הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התפוצצות נימים

roihezki

משתמש מתחיל
157
1
נק' מוניטין:
237
157
1
שלום.
אתמול היה לי את האימון השלישי בשבוע של 5X5 כמו כל אימון אחר.
היה אחלה אימון אבל סקוואט קשה מאוד אני חושב שזה היה הRM3 שלי בחזרה האחרונה נלחמתי עם המוט איזה 5 שניות.
בערב הסתכלתי במראה וראיתי נקודות אדומות/סגולות כאלו על הפנים שלי בעיקר מעל העניים.
אבל בכללי על כל הפנים ועל הצוואר והכתפיים קצת.
מחר אני אמור להרים את אותו המשקל ל5 חזרות שלמען האמת אני לא חושב שאני אצליח.
היום בערב אבא שלי ראה את זה והשתגע עלי הוא לא ממש אוהב את העובדה שאני מרים משקולות ולדעתו אני לא מרים יותר מ40 קילו כי הוא חושב שזה הרבה.
אני מתלבט האם לעשות 125*5 או לעשות עוד שבוע כמו השבוע הזה.
מצד אחד אם אני לא עושה 125*5 זה יכול לפגוע לי בהתקדמות וזה די מבאס כי אחרי תקופה שלא התקדמתי ורק עכשיו התחלתי לחזור למסלול אז לצאת מזה זה לא כיף.
מצד שני אם אני כן עושה את האימון אני מסתכן בזה שאולי אכן יהיה לי קשה עם המשקל החדש ושאולי יתפוצצו לי עוד נימים ואז אם אבא שלי רואה את זה תיהיה לי בעיה.
מה לדעתכם כדי לי לעשות והאם יש איזו דרך למנוע התפוצצות נימים/ להסתיר את זה?
תודה ולילה טוב לכולכם.

נערך לאחרונה:
קודם כל התפוצצות נימים זה די שכיח ועובר תוך יומיים-שלושה.
דבר שני - החוק ה"יבש" אומר שאם הצלחת את כל החזרות עם טכניקה טובה, אתה לא שובר את הראש ומעלה. אבל זה הרבה עניין של הרגשה, ורובנו לא הולכים עם הראש בקיר (הגוף לא מכונה).
לך לאימון ותראה איך ילך, אם אתה חושב שצריך לעשות דילואד קטן או להישאר על אותו משקל, סבבה.
אל תדאג לגבי ההתקדמות, היא לא תלך לשום מקום וסקוואט 125 או 122.5 לא יצמיחו לך כנפיים.

בנוסף למה שחיים אמר אני ממליץ לך להעלות סרטון כדי להיות בטוח שאתה לא עושה משהו דפוק.

• פותח/ת השרשור

חזרה ראשונה הברכיים גולשות.
חזרה שנייה טובה.
חזרה שלישית אני דיי נלחם שם עם המשקל והיא לא חלקה כל כך.
אני חושב שאני אחזור ל123 קילו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה מאבד את הכיווץ בגב וגולש עם הברכיים
זה קצת כבד לך כנראה
תנסה להוריד קצת משקל ולעבוד בטכניקה טובה ולעלות לאט לאט

החימום של ה 90 וה108 נראה לי טוב מאד החזרות האחרונות של ה118 נראה לא טוב בכלל
אתה מאבד מתח בגב משמעותית. תמשיך לעבוד על זה ואל תעלה משקל לפני שזה נראה טוב, שלא תפגע.

חכה לדעות של אחרים יכול להיות אני סתם טמבל 😃

• פותח/ת השרשור
חשבתי שב118 השתי חזרות האחרונות לא טובות כל כך.
מה הכוונה בזה שאני מאבד מתח בגב? כאילו איך זה נגרם? ואני חושב שגם אני גולש קצת עם הברכיים לא?

הכוונה באיבוד מתח בגב - שים לב איך אתה עולה ב90 וב103 בהיפ דרייב ובגב מוחזק טוב (קימור של הגב שנוצר מחזה למעלה ותחת החוצה - לא זוכר את המינוח המדעי נראה לי אקסטנשן) וב118 הכל הולך לפח בעליה מהבור... אולי זה נובע מחולשה של הגב העליון כאילו השכמות שלך וכל החלק העליון של הגב צונח לך למטה

זה נראה לי דיי מפחיד לעלות ככה אני מציע לך לעבוד עוד על טכניקה לרדת ל103 ולהתקדם לאט משם כל עוד אין לך את האיבוד מתח בגב (תחשוב על להוציא חזה החוצה למעלה כשאתה יוצא מהבור אולי זה יעזור לך)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית