הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט עם הגבהה

מאי 5457ו65

משתמש מתחיל
64
3
נק' מוניטין:
2
64
3
מה בעצם ההבדל בין סקואט רגיל , לסקאוט אם הגבהה ?
שאני שם פלטה של 20 קילו ועושה את התרגיל אני מרגיש שאני מצליח לרדת עמוק יותר
@OA

יש ירידה עמוקה יותר בסקוואט עם הגבהה בגלל שזה מפצה על חוסר גמישות של הקרסול. יש גם עבודה חזקה יותר (כביכול) על ה-4 ראשי (קדימה של הירך)

אם יורדים עמוק מספיק בסקוואט ההגבהה מיותרת. זה נועד למקרים יחסית ספציפיים

הגסטרוקנמיוס (תאומים) חוצה 2 מפרקים - עקב וברך. כשאתה עושה סקוואט עם הגבהה יש פחות טווח תנועה בעקב, וכתוצאה מכך התאומים פחות נמתח מהצד של העקב, ואז יכול להימתח יותר מהצד של הברך. כדי להישאר יציב, בהנחה והמוט ממוקם באותה נקודה על הגב, זה גורם לברכיים לנוע קצת יותר קדימה, יותר טווח תנועה בברך, וטורסו קצת יותר אנכי.

באופן כללי שאני בלי הגבהה אני מרגיש כאילו הישבן עובד יותר חזק והוא יותר גודל
עם הגבהה - יש יותר טווח תנועה בברך, ופחות באגן (כי הטורסו יותר אנכי). לכן פושטי הברך (קוואדס) עובדים יותר קשה ביחס לבלי הגבהה, ובאופן דומה פושטי האגן (בעיקר הגלוטס בסקוואט) עובדים פחות קשה ביחס לסקוואט רגיל.

לגבי הסרטון -
זה נראה שיש לך butt wink בתחתית. בנוסף העקבים שלך קצת מתרוממים במהלך התנועה, זה אומר שאתה דוחף מהחלק הקדמי של כף הרגל. תשתדל לדחוף יותר מהמרכז\עקב. הייתי עוצר יותר גבוה מזה כדי לעזור למנוע את ה- wink, ואם אתה רוצה להעמיק את הטווח תנועה תעבוד על מוביליות של ההמסטריג, תאומים, גלוטס (ואולי גם זוקפי גב).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הגסטרוקנמיוס (תאומים) חוצה 2 מפרקים - עקב וברך. כשאתה עושה סקוואט עם הגבהה יש פחות טווח תנועה בעקב, וכתוצאה מכך התאומים פחות נמתח מהצד של העקב, ואז יכול להימתח יותר מהצד של הברך. כדי להישאר יציב, בהנחה והמוט ממוקם באותה נקודה על הגב, זה גורם לברכיים לנוע קצת יותר קדימה, יותר טווח תנועה בברך, וטורסו קצת יותר אנכי.

עם הגבהה - יש יותר טווח תנועה בברך, ופחות באגן (כי הטורסו יותר אנכי). לכן פושטי הברך (קוואדס) עובדים יותר קשה ביחס לבלי הגבהה, ובאופן דומה פושטי האגן (בעיקר הגלוטס בסקוואט) עובדים פחות קשה ביחס לסקוואט רגיל.

לגבי הסרטון -
זה נראה שיש לך butt wink בתחתית. בנוסף העקבים שלך קצת מתרוממים במהלך התנועה, זה אומר שאתה דוחף מהחלק הקדמי של כף הרגל. תשתדל לדחוף יותר מהמרכז\עקב. הייתי עוצר יותר גבוה מזה כדי לעזור למנוע את ה- wink, ואם אתה רוצה להעמיק את הטווח תנועה תעבוד על מוביליות של ההמסטריג, תאומים, גלוטס (ואולי גם זוקפי גב).

קישור לצפייה: https://youtube.com/shorts/ZpbkCGMTajQ?si=E12OIoJ316RjLw5H

סרטון אם הגבהה.
שאני עושה בלי הגבהה תמיד יוצא butt wink , ושאני אם הגבהה לא יוצא
בגלל זה אני שואל אולי עדיף לעשות רק אם הגבהה

אם כבר אתה עושה הגבהה תדאג שהיא תהיה מדוייקת, זהה בין שתי הרגליים ושאתה יכול לשחזר אותה במדויק מאימון לאימון (לדוגמא נעליים עם הגבהה או משטח יציב עם זווית).

שאני עושה בלי הגבהה תמיד יוצא butt wink , ושאני אם הגבהה לא יוצא
שוב, בעיית גמישות. בינתיים תעשה סקוואט רגיל פחות עמוק ובמקביל תעבוד על גמישות.
והאמת שלא יקרה אסון אם תישאר עם סקוואט עד מקביל (או מעט לשבור מקביל) במקום deep squat.

• פותח/ת השרשור
אם כבר אתה עושה הגבהה תדאג שהיא תהיה מדוייקת, זהה בין שתי הרגליים ושאתה יכול לשחזר אותה במדויק מאימון לאימון (לדוגמא נעליים עם הגבהה או משטח יציב עם זווית).

שוב, בעיית גמישות. בינתיים תעשה סקוואט רגיל פחות עמוק ובמקביל תעבוד על גמישות.
והאמת שלא יקרה אסון אם תישאר עם סקוואט עד מקביל (או מעט לשבור מקביל) במקום deep squat.
מה בעצם ההבדל שיורדים עמוק יותר מהמקביל?

בראשון נראה שאתה יורד מספיק עמוק לדעתי, פשוט תעשה יותר חימום ותעשה קצת תרגילי גמישות ותוכל להסתדר בלי הגבהה.
בכללי אם אתה מתכנן לעשות הגבהה תמיד אז לך על נעלי סקוואט הן לא עולות הרבה.
תנסה גם לא לרכון קדימה ופשוט לרדת בקו ישר. יש פה עניין של אנטומיה אז אולי תצטרך לשנות טיפה את הטכניקה. לעשות סקוואט עם עצירה למטה גם יעזור לך.

מה בעצם ההבדל בין סקואט רגיל , לסקאוט אם הגבהה ?
שאני שם פלטה של 20 קילו ועושה את התרגיל אני מרגיש שאני מצליח לרדת עמוק יותר
@OA
עם הגבהה בעקב תוכל ליצור פשיטה גדולה יותר בברך וקצת יותר עומס על הקוואדס.
כמו שמייק ציין אין צורך באמת למי שאין לו בעיית גמישות.

בכללי הסקוואט שלך נראה בסדר גמור ואין בעיתיות מהותית עם באט-וינק כל עוד אין כאב.

סתם זורק פה עוד דעה, יש תרגילים טובים יותר מסקוואט חופשי לשיפור הקוואדס.
בהצלחה

מה בעצם ההבדל שיורדים עמוק יותר מהמקביל?
אתה מתכוון למה יותר עומק יכול לגרום ל- butt wink?
זה לא בהכרח קורה במקביל, אלא תלוי בגמישות והמיומנות של המתאמן הספציפי. ההמסטרינג חוצה את מפרק הירך, מחובר לאגן. אם ההמסטרינג לא מספיק גמיש, כשאתה יורד בסקוואט האגן יימשך לסיבוב אחורי ואז האגן גם ימשוך איתו ביחד את החוליות התחתונות של הגב התחתון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית