הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יתרונות\חסרות של סקוואט להרבה חזרות לעומת למעט חזרות

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
חזרתי לעשות סקוואט בזמן האחרון, במקום לעשות 5 חזרות כמו שמקובל פה בפורום אני עושה ל15 חזרות. מכיוון שאני יותר מכוון לסיבולת שריר ברגליים מאשר לכוח\גודל.
הייתי שמח לדעת מה היתרונות\חסרונות של סקוואט להרבה חזרות לעומת סקוואט של מעט חזרות- אולי בעצם כדאי שאני אחזור לסקוואטים כבדים?

תודה רבה

אתה עייף בחזרות האחרונות ויכול להפצע
אתה מאבד כח אם אתה לא עובד עצים

אתה יכול לשלב הרבה חזרות עם מעט חזרות

נטייה הרבה יותר גדולה לבצע GM מתקשר אולי למה שאלכס אמר. עבדתי ככה בHST בבלוק הראשון

אישית אחרי הבלוק של ה15 חזרות בHST הרגשתי בסטים הכבדים יותר של ה10 ובמיוחד ב5 יכולת יותר טובה לנשום בסקוואט, שזה חלק די חשוב. יש בזה יעילות מסוימת אם אתה מכניס את זה לרוטינה שלך, אבל אני לא רואה הרבה תועלת מזה שזה ישאר בתור סטים קבועים של עבודה.

• פותח/ת השרשור
שוב- המטרה שלי באימוני רגליים היא לא לבנות רגליים עצומות שיריצו סקוואטים של 140 קילו ל5 כי את זה עברתי כבר, המטרה של עכשיו זה רגליים שיחזיקו לדוגמא 100 קילו ל15 חזרות +ריצת 2000 בפחות מ7 דקות. הבעיה היא שבסקוואטים כבדים מאוד קשה ואולי אפילו בלתי אפשרי להתאושש אחרי אימון כ"כ עצים לספרינטים וריצות ארוכות.
אולי אני טועה- ואם כן אני אשמח אם מישהו יתן לי רעיון איך לשלב גם עבודה לרגליים וגם ריצות ביום שאחרי האימון אנאירובי.

אלכס- אם אני זוכר נכון אתה עוסק בריצות? אם כן תוכל לתת לי טיפים בעניין?

שוב- המטרה שלי באימוני רגליים היא לא לבנות רגליים עצומות שיריצו סקוואטים של 140 קילו ל5 כי את זה עברתי כבר, המטרה של עכשיו זה רגליים שיחזיקו לדוגמא 100 קילו ל15 חזרות +ריצת 2000 בפחות מ7 דקות. הבעיה היא שבסקוואטים כבדים מאוד קשה ואולי אפילו בלתי אפשרי להתאושש אחרי אימון כ"כ עצים לספרינטים וריצות ארוכות.
אולי אני טועה- ואם כן אני אשמח אם מישהו יתן לי רעיון איך לשלב גם עבודה לרגליים וגם ריצות ביום שאחרי האימון אנאירובי.

אלכס- אם אני זוכר נכון אתה עוסק בריצות? אם כן תוכל לתת לי טיפים בעניין?

אם אתה מתאמן לצבא אז תעשה את האימונים הספציפיים של הגיבוש, ספרינטים עם משקל עליך למשל או כל מה שאתה רוצה להשתפר בו.
סקוואט לחזרות גבוהות ממש לא רעיון טוב במיוחד אם אמרת שהייתה לך פציעה בברך.

• פותח/ת השרשור
חשבתי להמיר את הסקוואט בלאנג'ים שזה כמו "הליכה" עם משקל ולהוסיף לזה ריצות.

כנראה שאני בהתחלה אעשה ספרינטים בעליה ורק כחודשיים לפני הגיבושים אני אתחיל עם משקל. או שכדאי שאני פשוט אעשה סקוואט רגיל ל8 חזרות ונגמור את הסיפור?

לדעתי ב3 חודשים אפשר להכנס לכושר ממש טוב , לעומת זאת כח לוקח יותר זמן לבנות

אני הייתי עובד כח עצים כמה שמתאפשר לך ו3 חודשים לפני הגיבוש מתחיל לדלל באימוני כח ומקדיש זמן לאימונים ספציפיים למה שאתה מחפש, כמו שעידן כתב לך באחד מהשרשורים + כל הדברים שנדרשים בגיבוש ספציפית + תחזוקה לSHINS (נראה לי שעוד מעט יצא על זה מאמר) - לא עובר 4 אימונים בשבוע בכל מקרה

• פותח/ת השרשור
תחשוב על זה ככה, אני מכוון ליחידות המובחרות ביותר בצהל (מטכל ושייטת). אם אתה אומר שב3 חודשים אני יכול להגיע לכושר ממש טוב- תחשוב לאיזה רמה אני אגיע ב6 חודשים של אימונים.
כיום אני עובד עם אימוני כח, הגעתי לרמה טובה יחסית בפלג גוף עליון(בנצ' 115, חתירה 100,פרס 70,מתח+25 מקבילים+30) ובפלג גוף תחתון אני יכול תוך חודש להגיע ל120-130 סקוואט ללא בעיה (בשיא עשיתי 140).
העניין הוא כזה- הכושר האירובי שלי בקאנטים. ממש בקאנטים. אני אצטרך יותר מ3 חודשים לדעתי.

בכל מקרה- יש לך אולי פייסבוק\מסנ'\אימייל שנוכל לדבר שם?

כושר אירובי יחסית טוב נבנה די מהר (גם אם אתה בינוני , מבחינתי בינוני= לא מסוגל לרוץ 4 ק"מ ב20 דק' על הליכון בחד"כ)

אני גם לא אוהב את הרעיון של להשקיע במשהו אחד כ"כ הרבה זמן , במיוחד אם זאת עבודה אירובית , אתה עלול להגיע לגיבושים בכושר טוב אבל להיות די חלש

שלחתי לך ה"פ

לפי המצב הנתון שלך הייתי עובר ל2 אימונים קלים של כוח לשימור המצב הקיים ומשקיע הרבה בריצות.

טכניקה בעיקר
אבל חוץ מזה, זה למטרות שונות

מי שרוצה כוח ברור שיעשה 5 חזרות
מי שרוצה סיבולת - 15 חזרות

תחשוב על זה ככה, אני מכוון ליחידות המובחרות ביותר בצהל (מטכל ושייטת). אם אתה אומר שב3 חודשים אני יכול להגיע לכושר ממש טוב- תחשוב לאיזה רמה אני אגיע ב6 חודשים של אימונים.
כיום אני עובד עם אימוני כח, הגעתי לרמה טובה יחסית בפלג גוף עליון(בנצ' 115, חתירה 100,פרס 70,מתח+25 מקבילים+30) ובפלג גוף תחתון אני יכול תוך חודש להגיע ל120-130 סקוואט ללא בעיה (בשיא עשיתי 140).
העניין הוא כזה- הכושר האירובי שלי בקאנטים. ממש בקאנטים. אני אצטרך יותר מ3 חודשים לדעתי.

בכל מקרה- יש לך אולי פייסבוק\מסנ'\אימייל שנוכל לדבר שם?

שמע מניסיון של חבר ואני הייתי בתקופה שהיו הרבה פחות חוקים מהיום לפני 2005. הגיבוש למטכל לא כזה מטורף לעומת זאת השייטת זה פתיחת שושנה לא מהעולם הזה. רצים בתוךהמים עם אלונקות וכל מה שתרצה. בזמני היה מסע 4 2 מסעי 8 ולקינוח 16.

א' הוא חזק די והותר בשביל כל גיבוש מכל סוג שהוא, 90% מהאנשים שם אם לא כולם הולכים להיות חלשים פיזית ממך בהרבה, כולל מעבירי הגיבוש.
ב' בקרוספיט עושים טונה של חזרות בסקוואט, אני לא מבין מה השוק מ-15 חזרות..
ג' ב-3 חודשים אפשר להכנס לכושר אירובי סבבה לגמרי, לא שיא אבל מעולה. הבעיה היותר גדולה בגיבוש אבל זה החוזק המנטאלי לעמוד במאמצים אירוביים שמוציאים לך את הנשמה. כל מקרה לגופו, אבל בעקרון 3 חודשים זה נאדה לחוזק מנטאלי.
ד' ההכנה הטובה ביותר שתוכל לרכוש היא להצתרף לקבוצת כושר קרבי או קרוספיט.
בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
גל, לצערי אין קבוצת כושר קרבי פה באיזור. עד שאני אסתדר על רישיון אני צריך להסתפק עם מה שיש.
הכוח הוא לא הפקטור שמדאיג אותי, אני בספק אם יהיו אנשים יותר חזקים ממני שם. אבל העניין האירובי הוא העניין החשוב יותר בגיבושים.
הבעיה היא שאם אני אמשיך כוח אני אעלה במשקל גוף=קושי בפיתוח מהירות. יהיה קשה להגיע ל2000 ב7 דקות על 85-88 קילו לא?

בכל מקרה כשאני אקבל את המדרסים+אתחיל עם טיפול טרופתי לדלקת בגיד אכילס אני אחזור לרוץ כמו שצריך. (ד"א- איזה דברים אפשר לקחת בשביל לטפל בדלקות?)

נערך לאחרונה:
בזמנו שעשיתי גיבוש שייטת הורדתי את האימוני כוח מ3-4 פעמים בשבוע לפעמיים, למשל- ביום ראשון וביום רביעי/חמישי כשהעצימות לא הייתה בשמיים כשבין לבין הייית עושה אימון אחד שהוא ספרינטים (כמו שיש בפורטל מאמר של אלכס אני חושב על הספרינטים), עוד אימון שהוא ריצה בקצב בינוני/גבוהה לאורך זמן (משהו כמו 30-45 דקות לפחות) ועוד אימון שהייתי עושה לפני/אחרי בצפר- הייתי רץ בים אם תיק שהיה מלא בבקבוקי מים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית