הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

למי שעבר ירפא א'

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
אני עומד לקבל זימון לירפא א' בזמן הקרוב, משאלון 300 והסימולטור אני לא לחוץ, העניין שמטריד אותי זה המתמטיקה.
לאחרונה עשיתי איבחון ואני סובל מבעיה בשם דיסקלקוליה למי שמכיר, מה שזה אומר שבעצם כל הנוסחאות וכל השלבים של שאלות במתמטיקה שלא כפל\חילוק\חיבור\חיסור פשוט לא עושה לי את ה"חריץ" במוח ולא נכנס לראש.

אי לכך ובהתאם לזאת- צריך לשבת ולשנן מתמטיקה לנושאים המוסוימים של שאלוני המתמטיקה של ירפא א. הבעיה שאני לא יודע מה הנושאים.

מישהו שעבר כבר ירפא יכול לתת לי מבט כללי על השאלון? צריך לדעת שטחים\שברים\ שאלות תנועה?

תודה רבה מראש.

לפי מה שזכור לי, יהיה שם את כל מה שהזכרת, רק שאלות תנועה אני לא זוכר. יהיו כל מיני חישובים מתמטיים לא קשים. נוסחאות פשוטת כמו חישוב שטחים יהיו. הסימולציה תשרוף לך את המוח ואז יגיעו כל הצורות והחישובים במחשב. אחרי כל זה שאלון 300 שאתה כבר לא מצליח לשמור על עקביות מרוב עייפות.
ירפא א' זה שטויות. הרוב נופלים בפסיכולוגי-אתה צריך להראות ביטחון בכל צעד שאתה עושה.

• פותח/ת השרשור
אז עיקר ההתכוננות צריך להיות על בעיות תנועה ושטחים כאלו ואחרים?
ד״א- את ירפא א עברת?

לא זכור לי בעיות תנועה, לא נראה לי שהיה.
כן עברתי את ירפא א'-אני לא זוכר בידיוק מה היה, אבל אני יכול לומר לך שחישוב שטחים היה. חלק מהשאלות יהיו כמו בלשכת הגיוס. שוב, זה לא אמור להיות קשה, ידע מאד בסיסי. אני הייתי שם לפני חצי שנה ככה שאני כבר לא זוכר כל פרט, אבל יהיו לך עוד מבחנים שם(יתנו לך תמונה ותצטרך לומר לאן המטוס פונה, מציאת כל מיני נקודות במרחב,סימולטור וכו').
תעשה חיפוש באינטרנט, או תשאל בפורומים אחרים, אולי יש מישהו טרי שכתב על זה.
אה, וחשוב מאד! אל תזלזל במבחן 300, הוא אחרון ובשעה 3-4 אתה כבר מותש אחרי כל המבחנים,נסיעות והשעה המוקדמת שעתעוררת. חבל כי הפסיכולוגית שואלת על שאלות שקשורות לזה. פשוט תעשה הכל ואל תחפף בכלום.

נערך לאחרונה:
ירפא עשיתי לפני המון זמן (נראה לי 2004 משהו כזה) ואני לא זוכר שהיה מתמטיקה יותר מבסיסית ממש, אולי הדברים השתנו מאז...
אם אתה לומד 4-5 יחידות בבית ספר אני לא חושב שאתה צריך להתכונן לזה פשוט אל תזלזל אבל אני לא זוכר הרבה חברים שנפלו בשלב הזה הרוב כמו שמנשה אמר לא עוברים את הפסיכולוג
הפואנטה בירפא זה סינון ראשוני וזה ידע מאד בסיסי וראיה מתמטית מינימלית, משהו שחייב להיות לך אם אתה לומד 4-5 יחידות.

הפסיכולוג משום מה זה השלב הבעיתי (זה והצ'קים הראשונים ) אני פשוט אמרתי לו בשיא הכנות שאני לא רוצה ללכת לקורס טיס והוא שאל אותי למה אמרתי לו שנמאס לי מהמסגרת הצבאית ואני לא מאמין שיהיה לי טוב במקום שאין לך חברים אמיתיים וכולם סכינים בגב (הגעתי מפנמיה צבאית שכולם כמו אחים שלך), הוא שאל אותי עוד כל מיני שאלות הזויות על הילדות שלי (דברים שלקח לי כמה דקות להזכר שהיו בכלל...) וזהו זה היה 4 דקות והוא העביר אותי.

הגיבוש והצ'קים זה השלבים הקשים באמת (יותר נכון הצ'קים) כי כמות החומר שאתה צריך ללמוד לקראת הצ'קים מטורפת (אלה אם כן אתה כמוני ולמדת את הרוב הרבה לפני כי שיחקת סימולטורים וקראת על חוקי טיסה ואוירודינמיקה ומכניקה ועננים וכו) בנוסף לכושר גבוה מאד שצריך שיהיה לך ובנוסף אחרי כל זה לתפעל בצורה כמעט מושלמת טיסות עם מדריך. אני זוכר שהרוב הגדול שהיו בקורס עפו בשלב הזה. אחרי זה נמאס לי וחתמתי ויתור.

ירפא עשיתי לפני המון זמן (נראה לי 2004 משהו כזה) ואני לא זוכר שהיה מתמטיקה יותר מבסיסית ממש, אולי הדברים השתנו מאז...
אם אתה לומד 4-5 יחידות בבית ספר אני לא חושב שאתה צריך להתכונן לזה פשוט אל תזלזל אבל אני לא זוכר הרבה חברים שנפלו בשלב הזה הרוב כמו שמנשה אמר לא עוברים את הפסיכולוג
הפואנטה בירפא זה סינון ראשוני וזה ידע מאד בסיסי וראיה מתמטית מינימלית, משהו שחייב להיות לך אם אתה לומד 4-5 יחידות.

הפסיכולוג משום מה זה השלב הבעיתי (זה והצ'קים הראשונים ) אני פשוט אמרתי לו בשיא הכנות שאני לא רוצה ללכת לקורס טיס והוא שאל אותי למה אמרתי לו שנמאס לי מהמסגרת הצבאית ואני לא מאמין שיהיה לי טוב במקום שאין לך חברים אמיתיים וכולם סכינים בגב (הגעתי מפנמיה צבאית שכולם כמו אחים שלך), הוא שאל אותי עוד כל מיני שאלות הזויות על הילדות שלי (דברים שלקח לי כמה דקות להזכר שהיו בכלל...) וזהו זה היה 4 דקות והוא העביר אותי.

הגיבוש והצ'קים זה השלבים הקשים באמת (יותר נכון הצ'קים) כי כמות החומר שאתה צריך ללמוד לקראת הצ'קים מטורפת (אלה אם כן אתה כמוני ולמדת את הרוב הרבה לפני כי שיחקת סימולטורים וקראת על חוקי טיסה ואוירודינמיקה ומכניקה ועננים וכו) בנוסף לכושר גבוה מאד שצריך שיהיה לך ובנוסף אחרי כל זה לתפעל בצורה כמעט מושלמת טיסות עם מדריך. אני זוכר שהרוב הגדול שהיו בקורס עפו בשלב הזה. אחרי זה נמאס לי וחתמתי ויתור.

לאן בדיוק הגעת בקורס?
לאן המשכת אחרי שפרשת?

חתמתי ויתור לפני הצ'קים השניים אחרי הראשונים אם אני לא טועה זה היה שבוע שבועיים אחרי הראשונים
המשכתי לקורס של מה שלמדתי בפנמיה צבאית (טכני ח"א) שזה מערכות חשמל מסוקים היתי דרג ב' טייסת שרף (אפאצ'י AH-64D) ואז עברתי לינשוף (בלאק הוק - שם היתי צריך לעבור למכונאי מוטס אבל זה לא הסתדר) ואז אחרי איזה חודשיים-שלוש-ארבע נמאס לי ויצאתי מהצבא

• פותח/ת השרשור
זהו שאני ב3 יחידות ונלחם לצאת עם בגרות.
העניין הוא כזה-יש לי דיסקלקוליה אבל חשיבה מתמטית מעולה ממה שהמורים אמרו, התחום החזק אצלי הוא התחום הוורבלי שבו אני ב5% העליוניםלפי האיבחון.אולי כדאי לשאוף למקום אחר שימצא את התחום הוורבלי?*

אין לי מושג מה זה דיסקלקוליה ואני לא יודע במה זה מתבטא ואם זה יכול להקשות עליך מבחינת המבדקים מה גם שאני ממש לא זוכר מה בדיוק בדקו שם כל מה שאני זוכר שזה היה הבנה בסיסית, ואפילו אולי בשבע השנים האחרונות דברים השתנו והבדיקות יותר קשות או משהו...
תשמע גם ככה הירפא זה חובה, תלך תעשה את המקסימום אין לך מה להפסיד. תנסה לחזור קצת על חומר מתמטי בסגנון גאומטריה של המישור וכל מני דברים בסייסים כאלה ותקווה לטוב

• פותח/ת השרשור
מה שזה אומר שבעצם כל הנוסחאות וכל השלבים של שאלות במתמטיקה שלא כפל\חילוק\חיבור\חיסור פשוט לא עושה לי את ה"חריץ" במוח ולא נכנס לראש. (כתבתי בתחילת הפוסט)

תאכלס הבעיה היחידה שלי היא הדרך לקורס, מהרגע של הקורס אני מסודר רצח- חבר של אמא טייס בחיל האוויר, יכול לסדר לי קימבונים כאלה ואחרים

סליחה על הבורות- אבל מה זה צ'קים?

• פותח/ת השרשור
אם כן יש סיכוי גבוהה מאוד שחבר של אמא שלי בחן את הבחור

לא יודע כמה פרוטקציה תעזור לך בקורס, במיוחד בצ'קים שהם מאד מאד מאד נוקשים, אולי כמה טיפים אבל יותר מזה קשה לי להאמין.

שוב יכול להיות שדברים התשנו עברו משהו כמו 6 שנים אחרי הכל...

ויש מצב בסוף עוד תגלה שאתה דלטוניק (עיוורון צבעים חלקי בצבע מסויים) או שטות אחרת.

קיצר קורס טיס בצבא זה הרוב עניין של מזל. אם באמת אתה אוהב את התחום ורוצה ללמוד לטוס אני ממליץ לך לחסוך כסף וללמוד את זה אזרחי. אני יכול להפנות אותך למקום בארץ שאפשר להוציא רשיון וקורסים וכל מני דברים אחרים ותאמין לי זה יותר טוב (לא הוצאתי רשיון בעצמי אבל אני כן מכיר את הפרוצדורה ואולי יעשה את זה מתישהו בעתיד). ככה אתה לא משועבד למערכת הנוראית הזאת ולא עובר את הקשיים המטורפים וחיי יום יום שהם גהנום ומאד רחוקים ממה שמוכרים לאנשים שיש לטייסים רק בשביל להטיס מטוס פעם ב...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
דווקא לי נשמע מעולה להתגייס לחיל האוויר כטייס. כן זה טחינה, זה לימודים קשים, זה עייפות וזה שגרה נוראית אבל לדעתי התועלת גוברת על החסרונות (לפחות בצורה שבה ההורים שלי חינכו אותי)

טוב בהצלחה. מקווה שתעבור את כל המבדקים והגיבוש והכל ותגיע לצ'קים כדי שתראה בעצמך ותוכל להחליט... 😃

אל תשכח תמיד אפשר ללמוד את התחום מחוץ לצבא וזה עולם שלם ומעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית