הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים-הנדסת תוכנה או מדמ"ח

DropDead

משתמש פעיל
454
85
נק' מוניטין:
711
454
85
אהלן אנשים,
אז אני כבר התחלתי לפשפש ולנסות להבין מה אני רוצה ללמוד ודי ברור לי שהכיוון זה תוכנה.
אני יודע שיש פורמים ומידע באינטרנט, אבל לא באמת הצלחתי להבין מה ההבדל בין הנדסת תוכנה למדמ"ח (חוץ משנה נוספת ללימודים), ומה יותר כדאי ?
בגלל שיש פה לא מעט אקדמאים וכאלה שלמדו\לומדים את התחום חשבתי שפה אני אוכל למצוא תשובה.

תודה לכל העוזרים.

מה עם הורדת שנתון או קטלוג לימודים? כל אוניברסיטה ורוב המכללות המובילות מציעות קטלוגים מפורטים ומושקעים עם הסברים לגבי כל מסלול. בטכניון מפרטים במפורש מה ההבדל בין תכנה למדעי המחשב כללי. כאחד ששואף ללמוד בתחום הזה אתה אמור להיות מסוגל לחפש בעצמך אחר המידע שאתה צריך.

בטכניון הפקולטה למדעי המחשב מציעה מסלול כללי של מדעי המחשב, תכנה, מערכות מידע, הנדסת מחשבים, ועוד. מדעי המחשב הוא מסלול כללי שיש לך בו חופש בחירה בשרשורים השונים של קורסים בתחומים שונים במדעי המחשב, אתה יכול לכוון לשרשורי קורסים כמו המסלולים האחרים או ללמוד מה שבא לך. בתכנה אין לך חופש בחירה דומה ורוב הקורסים קשורים לפיתוח מערכות תכנה גדולות וכ'ו. הנדסת מחשב הוא מסלול במשותף עם חשמל והוא כולל התעסקות עם חומרה ותכנה ביחד.

עדיין לא שמעתי סיבה טובה ללימוד הנדסת תוכנה, לא מבחינה מקצועית או אקדמאית.
אתה עושה עוד שנה במקום ללמוד לתואר שני או לעבוד, חלק גדול מהקורסים הם קורסים של מערכות מידע ואישית הם נראים לי נורא משעממים.

אז מעניין מה תגיד על זה שאני עושה תואר כפול בתכנה ומתמטיקה שימושית 😛

אז מעניין מה תגיד על זה שאני עושה תואר כפול בתכנה ומתמטיקה שימושית 😛

לא מבין את תוכנה, מתמטיקה אני מעריך שבשביל העניין.
ותואר כפול זה הדבר הכי מפגר שמישהוא יכול לעשות, אם אתה שנה ראשונה או שניה
הייתי ממליץ לך לפרוש לפני שזה יהיה מאוחר מידי.

תשמע, בבראודה גם ככה אין מדמ"ח, יש תכנה. המתמטיקה גם בשביל העניין וגם בגלל שכל הקורסים המתמטיים הם כמובן של מתמטיקה שימושית ומדובר בקורסים של קבוצות קטנות (10 איש) ולימוד וטיפול אישי מהמרצים והסגל. בנתיים לדעתי אני רק מרוויח, גם ככה אין הבדל ברמה בין הקורסים המתמטיים של תכנה ושל מתמטיקה כאן.

לדעתך לחתוך למתמטיקה, לסיים תוך 3 שנים את התואר ולהתחיל תואר שני במדעי המחשב הוא כדאי יותר מכפול ואח"כ שני באחד מהם?

תשמע, בבראודה גם ככה אין מדמ"ח, יש תכנה. המתמטיקה גם בשביל העניין וגם בגלל שכל הקורסים המתמטיים הם כמובן של מתמטיקה שימושית ומדובר בקורסים של קבוצות קטנות (10 איש) ולימוד וטיפול אישי מהמרצים והסגל. בנתיים לדעתי אני רק מרוויח, גם ככה אין הבדל ברמה בין הקורסים המתמטיים של תכנה ושל מתמטיקה כאן.

לדעתך לחתוך למתמטיקה, לסיים תוך 3 שנים את התואר ולהתחיל תואר שני במדעי המחשב הוא כדאי יותר מכפול ואח"כ שני באחד מהם?

תלוי במה שאתה אוהב, אני אוהב יותר מדעי מחשב ולכן כימיה זה בעיקר מציק.
אם מתמטיקה זה יותר נחמד לך, אז אין סיבה שתפרוש.
אם המטרה זה מדמ"ח באקדמיה, אז יש תחומים שמתמטיקה ברמה קצת יותר גבוהה(ממה שמקבלים במדמ"ח) יכול לעזור.
אם אתה לא נהנה מהמתמטיקה הייתי חותך.

המטרה שלי היא תואר שני במדמ"ח או השתלבות טובה בתעשית פיתוח התכנה, מה שיבוא ראשון בצורה טובה יותר.

אישית אני אוהב מתמטיקה יותר ממדמ"ח למרות שאין הפרש גדול בינהם. כרגע אני לא העמקתי מספיק כדי לבסס הערכה לתחם כלשהו אז אני מדבר על ההנאה שלי מהתחומים עד כה.

כרגע אני עושה את הכפול כי זה פשוט נוח יותר, הרבה יותר. השאלה היא אם זה יהיה דומה מבחינת התעשיה להשיג תואר שני במדמ"ח עם תואר ראשון במתמטיקה לאותו הדבר, אבל עם תואר ראשון במדמ"ח. אם אין הבדל, אז כדאי יותר ללכת על 3 שנים מתמטיקה ואז שנתיים תואר שני מדמ"ח, במקום 5 שנים תואר ראשון כפול. או שלא? 😵

אצלנו המרצים, הדיקן והיועצים משוחדים ואי אפשר ממש להתייעץ איתם בנושא. וגם לא נראה לי שהם מבינים כל כך לגבי מה שרלוונטי לתעשייה ומה שלא.

המטרה שלי היא תואר שני במדמ"ח או התשלבות טובה בתעשית פיתוח התכנה, מה שיבוא ראשון בצורה טובה יותר.

אישית אני אוהב מתמטיקה יותר ממדמ"ח למרות שאין הפרש גדול בינהם.

כרגע אני עושה את הכפול כי זה פשוט נוח יותר, הרבה יותר. השאלה היא אם זה יהיה דומה מבחינת התעשיה להשיג תואר שני במדמ"ח עם תואר ראשון במתמטיקה לאותו הדבר, אבל עם תואר ראשון במדמ"ח. אם אין הבדל, אז כדאי יותר ללכת על 3 שנים מתמטיקה ואז שנתיים תואר שני מדמ"ח, במקום 5 שנים תואר ראשון כפול. או שלא? 😵

אצלנו המרצים, הדיקן והיועצים משוחדים ואי אפשר ממש להתייעץ איתם בנושא. וגם לא נראה לי שהם מבינים כל כך לגבי מה שרלוונטי לתעשייה ומה שלא.

אצלנו זה 4 שנים, 5 זה באמת מוגזם.
לתעשייה לא צריך תואר כפול ולא צריך תואר שני(ל99% מהמשרות).
הדבר הכי חשוב זה לעבוד תוך כדי התואר, מה שהרווחתי תוך כדי העבודה
לא הייתי לומד בחיים באוניבסיטה גם בעוד 10 שנים.
תעשה את השיקולים שלך, בסופו של דבר אף בחירה היא לא גורלית...

לא אמרתי או חשבתי שצריך תואר כפול לתעשייה, אמרתי שתואר שני היא מטרה ראשונה שלי בסדר העדיפויות שיכול להשתנות אם אשתלב במשהו טוב בתעשיה לפני זה.

ואני מנסה לשקול את העניין, אבל אין לי מספיק מידע בכדי שאוכל להחליט.

נערך לאחרונה:
אפשר לשאול מה אתה לומד ובמה עבדת?😃

כל מה שלמדת לעשות שם זה לנפנף בידיים (או שאת זה כבר למדת באוניברסיטה?), ולהגיד "נו זה מסובך מכדי להסביר את זה בטלפון".

כל מה שלמדת לעשות שם זה לנפנף בידיים (או שאת זה כבר למדת באוניברסיטה?), ולהגיד "נו זה מסובך מכדי להסביר את זה בטלפון".

אוי טרול, הקנאה לא הולמת אותך. הוא מרוויח כמה עשרות אלפים ואתה מרוויח משכורת שמאפשרת לך לקנות עגבניה וטעמי במכולת השכונתית של סמי והכלב הפיסח, ושניכם עושים תכלס אותו דבר (נו טוב, אולי עידן באמת עובד).

הפסיק לשחק סטארקראפט אז מוציא אגרסיות כאן.

Deus איך לעזאזל היה לך זמן גם לעשות תואר אוניברסיטאי כפול וגם לעבוד במקביל בפיתוח? עבדת פעמיים בשבוע או משהו?

אוי טרול, הקנאה לא הולמת אותך. הוא מרוויח כמה עשרות אלפים ואתה מרוויח משכורת שמאפשרת לך לקנות עגבניה וטעמי במכולת השכונתית של סמי והכלב הפיסח, ושניכם עושים תכלס אותו דבר (נו טוב, אולי עידן באמת עובד).

גם עידן קורא את יצירותיה הספרותיות של אגאתה קריסטי למחייתו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית