעשות 8-10 חזרות עד לכשל עם 80% מ RM1 זה קשה, זה סיוט, זה עינוי, זה אימון אינטנסיבי חבל על הזמן!

אבל זה עדיין 80% מ RM1 וזה עדיין 8-10 חזרות... וזה לא ממש עצים

אין שום קשר בין הרגשה סובייקטיבית של האימון/תרגיל לבין עצימות
ואם עובדים לטווח באמת קרוב ל RM5 ועדיין אפשר לנוח 2 דקות ולהכנס לסט נוסף אקרוס..... אז אלו לא באמת שמקלים שקרובים ל RM5

זה עניין של הגדרה. מבחינתי ובבודי בילדנג ההגדרה היא כמה קרוב לכשל אתה עובד ולא כמה % אתה מרים בייחס ל MR1 שלך. אני חושב שהדיון מיצה אתה עצמו ההגדרות הם שונות וזה בסדר אין עם זה שום בעיה.

אין עניין של הגדרה של בידלרים ושל ליפטרים ..

כמו נפח זה כלל העבודה שעשית באימון .... וזה מוסכם..
כך גם עצימות זה % מ RM1

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית