הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלי נאמנות אין אזרחות

זה יותר מהנה מלקרוא את הטוקבקיות.
Smiley_popcorn.gif

🤡 כי אתה תורם כול כך הרבה לביטחון המדינה. חתיכת מפונק אתה כנראה כבר מורגל שיש לך ביטחון פיזי ולא יודע מה זה לחיות עם פחד מוות יומיומי.
הסוללת דפרים שאיתי עושה מעל ומעבר לביטחון המדינה כול טיפש יכול לראות את זה.

במקומך גם אני הייתי חי בפחד מוות יומיומי. אולי עדיף שתימנע מלקשור שרוכים או לנשום בזמן הקרוב, מי יודע איזה פעולה מסובכת תגרום למוח הפיצפון שלך להתפוצץ מעומס יתר.

ההכשרה שלו+המשכורת הצבאית שלו+התחזוקה שלו עולה הרבה פחות מלשלם לבן אדם מקצועי לעשות את זה.
בן אדם שהוא לוחם מקצועי ממש לא יסתפק ב7 אלף לחודש בלבד נגיד,ירצה הרבה הרבה יותר לחודש.בעוד לוחם בסדיר עושה את זה בשביל 1000 וקצת בחודש.

לקשקש זה קל, להתווכח עם מספרים יותר קשה.

http://www.lbs.co.il/showthread.php?p=250297

יש מה שנקרא בכלכלה "תפוקה שולית". בערך בשבוע השני של קורס בסיסי בכלכלה אפשר לעשות חישוב של עלות פועל אל מול התפוקה השולית שהוא יכול להפיק ולראות האם זה משתלם.
העלות השולית של רוב הצבא היא מזמן שלילית. אתם מוזמנים לחפש את המסקנות שאלכס העלה לכאן באחד השרשורים הקודמים.
ניסוי מחשבתי - מרגע שיש מספיק עמדות מאוישות מול סוריה ומול חמאס, זה אומר שיש הרבה יחידות משועממות. אותם חיילים משועממים שממלאים טבלאות ייאוש יכלו בזמן הזה ללמוד באוניברסיטה, אולי גם להוציא ציונים יותר טובים ממה שהם מוציאים אחרי השירות, בגלל שהמוח שלהם לא התנוון במשך שלוש שנים ואז לתרום למדינה יותר דרך המסים שהם היו משלמים? ואולי המסים שהם משלמים היו יכולים לקנות לנו ציוד יותר מתוחכם, לחסוך עוד משאבים אנושיים וכו' וכו'.

לצערי הרב - אני שירתתי בצבא. בזבוז זמן טוטאלי.

אתה בטוח ששירתת בצה"ל? כי איפה שאני שירתתי היה חוסר סד"כ משמעותי כמו בהרבה יחידות לוחמות. והדבר האחרון שיש לחייל זה זמן חופשי שבו הוא משתעמם וממלא טבלאות ייאוש.
ברור לי שיש מקומות שזה לא ככה, אבל אתה גורם לזה להראות כאילו בזמן שעמדות מאוישות יש איזה מיליון חיילים שלא עושים כלום.

ורווח כלכלי זה לא השיקול היחיד. יש שיקול בטחוני. לא בטוח שצבא מקצועי עדיף על צה"ל מבחינת יכולת מבצעית.

אתה בטוח ששירתת בצה"ל? כי איפה שאני שירתתי היה חוסר סד"כ משמעותי כמו בהרבה יחידות לוחמות. והדבר האחרון שיש לחייל זה זמן חופשי שבו הוא משתעמם וממלא טבלאות ייאוש.
ברור לי שיש מקומות שזה לא ככה, אבל אתה גורם לזה להראות כאילו בזמן שעמדות מאוישות יש איזה מיליון חיילים שלא עושים כלום.

ורווח כלכלי זה לא השיקול היחיד. יש שיקול בטחוני. לא בטוח שצבא מקצועי עדיף על צה"ל מבחינת יכולת מבצעית.

כן, אם אתה מגדיר "עובדים כלליים", "מש"קי ממטרות" ושאר מקצועות פרודוקטיביים כחוסר בסד"כ אז אתה צודק.

כן, אם אתה מגדיר "עובדים כלליים", "מש"קי ממטרות" ושאר מקצועות פרודוקטיביים כחוסר בסד"כ אז אתה צודק.

נו זה לא היה ברור שאני מדבר על המערך הקרבי?
איזה עובד כללי או מש"ק ממטרות מאייש עמדה?

ברור לי לגמרי שחוץ מהמערך הקרבי שאר צה"ל הוא בזיון.

ההכשרה שלו+המשכורת הצבאית שלו+התחזוקה שלו עולה הרבה פחות מלשלם לבן אדם מקצועי לעשות את זה.
בן אדם שהוא לוחם מקצועי ממש לא יסתפק ב7 אלף לחודש בלבד נגיד,ירצה הרבה הרבה יותר לחודש.בעוד לוחם בסדיר עושה את זה בשביל 1000 וקצת בחודש.

אתה טועה כי החישוב הוא לא על אותו חייל בודד שכן יעיל
אלא על אותו אחד שיעיל + 10 שלא יעילים
ואז במקום להעסיק 11 חיילים בהוצאה נמוכה
אתה שוכר איש מקצוע בשכר ממוצע + והוא יעילי יותר או לפחות כמוהם ביחד

אתה לא יודע לחשב את ההוצאות על חייל זה לא רק ה 700 ש"ח
סתם לדוגמא זה 3 שנות עבודה עד גיל הפנסיה שהמשק מפסיד
אם זה מעניין אותך יש הרבה חומר בנושא

יחידות לוחמות הן יחסית יעילות
אתה צריך ראיה כוללת, ככלל הצבא מאוד לא יעיל

ולמה שלא תקבל 5000 ש"ח לחודש על מה שעשית בשירות שלך ?

נו זה לא היה ברור שאני מדבר על המערך הקרבי?
איזה עובד כללי או מש"ק ממטרות מאייש עמדה?

ברור לי לגמרי שחוץ מהמערך הקרבי שאר צה"ל הוא בזיון.

יפה, אז כבר יש התקדמות. אני בטוח שאתה יודע שגם לא מעט יישובים בגוש עציון (שמרתי שם לא מעט) הביאו חברות אבטחה פרטיות כדי למלא את מקומו של צה"ל? אז אולי יש דברים בגו כשאומרים שעדיף שאנשי מקצוע יעשו את העבודה?
אתה מצד שני מציג את זה כאילו להיות קרבי פירושו להיות רמבו ולהיות באקשן כל הזמן....הרי רוב השרות הולך על תורנויות מטבח (שרגע, גם זה, הפלא ופלא, בתהליכי הפרטה) ושירותים...

יחידות לוחמות הן יחסית יעילות
אתה צריך ראיה כוללת, ככלל הצבא מאוד לא יעיל

ולמה שלא תקבל 5000 ש"ח לחודש על מה שעשית בשירות שלך ?

אני לא אלך להיות לוחם בצבא מקצועי גם תמורת 10,00 ש"ח אם תהיה לי אפשרות להיות אזרח חופשי.
בגלל זה אני אומר שצבא כזה יהיה מלא במיץ של הזבל של האנשים.
לעומת המצב עכשיו שצה"ל נהנה מחומר אנושי הכי איכותי שאפשר. הקצינים בצה"ל הם מעולים. והלוחמים גם כן.
אני חושב שיכולה להיות פגיעה בטחונית במצב של צבא מקצועי.
אני לא משוכנע בזה, אבל מצד שני אני גם לא צועק "צריך צבא מקצועי" בכל הזדמנות כי אני מבין שזה מורכב יותר משיקולים כלכליים פרופר.

אני לא אלך להיות לוחם בצבא מקצועי גם תמורת 10,00 ש"ח אם תהיה לי אפשרות להיות אזרח חופשי.
בגלל זה אני אומר שצבא כזה יהיה מלא במיץ של הזבל של האנשים.
לעומת המצב עכשיו שצה"ל נהנה מחומר אנושי הכי איכותי שאפשר. הקצינים בצה"ל הם מעולים. והלוחמים גם כן.
אני חושב שיכולה להיות פגיעה בטחונית במצב של צבא מקצועי.
אני לא משוכנע בזה, אבל מצד שני אני גם לא צועק "צריך צבא מקצועי" בכל הזדמנות כי אני מבין שזה מורכב יותר משיקולים כלכליים פרופר.

בשביל 10,000 ש"ח לא הייתי פוסל את זה לכמה שנים
למשכורת לעבודה ללא השכלה זה שכר גבוה
והרבה אנשים היו מוכנים לעבוד בשכר כזה במדינה
זה יותר גבוה משכר המינימום ומהשכר הממוצע במשק

הקצינים בצהל הם בדיחה. בדיחה עצובה.

החצילים בכמהין הם סגולים. סגולים ומגעילים.

---------- התגובה התווספה ב 01:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:04 ----------

בשביל 10,000 ש"ח לא הייתי פוסל את זה לכמה שנים
למשכורת לעבודה ללא השכלה זה שכר גבוה
והרבה אנשים היו מוכנים לעבוד בשכר כזה במדינה
זה יותר גבוה משכר המינימום ומהשכר הממוצע במשק

בשורה התחתונה,
זה ברור שהתהליך צריך להיות בכיוון של הפרטה וייעול גם מסיבות כלכלית וגם מוסריות.
אבל זה תהליכים שלוקחים שנים על גבי שנים זה לא משהו שעושים תוך יום.
זה דבר כל כך מורכב וסבוך שלקרוא בהתלהמות "לבטל את צה"ל, להקים צבא מקצועי, מדינה פשיסטית" זה הכי טוקבק בוואינט.
נדמה לי שהשינויים לכיוון הזה קורים כל הזמן באופן טבעי וצה"ל כל הזמן הולך ונהיה קטן יותר ויעיל יותר אם מסתכלים במבט לאחור.

סתם לצורך העניין, גם אם צבא העם היה במחיר קרקע וצבא שלא מבוסס על גיוס חובה היה עולה הון תועפות, עדיין למדינה אין שום זכות ליצור צבא כפיפים ולדרוך על זכויות אדם ממניעים מסולפים של "טובת הכלל", לפחות אם אם אנחנו רוצים חברה שעובדת על פי עקרונות מוסריים עקביים. אבל אני מקדים את המאוחר, לא חושב שיש מקום לדבר על מוסר עם אנשים שהלב שלהם מתפרפר, ואתה פאשיסט פר הגדרה כי אתה גר במדינה פאשיסטית.

אין לך מושג מה אני עושה אם כולם היו תורמים כמוני היו לך גבולות הרבה יותר שקטים. סתם כדי שתדע אני כותב לך את זה מרמת הגולן בתור סוללת כוננות על סוריה.
וואי וואי וואי וואי איזה גבר. כמה ביצים. אם אני אלך לרמת הגולן ואתחבר משם לפורום גם אני אהיה כזה גבר?
בטח שאתה יכול ללכת,אתה יכול לעוף מפה לאירופה ושם לנסות לקבל אזרחות או לחיות שם כמו כלב בלי אזרחות,אף אחד לא מחזיק אותך כבול באזיקים במדינה הזו.
עזוב אחי, חשבתי על משהו אחר. אני אבוא לגור בעפולה. איכות החיים באירופה קטנה ליד עפולה.
הוא מועיל פי אלף ממך לפחות.
הצבא מכשיר אנשים ללחימה וברגע שיש מלחמה אז אותם חיילים תוקפים ונלחמים ככה שאתה לא יכול להגיד שהוא לא מועיל לאף אחד ולא עושה כלום.כרגע יש שקט אבל תמיד טוב שיש כוננות.

---------- התגובה התווספה ב 00:12 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:09 ----------

מה קשור באן?
אין להם מה להתערב פה בשיחה כי הם לא עושים צבא,ככה שהם לא מבינים בו שום דבר.
אתה לא תחליט מי יכול להתערב ומי לא.
ועוד הערה גזענית אחת אתה עף מפה.
אני מבין הרבה יותר מהאנשים שמגיבים פה
מבין במה? באיך להיות פראייר?
או באיך להשמע טיפש יותר מתומר?

נערך לאחרונה:
וואי וואי וואי וואי איזה גבר. כמה ביצים. אם אני אלך לרמת הגולן ואתחבר משם לפורום גם אני אהיה כזה גבר?

עזוב אחי, חשבתי על משהו אחר. אני אבוא לגור בעפולה. איכות החיים באירופה קטנה ליד עפולה.

אתה לא תחליט מי יכול להתערב ומי לא.
ועוד הערה גזענית אחת אתה עף מפה.

מבין במה? באיך להיות פראייר?
או באיך להשמע טיפש יותר מתומר?

אז תסבול בשקט אם אתה יודע רק לבכות שרע פה ולא עושה שום דבר עם זה.
בטח שאני יכול להחליט,אין להם מה להתערב בנושא שלא קשור אליהם.
זה כמו שאני לא אתערב בנושאים של קשורים אליי כמו במהפכה במצרים או לוב.

מבין בזה שאני עושה את שלי ולא בכיין ואפס כמו האנשים שמעדיפים לברוח מהצבא כי הם לוזרים.
ואני הרבה יותר חכם ממך זה בטוח,אם היית כזה חכם היית עף מפה במקום לסבול בכוח..

אז זהו, שאתה לא. כל אחד יכול להגיד מה שבא לו. כמו שאני יכול להגיד שאתה גאון ולכן אני מניח שאתה חי בעפולה מתוך בחירה (נבונה).

אז זהו, שאתה לא. כל אחד יכול להגיד מה שבא לו. כמו שאני יכול להגיד שאתה גאון ולכן אני מניח שאתה חי בעפולה מתוך בחירה (נבונה).

חוץ מזה אני לא גזען כלפי ערבים,עבדתי עם הרבה ערבים והם אחלה אנשים אבל בכל מה שקשור לצבא אף פעם לא דיברתי איתם כי אין להם קשר לזה.

בלי קשר לציניות שלך,אני חי דווקא בעפולה כי פה קיבלנו לפני 8 שנים עמידר אבל עוד 8 חודש בעזרת השם אני עובר לחיפה לאיפה שבאמת יהיה לי אחלה כי זאת העיר האהובה עליי וגם כי הטכניון שם.

ושאלה בלי קשר,תגידי לי איזה מקצוע אתה לומד ואיזה תואר?ראשון שני?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית